Trainingsschool AW Hazerswoude

  • Home
  • Trainingsschool AW Hazerswoude

Trainingsschool AW Hazerswoude leer als leider leiden en de hond zal volgen!
(1)

In deze periode zie je ze overal.... Slakken. Ze zijn helaas niet alleen gevaarlijk voor je moestuin maar ook voor de ho...
01/06/2024

In deze periode zie je ze overal.... Slakken. Ze zijn helaas niet alleen gevaarlijk voor je moestuin maar ook voor de hond! ⬇️

𝗦𝗹𝗮𝗸𝗸𝗲𝗻 𝗸𝘂𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘃𝗮𝗮𝗿𝗹𝗶𝗷𝗸 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝗵𝗼𝗻𝗱𝗲𝗻!!

Slakken dragen larven van de hart- en longworm met zich mee en als deze wormpjes in het lichaam van onze hond komt, kan dit veel schade aanrichten!

Zeker in deze periode waarin het barst van de slakken, is het belangrijk hier goed op te letten en er voor te zorgen dat je hond geen slakken eet of zelfs maar aan een slakkenspoor likt!!

Om hier extra aandacht op te vestigen, delen we hierover een heel goed informatief artikel van de Hondenbescherming.

https://hondenbescherming.nl/info-advies/slakken/

Heb jij vandaag al in de spiegel gekeken??
25/04/2024

Heb jij vandaag al in de spiegel gekeken??

🪞 𝗞𝗶𝗷𝗸 𝗲𝗲𝗻𝘀 𝘄𝗮𝘁 𝘃𝗮𝗸𝗲𝗿 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝘀𝗽𝗶𝗲𝗴𝗲𝗹!

Als jouw hond onrustig of juist dolenthousiast is, kijk je dan ook weleens naar jezelf?

Grote kans namelijk dat hij jou spiegelt.
Honden communiceren middels lichaamstaal en dus 'lezen' ze jouw energie.

Wanneer ik in de ochtend beneden kom en de honden mij aankijken, weten zij precies hoe ik mij voel en wat voor dag het wordt.
Ik denk op dat moment echter alleen nog maar aan mijn koffie 😅.

Als ik de wandeling met mijn honden begin met in m’n hoofd alle klusjes die ik moet doen, en alle afspraken die ik heb die dag, is onze wandeling heel onrustig.
Maar als ik even adem haal, geniet van het moment en met aandacht naar buiten ga, dan heb ik naast mij aandachtige en kalme honden.

Wat gaat het worden vandaag?
Kijk eerst eens in de spiegel 🤩

Deskundige Talina

- Ook hulp nodig? Neem een kijkje op onze website: www.hondengedragscentrumaw.nl of mail ons vrijblijvend op [email protected]

Esther met Katie en Syl met Bux hebben vandaag de OP STAP MET JE HOND module afgerond en kunnen met trots terugkijken op...
23/04/2024

Esther met Katie en Syl met Bux hebben vandaag de OP STAP MET JE HOND module afgerond en kunnen met trots terugkijken op wat ze hebben bereikt de afgelopen 4 weken. We gingen o.a. met de hond naar het tuincentrum, winkelcentrum, op de roltrap, met het openbaar vervoer en in de zon op het terras.

Deze module is te volgen als vervolg op de jonge honden module of de samen in balans basis 1.
Wil je ook je leren je hond overal mee naar toe te nemen, en je grenzen te verleggen?
Dinsdag 18 juni start er weer een nieuwe op stap module om 11uur.

Kijk op www.trainingsschoolaw-hazerswoude.nl en meld je aan of vraag een gratis adviesgesprek aan.

22/04/2024

𝗢𝗽 𝘇𝗼𝗲𝗸 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝘂𝗶𝘁𝗱𝗮𝗴𝗶𝗻𝗴!

Maggie had de neiging om uit te vallen naar ganzen en katten, haar baasje Josje wilde leren hoe ze Maggie hier beter in kon sturen.
Alleen maar proberen deze dieren te vermijden gaf veel stress en maakte de wandelingen erg gespannen.
In plaats van ze te vermijden, besloten we de triggers juist op te zoeken om Maggie te trainen op haar reactie zodat ze leerde rustig te blijven als ze ganzen of katten ziet.
We maakten een leuke oversteek met een pontje naar de polder voor wat afwisseling. 😄

De focus in dit consult lag op het versterken van de band tussen Josje en Maggie.
Dit begon met meer leiderschap waarbij ook de positie waar Maggie loopt een belangrijke rol speelt.
Josje liet Maggie dan ook eerst rustig naast zich lopen zodat er beter samengewerkt kon worden in plaats van wanneer Maggie vòòr haar loopt.
Vanuit haar eigen leiderschap creëerde Josje veiligheid voor Maggie, waarbij ze de ruimte kreeg om even lekker te snuffelen wanneer dat gepast was.
Dit hielp Josje om kalm te reageren als Maggie geprikkeld werd door katten of ganzen en het hielp haar om haar focus te verleggen.

