Oproep aan alle paardenliefhebbers die een betere ruiter willen worden voor hun paard! 🦄🥰
Reken jij jezelf daarbij?! Dan is de verjaardagsctie van HorseDegree helemaal perfect voor jou! Je kan GRATIS toegang krijgen tot een (beperkte) versie van het online platform.
Je kan daarbij gebruik maken van het platform net zoals je abonnee zou zijn en genieten van de vele voordelen, met een basis pakket aan video’s waar elke ruiter, van elk niveau & elke discipline zeker wat aan zal hebben!
Meld je aan via de link in de stories en onze bio - vanaf 21/12 krijg jij GRATIS toegang
See you there 👀 verjaardagsgroetjes van team HorseDegree! 🥳
En toen... Toen vielen alle puzzelstukjes bij elkaar.
Mede door al deze ruiters werden wij geïnspireerd om het trainingstraject opnieuw te organiseren.
Maxine, één van onze trainingstraject ruiters verteld heel eerlijk en open (dankjewel hiervoor!) wat haar 'struggles' waren aan het begin van het trainingstraject en waar ze tijdens het traject natuurlijk super hard mee aan de slag is gegaan.
De extra fijne ritjes zijn hier het resultaat van. Een paard dat veel beter aan het been loopt. Weg met elke pas benen geven, gedurende het hele traject uit haar comfortzone gestapt maar deze review wel kunnen opnemen op het Belgische Kampioenschap waar ze stiekem van droomde toen we het intake gesprek hadden met haar een half jaar daarvoor... Tja... Dan hoef je niet veel meer te zeggen hé?
Word jij hier ook geïnspireerd door? Wat een ander kan, kan jij toch ook met dit team rond je? Boek je intake gesprek vandaag nog in en hopelijk mogen wij over 4 maanden net zo'n leuke terugblik maken zoals we met Maxine hebben kunnen doen! daar droom jij toch ook van?!
Volgende week hebben we nog enkele plaatsen vrij in de agenda... En dan STOPPEN we ermee... Dan gaan we aan de slag met enkel de ruiters die super gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met zichzelf en met hun paard. Ben jij er nog bij?
Tip van de trainer: Houding en zit - helpend rijden vs. dwingend rijden
Je kan je paard een groot deel helpen door de manier waarop je je lichaam en hulpen inzet. Ben jij een helpende ruiter of een dwingende ruiter?
In dit stukje houding en zit les van traject ruiter @maxine legt trainer Philippe van @equitraining uit wat voor verschil het maakt voor je paard als jij bewust omgaat met hoe je reageert op wat er gebeurt in het rijden.
Je kan namelijk je paard stevig in de weg zitten of moeilijk maken als je met te veel of ‘verkeerde’ hulpen iets probeert op te lossen. Toch is het een reflex voor veel ruiters om het paard te willen helpen door meer te doen. Interessant dus om de volgende rit eens heel bewust om te gaan met wat je paard doet en wat er daarna gebeurt in je eigen lijf.
Ieder heeft namelijk zijn eigen opgebouwde reacties en reflexen - waar de een graag alles oplost met zijn binnenhand, vergeet de ander zijn buitenbeen te gebruiken en de volgende heeft moeite met het ontspannen van de schouders of heupen. Kom er dus voor jezelf achter wat jouw aandachtspunten zijn door te analyseren hoe jij reageert tijdens het rijden. Welke hulpen geef je en wat gebeurd er in je lichaam - en hoeveel daarvan is echt nodig of ‘correct’ op dat moment?
Meer tips & tricks? Bekijk onze andere reels & video’s op onze instagram en ga lekker aan de slag met je paard!
Tip van de jury 🤓 halthouden deel II: onbeweeglijk vs. vierkant
Hoe los jij een incorrecte halt op? Was de vraag die we in deel I stelden en jullie ook nog vroegen daar een videovoorbeeld van te delen. We zagen heel veel verschillende dingen voorbij komen, maar 1 ding blijkt voor veel ruiters nog niet altijd duidelijk aan een halt… Vierkant en onbeweeglijk halthouden zijn namelijk nog 2 verschillende dingen!
