Positive Connection

  • Home
  • Positive Connection

Positive Connection Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Positive Connection, Horse Trainer, .
(1)

Samen met je paard op weg naar een positieve connectie

[ Positiviteit ]
[ Force Free ]
[ Relatie eerst ]
[ Fysieke en mentale balans ]
[ Tijd en vertrouwen ]

Lessen
Trainingspaarden
Traject op maat
Trainingsplannen (online)

08/02/2024

The power of positive reinforcement!

Nestor was altijd bang van het hondenluik. Hij durfde er niet door. Ik heb lange tijd de deur laten openstaan of open gedaan voor hem, maar ik vond het een fijn idee dat hij altijd de keuzevrijheid zou hebben, ook als ik niet thuis was.

First things first: antecedent arrangements. Wat kon ik aanpassen zodat ik drempels wegneem voor hem? Ik heb gekozen voor een zachte flap ipv een harde. Een hard Luik vond hij eng, te veel geluid én pijnlijk als het tegen hem aan botst. (believen me, I tried).

En nu met het zachte luik, eerst het een tijdje laten openstaan, zodat hij door het g*t kon. Dan telkens een beetje lager opgehoffen. En dan telkens belonen voor een stapje dichter tot het aanraken met de neus, tot hij begon te duwen en tadaaaa!

Dus in 1 dag? Niet echt. Het was ook trial en error van mijn kant. En ik weet dat we er nog niet zijn. Hij durft nu al naar buiten en staat dan zielig opgesloten 🥲🫣😅 maar ik heb goede hoop nu!

Wat is jouw laatste positieve overwinning? 🥰

❤️ Al 15 jaar aan mij zij. Door dik en dun 🫶
21/01/2024

❤️ Al 15 jaar aan mij zij. Door dik en dun 🫶

09/10/2023

De wip is een heerlijke oefening! One of my personal favorites 🤩

Je oefent op
- proprioceptie: heeft je paard door waar haar hoeven zijn?
- balans: kan die zich recht houden op een wiebelende omgeving? En kan die haar gewicht verplaatsen?
- (kleine) communicatie: hoe kan je zorgen dat je paard niet verstapt en toch haar gewicht verplaatst?
- zelfvertrouwen: wat vindt je paard ervan dat het wiebelt onder zich?

Heb jij al eens met je paard op een wip geoefend?

En kijk eens hoe dapper Panda het doet! Zou ge ze niet opeeeeeten!! 😱😱😱
de.weerdt366 leerde het aan Panda op jongerenstage bij (en mezelf) 👏

❤️
26/08/2023

❤️

Just because it “works” doesn’t mean it’s right.⁣

Some of the top performing trainers and competitors on earth are violent and abusive toward the horses in their care.⁣

They win buckles, ribbons, titles, accolades. They accomplish mind blowing feats 🏆🤯⁣

The ol’ cowboy way of snubbing, tying, forcing, flooding, bucking out, etc. has “worked” for centuries.⁣

And yet…⁣

Effectiveness alone cannot be the deciding factor in selecting training methods.⁣

If you only base decisions off of “what works,” you can 𝘫𝘶𝘴𝘵𝘪𝘧𝘺 𝘢𝘯𝘺 𝘮𝘦𝘢𝘴𝘶𝘳𝘦 𝘰𝘧 𝘪𝘯𝘩𝘶𝘮𝘢𝘯𝘦 𝘵𝘳𝘦𝘢𝘵𝘮𝘦𝘯𝘵.⁣

Ethics must be considered.⁣

It’s unnecessary to hurt and force animals to bend our will, for our own benefit.⁣

Ethical practices yield magnificent results… without the abuse.⁣

We can connect to horses in absolutely profound, meaningful, even spiritual ways 🌬️⁣

We can train in such a way that the horse truly delights in the process—with a sparkle in her eye.⁣

This is what we hope for humanity.⁣

To connect rather than force.⁣

To empower rather than conquer.⁣

To learn rather than judge.⁣

To love rather than oppress.⁣

Leave a ❤️ in the comments if you agree 🦋⁣

— MM team 💫

25/07/2023

Here’s why your horse doesn’t need to respect you.🫨

Yup, I said it.

First let’s define what we are talking about.

Respect is defined by “admire (someone or something) deeply, as a result of their abilities, qualities, or achievements.”

