PuurTess Het gevoel tussen mens en dier

  • Home
  • PuurTess Het gevoel tussen mens en dier

PuurTess Het gevoel tussen mens en dier Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from PuurTess Het gevoel tussen mens en dier, Dog trainer, .

26/10/2021
26/04/2021

Vandaag huisbezoek bij Lupa en haar baasje.....
puppy training!!!!!🐕🐕🐕
Lupa was na de sessie volledig uitgeteld 😴😴😴😴

24/04/2021

Vandaag sessie met Fiona Parys en Stella 🐶

Fiona vroeg me om hulp daar Stella tijdens de wandelingen haar ding doet en haar alle kanten op trekt .....
Het was me al gauw duidelijk dat er geen connectie en vertrouwen was .....

Aan de hand van enkele oefeningen versterkten we de connectie en leerden we al meer ontspannen wandelen

Heel mooi om te zien hoe Stella op haar vrouwtje af rende en bij haar wilde zijn, en zo Fiona meer vertrouwen kreeg ❤️❤️❤️

ANGST/AGRESSIE De reactie op angst kan door karakter, maar vooral ook door ervaring in het verleden verschillen. Honden ...
10/01/2019

ANGST/AGRESSIE

De reactie op angst kan door karakter, maar vooral ook door ervaring in het verleden verschillen. Honden doen gewoon wat hen het beste lijkt.
Veel agressief gedrag is gebaseerd op angst, die vaak weer gebaseerd is op nare ervaringen in het verleden. Wanneer een hond onverwacht en zonder provocatie van zijn kant is aangevallen door een soortgenoot, kan hij geleerd hebben dat je maar beter niet alle honden kunt vertrouwen en vanuit die gedachte reageren met de eerste klap en van daar uitvallen aan de lijn. Datzelfde geldt voor een nare ervaring met een kind. Een kind begon bijvoorbeeld plotseling te krijsen toen de hond vol interesse eropaf ging en wat snuffelde. De hond leert dat kinderen onvoorspelbare wezens zijn en snauwt ze weg als ze in zijn buurt komen.
Wanneer een hond iets leuks heeft gepakt om mee te spelen en u pakt dat af omdat het ongeschikt of kostbaar is, zonder er iets anders interessants voor terug te geven, dan kan een hond gefrustreerd raken. Hij kan beslissen dat het geen enkele zin heeft mee te werken omdat het hem op geen enkele manier iets goeds oplevert. Op deze manier kan een hond prooinijd ontwikkelen, waarin veel dreiggedrag en indien nodig bijten een belangrijke rol speelt.
Frustratie en angst werken vaak nauw samen bij het laten zien van agressie. Als een hond met een slechte ervaring met andere honden bijvoorbeeld niet kan vluchten als hij aangelijnd is, ontwikkelt hij vanuit die frustrerende beperking agressief dreiggedrag en wordt daardoor de rothond van de buurt.
De meeste honden hebben van nature territoriumdrift, zij zijn gehecht aan een bepaalde omgeving waar ze zich veilig en vertrouwd voelen. De ene hond zal meer voortvarend en zekerder dreigen en zonodig aanvallen als hij dat nodig vindt dan de ander. Dat is afhankelijk van het ras, het temperament en de ervaring met het effect van dreiggedrag. Onder territorium verstaan de meeste honden hun huis en tuin, maar ook de straat of het park van het dagelijkse uitje kunnen de hond, naar zijn eigen mening, toebehoren. En dus zal hij iedere indringer die daar niet hoort eruit werken. Dat kan er behoorlijk heftig aan toe gaan, want het eigen veilige territorium is de basis van je voortbestaan. Het kleinste territorium is je persoonlijke zone, een stukje lucht om je heen waarbinnen alleen zeer vertrouwde personen of soortgenoten mogen komen. Honden die angstig zijn of hun speeltje verdedigen, laten niet zomaar iemand binnen die persoonlijke zone toe. Daarom kan zo’n hond iemand die hem helemaal niet aanraakte, maar zich wel binnen die zone begaf, aanvallen. Alle alarmbellen rinkelen op dat moment voor hem, terwijl aanwezigen en het slachtoffer zullen verzekeren dat niemand iets deed om de hond tot zijn aanval te brengen.