Bedenk je dus goed als je je paard toch wilt verzetten in die halt om hem vierkant te zetten. Misschien stond je paard wel mooi recht en goed op de voorbenen waardoor je bij de jury bij C alsnog hoge punten krijgt. Verzet je hem en ziet de jury dat ook bij C dan dalen je punten want je voldeed niet aan de andere eis. Namelijk onbeweeglijk stilstaan… Iets om in je achterhoofd te houden dus!
Heb jij hier ooit al zo over nagedacht? Zal je nu je halt anders aanpakken dan ervoor? Meer van deze tips zien? Laat even weten op onze story als dit je blij maakt, dan maken we meer van dit soort content 🤓👏🏼
Inzicht van de jury 🤓 halthouden deel I: punten verschillen bij het (af)groeten
Een van de meest iconische maar misschien ook wel een van de meest gevreesde onderdelen in een proef… de halt 🥲.
Olympisch ruiter Jorinde Verwimp en Internationaal jurylid Dominique Rimanque delen hun inzichten over punten verschillen bij het halthouden!
De focus ligt voor veel ruiters op een vierkante halt. Maar zoals Dominique zegt, geeft het beeld van de jury bij C een valse kijk op de halt. Als je paard namelijk wel recht maar niet vierkant staat, is dat iets wat enkel de jury bij B/E zal zien.
Niet iedereen heeft altijd meerdere jury’s, maar als dat wel het geval is zorgt dat dus algauw voor grote punten verschillen bij een incorrecte halt.
We hebben nog een deel 2 hiervan maar we zijn eens benieuwd… hoe los jij het op als het misloopt in de halt op wedstrijd? Laat je je paard staan? Corrigeer je en laat je hem bijzetten?
We lanceren een kleine challenge - Post een stukje video van op wedstrijd in je verhaal of je feed waarbij je een ‘foute’ halt had en hoe je dat hebt opgelost… gebruik de hashtags #HorseDegree en tag ons @HorseDegree! Zaterdag posten we deel 2 waar Dominique zijn inzichten geeft over hoe je zoiets best oplost!
Wijken - controle over de benen of over de schouder?
Veel ruiters maken dezelfde fouten in het wijken. Ze gebruiken hun been als zijwaartse druk om het paard opzij te krijgen. Maar wat als we je vertellen dat het niet begint met je been?
Zoals @simonmissiaen hier mooi uitlegt, gaat het over een samenspel van meerdere elementen (bekijk daarover zijn vorige reel over het uit elkaar trekken van appuyementen!). Het gaat over schoudercontrole, buiging en dan pas de zijwaartse druk van je been!
Als je je lijn neemt, plaats je eerst de schouder in de juiste richting. Dan zorg je dat de buiging zo weinig of veel mogelijk behouden blijft als nodig. En pas daarna kom je met je been om je paard effectief te laten wijken voor de zijwaartse druk. Op die manier kan je veel makkelijker controle houden over de 2 meest gemaakte fouten - deze komen voorbij in de volgende reel dus stay tuned! 🧐
Ga jij hiermee aan de slag tijdens je volgende training? Laat het ons weten in de reacties!
Wil je graag hulp daarbij? Je kan vandaag nog (laatste dag!) een plekje bemachtigen om 6 maanden lang bij Simon te trainen in het trainingstraject! 🤩 Hierbij ga je met hem en andere experts 6 maanden lang aan de slag om het beste uit je paard te halen. Nog tot 24u vanavond inschrijving geopend - erbij zijn? Meer info via de link in bio!
Trek je oefeningen uit elkaar en ga op zoek naar informatie!
Elke oefening die je rijdt is een eindresultaat van verschillende factoren die bij elkaar komen. Zoals @simonmissiaen het hier mooi uitlegt over het appuyeren - niet enkel het kruisen van de benen is appuyeren. Het zijn verschillende basis elementen bij elkaar die het geheel maken.