Subtiele veranderingen in lichaamstaal en wandelroutine, waarbij Josje mooi rechtop liep, met een korte maar ontspannen riem, veranderde haar mindset: ze zocht nu katten en ganzen op om te oefenen in plaats van ze te vermijden en te stressen als ze er eentje zag!

Na deze succesvolle sessie kan Josje verder oefenen met de nieuw geleerde vaardigheden in hun eigen buurt en gaan ze samen verder trainen bij Trainingsschool AW Hazerswoude. Veel plezier en veel succes!!

Deskundige Lisa

- Ook hulp nodig? Neem een kijkje op onze website: www.hondengedragscentrumaw.nl of mail ons vrijblijvend op [email protected]

13/04/2024

𝗛𝗼𝗲 𝗯𝗲𝗴𝗿𝗼𝗲𝘁 𝗷𝗶𝗷 𝗷𝗲 𝗵𝗼𝗻𝗱?

Het begroeten van je harige vriend bij thuiskomst is vaak een moment vol enthousiasme en opwinding, maar het is belangrijk om die emoties onder controle te houden voor een rustige ontmoeting.
Je wilt tenslotte niet omver gelopen worden!

Een opgewonden hond springt op, gedraagt zich nerveus, blaft, piept, dringt zich op, heeft geen respect voor je persoonlijke ruimte en hapt in je jas, broek of handen.

Een rustige en blije hond blijft met 4 poten op de grond staan, blaft niet, gedraagt zich niet nerveus, dringt zich niet op, heeft respect voor jouw persoonlijke ruimte en hapt zeker niet in je jas, broek of handen.

Hier zijn wat tips om dat te bereiken:

- Blijf kalm: als je de deur opent en je hond ziet staan met die kwispelende staart, voel je waarschijnlijk een golf van warmte en opwinding. Maar probeer die emoties onder controle te houden en begroet je hond met een rustige, liefdevolle stem (of zeg niets)

- Zeg ‘hallo’ op een ontspannen toon: praat met een kalme stem zonder teveel opwinding. Dit helpt je hond te kalmeren en te begrijpen dat het tijd is voor een rustige begroeting.

- Begrens ongewenst gedrag: als je hond begint te springen of te blaffen van opwinding, neem hem dan mee in wat je wel van hem wilt. Stuur hem bv even naar zijn mand en blijf voor de hond staan totdat hij kalmeert.

- Beloon rustig gedrag: zodra je hond zich kalmeert en gedraagt, beloon hem dan. Dit laat zien dat je zijn rustige gedrag waardeert dmv iets lekkers of een aai over zijn bol.

Met deze tips wordt de begroeting bij thuiskomst rustig en respectvol in plaats van chaotisch en druk, fijn voor jou zelf maar ook voor je bezoek!

- Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem een kijkje op onze website: www.hondengedragscentrumaw.nl of mail ons vrijblijvend op [email protected]

Tijdens de op stap module leren Katy en Bux hun impulsen te beheersen ondanks alle lekkere luchtjes en mooie speeltjes. ...
02/04/2024

Tijdens de op stap module leren Katy en Bux hun impulsen te beheersen ondanks alle lekkere luchtjes en mooie speeltjes. Goed gewerkt👌

28/03/2024
11/07/2023

Anno 2023 beschikken veel mensen over een hond, meestal een weloverwogen keuze.
Ras, sekse en afkomst worden grondig uitgezocht alvorens tot aankoop over te gaan. Heel het internet wordt afgespeurd naar trainingsmethoden, hoe je je pup het beste kunt opvoeden, hoe je door de puberteit heen komt, etc etc etc.

Echter valt het op dat er in toenemende mate mensen worstelen met (jonge) honden die iets te hard ‘puppy’-bijten, net iets te vaak opspringen of trekken aan de lijn. Afleiden en negeren is wat iedereen, inclusief het internet, je daarbij adviseert. Een advies wat dan ook veelvuldig wordt opgevolgd. Maar wat leert een hond eigenlijk wanneer je hem negeert of afleidt met voertjes, speeltjes of iets anders leuks? Is dit goed of fout of ligt het iets genuanceerder?