Reading that definition, do you think this is something a horse would feel towards a person? 🤔

Or it can mean..

• Have due regard for the feelings, wishes, rights, or traditions of. "I respected his views"

• Avoid harming or interfering with. "it is incumbent upon all boaters to respect the environment"

All three definitions involve abstract thought, which our horses are not capable of.

Now let’s look at another word.

Obedience is defined by “complying or willing to comply with orders or requests; submissive to another's will.”

What most people are referring to when they say they need their horse to “respect” them is actually they want their horse to be obedient, to follow instruction, to be safe, to respond to cues, to be compliant, to do as asked.

The concept of “respect” is exclusive to adult humans and is just that, a concept. One that horses do not in fact understand.

They do however have the ability to learn to respond to cues and to perform behaviors that are safe around humans.

Our job, as their humans and caregivers, is to provide them that education so that they can thrive in their domestic lives. It’s our job to do this compassionately, ethically, and with their well being in mind. It’s also our job to keep it low stress, as enjoyable as possible, and to set them up to be successful.

This is called good training.

This is also called good horsemanship and good caregiving.

A horse that is suffering in training, health, OR in their environment is not a horse that is going to be thriving. And a horse that isn’t thriving is going to struggle with understanding or doing what we want.

So, next time you hear the word “respect” in relationship to working with horses. I want you to remember that what is actually being said is that the horse needs help. Whether that’s with better training or in better management/care practices.

Ik kruip bijna van onder mijn steen 2021 - 2022 was een echte slap in the face voor mij. Ik ben door een volledige ommez...
03/09/2022

Ik kruip bijna van onder mijn steen

2021 - 2022 was een echte slap in the face voor mij. Ik ben door een volledige ommezwaai gegaan op persoonlijk vlak, jobverandering, relatiebreuk, verhuis, verlies, ... Het is allemaal de r***e gepasseerd. En ik hoop nu dat het achter de rug is en ik eindelijk terug wat tot rust kan komen en mijn nieuwe evenwicht kan vinden 😊. Daar ben ik de laatste weken dan ook mee bezig geweest: een eigen plekje vinden en organiseren. Hierdoor had ik eigenlijk geen (mentale en praktische) ruimte voor alles wat met Positive Connection te maken heeft.

Ik heb hiermee geworsteld, wie heb ik allemaal al teleurgesteld.. Maar ik kreeg van velen van jullie al zo'n warme, begripvolle reacties en berichtjes. Daar ben ik heel dankbaar voor! 🥰

Binnenkort hoop ik dat mijn agenda wat rustiger wordt, en vooral ook mijn hoofd. En dan zal ik terug contact opnemen met jou om nog eens langs te komen of om te bekijken hoe ik jullie kan ondersteunen 🙃.

Dankjewel aan iedereen die mij gesteund heeft vanop afstand of dichtbij! Ik hoop er binnenkort met nieuwe moed helemaal terug in te vliegen! Nog even geduld 🤸 Ik leef nog even tussen de dozen en klussen. 🙈

Ik hoop vooral ook dat jullie het goed stellen. Reageer al met een emoticon die bij jou past op dit moment of stuur gerust een berichtje met een update, ik ben heel benieuwd ❤️.

Liefs
Judith

15/08/2022

Mooi voorbeeld van een goede training voor een hoeftrim' 🥰🥰

29/06/2022

Wanneer je paard op je hoofd in slaap valt ❤️

De kracht van undemanding time is niet te onderschatten! Geniet jij ook soms van het niets-doen met je paard? Laat een ❤️ achter in de comments als je hier ook van kan genieten!

Vroeger 'had ik hier geen tijd voor', altijd als ik kwam bij Mila, was het om te rijden of te werken. Ik was ten slotte minstens een half uur onderweg dus ik moest het meeste uit mijn tijd halen. Maar dit is 1 van de key elementen om een mooie connectie op te bouwen met je paard en dat voel ik nu! Ze laat mij zo veel meer toe, zo veel zelfs dat ze haar hoofdje op mij laat rusten 🥹🥹

28/06/2022

Één van de grootste redenen dat je paard opdringerig doet.. 👆

Het beste dat je kan doen is het opdringerige gedrag voor zijn en je paard het gevoel geven dat die nooit te kort zal komen. Dat biedt duidelijkheid en rust 😌