Als je dus je oefening wil verbeteren moet je ook op zoek naar de losse elementen die nog moeilijker zijn en moet je deze gaan verbeteren. Iets waar Simon heel geïnteresseerd in is om telkens de losse elementen eerst te testen en zo de informatie te krijgen waar de verbeterpunten liggen!
Ben jij ook benieuwd welke losse elementen jij eigenlijk zou moeten verbeteren om het algemene plaatje erop vooruit te helpen? Dan heb je NU nog je kans om je in te schrijven in het laatste plekje in het trainingstraject van Simon! Wees er nog bij voor we de inschrijvingen sluiten op 2/01 via de link in bio! See you there 👋🏼
Je paard makkelijker soepel krijgen tijdens het losrijden met tip van Grand Prix ruiter @isabel_coolhorses
Draaf of galoppeer jij meer tijdens het losrijden? Hoe lang duurt het voor je de galop meeneemt? 2 belangrijke vragen om mee te nemen in het losrijden en te kijken hoe dit zit bij je paard!
Zoals Isabel zelf aangeeft is de vloeiende galopbeweging van het paard vaak eerder de natuurlijk gang en kan je dit dus in je voordeel gebruiken tijdens het losrijden! Door niet te lang te wachten met galopperen zal je je paard dus sneller en makkelijker soepel krijgen… halleluja! 🙏🏼
Meer tips & tricks zoals deze? Je hebt nu de kans om persoonlijk bij Isabel te trainen, dit 6 maanden lang! Hoe? In het HorseDegree trainingstraject waarbij je naast rijtechnisch ook fysiek en mentaal je capaciteiten kan verbeteren samen met onze experts! Til jij jezelf en je paard naar jullie volgend niveau in 2022? Schrijf nog voor 2/01 in met korting door een adviesgesprek te boeken via de link in bio op @horsedegree!
Toptip van internationaal GP ruiter @isabel_coolhorses over de invloed van je zit op de gedragenheid!
Als je te los of ontspannen zit, zal je je paard niet bij elkaar krijgen - maar als je te zwaar zit zal je de rug van je paard wegdrukken, komt de hals naar boven en kunnen de achterbenen niet ondertreden.
Een heel interessant onderwerp en het toont nog maar eens het belang en de invloed van je zit aan op je paard. Deze opmerking is natuurlijk ook op heel veel andere momenten van toepassing, experimenteer dus gerust eens met je zit ook als je nog niet bezig bent met een verheven draf!
2 onderwerpen waar je onder andere mee aan de slag gaat tijdens het trainingstraject van HorseDegree: rijtechnische kennis én je houding en zit! 6 maanden lang ondergedompeld worden in kennis en begeleiding van toptrainers en experts om de beste ruiter voor je paard te worden. Meer weten? Boek je adviesgesprek in via link in bio op @Horsedegree om nog een plekje te bemachtigen in het traject bij Isabel voor de inschrijvingen sluiten!
Waarom zou je paard zijn buikspieren aanspannen als jij het niet doet?
Een hele goede vraag van topruiter @isabel_coolhorses ! Voor wat hoort wat, en je paard zal zijn buikspieren veel sneller kunnen aanspannen als jij dat ook doet. Op die manier zit je fijner op je paard en kan hij jou makkelijker dragen en dus ook zelf makkelijker zijn buikspieren aanspannen!
Hier zijn echter wel een paar aandachtspunten bij, je mag niet te ontspannen maar ook niet te aangespannen zitten! Daarover posten we snel nog een video van Isabel waar ze het heeft over de invloed van je zit op de gedragenheid in draf maar dit geldt natuurlijk op alle vlakken!
Hulp nodig bij het trainen van jouw buikspieren of die van je paard? Met beiden gaan we aan de slag in het trainingstraject: de eerste 6 maanden van 2022 knallend in onder begeleiding van oa Isabel, houding en zit experts, een sportpsycholoog én een management specialist. Meer info vind je op onze andere posts op @HorseDegree of vraag je adviesgesprek aan via link in bio! Je krijgt nog korting tot 31/12!