‘Overprikkeld’ is de stempel die de hond vaak op het voorhoofd gedrukt krijgt en het daaropvolgende advies luidt: benchrust.
Is de hond druk? Negeren en benchrust. Bijt de hond? Afleiden en benchrust. Wanneer dit alles niet helpt? Je raadt het al…

Even vooropgesteld, wij zijn zeker grote voorstanders van benchrust. Een jonge hond kan immers zijn eigen grenzen niet goed waarborgen en wij als baas kunnen de hond op deze manier zijn rustmomenten aanbieden. Echter is er een verschil tussen rustmomenten en opsluiting vanwege probleemgedrag.

Zoals wij mensen allemaal over een eigen persoonlijkheid en karakter beschikken, hebben onze honden dit ook. Waar een Duitse herder het prachtig kan vinden om naast de fiets te rennen, zou een ander, wat luier ras liever in een mand blijven zitten.
Waar onze honden dus eigenlijk heel mooi hun karaktereigenschappen en grenzen aan ons tonen, volgen wij als mens soms klakkeloos de adviezen op die wij op het internet vinden waarbij wij ons maar half bewust zijn van de werking of de gevolgen hiervan.

Wanneer we Google vragen hoe we om moeten gaan met een hond die hapt, opspringt, blaft of aan de meubels knaagt, is afleiden het sleutelwoord en begrenzen uit den boze. Toch willen we het even hebben over dat laatste.

Op het begrip ‘begrenzen’ lijkt tegenwoordig een taboe te rusten binnen de hondenwereld. Iedereen die dit doet, is een slechte baas en dierenbeul bovendien. Maar waarom?

Laten we even teruggaan naar onze eigen opvoeding. Want of je nu zelf kinderen hebt of niet, wij mensen hebben allen een opvoeding gehad.
Wanneer je als kind je moeder een grote mond gaf, draaide zij niet weg en negeerde ze je of strooide ze snoep op de grond om je af te leiden van deze handeling. Nee, ze ging het gesprek aan, gaf duidelijke grenzen aan en ze legde uit waarom dit geen manier is om met elkaar om te gaan. Van kleins af aan zijn ons normen en waarden bijgebracht om ons de beste versie van onszelf te leren worden.

Ons inziens geef je door middel van begrenzen bij je hond in begrijpbare taal aan wat wel en niet de bedoeling is, zoals elke ouder dit ook bij zijn of haar kind zou doen. Begrenzen doe je dus niet door op te sluiten of af te leiden, maar door het ‘gesprek’ aan te gaan in zijn of haar eigen taal en uit te leggen wat je wél wilt, in plaats van níet wilt.

In de natuur zou een hond zijn lichaamstaal gebruiken om aan te geven wat gewenst en ongewenst gedrag is. Honden zullen altijd eerlijk en transparant naar elkaar zijn wanneer het op communicatie aankomt. Daar het voor ons mensen gewoonweg eenvoudiger is onszelf de taal van de hond te leren, in plaats van onze honden de mensentaal te leren, is dit precies wat wij jou willen leren als je ervoor open staat.
Er is niets mis met begrenzen, wanneer dit te allen tijde middels liefde, vertrouwen en respect gebeurt.
Je hond zal je juist dankbaar zijn! ♥️

“Welke lijn kan ik nou het beste voor mijn hond gebruiken? Want iedereen zegt iets anders en ik zie door de bomen het bo...
12/06/2023

“Welke lijn kan ik nou het beste voor mijn hond gebruiken? Want iedereen zegt iets anders en ik zie door de bomen het bos niet meer.”

De een zweert bij een tuig, de ander bij een halsband en weer een ander bij een trainingslijn en what so ever.
Ik heb goed nieuws voor je: Er is geen goed of fout. Het maakt namelijk niet zoveel uit wat je kiest, zolang jij er zelf maar achter staat en op basis daarvan je keus hebt gemaakt. Wat werkt voor jou, werkt voor jou!

Ik vergelijk het altijd met het rennen van een marathon. Een hele marathon is om precies te zijn 42km en 195m lang.
De enige manier om deze volledig uit te kunnen lopen is door goed te trainen. Je zult er keihard je best voor moeten doen en er de tijd voor moeten nemen. Niemand rent een marathon na slechts 1 dag oefenen uit, want je zult aan je conditie en spieropbouw moeten werken. Alles valt en staat dus bij JOU. Daarnaast ga je de randvoorwaarden bedenken. Wat kan jou helpen om de run te vergemakkelijken: denk aan goede hardloopschoenen, de juiste kleding passend bij de temperatuur, waterbidons etc. Allemaal hulpmiddelen die je kunnen helpen, maar die niet volledig het resultaat bepalen.