Don't hold back! 🥳
Horses with Choices

Een nieuwe startNiet iedereen hier zal dit weten, maar naast Positive Connection oefen ik ook nóg een beroep uit. 🙃 9 ja...
04/06/2022

Een nieuwe start

Niet iedereen hier zal dit weten, maar naast Positive Connection oefen ik ook nóg een beroep uit. 🙃 9 jaar lang werkte ik op een schooltje in Gent, eerst als leerkracht, later als zorgcoördinator. Dit heb ik altijd met heel veel plezier en liefde gedaan.🤩

Na een moeilijkere periode voor mij op persoonlijk vlak, heb ik dankzij de goede begeleiding van wat knopen doorgehakt en ontdekt dat het goed kan zijn om eens nieuwe horizonten te ontdekken om mezelf uit te dagen en nieuwe energie te vinden. Merci hiervoor!

😕 Op school nam ik dus afscheid van mijn superfijne collega's, schatten van kinderen en mijn tweede thuis en ga ik een nieuwe uitdaging aan! Ik ben gestart bij TAJO vzw, een organisatie die extra kansen wilt geven aan kwetsbare kinderen door middel van talentateliers als hefboom voor hun verder onderwijs loopbaan.

😫 Eerlijk, ik heb toch even een emotionele kater van het afscheid, het helpt natuurlijk niet dat de kinderen zo'n lieve boodschappen hadden voor mij. En toch voelt het ook goed.

🙃 Het is nu natuurlijk even wennen aan een nieuw ritme en veel nieuwe informatie dat op me afkomt. Daarom heb ik ook beslist om de lessen bij Positive Connection even te pauzeren. Ik ga een maandje rustig aan doen en vooral wel achter de schermen wat dingen doen. In juli schiet ik terug in actie! Ik ga mijn best doen om jullie vragen en berichtjes goed op te volgen maar het kan misschien wat langer op zich laten wachten 😇.

Wat wel nog steeds mogelijk is deze maand, zijn online begeleidingen en videofeedback! Als je dat graag wilt, dan krijg je hier zelfs tijdelijk korting op 🙃 Ik zal hier nog wel eens meer informatie over delen.

Ben benieuwd naar jullie! Heb jij nog (leuk) nieuws om te delen?

Groetjes!
Judith



Geef jij complimentjes aan je paard? Mooi stukje van Jolien Paardenfeest - Jouw paard lekker in zijn vel om eens bij sti...
02/06/2022

Geef jij complimentjes aan je paard? Mooi stukje van Jolien Paardenfeest - Jouw paard lekker in zijn vel om eens bij stil te staan ❤️

GOEDZO! BRAAF! COMPLIMENTJES OMDAT JE PAARD HET GOED DOET, OF OMDAT HIJ DURFT TE COMMUNICEREN?
Dit is een kwartje dat bij mij pas later viel… Ik gaf mijn paard heel veel complimentjes als hij het goed deed. Maar goed, betekende: goed in mijn ogen. En ja, het kan absoluut zijn dat je paard van complimentjes groeit. Ik zeg ook niet dat je het níet moet doen! Kom ik zo op terug.

Wat mij alleen opvalt, bij mezelf, maar ook bij anderen, is dat de complimenten vooral komen als het paard gedrag laat zien dat WIJ graag willen. Kortom, de complimenten zijn voor het “brave” paard. Maar een braaf paard, voelt zich niet per se goed. En dáár zit voor mij iets waar ik pas later over na ging denken.

Ik ben nu vooral blij als mijn paard durft te communiceren. DAT is voor mij mijn nieuwe definitie van goed. Want wat heb ik er aan, dat mijn paard “braaf” doet wat ik wil, maar zich ondertussen ellendig voelt? Veel paarden waar ik mee werk, hebben het opgegeven om te communiceren. De meeste mensen begrepen ze niet goed. Snapten de kleine signalen niet. Een paard bijvoorbeeld dat niet goed linksom wilde buigen, werd wat strenger door gepakt. Waarna ze het wél deed. “Goedzoooooo, knap paard!” Complimentjes waren niet van de lucht. Maar dit paard had fysieke issues, waardoor het linksom op de volte lopen, niet zo fijn voor haar was. Uiteindelijk moesten ze haar steeds strenger aanpakken, (complimentjes geven als ze het deed) tot niets meer werkte. De strenge aanpak niet, en de complimentjes dus ook niet… Toen stond er een revalidatie op het programma.