Welke invloed heeft je zit op de gedragenheid van je paard? 🤔
We vinden het allemaal fijn om paarden in een mooie tweede draf door de piste te zien dansen, maar is dat iets wat volledig van je paard komt of heb je daar zelf ook een invloed op? 🤓
@isabel_coolhorses legt hier uit wat er gebeurt als ze op verschillende manieren op haar paard zit en laat heel mooi zien welke invloed dit kan hebben op de draf van je paard! 🤓
Probeer dus zelf ook eens in je training verschillende manieren van ‘zitten’ uit, ook al ben je nog niet bezig met gedragenheid in draf… het kan misschien wel eens een eye opener zijn op hoe fijn je paard al wél kan draven of hoe je het nog beter voor elkaar kan krijgen! 💪🏼
Veel succes met proberen… daar word je alleen maar beter van! 👏🏼
Wil jij liever persoonlijk begeleid worden door Isabel? Schrijf je dan vandaag nog in voor het trainingstraject, want Isabel is een van de 3 HorseDegree trainers die hieraan deelneemt! Zij zal jou samen met onze andere experts 6 maanden intensief begeleiden om jou als ruiter en je paard samen naar een hoger niveau te tillen!
Isabel haar trainingstraject begint al op 6 januari. Dus schrijf je nog snel in !
Happy horse, happy life 🥰
Een uitspraak van onze trainer @simonmissiaen die in deze video dieper ingaat op het trainingstraject, waarom hij zo graag ruiters en paarden traint, en je meeneemt in de vraag die hij zichzelf nog regelmatig stelt. ‘Waarom rij ik paard? Waarom hou ik mezelf elke dag met de paarden bezig? Waarom doe ik dit?’ 🤔
En bij Simon gaat dat over vooruitgang boeken - voor zichzelf, maar ook om anderen daarbij te helpen. Met zijn eigen paarden en die van anderen, maar ook ruiters helpt hij graag vooruitgang boeken. Ruiters en hun paarden helpen het makkelijker, beter, grootser te gaan doen. 👏🏼
En daar kijkt niet alleen Simon, maar ook onze andere experts en vooral wij naar uit! 🥰
Een video waar we zelf al enorm van hebben genoten en we hopen dat jij dat ook doet! En ben je nu ook nieuwsgierig naar het trainingstraject? Via de link in bio krijg je meer info of kan je een intakegesprek aanvragen! 😊
Rijden zonder angst, stress of spanning?
Wat een super leuke review kregen we van Sofie! Ze nam al deel aan twee clinics, van Isabel én Suraya. De reden van haar eerste deelname? Spanning.
Sofie heeft namelijk 20 jaar geleden een serieuze val meegemaakt en is daarna gestopt met rijden… tot ongeveer een jaar geleden! Ze kocht zelf terug een paard en begon terug met haar grootste passie. Ze bleef alleen last hebben van veel stress en als haar paard verschoot, schrok zij nog tien keer harder.
Daarom bedacht ze dat een clinic met professionele begeleiding dé plek was voor haar om dit probleem aan te pakken. Uit haar comfort zone gaan, de spanning nog vergroten. Maar wel met een trainer aan haar zijde die haar daarin kon begeleiden. Zo gezegd zo gedaan en de clinic werd een groot succes! @Isabel begeleidde haar tijdens een super les waarin zowel ruiter als paard helemaal tot rust kwamen en super knap aan het rijden gingen!
De eerste stap was gezet, en Sofie besliste daarna dat ze dan toch ook wel op wedstrijd kon gaan als dit haar lukte?! En dat was zo, ondertussen gaat ze bijna wekelijks op jumping. En schreef ze zich in voor onze volgende clinic bij Suraya! Daar zagen we zelf al de enorme vooruitgang die ze met haar paard had gemaakt sinds de eerste clinic en goh…
Wat voelden wij ons trots. Trots dat we daaraan mochten bijdragen. Trots dat we daar deel van mogen uitmaken. Daar eigenlijk zelfs voor gezorgd hebben, want als wij de clinics niet hadden georganiseerd was dat niet gebeurd. Trots dat wij daarvoor kunnen zorgen - dat andere ruiters hun grenzen verleggen, doelen bereiken, en het geluk van het paardrijden eerst kunnen zetten.