Ik zou ook kunnen zeggen: ‘Ik ga de marathon op mijn mooie pumps met enorme hakken rennen’. Ik maak het mezelf dan echter wel verdomde moeilijk. Want ruim 42km rennen is al een hele opgave, laat staan als ik ook nog eens zou kiezen voor minder stabiele schoenen.
Zijn mijn hakken dan minder goed dan sportschoenen? Zeker niet! Ze zijn alleen minder passend bij de situatie. Zou ik naar een bruiloft of gala gaan, dan zouden juist mijn sportschoenen minder gepast zijn.

Hetzelfde geldt voor het hulpmiddel waarmee jij jouw hond uitlaat.
Er is geen goed of fout. Het enige wat je moet doen is kijken wat past bij de desbetreffende situatie.
Wil je dat jouw hond aan de lijn trekt omdat hij bijvoorbeeld voor de step of de slee moet lopen? Dan is een tuig fantastisch. Je hond kan hierdoor goed zijn trekkracht inzetten omdat het op het sterkste gedeelte van zijn lijf zit. Heeft jouw hond echter geleerd om in zijn tuig of halsband te hangen wanneer je het liefst ontspannen met een slappe lijn zou willen wandelen, dan zou ik je aanraden om weg te blijven van het sterkte gedeelte. Je zult dan eerst moeten gaan kijken wat jouw hond nodig heeft en hoe je hem opnieuw netjes aan de lijn kunt leren lopen.
Het liefst met meer ontspanning en uiteraard ook meer verbinding.
Zoek dan dus naar iets waarmee je je hond beter kunt bijsturen en waarbij je minder fysieke kracht nodig hebt. Bijvoorbeeld een trainingslijn, halti/gentle leader, of een ander hulpmiddel wat voor jou en jouw hond goed werkt.

Kom je er zelf niet uit? Blijf dan niet worstelen. Er zijn zoveel mogelijkheden op dit gebied en wanneer jij met jezelf aan de slag gaat, dan zul je zien dat jij de basis gaat zijn voor jouw hond. Het hulpmiddel wordt dan slechts een bijzaak in plaats van de oplossing.
Maar onthoud: met het juiste hulpmiddel passend bij de situatie, maak je het voor zowel jezelf als jouw hond een stuk makkelijker!

Wat is jou ervaring met het hulpmiddel welke je gebruikt?

Je netjes gedragen in een winkel, dat was de opdracht van vandaag in de puppymodule. Deze kanjers hebben laten zien dat ...
10/06/2023

Je netjes gedragen in een winkel, dat was de opdracht van vandaag in de puppymodule. Deze kanjers hebben laten zien dat ze netjes kunnen wachten wanneer hun baasje wat spulletjes bekijkt. Natuurlijk even op de weegschaal om te zien hoeveel ze alweer gegroeid zijn, en ook dit in een kalme gemoedstoestand.

De puppymodule is geschikt voor alle puppies tot 6 maanden en bevat 1 online theorieles en 7 praktijklessen.
De volgende module start zaterdag 26 augustus om 9:30 uur.

Zie www.trainingsschoolaw-hazerswoude.nl voor meer informatie of vraag een gratis adviesgesprek aan

04/06/2023

Jakkes, ze zijn er weer. Grasaren!

Het is ons opgevallen dat nog niet iedereen op de hoogte is van de gevaren die deze nare kruipers bij onze viervoeters kunnen opleveren. Daarom brengen wij dit graag nog eens onder de aandacht.

Grasaren kunnen heel veel problemen opleveren bij jouw hond (of kat). Dit op het oog onschuldig lijkend stuk gras ontstaat wanneer wild gras tot bloei komt. Ze zijn eerst groen, zoals op deze foto. In deze fase zijn ze nog niet super gevaarlijk omdat ze groot, knalgroen en heel stevig zijn en dus niet zo snel uit elkaar vallen.

Het wordt pas echt oppassen geblazen wanneer ze uitgebloeid zijn of er gemaaid is. De grasaren worden geel van kleur en vallen uit elkaar in hele kleine stukjes. En het grootste gevaar aan deze dingen is; ze bevatten weerhaakjes! En deze worden, ondanks dat het gras is uitgebloeid, niet minder krachtig.