WAAROM WERKEN COMPLIMENTJES DAN WEL?
Allereerst zou dat een gevolg kunnen zijn van wat jij doet NA het complimentje. Als jij na je “goedzooo” je paard beloond, door een brokje, door hem lange teugel te geven, terug te nemen in tempo, uit laat rusten… Dan kan je paard het compliment zien als voorspeller voor iets dat hij op dat moment waardeert. Rust na een inspanning, of dus wat te eten.

Wat ook kan, is dat jij oprecht blij bent met wat je paard doet. Dit heeft invloed op het elektromagnetische veld van je hart (wat zeer goed voelbaar is, voor andere mensen, maar ook absoluut voor paarden). Als je geïrriteerd, gestrest en gefrustreerd bent, voelt dat veld chaotisch en onrustig. Niet heel prettig voor de mensen en dieren om je heen. Maar, als jij je blij en tevreden voelt, wordt dat veld regelmatig en kalmerend. Voelt natuurlijk stukken fijner! Dit kun je overigens ook echt meten. Heb zelf meerdere keren aan een hartcoherentie meter gehangen, en de effecten kunnen zien van mijn gedachten.

Dus, vandaar: complimentjes geven, zéker doen! Maar vraag je zo nu en dan even af waar je precies blij mee bent 😉. Staar je niet alleen maar blind op gehoorzaam gedrag. Maar houd ook in de g*ten hoe je paard zich hierbij voelt. Wat is de consequentie als hij het niet doet. Wordt hij, zoals de merrie in mijn voorbeeld dan strenger aangepakt? Waardoor je zijn gevoel eigenlijk overruled? Of ga je op zoek naar de oorzaak? Kun je je paard nog altijd een complimentje geven. Vanwege het goede communiceren. Voor mij bestaat er geen groter compliment dan dat een paard op rustige, zachte manier kan duidelijk maken dat hij iets niet kan/wil. Zonder daarbij door te schieten in groot, heftig gedrag.

Wat was het laatste compliment dat jij aan je paard gaf? (voor mij: ik ben met Zook aan het oefenen op het opdoen van het vliegenmasker. Hij vindt het boven zijn hoofd verschijnen van dat ding, niet zo chill. Het is niet dat ik hem niet op krijg, maar ik wil dat hij zich er ok mee voelt. Na enig puzzelen, had ik eindelijk de manier – kapje opvouwen - en het punt gevonden waarbij hij geen stress signalen meer liet zien. Hoera! Compliment voor hem, vanwege zijn goede, duidelijke communicatie. En eentje voor mij, omdat ik steeds mijn plan van aanpak kon veranderen, tot ik de juiste ingang had!).

Waar Zook ook heel goed in is: vertellen waar hij gekriebeld moet worden. ook super knap ;-)

'Ik wil dat mijn paard het voor mij doet en niet voor het voer'. Deze uitspraak is veel voorkomend en dat begrijp ik ook...
29/05/2022

'Ik wil dat mijn paard het voor mij doet en niet voor het voer'. Deze uitspraak is veel voorkomend en dat begrijp ik ook. We houden allemaal zielsveel van ons paard en hopen natuurlijk dat die liefde wederzijds is. Mustang Maddy geeft hier mooi uitleg bij 🥰

“I want my horse to be in this for me, not for the food”⁣

👆This is a really common concern for people when they contemplate trying out positive reinforcement🥕⁣

Let’s take a closer look at this from a scientific lens 🧐⁣

If you have not been using any food in your training, and you’re interacting with your horse in a standard way (haltering, leading, grooming, riding, groundwork, etc)…⁣

What’s the motivation for your horse doing what you ask?⁣

Is it truly “for you”… or is he *responding to the release of pressure?*⁣

Of course, horses can absolutely enjoy aspects of their time with people. But even so, the primary motivation for performing numerous tasks that expend lots of energy? ➡️ Seeking a release of pressure. We’re not saying this is wrong or bad… we’re saying objectively, that’s the motivation.⁣

Now, when positive reinforcement in the form of food rewards is the primary motivation, things start to change drastically in ways you may not think to expect! 💫⁣

Using food rewards, your horse is gaining something that HE wants on an instinctual level. Food is a primary motivator based on physiological needs 🐴⁣