Daarom zijn we ook ZO trots op het trainingstraject. We weten nu al dat dit alleen maar een uitvergroting zal zijn van wat wij zien gebeuren in de clinics... and we are ready for it! Ben jij er al bij? Let’s go kick some ass in 2022! Ben je er nog niet bij? Come and kick some ass with us! Meer info via de link in bio
Het management van je paard bestaat voor een heel groot deel uit het rantsoen… hoe zit het daarmee bij jou paard? 🤔
Wist je dat je bij Jill online heel gemakkelijk advies kan vragen? Via de website van Paard & Voeding kan je een adviesformulier invullen. Daarbij geef je antwoord op verschillende vragen die van toepassing zijn op de voeding en supplementen van je paard! Maar daarnaast stelt Jill ook andere vragen die hier invloed op hebben - over oa huisvesting, gezondheid, conditie en trainingsintensiteit. 🤓
Zaken die allemaal belangrijk zijn om mee te nemen om het volledige beeld te krijgen en om jou en je paard te voorzien van een advies op maat! 💪🏼
Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je 100’en euro’s kwijt bent, Jill probeert altijd te werken met wat je al hebt. Daarbij geeft ze je dan verschillende opties om verder op te gaan zodat jij volgens je eigen mogelijkheden zoveel mogelijk kan optimaliseren! 👏🏼
Wist je dat de deelnemers van de offline trajecten persoonlijk begeleid zullen worden door Jill? Zo zorgen we ervoor dat niet alleen zij als ruiters de beste prestaties kunnen neerzetten, maar ook dat hun paard zich top voelt, vanbinnen én vanbuiten.
Om onze woorden even kracht bij te zetten, hierbij een super mooie voor en na van tijdens een van de clinics! Dit keer waren we te gast bij @simonmissiaen - hij ging met deze combinatie aan het werk en focuste zich oa op het aangalopperen… en wat een knap verschil is dit!
Op nog geen 10 minuten kregen ze dit voor elkaar, en de training duurde natuurlijk nog wel wat langer dan dat dus je kan je inbeelden wat voor knap werk er in die clinic er nog verzet is. Beeld je dan nu even in als je dit op 6 maanden tijd 5 keer kan doen?! Hoeveel vooruitgang zou jij maken? En vooral, wat zou je willen aanpakken?
Er zit zonder twijfel al iets in je hoofd wat je zo graag zou opgelost krijgen met je paard, of waar je meer gevoel in zou willen krijgen, iets wat je beter voor elkaar zou moeten hebben of iets waar je al zo lang tegenaan loopt… en BAM! Daar hebben wij het trainingstraject voor! Geef jezelf en je paard de kans om dit hier door te breken en doe dit onder begeleiding van de beste trainers en experts met bewezen resultaten… gegarandeerd succes!
Dus, ben jij klaar om ook een transformatie te ondergaan? Klaar om eindelijk on top of your game te gaan rijden? Klaar om je paard en jezelf écht op alle vlakken voor elkaar te krijgen?! Dan moet je bij onze trajecten zijn - deze zullen jou en je paard van punt A naar punt B brengen terwijl jij je uiteindelijk afvraagt waarom je dit nu eigenlijk ooit zo moeilijk hebt gevonden. All it takes is de juiste personen op de juiste plek, een sterk team om je heen… en dat hebben wij voor jou verzameld in het traject!
Nog 1 dag tot de pre order sluit en tot je geen kans meer hebt om je in te schrijven met 500€ korting én extra voordelen… deze te gekke aanbieding komt nooit meer terug! Twijfel je? Stuur ons een DM! Zeker van? Meld je aan via de link in bio en schrijf je vandaag nog in!
Zij kan het… jij dus ook!
We deden tijdje geleden een oproep aan de deelnemers van de clinics of zij het zagen zitten om hierover een review te maken. Kregen we deze super leuke video van Amber terug! Wat een trots moment voor ons… en te goed om niet te delen met jullie.
