Pyreneese berghond gedrag en opvoeding

Pyreneese berghond gedrag en opvoeding Het gaat er voornamelijk om over de ervaringen die eigenaars met u willen delen. U kunt op deze page gedragsproblemen voorleggen.

We verstrekken informatie over de gezondheid, gedrag en opvoeding .

Pyreneese berghond natuurlijk instinct Het leren omgaan met het natuurlijke instinct van een pyreneese berghond. We krij...
12/04/2023

Pyreneese berghond natuurlijk instinct
Het leren omgaan met het natuurlijke instinct van een pyreneese berghond.
We krijgen heel vaak te horen.. Help, hij blaft.. Help, hij valt uit aan de lijn.. Help hij snapt. Help, hij gromt. Help, hij wil die fietsers achterna. Help, help, help! Heel vaak willen mensen de handdoek in de ring gooien.
Het is een heel bijzonder ras. We gaan niet zeggen. NEE.. Je hoeft er geen zorgen om te maken. Het is heel belangrijk dat je er vooraf goed over nadenkt of een hond die zulke speciale eisen stelt in uw leven past. Ze blaffen wanneer ze dat willen.
Je kunt ze afleiden en er heel veel tijd in stoppen om ze systematisch JA te laten denken. Hierbij het is geen garantie. Het is de beste oplossing maar vergt wel heel veel tijd en energie en vooral consequent zijn maar ook hier geldt: het kan zomaar weer anders zijn. Ze doen wat ze willen..
Het systematisch JA leren denken is een methode die je gebruikt om ........................................
Zie het uitgebreide artikel :

Pyreneese berghond en gezonde pups fokken. U kunt op onze website veel informatie vinden over karakter, rasbeschrijving, fokker, pups, beweging, socialisatie, puppies en opvoeding,

Het is een heel interessant verhaal. Het gaat erom hoe belangrijk het is om niet zomaar uit te gaan van de gedragsdeskun...
13/04/2022

Het is een heel interessant verhaal. Het gaat erom hoe belangrijk het is om niet zomaar uit te gaan van de gedragsdeskundigen. Ik deel deze mening. U kunt het beste informeren bij mensen die er mee leven en alle in en outs van het ras kennen. Verder nog heel veel meer tips. hoe om te gaan met een Pyreneese berghond . Zie verder : https://pyreneese-berghond-du-domaine-de-blanche-neige.com/pyreneeseberghondopvoeding.htm

Pyreneese berghond en gezonde pups fokken. U kunt op onze website veel informatie vinden over karakter, rasbeschrijving, fokker, pups, beweging, socialisatie, puppies en opvoeding,

HET NIEUWE TIJDPERKDe sociale interactie tussen honden komt onder zware druk te staan. De eigenaren van de honden wordt ...
22/11/2021

HET NIEUWE TIJDPERK
De sociale interactie tussen honden komt onder zware druk te staan. De eigenaren van de honden wordt nu verteld dat ze een persoonlijke zone hebben . Ze leren nu vooral dat honden niet iedereen aardig hoeven te vinden. Het is normaal dat een hond gromt, snapt of uitvalt als er een hond in de buurt komt.

Ik was flabbergasted toen iemand mij vertelde dat er nu wordt geleerd dat als je de hond wilt toestaan om naar een andere hond te gaan , dat je hem dan eerst toestemming moet geven. Het eerste wat ze nu leren is dat hij andere honden moet negeren.

De gedragstherapeuten, honden psychologen en hondentrainers po**en als paddenstoelen uit de grond. Mijn advies aan iedereen die honden wat proberen bij te brengen. Het zou een geschenk uit de hemel zijn als er vanaf het eerste moment wordt geleerd hoe belangrijk het is dat honden vooral sociale interactie met elkaar moeten hebben en hoe ze dat het beste kunnen doen. Wanneer dat zou gebeuren dan is het een meerwaarde.

Honden zijn normaal gesproken hele sociale dieren die makkelijk een band op bouwen .U moet hier al uw energie in stoppen van pups af aan leer ze sociale interactie met soortgenoten en andere dieren en mensen. Het draagt bij aan het welzijn van je hond. .

Het is een hele ernstige ontwikkeling dat ik nu met een grote regelmaat wordt geconfronteerd dat de mensen hun honden leren dat ze niet meer met andere honden contact mogen hebben. Het negeren en het focussen is aan het doorslaan. Ze leren vervolgens hoe ze met heel veel ruimte ertussen je langs andere honden moet lopen. De mensen beginnen het normaal te vinden. Het is allemaal gebaseerd op geen sociaal contact meer te hebben. We moeten een halt toeroepen. Ik zie nu zelfs dat hondeneigenaren de bosjes in duiken. Ze vluchten de andere kant op. Ik zie iedereen gespannen wandelen met de hond. U moet zich realiseren dat u hem destructief iets aanleert want van nature zijn het dieren die heel sociaal zijn en graag op snuffelstage gaan. ..

