Min baggrund
Udannet dyrlæge fra Københavns Universitet 2007
PhD i smerteadfærd fra Københavns Universitet 2015
Hesteosteopat EDO fra The Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education i Tyskland
Jeg har arbejdet som dyrlæge i praksis med både smådyr og heste. Selvom jeg udelukkende behandler heste osteopatisk, er jeg først og fremmest dyrlæge i mine indledende undersøgelser af hestene, da
det er vigtigt at sygdomme, der kræver medicinsk behandling, ikke overses. Jeg har i en årrække været ansat på Københavns Universitet, hvor jeg har haft min daglige gang på Universitetshospitalet for Store Husdyr. Her havde jeg fornøjelsen af at undervise mange dyrlægestuderende og forskede i smerteadfærd hos heste. Det var netop i forbindelse med mine forskningsprojekter og i arbejdet med de indlagte patienter, at jeg blev bevidst om, at de almindelige redskaber, vi benytter som dyrlæger, ind imellem kommer til kort, når vi forsøger at finde årsagen til hestens smerter. Osteopati bygger på de naturvidenskabelige fagområder; anatomi, fysiologi, neurologi, biomekanik, patologi og embryologi og har til formål at finde og behandle årsagen til dyrets problemer – og ikke kun symptombehandle. Osteopati er en manuel behandlingsform, hvor værktøjet er osteopatens viden og hænder. Osteopati kan sammenlignes med kiropraktik og fysioterapi, som de fleste kender til, men adskiller sig ved at forholde sig til alle strukturer i kroppen og deres indbyrdes relationer. Mine kompetencer
Uddannelsen til hesteosteopat EDO tager 2 år for dyrlæger. Jeg har altså suppleret min værktøjskasse fra mine 15 år som dyrlæge med indgående kendskab til smertefysiologi, smerteadfærd og -behandling igennem mit PhD-studie. Oven på det har jeg så uddannet mig til at udøve osteopati på dyr. I de fleste tilfælde kan jeg hjælpe dit dyr alene med osteopatisk behandling og opfølgende fysioterapeutiske øvelser, som du, med min vejledning, selv skal lave mellem behandlingerne – og i nogle tilfælde vil jeg derudover henvise din hest til fx en specialseret dyrlæge eller tanddyrlæge, hvis jeg vurderer, at der er behov for tandbehandling, røntgenbilleder, ultralydsscanning, blodprøver mv. Alle heste kan have gavn af osteopati, men ikke alle heste har brug for osteopati. Ostopati kan afhjælpe en lang række af hestens forskellige lidelser. Mange af hestens lidelser vil over tid vise sig ved forandringer i bevægeapparatet. Hesten kan fx ændre kvaliteten af bevægelser, den kan ændre hvilestilling, bevæge sig meget eller meget lidt på folden eller ændre adfærd i forbindelse med håndtering eller ridning. Osteopati kan fx hjælpe:
*Heste med diverse fysiske skader
*Uridelige heste (som kan have mange årsager)
*Heste der ikke kan blive drægtige eller har andre hormonelle problemer
*Heste med muskellidelser
*Heste med fordøjelsesproblemer
*Ungheste med vækst- eller adfærdsrelaterede problemer
*Føl som under fødsel eller i den første tid har pådraget sig 'knubs' (det er muligt at behandle føl helt fra de er nyfødte)
I min behandling indgår en vurdering af alle faktorer, der til dagligt påvirker hestens trivsel og sundhed såsom f***r, træning, hove, sadel, trense/bid. Jeg er medlem af The International Register for Equine Osteopathie EDO® som er en forening, der sikrer, at medlemmerne holder sig opdateret med relevant efteruddannelse.