Natural Horse Care DK

  • Home
  • Natural Horse Care DK

Natural Horse Care DK Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Natural Horse Care DK, Pet service, .

22/06/2022
Uddannelsen til Natural Horse Care Practitioner består blandt andet af mentorship hvor en eller flere studerende trimmer...
21/06/2022

Uddannelsen til Natural Horse Care Practitioner består blandt andet af mentorship hvor en eller flere studerende trimmer sammen med en instruktør, enten ude hos kunder eller på vores dygtige træningsheste 🐴

De to sidste dage har Leona været med mig ude hos nogle af mine faste kunder, hvor vi har arbejdet med nogle meget forskellige heste. Variationen er med til at ruste de kommende Practitioners bedst muligt 😎👌

Er du nysgerrig på hvad uddannelsen har at byde på, kan du læse mere her.

/Maria
ISNHCP Field Instructor.

https://naturalhorsecare.dk/uddannelsen.html

10/06/2022

♥️ Be kind to them.. ♥️

Natural Horsecare er ikke kun naturligt trim. Trim er kun en af de 4 grundsøjler:
🐴naturligt trim
🐴naturlig fodring
🐴paddock paradise
🐴naturlig horsemanship.

Horsemanship delen dækker over ALT vores håndtering af hestene: Hvordan vi agerer når vi besøger flokken på ‘deres side af hegnet’. Hvordan vi håndterer hesten når vi henter den ud fra flokken, uanset om det er til træning, hyggestrigling, ridning, et besøg af trimmer, dyrlæge eller andet.

Hele tanken bag Natural Horsecare er at skabe et så sundt og naturligt liv for hestene som muligt. Og en stresset hest er ikke en sund hest 😔 Det betyder ikke, at vi ikke kan bruge og arbejde med vores heste, vi skal bare være klar over hvordan vi påvirker hesten og hvordan vi bedst muligt arbejder med den.

Jaime Jackson har lige tilbragt 3 uger i DK og jeg har slet ikke tal på hvor mage gange jeg har hørt ham sige: ‘be kind to them..’ 😊

At vi skal være venlige over for hestene burde være en selvfølgelighed. Dermed ikke sagt at der ikke skal sættes grænser, dannes rammer og vises vej, for det skal der, det hele skal bare gøres med venlighed og respekt som grundholdning - med venlighed når vi længst ♥️🐴♥️

God weekend
/Maria

31/05/2022

Arrow showing the angle of growth on the hoof of a mustang cadaver who died during a gather in the 1980s. An important natural growth pattern that helps to explain why more heel seems to grow between trims on our domestic horses. (And why hoof wall should always be removed by starting at the toe - or quarters - and working our way toward the heel.)

Pic by Wout Overbeeke

‘Vi holder aldrig op med at lære’ ☝️☝️☝️Også instruktørerne, der underviser på ISNHCP uddannelsen, har nydt godt af Jaim...
31/05/2022

‘Vi holder aldrig op med at lære’ ☝️☝️☝️

Også instruktørerne, der underviser på ISNHCP uddannelsen, har nydt godt af Jaime Jacksons undervisning her i DK.
I to dage har vi nørdet træningsprogram, undervisningserfaring, ensrettet undervisningen og øvet teknikker og målinger.

Vi er pt i alt 6 instruktører i Europa, og flere er på vej.
Vi er spredt i flere lande og derfor er det også vigtigt for os at organisere efteruddannelse og mødes i ny og næ med henblik på at holde fagligheden på et højt niveau.

I løbet af uddannnelsen som Natural Horse Care Practitioner skal den studerende evalueres af minimum 5 forskellige instruktører. Dette er en kæmpe sikkerhed og kvalitetssikring for de studerende, der dermed får en bred palette af undervisning og feedback ☀️☀️

På billederne ses sammen med Jaime, Field instructor/clinician Arno Gouw og Björn Rhebergen fra Holland samt Field instructor/clinician Maria Bering Carlsen og Dorthe Nyrup fra Danmark.