Wanneer jouw hond zo’n aar in zijn vacht krijgt, zal deze er nooit vanzelf uit kunnen vallen door deze weerhaakjes. Ze kunnen dus maar één kant op en dat is naar binnen. Ze zijn krachtig genoeg om door de huid van jouw hond te kruipen. Stel dat jouw hond er eentje in zijn p**t heeft gekregen, zal dit hem zeer doen en irriteren. Hij zal aan zijn p**t gaan likken of bijten, waardoor hij de grasaar steeds verder naar binnen werkt. Hoe verder de aar zit, hoe groter de kans is dat deze operatief verwijderd dient te worden. Met behulp van een röntgenfoto kan de dierenarts de grasaar opsporen. Er hebben zich gevallen voorgedaan waarbij de aar er via de p**t in is gekomen, en uiteindelijk bij de schouder gelokaliseerd werd!

Wel is het zo dat wanneer jouw hond graag lekker door het hoge gras rent, ook de groene variant net zo gevaarlijk is. De aren plakken aan zijn of haar vacht vast. Met een beetje geluk blijven ze alleen plakken en kun jij als baasje ze verwijderen.

Plekken waar de grasaren veel voorkomen:
- In de oren
Je hond zal veel schudden met zijn kop, krabben aan de oren en daar soms bij piepen omdat het pijn doet. Ook zou het kunnen dat hij zijn kop constant scheef houdt.
- In de neus
De hond zal opvallend veel niezen, waarbij hij soms ook bloed niest. Ook kan hij veel met zijn p**t over zijn neus wrijven.
- In de bek/keel
Je hond zal veel tongelen, tekenen geven dat hij iets in zijn bek heeft zitten, en in het geval van de keel veelvuldig hoesten.
- Tussen de tenen/in de p**t
Je hond zal mank gaan lopen en veel willen likken en/of bijten aan de p**t. De p**t zelf kan rood en opgezwollen zijn. Soms kun je het gaatje zien waar de grasaar naar binnen is gegaan.
- In het oog
Het oog zal opvallend veel tranen en rood zien. Ook kan het hierbij zijn dat jouw hond veel met zijn p**t over zijn oog wrijft om hiermee aan te geven dat er iets irriteert.

Tips om te voorkomen dat jouw hond dit overkomt:
- Controleer je hond na elke wandeling op de veel voorkomende plekken waar grasaren zich kunnen nestelen.
- Laat je hond niet door het hoge gras rennen waar je weet dat grasaren veel voorkomen, maar liever op een andere plek.
- Wees alert op je omgeving. Als er gemaaid is, kan het zijn dat de straat vol ligt met kleine, gele aartjes. Vermijd deze plekken liever of hou je hond aangelijnd zodat je kunt voorkomen dat hij ergens in stapt.
- Raadpleeg je dierenarts wanneer je twijfelt of jouw hond misschien met een grasaar in aanraking is gekomen en wacht hier niet te lang mee. Dat jij de grasaar niet met het blote oog kunt zien, wil niet zeggen dat er geen grasaar is.

Veel fijne, veilige wandelingen gewenst 🐶.

24/05/2023

Op dit moment krijgen we regelmatig berichten van volgers dat ze tegen bepaalde problemen aan lopen en zich in elkaars verhalen herkennen als ze onze video’s bekijken en bijbehorende verhaaltjes lezen. Daarom hebben wij besloten hier een artikel over te schrijven. Hierin geven wij aan hoe wij naar bepaalde dingen kijken, met als doel dat jullie als onze volgers hier informatie en tips uit kunnen halen wat jou zou kunnen helpen. Deze artikelen worden geschreven door onze gedragsdeskundigen zelf. Willen jullie meer van dit soort artikelen lezen en zo ja, wat zou een onderwerp zijn dat jou aanspreekt en waar je graag meer informatie over wenst te krijgen? Laat het weten in de reacties! Deze week gaan we in op de veel gestelde vraag over het ontmoeten van andere honden.

Honden etiquette

Zoals wij mensen bepaalde (onbesproken) regels hebben hoe met elkaar om te gaan, zo hebben honden dat ook. Wanneer wij iemand voor het eerst ontmoeten, is het beleefd om een hand te geven en je netjes voor te stellen. Als we elkaar vaker hebben gezien én we hebben een goede klik (erg belangrijk!), dan kan de begroeting enthousiaster zijn in de vorm van een knuffel of zelfs drie zoenen.

Honden begroeten elkaar letterlijk anders (de neus speelt bijvoorbeeld een grote rol), maar het werkt in feite hetzelfde. Wanneer je iemand tegemoet loopt met een hond die jullie nog niet eerder hebben ontmoet, dan is het wel zo netjes om de begroeting op een beleefde manier en dus met een kalme gemoedstoestand (lees: rustig) te laten plaatsvinden. Wanneer je iemand nadert waarvan je weet dat jullie honden altijd super leuk met elkaar spelen, dan zul je -wanneer het andere baasje hier natuurlijk ook oké mee is- de begroeting enthousiaster kunnen laten verlopen.

