Den glade ekvipage v./ Maja Steenkjær

  • Home
  • Den glade ekvipage v./ Maja Steenkjær

Den glade ekvipage v./ Maja Steenkjær Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Den glade ekvipage v./ Maja Steenkjær, Horse Trainer, .

13/08/2023

The Importance of small steps...
Educate Yourself
Hasan Raza

Er din hest tung på tøjlen eller øm i nakken? Måske har du sat bidet for højt?Måske er du, lige som jeg, opdraget med at...
05/07/2023

Er din hest tung på tøjlen eller øm i nakken? Måske har du sat bidet for højt?

Måske er du, lige som jeg, opdraget med at der skal være 2 små rynker i mundvigen ved bidet 😞

For nogle år siden havde jeg besøg af Heidi og det gjorde en verden til forskel at få bidet ned hvor det hører til 🐴🙏🏼

AV 😬
Når biddet er monteret så højt, at det trækker rynker i hestens mundvige, sker der flere ubehagelige ting, og samtidig mærker hesten ikke når du roser den.

📌 Når du rider roser du hesten blandt andet ved at give efter på tøjlen- men når mundvigene er strukket så meget af biddet i forvejen, så mærker den ikke når du giver efter på tøjlen.

📌 Din hest får ondt i nakken og mange spændinger i hele kroppen. Det er fordi når biddet er monteret så højt oppe, så trækkes nakkestykket hårdt ned og presser tungt i hestens nakke.

📌 Tandpine får din hest også når biddet er monteret sådan, fordi biddet er trukket helt op imod den forreste kindtand.

📌 Læben kan revne, når biddet klemmer den imellem kindtand og bid.

📌 Vævet i læben iltes ikke ret godt, når det klemmes - så dør pigmentcellerne og der opstår trykskader.

Hvis hesten ikke går roligt på biddet når det er monteret korrekt uden rynker i mundvigene- så har du det forkerte bid til din hest. Ved vi at biddet passer perfekt og tænderne er helt sunde og raske og fungerer godt, så er det dig der trækker for hårdt i biddet- er du nødt til det, så er det tid at sadle af og få installeret basissignalerne på ny, så du og hesten kan forstå hinanden uden hårde hjælpere🤗

Jeg møder de her heste med udfordringer hver dag og hver dag rådgiver jeg i nye løsninger for hver enkelt hest.
Når det gælder bid og trenser er der så meget der skal være iorden, før du og hesten kan kommunikere fint og let med hinanden.

Tænderne skal være smertefrie og kæbeleddet skal kunne bevæges frit- for at vide om det virker kræves en grundig mundhuleundersøgelse.

Dernæst skal vi finde det bid som generer hesten mindst.
Og trensen skal justeres korrekt.

Endelig skal rytteren træne sin rytterkrop og kunne sidde roligt med arme og ben.

Når du og jeg sammen kigger på hesten både indeni munden og udenpå, og snakker om alt der du oplever i ridningen og det jeg ser i munden, så hjælper vi hesten til et bedre ridehesteliv og du begynder at få succes i træningen🤗

Se kommentarfeltet- der viser jeg når det sidder korrekt.

http://www.xn--dyrlge-heidinielsen-oxb.dk/

Vil du vide meget mere om Tænder, bid og trenser så kig her:
www.hestetandbogen.dk

09/03/2023

ER du i balance..... Eller HOLDER du balancen?

Sådan sagde min yndlings yogalærer Lene, altid når vi befandt os i en eller anden udfordrende balanceposition og jeg mærkede effekten med det samme, når jeg prøvede at justere min krop til at VÆRE i balance.

Jeg tænker på dét citat nærmest hver eneste gang jeg rider eller underviser andre der rider,-for forskellen er stor. Især for hesten .

Både i forhold til den mentale ro det giver, at være i fysisk balance og så fordi den balance vi HOLDER for hesten, ofte holdes i tøjlerne = hesten bæres i sin mund.

Når man HOLDER balancen, er det oftest kroppens ydre bevægelsesmuskulatur, der spænder op, for at holde på kroppen.

Når man ER i balance har man "stablet" knoglerne i den rigtige vinkel i forhold til hinanden og man stabiliserer sig med den indre core muskulatur. Og så kan den ydre bevægemuskulatur få frihed til at spænde af.

Sådan er det for mennesket.. Og sådan er det for hesten 🌟

På basisinstruktøruddannelsen arbejder vi med at skabe en balance i ekvipagen, hvor man til enhver tid vil kunne "photoshoppe" enten hesten eller rytteren væk og så skal den modsatte part, kunne holde sin egen krop uden at "vælte".

Jeg plejer at sige: " Kig på tøjlerne først, derefter på rytterens overkrop og så på hestens hals...

▪️ Hvad vil der ske med rytteren hvis vi klipper tøjlerne over? Vil rytteren kunne blive i sin position, eller falde bagover?

▪️ Hvad vil der ske med hestens hals, hvis vi klipper tøjlerne over? Vil den kunne blive i sin facon, eller vil den rette sig ud på samme måde som når man slipper en overspændt elestik?