Honden zijn roedeldieren en zullen altijd bij gevaar hun roedelgenoten verdedigen door tussen het gevaar en de roedelgenoten in te gaan staan. Tegelijk rekenen ze erop dat ze gesteund worden door diezelfde achterban. Daardoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan wanneer uw hond afstuift op een vreemd persoon of hond en u achter hem aanrent om hem te stoppen. In de ogen van de hond steunt u zijn gedrag en zal hij nog fanatieker reageren. Grijpt u uw hond nu van achteren bij zijn halsband om verder vechten te voorkomen, dan loopt u grote kans zelf slachtoffer te worden. Honden grijpen elkaar bij een gevecht achter in de nek en in zijn opwinding had uw hond niet in de gaten dat u het was. Vaak zijn de bijtende honden daarna dan ook hevig ontdaan. Geeft u uw hond vervolgens op zijn kop, ondanks dat hij zich verward en deemoedig toont, dan verstoort u uw relatie met hem totaal. Een hond die zich onderdanig toont, mag niet doorgestraft worden. Doet u dat wel, dan vertoont u in zijn ogen gestoord gedrag en kan hij niet meer op u vertrouwen.
Honden met een hoge status hebben privileges die ze onderscheidt van hun ondergeschikte soortgenoten. Ze hebben recht op het meeste en beste voer (wat ze altijd zullen hebben omdat ze de sterkste en snelste zijn als er gezamenlijk een prooi gevangen wordt), ze hebben de beste en veiligste ligplaats en een ruim gemeten persoonlijke zone. Bovendien hebben zij recht op voortplanting. Lagergeplaatste honden die de statusgebonden verworvenheden van een hogergeplaatste betwisten, zullen dit met een flitsende uitval zonder voorafgaand dreiggedrag afgestraft zien worden. Voortdurend dreigen en geruzie is niet aan de orde, dat zien we veel meer bij de middengroep binnen de roedel.
Bij een onduidelijke of gelijkwaardige rangorde binnen uw gezin kan zo’n hond steeds weer bezig zijn hogerop te komen. Of een hond die zeker weet dat u de baas bent en u op geen enkele manier provoceert, heeft ooit succes gehad met zijn snauw naar een van uw kinderen en heeft het sinds die tijd op uw kind gemunt, zeker als u niet in de buurt bent. Zo’n hond heeft ten opzichte van het kind een aangeleerde hogere status.
Datzelfde zien we ook vaak als de heer des huizes naar zijn werk is. De hond heeft mevrouw in zijn zak zitten en daagt haar uit door dingen te stelen en deze vervolgens te verdedigen. Deze honden zijn diep in hun hart erg onzeker over hun sociale status en daardoor veel alerter, uitdagender en gevaarlijker!
Honden die dreigen of zelfs durven te bijten, moeten dat gedrag vaak met straf bekopen. Helaas is het zo dat agressie als antwoord op agressie de agressie juist versterkt. Met het advies `Geef hem dan eens flink op zijn donder’ bent u dus absoluut niet gebaat. Wat kunt u dan wel doen?
1) Realiseer u vanuit welke drijfveren de agressie kwam/komt. Als u hem kunt begrijpen, kunt u hem al een beetje vergeven.
2)Vraag u af of u de agressie had kunnen zien aankomen of kunnen verwachten! Hoe was zijn lichaamstaal? Hoe reageerde hij eerder op deze omstandigheden?
3)Bekijk heel eerlijk of u de agressie onbedoeld uitlokte. Was u bedreigend? Keek u hem strak aan? Provoceerde u hem zodat hij eigenlijk geen keuze had? Strafte u door, ondanks zijn deemoedsgebaren? Pakte u iets af wat hij belangrijk vindt, zonder hem geleerd te hebben los te laten door zijn favoriete voorwerp te ruilen voor iets anders geweldigs? Kwam u binnen zijn persoonlijke zone? Pakte u hem bij zijn halsband?
3)Ga nog eerlijker na hoe uw dagelijkse omgang met uw hond is.
U ziet dat er heel wat redenen kunnen zijn waarom uw hond u of 1 van uw gezinsleden heeft gebeten. Heel vaak blijken onbegrip van zijn beweegredenen en slecht lezen van zijn lichaamstaal de oorzaak die uiteindelijk tot de beet leidt. Door heel eerlijk uw gedrag tegen het licht te houden, vindt u vaak de aanleiding van zijn gedrag. Meer begrip betekent het begin van herstel van de relatie. Dat betekent niet dat u met alleen een juist begrip klaar bent. Want het is niet de bedoeling dat het gebeurde zich herhaalt of dat u maar gewoon moet toezien hoe uw hond u of een ander gezinslid onder de duim houdt door agressie te vertonen.🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶

27/02/2018

Tooske is vandaag 4 weken in Nederland, ze was zo bang voor alles en iedereen.. met hulp en advies van Tessa Van Moorleghem heeft ze grote stappen gezet.. de eerste week alleen in de tuin, de tweede week op het omheinde grasveld, toen vaste rondjes lopen.. waar het angstig voor haar was en nog is draag ik haar. Ze speelt nu met honden, snuffelt aan mensen die honden hebben (mensen zonder hond zijn nog een beetje eng en hebben geen snoepjes) vandaag haar eerste grote ronde buiten bekend terrein.. ze is zo blij en enthousiast.. als ik fluit komt ze en aanlijnen is geen probleem, ze vraagt om de riem als ze het angstig vind. Trots op mijn grote schat! Love Toos(ke) 🐶🐾💖
Groetjes van Saskia

25/02/2018

❤️LEKKER SNUFFELEN❤️
Als eigenaren ontnemen we onze hond vaak de kans om die informatie op te doen. Omdat we snel ergens moeten zijn en dus de tijd niet hebben om te blijven staan. Of omdat we vinden dat de hond niet mag snuffelen “omdat hij dan de leiding heeft” Of gewoon Omdat we het irritant vinden. We laten de hond “volgen”, lokken hem mee of in het slechtste geval trekken we hem mee.
Stel, je bent een onzekere hond. Op afstand zie en ruik je dat er een andere hond is. Maar je kunt niet alle details waarnemen. Je kunt dus niet goed bepalen of die andere hond voor jou een bedreiging is. Je wilt gaan snuffelen om die informatie tot je te nemen. Want dat kan je. Daar is je neus voor gemaakt. Net op het moment dat je kunt bepalen of het een reu of een teef is en dat je op basis daarvan je besluit kunt nemen, trekt je eigenaar aan de riem of leidt je af met een snoepje. Je weet dus nog steeds te weinig over die hond, maar je eigenaar neemt je wel mee die kant op… Richting een hond waarvan je niet weet wat hij wil, kan of waarschijnlijk gaat doen.�Als je dan als hond zijnde in het verleden al slechte ervaringen gehad hebt, kan die onzekerheid en gebrek aan voorspelbaarheid leiden tot reactiviteit (uitvallen). Of zelfs als je nog geen negatieve ervaringen hebt gehad, kan die onzekerheid ertoe leiden dat je iets gaat doen om je minder bedreigd te voelen. Dat kan op diverse manieren, maar een daarvan is uitvallen.
Waarom is snuffelen zo belangrijk?
* Het geeft de hond informatie over een prikkel�
* Het geeft hem een mentale uitdaging�
* Het werkt stress-verminderend�
* Het geeft hem meer controle en een meer voorspelbare omgeving�
Voor alle honden, maar zeker voor reactieve honden, is het erg belangrijk dat ze kunnen snuffelen en op die manier informatie kunnen verzamelen over hun omgeving. Daardoor kunnen ze een betere afweging maken en zullen ze minder snel explosief reageren. Omdat ze beter kunnen bepalen of het echt een bedreiging is of niet.�Je kunt als eigenaar de keuze maken om je hond tijdens een wandeling wat vaker informatie te laten verzamelen. Dat hoeft niet altijd (alhoewel het in mijn visie wel het ideaalplaatje is!), maar probeer zeker een wandeling per dag de controle terug te geven aan de hond. �Veel succes! En ik weet zeker dat je je hond er een groot plezier mee doet!
Wil je hier graag ondersteuning in, dan coach ik jou en je hond hier heel graag in!!