When the horse gets something so desirable out of his time with you, something magical begins to happen ✨ well, it feels magical anyway! But in reality it makes total logical sense:⁣

He begins to offer you even MORE than you’re asking for.⁣

When you use pressure and release, the horse essentially must do what you want in order to experience relief. ⁣

Whereas with positive reinforcement, he has a *choice* and the opportunity to get something he wants.⁣

When the horse WANTS to do something, he starts going above and beyond. He starts to offer more effort and energy, and loves participating in training 🌱⁣

Kind of like how you may do the bare minimum at a job you need, just to pay the bills… But you’d put in longer hours or more creativity into a passion project that fulfills you deeply 🌸⁣

As much as we’d like it to be true, horses don’t do everything just for us. They have their own wants, needs and desires. When you give back by motivating him with something he wants, you’ll find that both of you are more fulfilled ♥️

't Is kak. Beter kan ik het niet zeggen.Een week geleden verloor ik mijn gsm.. Een gsm met een geheugen van 256 gb vol f...
28/05/2022

't Is kak. Beter kan ik het niet zeggen.

Een week geleden verloor ik mijn gsm.. Een gsm met een geheugen van 256 gb vol filmpjes en foto's, mooi gesorteerd. Allemaal content voor social media die al klaar stond.. Alles van in de lessen.. Het is weg. Vandaar ook dat het hier even wat stil is. Ik baal hier wel echt van eigenlijk. 😫

Ook onder andere omdat ik net uit een heftige periode kom en eindelijk het gevoel kreeg dat ik terug grip kreeg op mijn leven. 😵‍💫 Daar gaat een gsm niet veel aan veranderen, maar het zorgt nu wel voor veel kopzorgen en praktische regelingen en verlies van voor mij belangrijke foto's en andere zaken.

Ik ben iemand die niet graag bij de pakken blijft zitten of in het neg*tieve blijft hangen dus ik probeer nu vooruit te kijken. Ik heb intussen een nieuwe gsm gekocht en wil alles nu terug gaan ombouwen. Daarvoor kan ik jullie hulp gebruiken! Heb jij nog filmpjes of foto's van in de lessen, stuur je ze mij dan eens door?

Mijn laatste synchronisatie op de cloud was in november, dus als je nog filmpjes hebt van tussen november en nu, zou ik je heel dankbaar zijn als je ze kan doorsturen! Liefst via whatsapp 😇 (kijk zeker bij ons gesprek naar 'media' om te zien of je het opnieuw kan versturen zo)

Als je de voorbije week berichten hebt gestuurd waar ik niet op heb gereageerd, kan het zijn dat ik ze niet heb ontvangen.. Dus stuur ze dan gerust opnieuw!

Superhard Merci alleszins en veel liefs
Judith

PS. Heb jij al een backup van je gsm online staan? Breng het maar snel in orde!



Onlangs deelde ik een clip van iemand die zei 'door het trainen met positieve bekrachtiging, zijn mijn doelen verschoven...
20/05/2022

Onlangs deelde ik een clip van iemand die zei 'door het trainen met positieve bekrachtiging, zijn mijn doelen verschoven'. En dat resoneerde nogal bij mij.⁣

Mijn doelen zijn zo hard verschoven sinds ik anders ben gaan werken met mijn paard(en).⁣

Ik dacht vroeger dat ik doelen had voor ons samen. Maar nu ik erop terug kijk, had ik toch vooral dingen die ik wou bereiken met mijn paard, waarvan ik oprecht dacht dat ze die leuk vond.⁣

Nu probeer ik doelen te nemen die we samen gaan bereiken en waar ze oprecht ja tegen zegt. Mijn grootste doel is 'empowerment'. Ik wil dat Mila en Panda zich gesterkt voelen, dat ze zich goed voelen bij wat er van hen gevraagd wordt, dat ze er plezier aan beleven en dat ze het niet gewoon ondergaan. Dat is nu mijn doel.⁣

Door deze verschuiving heb ik dus ook dingen laten varen. Dingen die ik wel fijn vond, maar je zal me niet snel meer een uur lang een dressuurproefje zien oefenen of Mila tot op de frustratie toch een cm hoger laten steigeren. Daar geniet ze niet van.⁣