U moet op jonge leeftijd met de socialisering beginnen. Wanneer we de honden los laten lopen gaat het goed. Ze zoeken elkaar op. Hierbij is er inderdaad ook een onderscheidt . Ze zoeken sommige honden op en andere slaan ze weer over. Het gebeurt dan wel op een natuurlijke manier.

Het is heerlijk om te ervaren als we naar het Rozendaalse losloopgebied gaan dat alle eigenaren ontspannen zijn en er niet een hond is die naar een andere uitvalt. Ik heb het in de laatste vijf jaar in ieder geval nog niet 1 keer meegemaakt. Het kan dus ook zo. Zo, is het ook altijd in het verleden geweest.

Mijn oproep ..
U moet leren dat ze niet uitvallen. Het geleuter over dat ze een persoonlijke zone hebben is waanzin. U mag het niet goedkeuren dat ze naar andere honden uitvallen. U kunt alleen maar ontspannen met uw hond een wandeling maken als u leert uw hond een sociale interactie te hebben met andere honden. Waar is het tijdperk gebleven . Dat honden met elkaar spelen en elkaar besnuffelen en ze los kunnen lopen en bovenal dat je heerlijk ontspannen met je hond kon wandelen zonder dat andere schreeuwen ‘hond aan de lijn, korthouden, etc, als ze nu loslopen en mensen zien een andere hond dan worden ze direct aan de riem gedaan en kort gehouden en of ze vluchten de andere kant op. Stop deze ontwikkeling..

Regelmatig wordt er gevraagd . Hoe lang kan mijn hond alleen blijven. Wat voor taakje kan ik hem geven. Help hij blaft.U...
27/10/2021

Regelmatig wordt er gevraagd . Hoe lang kan mijn hond alleen blijven. Wat voor taakje kan ik hem geven. Help hij blaft.

U moet zich goed realiseren dat een pyreneese berghond in de meeste natuurlijke vorm een taak heeft. Hij beschermt de kudde. Hij beschermt het terrein. U kunt deze taken voor hem realiseren. Wanneer u daarvoor de mogelijkheden heeft. Een taakje thuis doen zoals bijvoorbeeld de afwas . Nee , dat gaat het niet worden. U kunt ze een Kong spelletje laten doen. Een kluif geven. Etc. Het is van korte duur. Het is geen structurele oplossing. U kunt er vanuit gaan als u langer dan vier uur dagelijks weg bent dat het blaffen en of slopen of het gedrag een probleem gaat geven. U krijgt bij het blaffen onherroepelijk problemen met u buren. Hoe gaat u dat oplossen. U zoekt naar noodoplossingen. Het gaat niet helpen.

Een pup is nog een ander verhaal. U kunt ze wel langzaam leren wennen dat ze soms even alleen zijn. Ik bedoel hier dan ook daadwerkelijk mee . Niet langer dan een uurtje . Het beste is om dit te doen als hij moe is. U moet wel zijn vertrouwen winnen dat u hem niet te lang alleen laat. Hij gaat anders slopen en of blaffen en of gedragsproblemen geven. U kunt het als hij 5 maanden is langzaam opbouwen.

Wanneer u wat langer weg moet . Zorg dat u een oppas vindt. U moet heel veel aandacht schenken om zijn vertrouwen te krijgen dat u terugkomt en moet het daarom ook langzaam opbouwen. Hierbij moet je ook goed realiseren dat een nieuwe omgeving voor een pup stress oplevert . Hij komt uit een warm nest .

U moet hem eerst aan zijn nieuwe omgeving laten wennen en daar moet u deel vanuit maken. Vervolgens als hij zijn energie kwijt is en gaat slapen kunt u stapje voor stapje hem even alleen laten. Ze hebben veel contact en toezicht nodig. Je moet dat goed realiseren als je een pup koopt dat je het eerste half jaar niet te lang van huis kunt zijn. Hier ontstaan ook vaak de problemen. We horen regelmatig dat mensen de pups te lang alleen laten. Ze gaan dan blaffen of slopen. Behalve als u ze buiten kunt laten om het huis te bewaken zonder dat de buren gaan klagen. Hij heeft dan een taakje. Wanneer u zijn natuurlijke habitat kan nabootsen en hem deze taak kan laten doen. Zult u waarschijnlijk helemaal geen problemen ondervinden alleen als mensen het niet begrijpen en ze storen om hun werkzaamheden te laten uitoefen.

