Hondengedragsdeskundige GP-Limburg

  • Home
  • Hondengedragsdeskundige GP-Limburg

Hondengedragsdeskundige GP-Limburg Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Hondengedragsdeskundige GP-Limburg, Dog trainer, .
(4)

Adviseren en hulp bieden bij: gedragsproblemen allerlei, het gehoorzaam maken van uw hond, het opvoeden van uw hond, de juiste keuze van een nieuwe hond,...

Lid van KaHot (Beroepsvereniging voor professionals met dieren)

Ondernemingsnummer: 0758.557.618

09/02/2024
20/06/2023

Grasaren of ‘kruipers’ kunnen hele vervelende klachten geven bij onze honden. Lees in dit blogartikel welk gevaar er achter dit ‘onschuldige’ plantje schuilt!

Waarom zijn grasaren gevaarlijk voor uw hond?U kunt er niet omheen, grasaren. Velden vol met hoog, wild gras met pluimen...
20/06/2023

Waarom zijn grasaren gevaarlijk voor uw hond?
U kunt er niet omheen, grasaren. Velden vol met hoog, wild gras met pluimen vol kruipers eraan. Vooral deze kruipers kunnen voor grote problemen zorgen, zowel bij honden als katten. In dit artikel leest u precies wat u kunt doen om problemen door grasaren te voorkomen!

Waarom zijn grasaren gevaarlijk voor honden?
Grasaren noemen we ook wel eens kruipers. Dat komt omdat er soort weerhaakjes aan de zaden zitten. Hiermee kunnen de zaden zich vasthaken aan een hond die langsloopt. Ze blijven dan vaak niet in de vacht zitten, maar gaan dus ‘kruipen’. De kruipers kunnen hierbij zelfs door de huid dringen en zich een weg banen onder de huid, om elders weer naar buiten te komen, of in het lichaam in te kapselen.

Controleer uw hond na elke wandeling op kruipers
In principe kunnen grasaren overal in de vacht blijven haken, maar de plekken waar we ze het meest zien zijn:
* In de oren: Kruipers kunnen in oren zorgen voor een oorontsteking, maar ze kunnen ook door het trommelvlies heen dringen en een middenoorontsteking veroorzaken.
* Tussen de tenen: Ze kunnen tussen de tenen de huid binnendringen en onder de huid gaan zwerven.
* In de ogen: Ze kunnen via de oogleden achter de oogbol terechtkomen en hier abcessen vormen.
* In de neus of keel: Als grasaren worden ingeademd of ingeslikt, kunnen ze in neus en keel blijven steken en dus klachten geven, denk aan acute klachten als hoesten, niezen, snotneus en bloedneus.

Wat zijn mogelijke symptomen van grasaar bij honden?
Als u met uw hond hebt gewandeld door hoog gras met grasaren is het altijd verstandig uw hond even helemaal goed na te kijken na thuiskomst, net als dat u uw hond op teken zou controleren. Een fijne hondenkam kan helpen om de vacht goed te controleren. Gebruik de tekenkaart om eventuele gevonden teken te verwijderen. Besteed extra aandacht aan de oren en de voeten.

Zeker bij de volgende klachten is het verstandig om naar uw dierenarts te gaan en erop te wijzen dat u door hoog gras hebt gelopen:
* Schudden met de kop of krabben aan de oren
* Plots mank lopen na een wandeling of aan de voeten bijten/likken
* Tranende ogen of knijpen met de ogen
* Plots niezen of hoesten of met de kop over de grond wrijven of met een p**t langs de kop

Het is soms niet altijd even duidelijk dat het om een stukje grasaar gaat. Een weerhaakje kan afbreken en een klein stukje achterlaten. Zelfs zo’n klein stukje kan voor problemen zorgen. Grasaren gaan niet meer vanzelf weg. Hoe langer je wacht hoe dieper een grasaar kan kruipen en hoe groter de problemen worden. En vergeet ook niet dat het steeds moeilijker wordt de kruiper op te sporen en te verwijderen! Wacht dus niet te lang als je een grasaar vermoedt.

Grasaren of ‘kruipers’ kunnen hele vervelende klachten geven bij onze honden. Lees in dit blogartikel welk gevaar er achter dit ‘onschuldige’ plantje schuilt!

06/06/2023

Zomerse hondentips.


Zomer, dat linken we bijna onmiddellijk aan warm weer. En zeker met wat ons de komende dagen te wachten staat.
Het gevolg hiervan is dat we ieder jaar opnieuw moeten lezen dat er honden gered moet moeten worden uit te hete auto’s. Tot onze grote spijt is ook dikwijls de berichtgeving, dat de reddingsactie te laat was…
Bij de eerste warmteperioden verschijnen er dan ook een tal van artikels om de hondeneigenaars te responsabiliseren.
Iedereen kent ondertussen de artikels en daarom ga ik er geen zoveelste “kopie” van maken.
Ik ga gewoon dan ook een opsomming geven van tips om uw hond van aangename zomerse dagen te laten genieten.
En moest het toch misgaan. Wat kan u dan doen?