/Dorthe

Isnhcp
Aanhcp

30/05/2022
Vi drysser løbende lidt input ind fra dagene med Jaime Jackson 🥳 Her fra Maria Kilde - Hele Heste ❤️❤️
25/05/2022

Vi drysser løbende lidt input ind fra dagene med Jaime Jackson 🥳 Her fra Maria Kilde - Hele Heste ❤️❤️

SÅ fik Danmark to nye Field Instructors, nemlig Malene Ottesen og Maria Bering Carlsen.De har modtaget 3 dages efterudda...
21/05/2022

SÅ fik Danmark to nye Field Instructors, nemlig Malene Ottesen og Maria Bering Carlsen.
De har modtaget 3 dages efteruddannelse hos Jaime Jackson og kan nu selv undervise studerende i ISNHCP’s træningsprogram.

Det betyder også, at danske studerende ikke længere behøver at rejse udenlands for at tage uddannelsen som ISNHCP hovtrimmer. Nu er vi samlet i DK de 3 forskellige instruktører, som uddannelsen kræver.

Det er superflot gået af disse to og I kan glæde jer til en fantastisk og dedikeret undervisning fremadrettet.

Og så er de faktisk også kanonsøde 😀😀❤️

/Dorthe

Her i vores danske ISNHCP gruppe har det længe været en drøm for de fleste at møde grundlæggeren af vores uddannelse, Ja...
14/05/2022

Her i vores danske ISNHCP gruppe har det længe været en drøm for de fleste at møde grundlæggeren af vores uddannelse, Jaime Jackson, og få input og læring fra den mand, der studerede Nevadas vildtlevende heste og grundlagde vores banebrydende hovuddannelse OG Paddock Paradise på grundlag af disse studier.

Kun undertegnede har fået undervisning af Jaime i Californien i 2012 inden han lukkede sit undervisningssted og gav stafetten videre til andre instruktører.

Så det er med stor stolthed og glæde, at vi byder Jaime velkommen til Danmark i næste uge 🤩🤩🤩

Han skal i tre uger undervise os alle på skift i det basale naturlige trim, Paddock Paradise og Advanced trimming guidelines. Derudover skal vi have nogle hyggelige uger med social fællesspisning og masser af god snak 😍🥳

Studerende og instruktører fra Danmark, Holland og England mødes her i Danmark og vi undervises i små teams på 3 personer ad gangen 🤓🤓

Følg med her på siden, hvor vi lægger indtryk og gode historier op om vores oplevelser de kommende uger 🇺🇸🇩🇰

/Dorthe

Hvad gør man, når hestenes ejere er på arbejde og hestene skal trimmes?Joh, -man sætter grejet ud, fløjter 2 gange og så...
05/05/2022

Hvad gør man, når hestenes ejere er på arbejde og hestene skal trimmes?

Joh, -man sætter grejet ud, fløjter 2 gange og så er der ellers kø for at komme til.

Og bum bum, grime på, fri position på markens jævneste sted og før man får set sig om er 8 hove trimmet i ualmindelig god ro og orden.

Sequencing og relativ dominans er bygget på tillid mellem trimmer og hest. Det gør hesten tryg og hovplejen til en frivillig og interessant ting, som tages alvorligt af både hest og trimmer.

Ønsker du stressfri håndtering og naturlig hovpleje med fokus på hestens kropssprog og gensidigt samarbejde, så skal du lede efter en ISNHCP trimmer.

https://naturalhorsecare.dk/danske-hovtrimmere.html

/Dorthe Vequna Denmark

04/05/2022

MAJ MÅNED står på lysere aftner, lunere vejr, mere aktivitet og alt vokser og springer ud.
Planternes fotosyntese sørger for, at de begynder at vokse med rekordfart, og det gælder også de planter, vi har på vores hestefolde.

Heste og græs er en kæmpe udfordring sammen.... -nej jeg vil hellere sige, heste og dansk græs er en kæmpe udfordring sammen.
Kigger man på hesten som art, er den et steppe og højørken dyr og dens anatomi og fysiologi er indrettet derefter.

Uanset hvilken størrelse og race, man har.

Det betyder, at hesten ikke er gearet til at spise de planter vi har i et klima som vores (surt og fugtigt).
Den er gearet til at spise - ja f.eks. græs, men andre sorter og i et helt andet klima (tørt og basisk).
Vores græssorter og vores klima giver primært to store udfordringer for hesten, nemlig 1) Sukkerindholdet er for højt alt for meget af tiden og 2) Tætheden af planter og vores små arealer giver i princippet alt for meget (forkert) mad til rådighed og for lidt plads at bevæge sig på.