En dan denk je misschien 'oh, dat is toch jammer dat je dat moest loslaten?' maar het fijne is, doordat mijn doel is verschoven, geniet ik daar zelf niet meer van. Ik geniet nu véél meer van een Panda die nee durft te zeggen, een Mila die mee uit vrije wil zoekt en puzzelt wanneer ik een vraag stel die haalbaar is, Panda die uit zichzelf haar hoefjes aan biedt waar ze zo schrik voor had, Mila die zelf indraait aan het opstapje omdat ze weet dat we niets doen dat ze niet wilt, ...⁣

En ik leer zo echt mijn paard(en) beter kennen dan ooit. Ik heb Mila ondertussen 13 jaar, en ik heb haar pas echt leren kennen in de laatste drie jaar. Ik voel nu ook een oprecht connectie met wie ze is en geniet ten volle van haar eigenheid wat ik vroeger heb proberen weg trainen omdat het mij niet uitkwam. ⁣

Dat is voor mij wat een positieve connectie is. Zowel jij en je paard mogen zichzelf zijn en aanvaarden en genieten van elkaar. ❤️⁣

Bedankt voor de mooie foto

De aanpak van de professional⁣⁣🦷 Een tijdje geleden kwam de tandarts voor Panda langs, 6 maanden na haar eerste tandarts...
03/05/2022

De aanpak van de professional⁣

🦷 Een tijdje geleden kwam de tandarts voor Panda langs, 6 maanden na haar eerste tandarts bezoek ooit. De eerste keer was Panda zo geschrokken en zo hard in fight gegaan, het was best triestig om te zien.. Ze moest ook verdoving bij krijgen waardoor ze uiteindelijk even veel kreeg als een klein (groot) paard. ⁣

🐼 Omdat ze nog jong is en nog tanden kan wisselen, moest ze dus een half jaar later terug onderzocht worden. We oefenden veel op de verdoving in de hoop dat ze daar iets minder heftig op zou reageren, maar het was toch spannend. ⁣

🙄 Ze was er eigenlijk nog niet helemaal klaar voor.. Maar de tandarts keek en zag dat ze toch wat onderhoud nodig had. Dus moesten we er even door.⁣

😍 Gelukkig hebben wij zo een fijne tandarts die echt mee denkt, alles helder uitlegt en aanpast volgens de noden van het paard. Zo gaf ze de verdoving in de borst zodat Panda minder heftig zou reageren. Ookal betekende dit dat we hiermee minstens 20 min tijd verloren en Panda was haar laatste patientje. Ook mochten haar vriendjes bij haar in de buurt blijven als steun en nam ze mooi haar tijd om Panda te laten bekomen tussen iedere stap. Het verliep al een héel pak rustiger! ⁣

💪Nu gaan we dus flink verder oefenen, in augustus komt ze nog eens! Duimen jullie mee dat het goed gaat dan? ⁣

➡️ De aanpak van de professional kan zoveel verschil maken! Hoe is jouw ervaring met de tandarts? Laat jij je paard verdoven of niet? En waarom?


🎉 Yess mei wordt weer een toffe maand. Hopelijk met het zonnetje op ons snoet🤗⁣👆 Hier zie je waar ik allemaal langskom! ...
30/04/2022

🎉 Yess mei wordt weer een toffe maand. Hopelijk met het zonnetje op ons snoet🤗

👆 Hier zie je waar ik allemaal langskom! Misschien ook bij jou?⁣

Ik kan je helpen bij:⁣
* samen bewegen⁣
* coöperatieve zorg⁣
* fysieke balans⁣
* rust vinden⁣
* trailerladen⁣
* paard dat in je ruimte komt⁣
* opzadelen en opstappen met toestemming⁣

🤗 Laat me weten waar je aan wilt werken of waar je tegenaan loopt en we kijken samen of ik je kan helpen!⁣

😎 Ik heb nog plekjes voor de route rond Gent, Lokeren en Maldegem!

🙃 Hulp bij het rust en vertrouwen vinden bij elkaar, elkaar beter begrijpen, een fijne manier om je paard iets aan te leren?

😊 De investering voor de eerste kennismakingsles is 35 euro + vervoer 5 euro per schijf van 20 km.