Tips.
1. Zorg steeds voor vers en fris water.
2. Plonsbadje en/of natte handdoeken waar ze kunnen gaan opliggen.
3. Zwemmen.
Let op bij stilstaand water.
Kans op Botulisme (is dodelijk)!
Als de honden “doorweekt” zijn.
Huid van kortharige honden kan nadien sneller verbranden. Langharige honden, water dat tussen de haren blijft zitten kan beginnen “broeien”.
4. Smeer zonnebrandcrème zoals bv. op de neus of op honden met geen, weinig en lichte beharing.
5. Zorg voor voldoende schaduw en/of geef hem een koel plekje.
6. Hou je hond zoveel mogelijk binnen (koel).
7. Regelmatig borstelen, vermindert de ondervacht en brengt lucht tussen de haren.
8. Er zijn allerlei mogelijke producten in de handel zoals bv. koeltehalsbanden, matjes, …
9. Laat je hond niet achter in de auto.
10. Vermijd asfalt, beton en zand.
11. Speel of wandel met je hond op de koelste momenten van de dag.
12. Vermijd stress.
13. Lees uw hond. Rem hem/haar op tijd af in zijn activiteiten. Een goed voorbeeld hiervan zijn Border Collies of honden die zéér enthousiast spelen en werken.
14. Geef verfrissende snoepjes.
15. Kijk ook naar het type en ras van de hond. Korte snuit, zwaardere types, donkere vacht,… hebben sowieso meer last van de warmte.

Heeft deze waslijst van tips niet geholpen en denk je dat er sprake is van oververhitting.
Den kunnen we dit opdelen in verschillende fasen met de typische herkenningspunten.
1. Hevig hijgen, muil wijd open en tong hangt volledig naar buiten.
2. Kwijlen en soms braken.
3. Luisteren niet meer en zijn apathisch.
4. De slijmvliezen in de bek en tong worden bleek.
5. Optreden van spierverslapping.
6. Bewusteloosheid en coma.

Wat doen als eerste hulp?
Breng hem naar een schaduwrijke plaats en begin onmiddellijk af te koelen.
Het afkoelen moet geleidelijk aan gebeuren doormiddel van lauw water over de buik te gieten of natte handdoeken op de buik te leggen. Giet ook wat lauw water over de liezen, oksels en onderkant van de poten.
Nooit ijskoud water gebruiken!
Laat hem/haar rustig drinken.
Neem steeds contact op met de dierenarts.

Hopelijk moeten deze laatste tips nooit in de praktijk omgezet worden en kunnen jullie in de aankomende verlofperiode van vele mooie en warme dagen genieten

26/05/2023

Dog bites don't come out of the blue. By the time a dog bites a child, they would likely have been showing subtle signs of stress for some time. many people ...

Voorbeeldfilmpje van honden die stress ervaren bij "opdringerige kinderen". Meestal levert dit voor ons, als mensen, leu...
25/05/2023

Voorbeeldfilmpje van honden die stress ervaren bij "opdringerige kinderen". Meestal levert dit voor ons, als mensen, leuke en grappige filmpjes op. Maar dikwijls zijn voor honden deze uitingen van stress-signalen een voorloper van bijtaccidenten!!!

Dog bites don't come out of the blue. By the time a dog bites a child, they would likely have been showing subtle signs of stress for some time. many people ...

05/05/2023

Nieuw in ons gamma:
Cpro Food superpremium dog & cat food.
Kom het morgen ontdekken in onze winkel. Jullie worden verwelkomd door Ludo die gratis stalen en kortingsbonnen zal uitdelen 👍🤩

03/04/2023
HET GEBRUIK VAN EEN SLIPLIJN HOOG IN DE NEK EN DE EFFECTEN ERVANAls je een hond hebt, is dit een heel belangrijk artikel...
02/03/2023

HET GEBRUIK VAN EEN SLIPLIJN HOOG IN DE NEK EN DE EFFECTEN ERVAN

Als je een hond hebt, is dit een heel belangrijk artikel.
Er werd mij gevraagd om over het gebruik en biomechanica van een ‘sliplijn hoog-in-de-nek’ te schrijven. Ik hoop dat het mensen hierin bewust maakt.
Wat gebeurt er bij het gebruik van slip-lijn waarmee hoog in de hals door een opwaartse beweging wordt gecorrigeerd?
In deze hoge nek-positie zit de lijn naast de schedelbasis en waarbij de onderkant van de lijn met het tongbeenapparaat in aanraking komt (dit is het ophangmechanisme voor de tong en het strottenhoofd).
Daaronder zit de atlas (eerste halswervel) die aan het bovenkant een verbinding met de schedelbasis vormt. Aan de onderkant met de tweede wervel een pen heeft die samen met het ruggenmerg in de boog van de atlas zit.
Het mechanisme
Deze twee bovenste gewrichten van de hondenhals zijn hoog bewegende gewrichten. Het eerste maakt de op/neer knikkende beweging mogelijk en het tweede de rotatie. Deze gewrichten in hun anatomie, articulatie en vorm uniek in de wervelkolom.
Wanneer er op de onderkant van de nek wordt uitgeoefend, wordt het tongbeen samengedrukt en worden wervels van de hond in buiging gebracht en schedel naar beneden getrokken.
Als er met een sliplijn- of ketting met kracht en/of hoge snelheid met gecorrigeerd kan de
2e wervel (de ophanging) breken.