Overvægt, EMS, PPID, forfangenhed er de store livsstilssygdomme, som giver kæmpe udfordringer for hesteejere, dyrlæger og ikke mindst hestene hvert år. Og det er blevet vores nye normal 'at sådan er det bare'. Der er på den baggrund vokset en kæmpe industri af kosttilskud, forskning og medicinalvarer, der skal forsøge at hjælpe os med at forebygge og helbrede hestene.

Min erfaring over årene som dyrlæge er dog, at den bedste forebyggelse og helbredelse er meget enkel. At tilbyde hesten et miljø og en fodring, der er tilpasset dens anatomiske og fysiologiske og biologiske behov, i stedet for at forsøge at få hesten til at tilpasse sig vores klima. Det har den ikke gjort de sidste par 100.000 tusinder år, og det vil den heller ikke gøre lige foreløbig.
Vores allerstedsnærværende klimaforandringer gør ikke sagen bedre og at forsøge at få hesten lavet om til et dyr, der kan leve sygdomsfrit i det danske klima, er at kæmpe mod tsunamier.

Vi er nok nærmere nødt til at ændre vores opfattelse af hesten som art og nødt til at ændre vores opfattelse af måden at have hest på, hvis vi for alvor skal til at ændre på sundheden hos vores heste og lave en ny og bedre 'normal'.

Her i Maj måned tager vi dig igennem forfangenhedens verden via små posts og billeder.
I august afholder vi et heldagskursus i Østjylland om forfangenhed og hormonelle sygdomme. Det bliver slået op her og på vores hjemmeside.

Med dette ønskes alle en rigtig skøn Maj ❤❤🦄

/Dorthe

13/04/2022

Hestene er ved at have trampet deres spor på den nyeste sti, når først de har fundet den foretrukne rute, så går de på den allesammen og der ses et tydelige spor af hovaftryk 🐎🐎 Det samme gør sig gældende hvis hestene bevæger sig over store åbne arealer og det er disse vandringer vi efterligner og stimulerer i paddock paradise 🐴♥️

13/04/2022
I weekenden var ISNHCP studerende, practitioners og instruktør samlet til et af vores kvartalsvise medlemsmøder. Vi har ...
30/03/2022

I weekenden var ISNHCP studerende, practitioners og instruktør samlet til et af vores kvartalsvise medlemsmøder. Vi har altid, ud over møde og hygge også noget fagligt på programmet.
Denne gang besøgte vi Christina Keppie, som var den første trimmer i Danmark. Det var spændende at høre om hendes erfaringer og hvordan det hele startede dengang.
Vi var også rundt og se hendes vandrefold og ‘HIT’ stald, som er en anden måde at tildele grovfoder fordelt over hele døgnet.

Altid skønt at tilbringe tid med kolleger og blive klogere ♥️🐴
/Maria

Et resultat af sequencing er heste i ro og med meget stor samarbejdsvillighed.Det giver stor arbejdssikkerhed både for t...
30/03/2022

Et resultat af sequencing er heste i ro og med meget stor samarbejdsvillighed.
Det giver stor arbejdssikkerhed både for trimmer og for hesten.

Det giver også en lethed i arbejdet, som er til gavn for både hestens og trimmerens krop og giver øget faglighed i trimmet 🤓

/Dorthe

18/03/2022

📏 Målinger 📐

For at holde øje med hovens udvikling, bruger vi målinger. Vi måler blandt andet den vinkel hoven vokser ud med, den fortæller os nemlig en masse om hvad der sker i hoven (og hesten), lige nu 🧐🤓
De tal vi sammenligner med, kommer fra Jaime Jacksons studier af de vilde heste i US Great Basin og vi har derfor en reference til en sund og naturlig hov 🐎🐎
/Maria

08/03/2022

ISNHCP’s hovtrimmeruddannelse indeholder rigtig meget om hestens adfærd, kropssprog og vores håndtering derefter.

Hestene er kun sjældent bundet, men lærer derimod at samarbejde med hovtrimmeren i et gensidigt sprog, som begge forstår og respekterer og trives med.

❤️❤️❤️

Vores isnhcp studerende Rici på mentorship i Holland 🤩🤩💪💪💪
03/03/2022

Vores isnhcp studerende Rici på mentorship i Holland 🤩🤩💪💪💪

Deze week loopt Rici Overbye uit Denemarken stage bij ons als onderdeel van zijn opleiding tot Natuurlijk Hoefverzorger bij de ISNHCP van Jaime Jackson.