Helaas zien we in de praktijk dat dit vaak anders verloopt. Een los lopende hond komt op jou en jouw hond af gerend, met een “hij doet niets hoor!” roepende baas op afstand. Jawel, hij doet wel wat. Hij laat mij schrikken, springt tegen mij op en misschien nog wel belangrijker; hij stoort mijn hond terwijl deze hier misschien helemaal niet van houdt of hier nog niet klaar voor is. “Maar hij wil alleen maar spelen…” Een super belangrijke vraag in deze is: wil de andere hond dit ook?

Honden communiceren met elkaar met lichaamstaal en energie. Als jouw hond dus op een andere hond afstuift die hij of zij nog niet kent, in die mega blije en hoge energie, dan is er een kans dat dat de andere hond afschrikt omdat hij dit niet leuk vindt. Het kan zijn dat de andere hond schrikt en vlucht of dat jouw hond daarin gecorrigeerd wordt. Dit kan een kleine correctie zijn, maar dit kan ook een gevecht als gevolg hebben en dat wil niemand! Om onenigheden te voorkomen is het heel erg belangrijk dat een (eerste) ontmoeting in een kalme gemoedstoestand gebeurt. Het is aan jou als baasje om jouw hond dit op de juiste manier aan te leren.

Hoe fijn zou het zijn als we meer rekening houden met elkaar en onze honden daarin goed begeleiden? Dit kan al met wat simpele basisregels! We zetten ze voor je op een rijtje:

Los lopen
- Leuk! Maar alleen in de daarvoor aangegeven gebieden en wanneer de hond goed onder appèl staat.

Zorg ervoor dat jouw hond te allen tijde onder appèl staat wanneer je hem of haar los laat lopen. Als jouw hond hier nog voor in training is, kan het gebeuren dat hij of zij soms iets minder goed luistert dan dat je zou willen. Dit is in de meeste situaties niet zo erg. Maar wanneer jij weet dat jouw hond geen recall heeft (= dat hij komt als jij hem roept) bij het zien van iets dat hem op dat moment interessanter lijkt, is het wenselijk hier eerst aangelijnd mee aan de slag te gaan alvorens je hem weer de vrijheid van het los lopen biedt.

(Los) bij je houden
- Bij het passeren van wandelaars, joggers, ruiters of fietsers wanneer je zeker weet dat jouw hond hier niet op reageert.

Loop je in een losloopgebied en kom je iets tegen waarvan je zeker weet dat jouw hond hier niet op reageert en hier geen interesse in zal tonen? Je kunt er in dat geval voor kiezen je hond dan (los) bij je te houden. Dit wil zeggen dat jouw hond netjes naast je blijft lopen en niet naar datgene toe zal gaan.

Aangelijnd
- Bij het passeren van bijvoorbeeld kinderen, andere aangelijnde honden en werkende (geleide)honden, wanneer jouw hond niet goed onder appèl staat of als jouw hond ongepast gedrag vertoont naar andere honden of mensen.

Zorg ervoor dat wanneer je een andere aangelijnde hond passeert, jij jouw hond ook tijdig hebt aangelijnd. Diegene heeft zijn of hond niet voor niets vast. De hond is misschien in training, heeft veel spanning rondom andere honden of er kunnen medische redenen zijn waarom de hond niet los loopt. Daarnaast willen we graag nogmaals benadrukken dat het wenselijk is jouw hond aangelijnd uit te laten wanneer er geen goede recall is.

Het is een kleine moeite om rekening met elkaar te houden. Voorkom vervelende situaties en ergernissen door te overleggen met het andere baasje of de honden met elkaar kunnen kennismaken en/of spelen. Kijk goed naar jouw eigen hond, wat kan wel en wat kun je beter laten? En train jouw hond in datgene waar je (nog) tegenaan loopt.

Jeanette met doodle Sjors en Leonie met mix Zuni zijn met vlag en wimpel geslaagd voor de samen in balans basis 1 module...
11/05/2023

Jeanette met doodle Sjors en Leonie met mix Zuni zijn met vlag en wimpel geslaagd voor de samen in balans basis 1 module. Gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat🥳 op naar vele fijne kilometers🐕

26/03/2023

Hoe fijn is het om met alle neuzen dezelfde kant op te staan!!

Vandaag met alle trainingsscholen kennis opgedaan én gedeeld bij Hondengedragscentrum AW & Trainingsschool AW !