Amber nam al deel aan allebei de clinics en het is zo leuk om te horen dat ze hier zoveel aan heeft gehad! Ook voor Ciska, die telkens aanwezig is om alles op beeld te zetten zijn dit echt topdagen. Wat een plezier om deze ruiters heel enthousiast te zien aankomen, dan een mega vooruitgang te zien boeken op slechts één training en ze weer helemaal voldaan naar huis te zien gaan.
Reden te meer dat we zelf ook ZO enthousiast zijn over de trajecten want deze worden gewoon een uitgebreide versie daar van! We kijken er echt naar uit jou te gaan helpen en je samen met je paard een ware transformatie te zien doormaken op die 6 maanden tijd… we worden er nu al gelukkig van bij de gedachte alleen!
Je kan gelukkig nog inschrijven voor de trajecten want de pre order werd gisteren geopend! Let op, hij loopt maar tot 7/12 dus snel zijn is de boodschap als jij ook echt stevig wil gaan inzetten op jezelf en je paard in 2022. @simon, @suraya & @isabel en onze andere experts staan met volle moed klaar om het beste uit jullie als combinatie te gaan halen… niet te missen dus als je klaar bent om jezelf en je paard naar het volgende niveau te tillen. En hoe sneller je bent hoe meer voordeel - nu krijg je namelijk 500€ korting, een ingebonden werkboek en een volledig jaar toegang tot het HorseDegree platform. Slechts 4 plaatsen per trainer beschikbaar dus go go go! Toegang krijgen tot de pre order kan via de link in bio.
Reel houding en zit - lenigheid, balans en stabiliteit
Goed, mooi en recht op je paard zitten… easy peasy toch? Of niet zo…
Zoals @philippe zelf aangeeft, is de ideale houding een ‘marriage parfait’ van verschillende elementen, namelijk flexibiliteit, balans & stabiliteit. 💍
Het één kan niet zonder het ander en andersom, en daar zitten net meestal de problemen! Iedere ruiter heeft sterke en zwakke punten - zo zal de een meer balans en stabiliteit hebben maar minder flexibiliteit en de ander zal heel flexibel zijn maar minder stabiel. ⚖️
Werken aan het verbeteren van je zwakke punten en nog meer vooruitgang boeken in je sterke punten zal er dus voor zorgen dat je houding telkens beter wordt! 👏🏼
De deelnemers van het trainingstraject zullen daarom intensief begeleid worden door onze houding en zit experts. Gedaan dus met twijfelen of je beter zo zit, of misschien beter zo? Moet je nu meer of minder naar voor of achter zitten? Zijn je handen wel in een goede positie zo? En hoezo kan je na al die jaren paardrijden nu nog steeds niet doorzitten eigenlijk?!
Op al deze vragen (en meer) krijg je een antwoord tijdens de trajecten, om onder de beste voorwaarden op hun paard te zitten! 💪🏼
Wil jij daar ook bij horen?! Dan heb je nog slechts 1 dag de tijd om je in te schrijven op de wachtlijst, want de pre order opent zondag 28/11. Profiteer van alle voordelen zoals 500€ korting en zorg dat je 1 van de 4 plaatsen bij jouw favoriete trainer vast kan leggen! Inschrijven voor de wachtlijst kan via de link in bio - see you there!
PS - Als lid van het platform heb je al een hele reeks check ups & stretches kunnen bekijken om te werken aan deze 3 elementen die de basis maken voor een goede houding. Nog geen lid? Meld je aan en bekijk vandaag nog de video’s en kom erachter waar jouw verbeterpunten zitten! ✅ Als deelnemer van het trainingstraject krijg je automatisch toegang tot de volledige online training op het platform… you’re wel
Recht, gesteld of gebogen?
We hebben een interessant stukje uit de clinic van @suraya genomen waar ze het heeft over buiging. 👏🏼 Een basis element uit de training maar buiging geeft ook aan hoe goed je rechtgerichtheid is… iets wat terugkomt tot op Grand Prix niveau!
Ze haalt 2 elementen aan waar je eigenlijk elke training zelf op kan letten… heb jij ze ook gehoord?!