Wat gebeurt er nu eigenlijk als een hond spiegelt? Als een hond signalen via ons lijf op pikt, dat kan zijn houding, mim...
05/02/2018

Wat gebeurt er nu eigenlijk als een hond spiegelt? Als een hond signalen via ons lijf op pikt, dat kan zijn houding, mimiek of misschien zelfs geur, zal deze daar op reageren. Ze kennen ons inmiddels feilloos! Iedere hond zal weer anders op de signalen reageren. Dat is afhankelijk van de persoonlijkheid van de hond, net zo goed dat wij introverte of extraverte mensen hebben geldt dit bij honden ook zo. De een zal het meer laten zien, de ander zal zich terug trekken, de een zal willen ‘zorgen’ voor de persoon met spanning, de ander zal juist de clown gaan uithangen om spanning te verminderen.
Omdat honden zo weten af te stemmen op ons is het contact open en oprecht, zonder vooroordelen, beschuldigingen of sociaal wenselijke eisen. Het raakt de kern, zodat er gevoeld kan worden wat er is. En dat is door de eeuwen heen de prachtige wisselwerking geworden tussen mens en hond; een verbinding tussen twee authentieke individuen.❤️❤️

Honden horen bij ons levenspad, geen dier ter wereld is in staat zo een unieke relatie met ons aan te gaan. Honden passe...
03/10/2017

Honden horen bij ons levenspad, geen dier ter wereld is in staat zo een unieke relatie met ons aan te gaan. Honden passen in ons leven omdat zij net als wij door hun sociale karakter behoefte hebben aan gezelschap. Mens en hond herkennen elkaars emoties waardoor wederzijds diepe verbondenheid mogelijk is❤️

Weer een prachtig spiegelcoach weekend mogen beleven met Marieke en Marion ❤️Een weekend samen leven met de honden en de...
01/10/2017

Weer een prachtig spiegelcoach weekend mogen beleven met Marieke en Marion ❤️
Een weekend samen leven met de honden en de natuurwereld, waarin we onze oren, ogen en vooral hart openen ❤️

Een hond is een hond en kent geen andere manier van gedrag dan zijn hond-zijn hem ingeeft.Wij willen dat hij netjes op z...
28/07/2017

Een hond is een hond en kent geen andere manier van gedrag dan zijn hond-zijn hem ingeeft.
Wij willen dat hij netjes op zijn plaats blijft niet aan de riem trekt en luister, en dat is iets wat op geen enkele manier in zijn referentiekader past😁
Toch kunnen we dit aanleren en dat komt omdat we hem in ruil geven waar hij net als ons naar hunkert: waardering, aandacht en liefde en vooral veel geduld!
Zo zal je hond alles leren wat hij "WIL" en niet wat hij "MOET"

Zin om je band met je hond te versterken ? Contacteer ons en we maken er een leuke spiegelsessie van in een mooie natuurlijke omgeving❤️

Bekijk in gedachten eens uw relatie met uw hond of uw honden. Is u hond op u gefixeerd? Lijkt het soms of hij uw gedacht...
26/07/2017

Bekijk in gedachten eens uw relatie met uw hond of uw honden. Is u hond op u gefixeerd? Lijkt het soms of hij uw gedachten kan lezen en u zonder woorden kan begrijpen? Geeft u hem vaker de gelegenheid om dingen te doen dan dat u hem Vanalles verbiedt? Verwacht u van uw hond ook rustfasen, zonder meteen een slecht geweten te hebben?
Loop het tussen u en uw hond niet helemaal soepel?
Contacteer mij voor een spiegeling en aan de hand van oefeningen die voor jullie beiden goed aanvoelen bekomen we dat u met uw hond in een harmonische relatie verbindt❤️

Tweedaagse Workshop op Zat 12 en Zond 13 Augustus: : wijze lessen van honden die je hart openen❤️Tijdens deze workshop z...
15/07/2017

Tweedaagse Workshop op Zat 12 en Zond 13 Augustus: : wijze lessen van honden die je hart openen❤️
Tijdens deze workshop zetten we onze roedel in om dichter bij jezelf te komen......
Als mens ben je je niet altijd bewust van je gedrag. Honden merken ook je onderbewuste gedrag op en reageren daar op.
Op deze manier houden honden dus een prachtige spiegel voor, op een speelse manier zonder oordeel !!
Tijdens deze workshop kom je meer over jezelf en je kwaliteiten te weten....
We beperken ons tot 4 personen dat iedereen voldoende aan bod komt, inclusief met overnachting en eten bij in een groene bosrijke omgeving. Voor verdere inlichtingen graag postbus aub 😉🐶🐾🐶🐾🐶🐾🐶🐾🐶🐾