Stuur gerust een dm als je nog vragen hebt he! 😍

Tot dan?
Judith⁣
Positive Connection⁣

28/04/2022

Panda beet mij 😨⁣⁣
⁣⁣
In dit filmpje zie je dat Panda mij beet tijdens de training. Op zo'n momenten ben ik dan extra blij dat ik mijn trainingen (bijna) altijd film. Door terug te kijken kan ik analyseren wat er gebeurt.⁣⁣
⁣⁣
Ik train op haar hoeven geven, waarbij zij het initiatief mag nemen om haar hoef op te heffen. Dankzij de begeleiding van zijn we hier al mooi in vooruit gegaan! Panda is heel duidelijk wanneer ze ergens niet klaar voor is en ze bouwt snel frustratie op als we aandringen of als het te lang duurt.⁣⁣
⁣⁣
In het filmpje zie je⁣⁣
A(antecedent) ⁣⁣
Ik houd haar hoefje eerst iets te lang vast, waardoor ze vertraging heeft om haar hoefje nog eens te geven en vraagt ze even om bevestiging die ze niet krijgt van mij. Hierna leun ik naar voor om haar hoefje te nemen, vóór ze aangeeft dat ze er klaar voor is⁣⁣
B (behavior/gedrag)⁣⁣
Wanneer ik haar hoefje vastneel, bijt ze⁣⁣
C (consequence/gevolg)⁣⁣
Ik reageer eerst vanuit mijn reflex, met mijn stem en haar een beetje opzij duwen en dan vraag ik haar naar een positie waar ik haar kan belonen. Hierna kreeg ze van mij pauze, wat mijzelf ook even een pauze gaf om te kunnen nadenken. ⁣⁣
⁣⁣
Wat is hier dus gebeurd? Het bijten was waarschijnlijk een uiting van frustratie en zich niet gehoord voelen. Vroeger was het mijn reflex geweest om een tik op de neus te geven. Maar als ik dit had afgestraft, dan was die emotie nog groter geworden en dat had de situatie en onze relatie niet bevorderd. ⁣⁣
⁣⁣
Gedrag is altijd communicatie! Ik heb geleerd om hier niet meer boos over te worden en mijn aanpak te veranderen.⁣⁣
⁣⁣
Ben jij wel eens tegen moeilijk gedrag aan gelopen met je paard? ⁣⁣
⁣⁣
Groetjes⁣⁣
Judith ⁣⁣
⁣⁣
⁣⁣

25/04/2022

Hoe zelfs 😍

22/04/2022

De allerbeste tip die ik jou kan geven om de verzorging van je paard vlotter te laten verlopen: oefen vóór het nodig is 😉

Mila heeft (gelukkig) nog geen oog verzorging nodig gehad, maar zoals je kan zien is ze er 'klaar' voor! 💪

Dat is ook fijn aan de mensen die gestart zijn met mijn traject over coöperatieve zorg: een deel heeft 'nog geen problemen' met verzorging maar wil het gewoon zo aangenaam mogelijk maken voor hun paard! 😍 Love it!

⬇️ Oefen jij wel eens op verzorging die (nog) niet nodig is bij je paard?

Hulp bij nodig? I'm here! 🙋🏻‍♀️

Groetjes
Judith

De opbouw naar coöperatieve zorg⁣⁣Wanneer je traint voor coöperatieve zorg is het belangrijk om dit heel goed op te bouw...
20/04/2022

De opbouw naar coöperatieve zorg⁣

Wanneer je traint voor coöperatieve zorg is het belangrijk om dit heel goed op te bouwen. Zo ben je zeker dat je paard op iedere stap goed voorbereid is! ⁣

Hier zie je alvast de opbouw die ik zelf ook graag volg. ⁣

1. We bekijken eerst altijd het management: wat kan je aanpassen in de omgeving, qua voer, medisch,... Om te zorgen voor een goede basis gezondheid (en zo hopelijk minder nood aan vb. dierenarts bezoeken). ⁣
En welk basisgedrag heb je (nodig) om op te bouwen? ⁣

2. Desensitisatie: hoe zorg je dat de scherpe randjes er afhaalt, hoe zorg je dat je paard niet meer bang is voor de materialen / personen /... ⁣

3. Communicatie: hoe bouw je de communicatie zo op dat die wederzijds wordt, hoe kan jij je paard begrijpen en zij jou? ⁣

4. Generalisatie: hoe breid je verder uit waar je op gewerkt hebt zodat je paard niet enkel bij jou, maar ook bij professionals op haar gemak is? ⁣