Når du og hesten ER i balance, har tøjlerne kontakt uden at bære vægt. 💙

Du kan kommer rundt i svingene og på volterne uden at skulle holde og støtte med både ben og tøjler og hestens skuldre bliver på plads... Du kan ride op mod springet og lette på tøjlen inden afsættet, uden at hesten falder forover... og du vil til enhver tid kunne blive i sadlen, selvom tøjlen skulle knække pludseligt.

Tag det med i baghovedet næste gang du ser en ekvipage og træn dit øje til at se om de ER i balance eller om de HOLDER balancen...

Og test det på din egen ridning, omend det kan føles lige så udfordrende, som når jeg står i yogasalen og intet er perfekt, mens jeg virkelig øver mig i, at VÆRE i balance

God træning :-)

06/03/2023

Velkommen til Den glade ekvipage

Formålet med denne side er at hjælpe dem der er kørt fast i træningen med deres hest, der hvor træningen er blevet en kamp, der hvor hesten bare siger nej tak til de traditionelle træningsformer eller dem som ønsker at ændre eller starte deres hestetræning med positiv forstærkning og viden om hestens indlæring og adfærd.

Jeg vil komme omkring andre emner end træning som alle har noget at gøre med hestens velbefindende og derfor også dens præstationsniveau.

Jeg håber dem der føler de kan bruge min side til noget vil tage godt imod den 😊

Jeg vil gerne understrege at de ting jeg formidler ikke er noget jeg har fundet på, det et ikke nyt og jeg bruger udelukkende min side som samlingssted for forskellige kilder og tilknytter min egen erfaring hertil.

De bedste hilsner

En lille bemærkning omkring valg af godbidder 🍬Når jeg træner min hest, bruger jeg oftest Tiny Treats fra Nordic Horse. ...
05/03/2023

En lille bemærkning omkring valg af godbidder 🍬

Når jeg træner min hest, bruger jeg oftest Tiny Treats fra Nordic Horse. Det er der flere grunde til 😊

1. De er små, det gør at man hurtigt kan give sin belønning, som er spist på nul komma fem og så kan man komme videre i træningen. Modsat giver store godbidder en længere tyggetid hvor hesten kan nå at blive distraheret eller gøre noget uønsket imens den stadig står og gumler = stadig belønner sig selv for mere end man ville.

En anden fordel ved størrelsen er at man kan have flere i lommen ad gangen og man kan belønne flere gange for mindre mad 😉

2. De har kun naturlige ingredienser som er støttende for hestens fordøjelse og så har de et lavt indhold af energi, sukker og stivelse, hvilket gør dem gode til nøjsomme typer.

OBS hvis din hest er overvægtig, skal de stadig gives i moderate mængder ligesom alt andet f***r. I så fald vil jeg anbefale kortere træningspas eller at man holder fokus på en enkelt øvelse og nøjes med få forhåbentligt meget vellykkede gentagelser 😊

Små praktiske godbidder - i perfekt størrelse som træningsgodbidder. Uden tilsat sukker og med kun 2,2 % stivelse. Anvendelse:- Små godbidder - perfekt til træning- Lækker duft og smag af pebermynte- Uden tilsat sukker og kun 2,2 % stivelse- Er 100% fri for kunstige tilsætningsstoffer og arom...

Træning med godbidder kan være en udfordring indtil man får lært at være præcis og konsekvent med sin belønning, så fort...
05/03/2023

Træning med godbidder kan være en udfordring indtil man får lært at være præcis og konsekvent med sin belønning, så fortvivl ikke hvis du synes din hest bliver anmassende eller ufokuseret på opgaven så snart du finder godbidderne frem.

Men nogle få tips kan du sætter godbidderne i system, så de får den effekt du ønsker 🐴

Godbidder (positiv forstærkning) er en meget effektivt strategi til hurtig og langvarig indlæring af øvelser, uanset om det er tricks eller delmomenter til sværere øvelser.

Hvis du synes det er svært vil jeg råde dig til at få hjælp af en erfaren træner, så din hest og dig kan lære at bruge positiv forstærkning. I bliver begge glade for det når det virker. Det gør træningen nemmer, hurtigere, mere positiv og det stykker forholdet og samarbejdet imellem hest og træner 🤩

Er hesten meget mad-motiveret kan det i indlæringsfasen (indtil man får lavet system og bliver skarp på sin timing) være en super god ide med en alternativ og selvvalgt adfærd der betyder ”giv mere slik” fra hestens side. Jeg har fx lært vores pony at dreje hovedet lidt væk fra mig som en “tiggeadfærd” det har effektivt fjernet alt møffen og rode i lommer også selvom jeg har lavet mange fejl med timing i mellemtiden 😉

God fornøjelse med træningen derude 👋

Fed up Fred(dag)

All cred to Fred:
https://fedupfreddotcom.wordpress.com

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Den glade ekvipage v./ Maja Steenkjær posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share