Ik streef naar eenheid tussen mens en dier❤️Al van mijn kindertijd heb ik een sterke en bijzondere band met honden.Toen ...
14/07/2017

Ik streef naar eenheid tussen mens en dier❤️

Al van mijn kindertijd heb ik een sterke en bijzondere band met honden.
Toen ik mij realiseerde hoe belangrijk honden in mijn leven zijn, ben ik op mijn zoektocht naar een liefdevolle en respectvolle manier van gedragstraining honden en hun baasjes gaan helpen puur op mijn gevoel!!!
Door als schakel en observeerder tussen hond en baas op te treden probeer ik de relatie tussen eigenaar en hond te verbeteren, honden zijn zeer openhartig en lijden door hun grote betrokkenheid onder bepaalde( familiale) omstandigheden.
Als gedragstherapeute help ik je met veel liefde om meer inzicht te krijgen in de gevoelswereld van je geliefde trouwe viervoeter.

Via een telefonisch contact stel ik me open voor jouw vragen van jouw hond vanuit liefde, vrijheid en respect.
Ik werk ondersteunend als het nodig is.
Traumas en blokkades kunnen op deze natuurlijke manier geheeld worden.

Honden hebben voor mij een bijzondere plek in mijn leven!!
zonder mijn honden kan ik mij mijn leven niet voorstellen❤️❤️

Prachtige tweedaagse spiegeling coaching achter de rug  met Tomita die een zware angst (fobie) voor honden heeft en mee ...
14/07/2017

Prachtige tweedaagse spiegeling coaching achter de rug met Tomita die een zware angst (fobie) voor honden heeft en mee wil leren omgaan, het heeft ons en de roedel prachtige maar vooral emotionele momenten opgeleverd ❤️

In de workshop `❤️spiegelen met honden` ❤️doet u een positieve leerervaring op met uw naaste collega`s.U krijgt met uw t...
16/06/2017

In de workshop `❤️spiegelen met honden` ❤️doet u een positieve leerervaring op met uw naaste collega`s.
U krijgt met uw team, meer inzicht in uw persoonlijke gedrag en dat van uw collega`s. Dit gebeurt op een speelse manier door de opdrachten met onze honden. Hierdoor komen al snel thema`s aan de orde zoals samenwerking, communicatie, leiderschap, doelen stellen en motiveren.Door het inzetten van de honden wordt uw gedrag gespiegeld en komt u snel tot de kern, daar waar het werkelijk om gaat. Ik maak de vertaalslag naar de praktijk op de werkvloer en het dagelijkse leven. Dit is leerzaam, maar kan ook confronterend zijn.De inhoud van de workshop:
* deelnemers krijgen uitleg over het waarom van spiegelen met honden
* er wordt stilgestaan bij het contact maken met de honden
* een groepsopdracht waar doelen uit voortvloeien
* elke deelnemer voert individueel een opdracht uit met de hond
* de andere deelnemers observeren en geven feedback
* iedereen formuleert zijn persoonlijke doelen die opgedaan zijn tijdens de opdracht met de hond
* de persoonlijke doelen worden besproken
* nabespreking van de workshop.
Waarom spiegelen met honden?
* spiegelen met honden betekent ervaringsleren
* honden reageren puur en instinctief op gedrag van mensen
* honden reageren op de kwaliteiten en valkuilen van mensen
* je gaat beter begrijpen waarom sommige mensen je zo irriteren
* feedback door de honden gegeven is krachtig, onbevooroordeeld en voelbaar🐾❤️🐾❤️🐾❤️🐾❤️

Working with Dogs❤️
14/06/2017

Working with Dogs❤️

Spiegelen met honden, een unieke vorm van coaching en teambuilding voor bedrijven. Zoek je een verrassende en inspireren...
28/05/2017