Het traject Start to care is opgebouwd op basis van deze stappen. Bij iedere stap krijg je input door middel van een webinar en videopresentaties, stappenplannen en videofeedback. Door zo stapsgewijs te werken zorgen we ervoor dat je paard bij iedere stap heel erg bevestigd wordt voor we verder gaan. Hoe meer positieve associaties hoe beter! ⁣

En vergeet niet, wanneer je je paard op deze manier voorbereidt, krijg je meer vertrouwen. Hierdoor gaat jullie samenwerking over het algemeen verbeteren! ⁣

Het traject start donderdagavond en er is... Eigenlijk géén plekje meer vrij! 😅 Maar ik heb er heel veel zin in! ⁣

Als je nu denkt potverdikkie, gemiste kans, plaats je op de interesselijst via de link in bio en ik houd je op de hoogte wanneer we een 2de én nog betere ronde starten 😉!⁣

Groetjes ⁣
Judith ⁣

14/04/2022

🦄 Mila en de roze pony⁣

Soms moet je eens outside the box denken!⁣

😬 Als je paard echt zijn hoeven niet wil opheffen, kan je eraan gaan sleuren, je kan trekken aan de vetlok, je kan touwen gebruiken,... Maar is het niet veel leuker als het met een roze pony kan? 😏⁣

Hier zie je hoe ik Mila 'leer' hoeven te geven door middel van freeshaping. Ze mag gewoon haar gang gaan met de roze pony en kijk wat er gebeurt! Haar hoef komt in de lucht! Alleen is Mila dan misschien net iets te enthousiast want.. Kijk wat er op het einde gebeurt! 😂⁣ (geluid aan!)

😎 In mijn videobibliotheek komt er een 'how to' afdeling met allerlei stappenplannen voor oa ontworming, Halsteren, startbuttons aanleren en dus ook voor het hoeven leren geven. Er zijn heel veel manieren! Door eens goed out of the box te denken én inspiratie te zien bij anderen, heb ik uiteindelijk 4 manieren gekozen! Er zijn er wellicht nog meer maar ik vond deze 4 wel handig voor zowel geoefende als onervaren trainers.⁣

➡️ Hoe heeft jouw paard hoeven leren geven? En wat vind je paard ervan nu? Deel het met mij in de comments! ⁣


Controle maakt een heel groot verschil bij het voorbereiden op verzorgende handelingen. ⁣⁣Hoe meer controle het paard he...
11/04/2022

Controle maakt een heel groot verschil bij het voorbereiden op verzorgende handelingen. ⁣

Hoe meer controle het paard heeft over de handeling, hoe liever het paard zal mee werken en hoe aangenamer het wordt voor het paard. ⁣

Sommige paarden gaan in strijd bij de behandeling. Bij hen zal de controle geven dat scherpe randje weghalen en doordat zij kunnen aangeven wanneer ze er klaar voor zijn, zijn ze erop voorbereid en gaan ze niet meer in de fight modus komen. ⁣

Andere paarden ondergaan het gewoon. Zij hebben vaak vanuit eerdere ervaringen geleerd dat ze geen invloed hebben op de situatie en laten het gebeuren. Ook bij deze paarden geeft het heel wat op om de controle terug te geven. Je ziet deze paarden echt uit hun schulp komen! ⁣

Het is soms moeilijk voor ons als mens om die controle Los te laten, maar het maakt een wereld van verschil! Dus ga samen aan het roer staan, maak je paard je co-piloot en je zal zien dat de verzorging zoveel vlotter gaat! ⁣

➡️ Hoe zit het bij jou en je paard? Deel dit als je vindt dat meer paarden mee aan het roer mogen! ⁣

❤️ Wil jij ook graag geen strijd meer maar een samenwerking met je paard voor coöperatieve zorg? Op 21 April start mijn online traject ennehhh ik heb nog maar 1 plekje aan pilot-prijs! Grijp nu je plekje en stuur mij je mailadres in dm of laat een 🧑‍✈️ achter hieronder! ⁣

07/04/2022

Wauw, coöperatieve zorg met een ijsbeer!
We kunnen zo veel leren van hoe wilde dieren worden getraind voor verzorging. Zij zijn er al jaaaaren mee bezig om dieren op een aangename manier te kunnen verzorgen. Dit is toch indrukwekkend!🤩

Address


Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Positive Connection posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Positive Connection:

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share