10/01/2021

bericht uit de gekoppelde groep pyreneese berghond.. antwoorden erbij vermeld

18/12/2020

Het is gekoppeld aan de groep pyreneese berghond

Mijn hond heeft een gedragsprobleem… Stappenplan Elke pyreneese berghond waarvan ik hoor dat het niet goed gaat , lijkt ...
12/12/2020

Mijn hond heeft een gedragsprobleem…
Stappenplan
Elke pyreneese berghond waarvan ik hoor dat het niet goed gaat , lijkt het erop dat de hond veelal niet begrepen wordt met wat hij nodig heeft om gelukkig te zijn. Een hond die vrolijk is en gelukkig en in balans is zal geen probleem gedrag vertonen.

We leven met 10 pyreneese berghonden in huis.. Het is een manier van leven. Ze leven met ons en niet voor ons. Het gaat hier ook wel eens verkeerd.

We vangen honden soms tijdelijk op als ze herplaatst moeten worden. We helpen mensen allemaal vrijblijvend met herplaatsing.. We hebben een uitgebreid netwerk en delen onze ervaringen met mensen. Ik ga niet zeggen dat wij het allemaal weten. We hebben wel mede door onze ervaringen een visie kunnen vormen waar het veelal fout gaat.

Een pyreneese berghond is niet een hond voor een beginner. Het is ook een hond die niet bij iedereen past. Wij zeggen daarom dat de mensen altijd voordat ze overwegen om een pyreneese berghond te nemen. Ze in eerste instantie zijn natuurlijk habitat moeten gaan bestuderen en realiseren wat ze nodig hebben en wat je ze moet bieden.

Hierbij helpen we mensen vrijblijvend als het fout gaat en adviseren de mensen dan eerst om over het hieronder geschreven artikel na te denken. Het moet in mijn beleving altijd zo zijn als er gedragsproblemen zijn dat mensen eerst de 3 stappen moeten doorlopen en realiseren dat het meestal niet de hond zijn fout is.
Stap 1 heeft de hond geen medische problemen.. Zo, ja dan kan dat problematisch gedrag veroorzaken dit omdat hij bijvoorbeeld pijn heeft of omdat hij zich belemmert voelt..

Stap 2 Wat gaat er fout... Het is nooit de hond zijn schuld.. Hier gaat het vaak fout in de manier van denken.. Het is namelijk de kunst een manier te vinden om samen geluk te vinden. Wanneer er geluk is zal er vanzelf een relatie ontstaan. Je moet als het ware elkaars verlangen en behoefte leren begrijpen. Het zijn eigenlijk net mensen.

Pyreneese berghonden zullen zich altijd aan iedere situatie aanpassen om rust te krijgen en evenwicht. Ze denken in het nu en denken dat jij zijn taal begrijpt.. Het is daarom zo heel belangrijk dat je de taal van de pyreneese berghond begrijpt..

Het belangrijkste en waar je het meeste mee bereikt is om een natuurlijke verhouding met hem aan te gaan. Het zijn van oorsprong honden die heel dichtbij de natuur staan. Het gaat om een goede relatie op te bouwen tussen je Pyr en jezelf. Deze relatie heeft als fundament vertrouwen . Hierbij is het noodzakelijk dat je de hondentaal en zijn lichaamstaal leert kennen.. Het is belangrijk dat je weet dat je op elkaar kunt rekenen. De relatie moet je eerst vooral opbouwen door heel veel met hem te doen en zoveel mogelijk overal in te betrekken en vooral heel veel genegenheid geven. De relatie met je hond moet gebaseerd zijn op wederkerigheid. Wat je aan de ander geeft krijg je terug.. Hoe je doet , hoe je ontmoet.. Hier vanuit deze visie moet u hem dingen gaan leren. Het eerste is dus genegenheid en liefde geven. Veel knuffelen en respect... Hij moet vertrouwen in je krijgen en de basis is genegenheid en respect en werk vanuit de natuurlijke benadering met heel veel liefde. Het allerbelangrijkste is dat je hem begrijpt met wat hij van nature nodig heeft en als je hem dat niet kan bieden. Moet je constructief naar alternatieven gaan zoeken die aan zijn voldoening en behoefte kunnen beantwoorden. Hiermee bereik je bij een pyreneese berghond het meeste. Friends for Life.

Het probleem ligt vaak hier.. Hij is in de war omdat zijn eigenaren niet begrijpen van wat hij zou willen zijn en of wat hij nodig heeft om zich goed te voelen. We vergeten vaak dat er altijd een aantal belangrijke zaken zijn die je moet onderscheiden en waar je rekening mee moet houden.