Spiegelen met honden, een unieke vorm van coaching en teambuilding voor bedrijven. Zoek je een verrassende en inspirerende activiteit waarbij je naast leuk en ontspannen, ook resultaatgericht bezig wilt zijn? Dan is spiegelen of coachen met honden een goede keuze. Dit programma levert behalve een hele leuke, ook een blijvende leerervaring op waarvan de vruchten nadien worden geplukt op de werkvloer.🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶
Waarom spiegelen met honden? Honden zijn meesters in het lezen van gedrag, houding, emoties en intenties van mensen. Ze zijn eerlijk, oprecht en oordelen niet. Dit maakt ze ontzettend geschikt om mee te werken bij teambuilding en coaching. Hun speelse gedrag zorgt ervoor dat deelnemers snel zichzelf zijn, waardoor deuren geopend worden naar een onvergetelijke en authentieke leerervaring. Deelnemers worden op respectvolle wijze gespiegeld in wie ze werkelijk zijn en waar hun ware kwaliteiten liggen. Het werken met honden raakt mensen op een niveau dat dieper gaat dan het mentale en verder gaat dan het aanleren van vaardigheden.
🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶

Verlatingsangst komt steeds vaker voor bij onze huishonden, omdat we ze ook steeds meer gaan zien als een deel van het g...
27/05/2017

Verlatingsangst komt steeds vaker voor bij onze huishonden, omdat we ze ook steeds meer gaan zien als een deel van het gezin( en tuurlijk zijn ze dat, onze beste vriend)en ze wel altijd in onze omgeving vertoeven. Toch is het belangrijk dat de hond nog altijd alleen thuis kan zijn zonder problemen. Verlatingsangst levert veel stress op voor hond en baas.

Hoe herken ik verlatingsangst?

- De hond gaat blaffen, janken, huilen wanneer hij alleen thuis is;
- De hond wordt onzindelijk: hij gaat plassen, ontlasten of zelfs braken;
- Vernielzucht: de hond bijt dingen stuk, liefst iets van de eigenaar (bv pantoffels of zijn zetel), krabt aan de deuren, muren,..
- De hond wordt depressief: hij weigert te eten of te drinken als hij alleen thuis zit, trekt zich terug en voelt zich doodongelukkig;

Wat is de oorzaak?

Er zijn verschillende oorzaken van verlatingsangst:

1. De hond heeft nooit geleerd alleen te zijn
Als pup had uw hond veel nestgenoten en was hij of zij nooit alleen. Wanneer u uw lang verwachte pupje mee naar huis neemt, is dit heel erg wennen voor de hond; hij staat er immers ‘alleen’ voor. Het is erg belangrijk dat u als eigenaar die verandering goed opvangt en uw pup begeleidt en leert alleen zijn. Dit doet u door steeds de kamer te verlaten als de hond nog klein is. Eerst 1minuutje, daarna 2, dan 5, 10, etc. Belangrijk is dat u geen grote scène maakt als u vertrekt of terugkomt. Het moet doodnormaal zijn dat u er soms bent, en soms ook niet. Uw hond moet gewoon leren dat u àltijd zal terugkeren.

2. De hond heeft een trauma opgelopen terwijl hij alleen thuis was
Het kan zijn dat de hond tijdens uw afwezigheid enorm geschrokken is door vuurwerk, onweer, een brand, .. De hond herinnert zich dat dit nare voorval is gebeurd terwijl u niet thuis was en associeert uw vertrek met de komst van een nare ervaring, ook al vond deze maar één keer plaats.

3. De hond wordt ouder
Oudere honden die vroeger perfect alleen konden blijven krijgen moeilijkheden met alleen thuis blijven. Deze honden gaan vaak fysiek en/of mentaal achteruit: ze kunnen blind, doof of slecht te been worden en voelen zich daarom steeds minder zelfzeker. De aanwezigheid van hun baasje stelt hun gerust en voelt erg vertrouwd aan. Dementie bij honden komt ook voor en kan ook een reden zijn tot verlatingsangst.

4. Een adoptie hond( uit buitenland)
Adoptie honden hebben aanpassingsproblemen, en ze zijn je zo dankbaar eens ze je vertrouwen........
Ze hebben ineens dat ene baasje dat voor hen de hele wereld betekent! En als dat ene baasje dan de deur uit gaat........