Dus:
Correctie ➡️ tongbeen wordt samengedrukt ➡️ nek van de hond wordt hierdoor gebogen ➡️ schedel wordt hierdoor naar beneden getrokken ➡️ kans op breuk van de nekwervel is groot
Hoe voorzichtig het ook wordt uitgevoerd, deze methode mag vanuit veiligheid en pijn NOOIT gebruikt worden.

Tekst: Celia Cohen, MCSP, MSc dierenarts Fysica
Diergeneeskundig Fysiotherapeut ACPAT(A)

04/02/2023

Wanneer je je huisdier mee naar het buitenland wilt nemen, moet je je houden aan de buitenlandse wet- en regelgeving. De invoereisen voor EU-landen en de meeste overige Europese landen kun je hier vinden.

Vandaag was de eerste groepsles. De kop is eraf!!! Vandaag de basis gelegd om volgende week enkele uitdagingen voor onze...
07/09/2022

Vandaag was de eerste groepsles. De kop is eraf!!! Vandaag de basis gelegd om volgende week enkele uitdagingen voor onze hondjes en baasjes aan te kunnen...

28/03/2022

Tarievenlijst.

1. Algemeen opvoedingsadvies en -lessen. Begeleiding bij aankoop of adoptie, ...

• Pakket 1 (1 huisbezoek): 100 euro, zonder tijdslimiet.

• Pakket 2 (3 huisbezoeken): 190 euro, eerste bezoek zonder tijdslimiet. De volgende 2 bezoeken zijn steeds +/- 1 uur.

2. Gedragsprobleem

• Pakket 1 (1 huisbezoek): 155 euro, zonder tijdslimiet.

• Pakket 2 (3 huisbezoeken): 245 euro, eerste bezoek zonder tijdslimiet. De volgende 2 bezoeken zijn steeds +/- 1 uur.

3. Ik train uw hond

• Pakket 1 (3 lessen), huisbezoek: 145 euro voor 3 lessen van +/- 1 uur.

• Losse lessen, huisbezoek: 50 euro voor 1 les van +/- 1uur.

+ Online individuele adviezen en beschikbaarheid tijdens de hele lessenreeks tot 3 maanden na het laatste bezoek.

• Verplaatsingskosten: €0,50 per kilometer.

Weer iets wijzer geworden over het "denken", communiceren en de gevoelens van de hond. Met dank aan Dr. Esteban Rivas vo...
07/02/2022

Weer iets wijzer geworden over het "denken", communiceren en de gevoelens van de hond. Met dank aan Dr. Esteban Rivas voor deze interessante opleiding.

De feestdagen naderen met rasse schreden. Dit betekent ook dat er weer her en der vuurwerk gaat worden afgestoken.Vergee...
15/11/2021

De feestdagen naderen met rasse schreden. Dit betekent ook dat er weer her en der vuurwerk gaat worden afgestoken.

Vergeet niet om tijdig uw huisdieren op deze harde knallen voor te bereiden!!!

Ook al denk je dat uw hond hier (nog) geen problemen mee heeft. Dus voor pups, pubers, coronahonden,… is dit minstens even belangrijk. Want bij een grondige voorbereiding kunnen er veel problemen op latere leeftijd voorkomen worden.

Wat kan u zoal doen?
Check nu al de tuinomheining, elimineer ontsnappingsroutes, speel op regelmatige momenten vuurwerkgeluiden af (geluidssterkte LANGZAAM verhogen in meerdere sessies), creëer een veilige ruimte,…

Indien u vragen en/of hulp nodig hebt, neem dan even contact op.

Stroomhalsbanden vanaf 2027 verboden in Vlaanderenhttps://www.hln.be/binnenland/stroomhalsbanden-vanaf-2027-verboden-in-...
10/08/2021

Stroomhalsbanden vanaf 2027 verboden in Vlaanderen

https://www.hln.be/binnenland/stroomhalsbanden-vanaf-2027-verboden-in-vlaanderen~af8fd3e7/

Stroomhalsbanden met een afstandsbediening en stroomhalsbanden die honden afstraffen voor blaffen zullen vanaf 1 januari 2027 verboden zijn in Vlaanderen. Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft daarvoor een uitdoofscenario vastgelegd. "We nemen opnieuw afscheid van een achterhaald...

Address


Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Hondengedragsdeskundige GP-Limburg posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Hondengedragsdeskundige GP-Limburg:

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share