Uiteraard gaan we samen veel hoeven bekappen, maar hij kan ons natuurlijk niet bezoeken zonder een Paddock Paradise te bezoeken.

Rici heeft geluk, want deze week starten we met de aanleg van een nieuw project in Ommel, Noord Brabant.

Hou ons in de gaten, want morgen gaan we LIVE (vanuit Ommel😊)!!

————————————————————————

This week Rici Overbye from Denmark is doing an internship with us as part of his Natural Hoof Care training with Jaime Jackson's ISNHCP.

Of course we will be trimming a lot together, but he can't leave Holland without visiting a Paddock Paradise!

Luckily for him we start with the construction of a new project in Ommel, North Brabant.

Stay tuned, because today we are going LIVE (from Ommel 😊)!!

26/02/2022

Paddock Paradise… hvad er det nu lige, det er? 🤔

PP er en opstaldningsform til heste, der tilgodeser artens naturlige behov og adfærd.
Heste er skabt til at vandre og indtage føde stort set alle timer i døgnet - hele året, dette tilgodeser PP via stisystemer og udfordring af lavfruktan hø fordelt på stierne.
Optimalt er stierne dækket med grus/sand, så de er tørre hele året og er med til at stimulere et naturligt slid af hoven.
For også at tilgodese naturlig og sund flokadfærd skilles hopper og vallakker naturligvis ikke ad, men flokken får lov at danne sine egne familiegrupper.

Klimaet i Danmark (og mange andre steder) er langt fra hestenes naturlige habitat og det græs vi dyrker her i vores frodige landbrugsjord passer ikke til det heste er skabt til at spise. Derfor er græs heller ikke en del af PP.

I dag bruger mange udtryk som vandrefolde, stisystemer osv, men det oprindelige PP er udviklet af Jaime Jackson, efter han i en årrække studerede de vilde heste i US Great Basin.
PP er i øvrigt kun én af ‘De 4 grundsøjler’ som Jaime Jackson udviklede på baggrund af sine studier.
De sidste tre vil jeg præsentere den kommende tid.

Foto af min shetter Gimli, lige efter han har rullet sig 🐴♥️
Maria

25/01/2022
23/01/2022

For en uge siden fik denne mule sine sko af 🤩 i dag blev de trimmet 🥰 Mr. happy feet 💚

17/01/2022

Når vi snakker om hesten som flokdyr, hvad er så egentlig hestens flok?

Der findes forskellige studier og forskellige bud på, hvad der er naturlig flokadfærd hos heste.
Det man skal have for øje ved disse studier er, om hestene, der studeres, lever i en biologisk naturlig biotop eller ej. Afhængig heraf kan hestene i både familie-, flokadfærd og migrationsadfærd opføre sig noget forskelligt.

Jeg tager altid udgangspunkt i studier, der er lavet på vildtlevende heste i nordamerika eller centralasien. Disse to områder er formentlig de tætteste, vi kommer på en biologisk 'korrekt' biotop.
Her har vi stepper, visse typer af planteføde, tørt og basisk miljø og rigtig rigtig god plads.

Kigger man på heste her, er der træk, der er fælles:
- små familieenheder på 3-7 individer
- få eller mange familieenheder, der lever i samme område, kaldet en flok
- tæt bonding i familieenhederne
- køn og alder repræsenteret ved typisk 1 (sjældnere 2-3) hingste og flere hopper + afkom i en familieenhed
- leading mare og leading stallion i hver familieenhed (eller alfaer om man vil)

Når vi skal kopiere dette set up for vores tamheste, er det oftest familieenheden, vi forsøger at kopiere. Dvs de fleste har heste i grupper på 2-8 heste.
Her er det uhyre vigtigt, at vi kigger på sammensætningen af køn og alder, men også typer af heste. Og den gammeldags kønsopdeling bør være et no go.
Skal vi have udskiftning i vores lille familieenhed, så tænk over hvad der mangler i flokken af kompetencer og køn og alder, og vælg en ny hest eller opstalder ud fra dette, frem for alt andet.

Vores heste kan ikke selv vælge til og fra. Derfor er det vigtigt at vide, hvad familieadfærd går ud på og aflæse hestene udfra kendskab til artens adfærdsbiologi og sammensætte grupper ud fra disse kriterier.