PuurTess kan je hier in ondersteunen❤️
Dit kan via telefonische consultatie of al spiegelend met je eigen hond in de mooie, rustige natuur 💚🍀💚

Na de spiegeling Met Veronique die zware angst heeft voor honden, daar zij gebeten is geweest, was zij helemaal verkocht...
25/05/2017

Na de spiegeling Met Veronique die zware angst heeft voor honden, daar zij gebeten is geweest, was zij helemaal verkocht aan mijn Lola(Berner sennen)
Een week na de spiegeling zijn we samen Lazlo gaan halen, waar ik hen samen begeleid heb om rustig thuis te wennen met de nodige tips en advies❤️🐾
Ze zijn stapel op elkaar, zo mooi om te zien❤️❤️

19/05/2017
Advies nodig rond adoptie of de opvoeding van een adoptiehond? PuurTess begeleid je graag in dit Proces!!!! ❤️Je wil een...
18/05/2017

Advies nodig rond adoptie of de opvoeding van een adoptiehond? PuurTess begeleid je graag in dit Proces!!!! ❤️

Je wil een( buitenlandse)(straat)hond adopteren? Mooi van je, maar ben je bereid om met deze 5 dingen rekening te houden?!

1. Een hond die zich ontwikkelt in een omgeving zonder of met weinig menselijk contact, op een ruwe voedselarme plek, op de straat,... hebben, surprise, geen puppy-klas gevolgd op een Vlaamse hondenschool en zijn alleen bekend met het voor hen bekende. Hun reacties op onze maatschappij en alles wat daar bijhoort (gedrag, mensen, geluiden, geuren, regels, leibanden, etc.) zijn volledig gebaseerd op dat bekende. Gelukkig leggen honden heel snel veel vertrouwen in je schoot... Waarom breken we dat vertrouwen dan steeds? Hoe JOUW HOND REAGEERT op zijn nieuwe thuis is dus NIET ABNORMAAL.

2. Met een net geadopteerde hond ga je NIET METEEN NAAR DE HONDENSCHOOL. Je brengt jouw hond in een stressvolle omgeving, alsof de hele adoptie én al die nieuwe dingen nog niet zenuwslopend genoeg zijn! Geef elkaar eerst de tijd (min. enkele maanden) om een relatie en een sterke vertrouwensband op te bouwen voor je hem nog meer nieuwe dingen gaat leren. Een hond met stress leert niets, toch niet om de juiste redenen! Vanaf nu zorgt hij niet meer voor zichzelf maar bied jij hem veiligheid, onderdak, rust, liefde, water en voedsel.

3. Voor een adoptie neem je TIJD. Zaterdag adopteren om maandag weer full-time aan de slag te gaan... Big "nono"! Stel je voor, je hebt net honderden of duizenden km's achter de rug van een zware autorit of traumatiserende vliegreis. Wordt dan in een vreemd huis gezet met onbekenden en 48u later zit je daar... helemaal alleen, gaan die mensen eigenlijk nog terugkomen? "Maar ik moet toch terug gaan werken?" hoor ik je zeggen... Of het nu een pup of een adoptiehond is, plannen is de boodschap!

4. Een hond heeft meerdere opties als hij stress ondervindt, de stoffen in hun lichaam die getriggerd worden, zorgen voor een Flight, Fight of Freeze reactie. Combinaties of afgeleiden zijn natuurlijk ook mogelijk. In een omgeving waar ze vrij leven, hebben ze steeds de keuze... Van zodra die leiband aangaat of ze zich in een gesloten ruimte bevinden, zijn die keuzes plots heel beperkt! VERMIJD STRESSVOLLE SITUATIES en kijk vooral naar je hond en waar hij zich op dat moment goed bij voelt. Naarmate jullie fijne, veilige momenten samen beleven en de relatie sterker wordt, kunnen de uitdagingen samen ook groter worden.

5. Sommige adoptiehonden hebben een dramatisch verleden. En nee, dan heb ik het niet over de standaard straathond. Een verleden van misbruik door mensen, van trauma's tot verwondingen... LEEF ZELF IN HET 'NU', jouw hond heeft er niets aan dat je hem behandelt alsof hij nog steeds mishandeld wordt. Dat neemt niet weg dat je toch respect moet tonen voor zijn angsten. Contacteer een gedragsdeskundige als je zelf niet weet hoe je hier het best mee omgaat maar leer vooral veel zelf van je hond, biedt hem wat hij nodig heeft en doe dat vooral met geduld. Wij kunnen jaren naar de psycholoog, onderdrukken emoties met medicijnen,... zij hebben alleen die ene persoon of dat gezin die hen levenswaardig genoeg vond(en) om zich rustig aan te passen in die nieuwe (vreemde) roedel.