In random order:

Trainingsschool AW Helden
Trainingsschool AW Ridderkerk
Trainingsschool AW Enkhuizen Trainingsschool AW Diemen Trainingsschool AW Oijen Trainingsschool AW Heteren Trainingsschool AW Apeldoorn Trainingsschool AW Eefde Trainingsschool AW Beinsdorp Trainingsschool AW Moerdijk Trainingsschool AW Nuth Trainingsschool AW Lommel Trainingsschool AW Katwijk
Trainingsschool AW Hazerswoude
Trainingsschool AW Gent
Trainingsschool AW Almere
Trainingsschool AW Veldhoven

Maxime en Marvin volgden de afgelopen weken de samen in balans basis 1 module. Vanmorgen was de laatste les en natuurlij...
21/03/2023

Maxime en Marvin volgden de afgelopen weken de samen in balans basis 1 module. Vanmorgen was de laatste les en natuurlijk behaalde ze het certificaat. Vanmiddag ontving ik deze lieve review.

Esther met Katie en Lisette met Pip trotseerden het koude weer en slaagden voor de samen in balans basis 1 module, gefel...
08/03/2023

Esther met Katie en Lisette met Pip trotseerden het koude weer en slaagden voor de samen in balans basis 1 module, gefeliciteerd met jullie resultaat!!

De eerste diploma's van 2023 zijn uitgereikt aan deze 2 toppers.Rosalie met Tex en Natasha met Brago van harte gefelicit...
09/02/2023

De eerste diploma's van 2023 zijn uitgereikt aan deze 2 toppers.
Rosalie met Tex en Natasha met Brago van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat tijdens de samen in balans basis 1 module👌

Ook samen in balans komen met je hond? Kijk voir de mogelijkheden op www.trainingsschoolaw-hazerswoude.nl of vraag een gratis adviesgesprek aan via [email protected]

02/02/2023

Tijdens de lessen van de samen in balans basis 2 module leren we oa fietsen met de hond. Dit is een mooie manier om je hond lekker in beweging te houden terwijl je echt goed samenwerkt. Bert had er al van gedroomd om te kunnen fietsen met Luna . Luna vond het echter erg spannend naast de fiets, door stap voor stap te werk te gaan en de zelfverzekerde rol van Bert durfde Luna het aan om naast de fiets mee te lopen. Hier zie je de eerste meters van deze trotse combinatie!

31/01/2023

Frustratie

Het is heel menselijk als we boos worden, gefrustreerd raken of zelfs bang worden wanneer onze hond zich niet gedraagt zoals we dat het liefste zouden willen.

Onmacht overheerst en vaak hebben we eigenlijk geen idee hebben hoe we met onze hond om moeten gaan om dat zo gewenste gedrag te bereiken bij je hond.
We begrijpen hem vaak onvoldoende waardoor er een miscommunicatie kan ontstaan. We weten eigenlijk niet wat hij ons vertelt en hoe we hem moeten helpen. We kunnen hem niet de regels, grenzen en beperkingen aangeven, terwijl hij die zo hard nodig heeft. Hierdoor springt de hond bijvoorbeeld over de bank of tegen bezoek op, trekt hij aan de lijn, of valt hij uit naar honden die hij tegenkomt.

Het belangrijkste dat we ons dan moeten realiseren is: het ligt niet aan de hond. Oeps…ligt het dan aan mijzelf?

Wij moeten leren onze hond te begrijpen. Wat heeft hij of zij nu nodig? Waar voelt hij of zij zich nu het prettigste bij? Als we dat door hebben, kunnen we leren om hem of haar beter te begeleiden.

Wanneer je weet wat je moet doen, zul je minder snel gefrustreerd, boos of geërgerd zijn en gedraagt jouw hond zich zoals je dat wilt. Dat geeft (zelf)vertrouwen, waardoor je jouw hond met meer rust en zelfvertrouwen kunt begeleiden. Je zal zien dat het probleemgedrag zal afnemen.

Uiteraard kost dit proces tijd. Wees niet bang om fouten te maken en blijf trainen met je hond.
Stap voor stap brengen jullie samen de relatie weer in balans.

27/01/2023

Deze 2 knappe golden retreviers volgen de "samen in balans basis 1 module". Ze hebben geleerd netjes op hun plaats te wachten als dat van ze gevraagd wordt ondanks wat er om hun heen gebeurt. Zie hier hoe goed Tex blijft zitten terwijl zijn baasjes met een balletje overgooien en Brago die rustig voorbij wandelt en zich ook niet van de wijs laat brengen door het balletje. Volgende week doen deze toppers examen!

18/01/2023

Wat bedoelen we bij het Hondengedragscentrum met de term leidinggeven aan je hond?

'Leidinggeven is het beïnvloeden van gedrag, goed of minder goed, gewenst of minder gewenst.'