Rigtig mange kaster sig heldigvis også ud i at have langt større antal heste i deres hestehold, og her vil hestene typisk begynde at opføre sig mere naturligt med inddeling i mindre enheder, hvor de bonder tættere, men samtidig have 'flok'- og migrationsadfærd i relation til deres fæller, der færdes i samme område.

Har man få heste, betyder størrelsen formentlig også noget. F.eks kan en almindelig størrelse ridehest og en shetlandspony eller miniature ikke særlig nemt udøve gensidig hudplejeadfærd. Så det kan være en fordel at skæve til, om man har heste, der størrelsesmæssigt ligger langt fra hinanden.

God fornøjelse med jeres hestefamilier og flokke derude 🐎🐎❤

/Dorthe

Denne weekend har vi afholdt vores kvartårlige medlemsmøde ❤️Mødet blev holdt hos ISNHCP Certificeret Practitioner Lene ...
16/01/2022

Denne weekend har vi afholdt vores kvartårlige medlemsmøde ❤️
Mødet blev holdt hos ISNHCP Certificeret Practitioner Lene Foged Christensen🤓

Idag havde vi valgt at få besøg af Dyrlæge Tine Boserup, der også er kiropraktor.
Tine fortalte om benstillinger og gennemgik en hest til sidst. Vi snakkede om hestens krop og måden bl.a. dens bevægelse har indflydelse på hovens form og facon.

Det har været en rigtig dejlig dag med utroligt godt selskab og meget læring 🤓🤓🥰

/Dorthe

Musse er en stor hest. Musse er en rigtig stor og dejlig dame, men med dårlige oplevelser i bagagen. Så det er skønt når...
14/01/2022

Musse er en stor hest. Musse er en rigtig stor og dejlig dame, men med dårlige oplevelser i bagagen. Så det er skønt når vores metodiske og naturlige samarbejde med hestene giver pote på denne måde ❤️❤️❤️

Succes kræver tålmodighed, systematik, hyppige vedligeholdelsestrim hver 4.-6. uge og et supergodt kendskab til hestens adfærd og signaler.
ISNHCP trimmer Maria og Musses ejer har det hele ❤️❤️❤️

Musse kvalitetstjekker lige dagens arbejde 🥰

Hun er en af de heste som har dårlige erfaringer med hovpleje, men via sequencing har hun over de sidste par måneder fået helt ro på og kan nu overskue alle arbejdspositioner - selvfølgelig uden at stå bundet 👌

God weekend
/Maria

13/01/2022

Er vi til for hesten, eller er hesten til for os??

Dette dyreetiske spørgsmål er ikke nyt, men hvad betyder det egentlig for den enkelte dyreejer?

Vores heste er flokdyr og bør være sammen med sin flok det meste af tiden.
I flokken kan den udøve naturlig flokadfærd som f.eks:

- gensidig hudplejeadfærd
- socialisering med andre flok medlemmer
- skubbe rundt eller blive skubbet rundt med
- bytte roller
- hvine, pruste og udøve anden form for vokal kommunikation
- slås og lege
- snuse og gå på opdagelse sammen
- føle sig trygge og bange sammen

Vi, som mennesker, kan aldrig og bør aldrig forsøge at erstatte hestenes indbyrdes sociale relationer. Fordi vi er ikke heste...

Når hesten er væk fra sin flok og i vores hænder, skal det være med gensidig forståelse, tillid og respekt.
Men derudover har hesten brug for andre heste... - og helst 99,9 % af dens levetid.
Den har et liv i sin flok, som vi ikke nødvendigvis skal og bør være en del af.
Hvor den bare kan være hest på godt og ondt.

Med andre ord: Heste skal være afhængige af andre heste. Ikke af os.

Alt for tit ser jeg desværre heste, der står alene på en fold eller sjældent kommer ud af sin boks ret lang tid ad gangen.
Måske har den en ven ved siden af, men som den hverken kan nå, gnubbe, skubbe eller spise med.
Og det er langfra nok for hesten kun at have fysisk og social kontakt med sin ejer.
Hesten er en hest og har brug for andre heste.

Så sæt hesten fri. Og lad den være hest... -med alt hvad det indebærer ❤❤

/Dorthe

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Natural Horse Care DK posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share