NOTE: Uit ervaring heeft een adoptiehond gemiddeld tussen de 3 en 10 maanden nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe situatie.
🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

❤️🐾❤️❤️🐾🐾🐾❤️❤️
16/05/2017

❤️🐾❤️❤️🐾🐾🐾❤️❤️

PuurTess coacht mens met hond.
🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Inzicht in de hond, weten wat zijn gedrag betekent en weten wat jouw gedrag voor hem betekent. Als je inzicht verwerft, zul je verbaasd zijn over het gemak waarmee je met honden om kunt gaan op een manier die voor jou prettig is.

Honden geven ook inzicht; inzicht in jouw gedrag. PuurTess zet honden in als co-trainer. Een verrassende ervaring!

PuurTess kijkt naar het totale plaatje van mens en hond, kijkt naar de individuen en coacht op maat.

PuurTess combineert hondenkennis met mensenkennis.

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Prachtige sessie vandaag met Veronique die vreselijke angst heeft voor honden door een bijtincident in haar kinderjaren....
12/05/2017

Prachtige sessie vandaag met Veronique die vreselijke angst heeft voor honden door een bijtincident in haar kinderjaren.....🐾🐾🐾🐾🐾🐾

PuurTess coacht mens met hond.🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾Inzicht in de hond, weten wat zijn gedrag betekent en weten wat jouw gedrag vo...
12/05/2017

PuurTess coacht mens met hond.
🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

Inzicht in de hond, weten wat zijn gedrag betekent en weten wat jouw gedrag voor hem betekent. Als je inzicht verwerft, zul je verbaasd zijn over het gemak waarmee je met honden om kunt gaan op een manier die voor jou prettig is.

Honden geven ook inzicht; inzicht in jouw gedrag. PuurTess zet honden in als co-trainer. Een verrassende ervaring!

PuurTess kijkt naar het totale plaatje van mens en hond, kijkt naar de individuen en coacht op maat.

PuurTess combineert hondenkennis met mensenkennis.

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

💕💙💕💙💕💙💕
10/05/2017

💕💙💕💙💕💙💕

Heb je angst voor honden?? Wil je stap voor stap, in je eigen tempo, je weer rustig voelen als er een hond in de buurt i...
07/05/2017

Heb je angst voor honden??
Wil je stap voor stap, in je eigen tempo, je weer rustig voelen als er een hond in de buurt is of nadert?
Dat kan!! Door te leren over hondengedrag en hiermee te oefenen met de honden van PuurTess.
We doen oefeningen met onze honden klein en groot, rustig en druk, en laten je ervaren wat jezelf kan doen in de verschillende situaties.
De combinatie van mijn kennis hondengedrag en Walter met zijn kennis van mensengedrag zorgt voor een krachtig samenspel....
En niet te vergeten onze hoofdrolspelers Mabel,Brouno,Zazoe,Lola,Billie en Sammy💙💙💙💙💚💚💚💚

Vind jij het leuk om iets van jouw hond te leren? Of wil jij je hond beter begrijpen? Werp dan eens een blik in de spieg...
07/05/2017

Vind jij het leuk om iets van jouw hond te leren? Of wil jij je hond beter begrijpen?
Werp dan eens een blik in de spiegel van je hond 😉
Honden reageren direct en eerlijk! Ze spelen geen toneel! Hierdoor reageren ze zonder oordeel en glashelder op jouw gedrag, lichaamstaal en uitstraling!❤️
Dit alles gebeurd in een rustige, natuurlijke omgeving❤️

Waarom een hond de spiegel is van jouw gedrag als mens....De liefde die je voelt voor je hond, is de uitnodiging om dit ...
02/05/2017

Waarom een hond de spiegel is van jouw gedrag als mens....
De liefde die je voelt voor je hond, is de uitnodiging om dit voor jezelf te voelen❤️

Wil jij graag weten wat jouw hond jou komt vertellen op jouw pad??
Dan nodig ik jou en jouw hond uit in een natuurlijke bosrijke omgeving om elkaar beter te begrijpen❤️

THE truth is in THE eye of THe beholder ❤️
02/05/2017

THE truth is in THE eye of THe beholder ❤️

02/05/2017

Address


Telephone

+32485892294

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when PuurTess Het gevoel tussen mens en dier posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share