Of:

‘Leidinggeven is het in een bepaalde richting brengen van jouw hond en het aanvoeren daarvan. Als leidinggevende van jouw hond zorg je ervoor dat hij of zij zich in een vooraf bepaalde richting beweegt. Je geeft aan wat er moet gebeuren en je zorgt dat dat gebeurt.’

Waarom is het goed om leiding te geven aan jouw hond?

De grootste behoefte van de hond is duidelijke sturing. Vanuit de natuur is de hond het gewend dat door de leider wordt duidelijk gemaakt welke regels er zijn en waar hij of zij zich aan dient te houden. Hij voelt zich daardoor veilig en weet waar hij aan toe is.

In de mensenwereld betekent dit dat je hond zich niet geroepen zal voelen om bescherming te hoeven bieden tegen alles wat zich zoal voordoet, door middel van bijvoorbeeld blaffen, trekken, uitvallen naar andere honden of mensen.

Jij en je hond zijn een team. Samen willen jullie blij zijn met elkaar, zonder frustratie of onvriendelijkheden en mét duidelijke regels. Als je merkt dat je hond ongewenst gedrag vertoont, dan zou dit kunnen betekenen dat er iets niet goed zou kunnen zijn in de balans tussen baas en hond. Veel problemen met je hond kunnen vaak opgelost worden door de duidelijke taak als baasje/leidinggevende op je te nemen.

Door een goede leider te zijn voor jouw hond, breng jij samen met je hond de relatie in balans.

Geslaagd voor de puppymodule 👩‍🎓Door het koude weer van vanmorgen hebben we het examen binnen afgenomen bij tuincentrum ...
19/11/2022

Geslaagd voor de puppymodule 👩‍🎓
Door het koude weer van vanmorgen hebben we het examen binnen afgenomen bij tuincentrum "de bosrand" en konden we een kopje koffie drinken in het restaurant.

Deze week was het tijd voor de examens van verschillende modules. Geslaagd voor de jonge honden module:Fridy met Charlie...
29/10/2022

Deze week was het tijd voor de examens van verschillende modules.

Geslaagd voor de jonge honden module:
Fridy met Charlie
Marlies en Chris met Moos

Geslaagd voor de basis module 1:
Marinka met Rifka
Wouter en Nynke met Famke

Geslaagd voor de op stap module:
Jan en Corry met Chico

Allemaal van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat 👌

Samen op stap! Met de op stap module van vandaag zijn we naar de woonboulevard geweest en hebben een bezoekje gebracht a...
12/10/2022

Samen op stap! Met de op stap module van vandaag zijn we naar de woonboulevard geweest en hebben een bezoekje gebracht aan een speelgoedwinkel. Bouvier Chico wandelt rustig met baasje Jan mee langs alle winkels en tijdens het bekijken van het speelgoed in de winkel gaat hij rustig liggen totdat Jan aangeeft weer verder te gaan. Top gedaan!

De op stap module is te volgen na het behalen van de samen in balans basis 1 module, tijdens deze module gaan we letterlijk op stap langs verschillende uitdagende locaties.

Voor meer informatie en data zie www.trainingsschoolaw-hazerswoude.nl

01/10/2022

Liefde respect en vertrouwen als basis van een ultieme relatie met je hond, dat is wat deze familie wilde bereiken. Toller Sepp kon wat onzeker zijn en dan maar zelf beslissen helemaal niet mee naar buiten te gaan. Door meer leiderschap te tonen gaat dat stukken beter en is wandelen met Sepp een feestje. Het netjes wachten op een aangewezen plaats was ook iets wat Sepp best moeilijk vond, door duidelijke grenzen aan te geven begrijpt Sepp wat we van hem vragen en kan hij rustig wachten zelfs wanneer zijn baasje met een balletje spelen. Leuk om te zien dat zijn baasjes verbaasd waren dat Sepp netjes bleef zitten.

Ondanks het slechte weer zijn deze toppers vandaag geslaagd voor de puppymodule
24/09/2022

Ondanks het slechte weer zijn deze toppers vandaag geslaagd voor de puppymodule

Gisteren was het tijd voor een winkelbezoek met de puppy's van de puppymodule. Labrador Jake laat zien hoe je netjes bij...
11/09/2022

Gisteren was het tijd voor een winkelbezoek met de puppy's van de puppymodule. Labrador Jake laat zien hoe je netjes bij de dierenarts op de weegschaal kan zitten en leonberger Teun wacht netjes bij de kassa als zijn baasje zijn nieuwe speeltjes afrekent

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Trainingsschool AW Hazerswoude posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Trainingsschool AW Hazerswoude:

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share