Een pyreneese berghond is voor heel veel verschillende doeleinden ingezet. Hij is onder andere ingezet om de kudde te bewaken tegen wolven, lynxen, etc.. Hij is voor de bewaking ingezet bij grote kastelen en landgoederen. Ze werden ook ingezet om dorpen die geïsoleerd waren en in nood verkeerde te bevoorraden.. Hier ligt zijn natuur.. Hij moet een taak en een doel hebben. Wanneer u dat kan bieden zult u bijna nooit problemen ervaren. . Het is een hond die van nature al zelfstandig is en onafhankelijk.. Hier gaat het vaak fout mensen zoeken altijd de zakelijke oplossing en uiteindelijk werkt dat bij een pyreneese berghond niet. Het kan het probleem zelfs verergeren..

Het belangrijkste in de manier van denken moet altijd zijn wat kan ik hem bieden zodat ik aan zijn behoefte kan voldoen.. Hierbij moet je realiseren.. Het is een hond die blaft en van nature veel vrijheid nodig heeft en een taak moet hebben die hij vervuld. Je moet begrijpen dat als je hem dus uren lang alleen laat dat de verdeling toeslaat.. Wanneer er mensen voorbij komen slaat hij aan. Het is wat hij van nature gewend is om te doen. Helaas ontstaan vaak hier de probleem in gedrag.. U mag dit gedrag niet forceren en hem dit ontnemen. U kunt wel voor alternatieven gaan zoeken waarbij aan zijn behoefte wordt voldaan. . U bent of de hele dag op een enkel uurtje na met de hond of u zorgt ervoor dat hij een taak heeft. Hier ligt de oplossing en niet bij trainers en gedragstherapeuten die het op een zakelijke manier willen corrigeren. Onze ervaring is dat ze meer kapot maken dan helen..

Het is heel vervelend. Het is niet de hond die het verkeerd doet .. Het zijn de omstandigheden waarin hij verkeerd waar het fout gaat en dat hij vaak niet begrepen wordt. Het resultaat met de zakelijke oplossing van de therapeuten is dat wij dan weer benaderd worden om de hond te herplaatsen en/of tijdelijk op te vangen.. Het gaat vaak van kwaad tot erger..

U moet zich dat ook realiseren als u een pyreneese berghond wilt gaan houden. U moet heel veel met hem ondernemen. Hij mag niet uren achter elkaar alleen zijn. Het liefst een taak voor hem realiseren. U kunt hem dan wel vaker alleen laten. Hij blaft wanneer hij denkt dat er iemand komt.. Hij laat horen dat hij er is.. Wanneer hij voor het donker en of ochtendgloren buiten is laat hij horen met een zware blaf dat hij er is. Het is de natuur .. Hiermee wil hij aangeven dat het gebied beschermd wordt en hiermee de gevaren op afstand houden.. Het is is iets natuurlijk. U kunt naar beneden gaan en zeggen dat het goed is en dat ze nu wel weg zijn.. Waarschijnlijk moet u dat nog meerdere keren doen. U moet beseffen dat het zijn natuurlijke instinct is. U begrijpt als u langdurig weg bent dat het erin sluipt en het kan zelfs leiden tot een soort van verveling. Ik blaf, waarom ….gewoon omdat het kan.. Het is niet zo als u zo af en toe een paar uur weggaat dat ze alles bij elkaar blaffen. Hier is heel veel vooraf gegaan.

Stap 3
U moet terug naar de basic
We horen het vaak bij de puberteit.. Het moet een omgeving zijn waar niemand wat vraagt en geen onderdrukking is.. Geef de hond wat hij wil en nodig heeft.. Heel belangrijk houdt de hond en mens relatie leuk..

u kunt deze informatie ook op onze website vinden . Zie https://pyreneese-berghond-du-domaine-de-blanche-neige.com/pyreneeseberghondopvoeding.htm :32

Pyreneese berghond en gezonde pups fokken. U kunt op onze website veel informatie vinden over karakter, rasbeschrijving, fokker, pups, beweging, socialisatie, puppies en opvoeding,

12/12/2020
12/12/2020

Adresse

Waldersweg
Rees
46459

Benachrichtigungen

Lassen Sie sich von uns eine E-Mail senden und seien Sie der erste der Neuigkeiten und Aktionen von Pyreneese berghond gedrag en opvoeding erfährt. Ihre E-Mail-Adresse wird nicht für andere Zwecke verwendet und Sie können sich jederzeit abmelden.

Service Kontaktieren

Nachricht an Pyreneese berghond gedrag en opvoeding senden:

Teilen

Kategorie