Cabinet Veterinar Multiserv Animalia Orastioara de Jos, HD

  • Home
  • Cabinet Veterinar Multiserv Animalia Orastioara de Jos, HD

Cabinet Veterinar Multiserv Animalia Orastioara de Jos, HD Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Cabinet Veterinar Multiserv Animalia Orastioara de Jos, HD, Veterinarian, Orastioara de Jos, Nr 62A, langa Pensiunea Daniela, .

Cabinet veterinar mixt, pentru animale de renta si animale de companie
Contact:
Pentru animale de renta: Dr. Viorel Oros 0723647851
Pentru animale de companie: Dr. Daniela Oros 0722564854

Sa fie cozonaci? Sa fie sarmale?  De fapt sunt niste fratiori veniti la vaccin.Parvoviroza si boala Carre sunt boli infe...
05/04/2022

Sa fie cozonaci? Sa fie sarmale? De fapt sunt niste fratiori veniti la vaccin.

Parvoviroza si boala Carre sunt boli infectioase foarte grave, dar pot fi prevenite prin vaccinare. Vaccinurile salveaza vieti!

Zilele trecute am gazduit cu drag workshop-urile VetCamp AMVAC 2021!!
01/08/2021

Zilele trecute am gazduit cu drag workshop-urile VetCamp AMVAC 2021!!

Castrarea motanilor previne vagabondajul, luptele, accidentele, reduce sansele de a contacta imunodeficienta felina si l...
28/02/2021

Castrarea motanilor previne vagabondajul, luptele, accidentele, reduce sansele de a contacta imunodeficienta felina si le creste speranta de viata cu pana la 62%.

Deja incepe perioada de imperechere a p*sicilor. Singura modalitate prin care se poate limita inmultirea lor este STERIL...
30/01/2021

Deja incepe perioada de imperechere a p*sicilor. Singura modalitate prin care se poate limita inmultirea lor este STERILIZAREA.

Operatia este simpla, recuperarea rapida si fara efecte negative pe termen lung.

Noi ne-am inceput weekend-ul cu o cezariana la oaie
30/01/2021

Noi ne-am inceput weekend-ul cu o cezariana la oaie

08/11/2020

Caz de duminica: intoxicatie cu rodenticid anticoagulant (otrava de sobolani). Singura terapie care poate salva acesti pacienti e transfuzia de sange.

Atentie mare unde amplasati rodenticidele!!! Aceste otravuri sunt periculoase pentru toate animalele!!

In familiile de medici veterinari, sambata seara sigur nu e seara de film sau de relaxare: cezariana de urgenta cu final...
10/10/2020

In familiile de medici veterinari, sambata seara sigur nu e seara de film sau de relaxare: cezariana de urgenta cu final fericit, avem un puiut langa mama lui.

Pisicuta p*s p*s p*s, iti ofer o cafea, sa te trezesti mai repede 🥰Sterilizarea p*sicilor este singura metoda care poate...
04/07/2020

Pisicuta p*s p*s p*s, iti ofer o cafea, sa te trezesti mai repede 🥰

Sterilizarea p*sicilor este singura metoda care poate limita inmultirea lor. Sterilizarea este o operatie simpla, cu recuperare rapida.

Aruncarea puilor nou-nascuti este o practica barbara, este incadrata la cruzime impotriva animalelor si se pedepseste conform legii.

Azi am fost la munte, la aer curat: castrare armasar monorhid. D**a operatie ne-am odihnit un pic, prea frumos e locul.
27/06/2020

Azi am fost la munte, la aer curat: castrare armasar monorhid. D**a operatie ne-am odihnit un pic, prea frumos e locul.

Cand esti bandit, dar te musca vecinul de 🥚🥚, ramai fara ele duminica la amiaz!Sterilizarea cainilor fara pedigriu e obl...
31/05/2020

Cand esti bandit, dar te musca vecinul de 🥚🥚, ramai fara ele duminica la amiaz!

Sterilizarea cainilor fara pedigriu e obligatorie in Romania!

26/05/2020
Importanta MICROCIPULUIAstazi s-a intamplat ceva neobisnuit la noi in sat, un catel dezorientat hoinarea pe strazi. Am p...
09/05/2020

Importanta MICROCIPULUI

Astazi s-a intamplat ceva neobisnuit la noi in sat, un catel dezorientat hoinarea pe strazi. Am primit telefoane de la vecini, o alta vecina incerca sa o ademeneasca inspre cabinet. O adevarata aventura, mai ales ca deocamdata nu avem probleme cu abandonul aici. Intamplarea face ca e vorba de un caine obisnuit cu lesa si a venit direct la lesa cand i-am aratat-o.

Din fericire, Bela e microcipata si inregistrata corect in RECS, astfel ca a fost inapoiata rapid familiei.

!!! Atentie!!! Daca va schimbati numarul de telefon, solicitati medicului veterinar sa modifice si in baza de date RECS numarul asociat microcipului!!!!

Microciparea si inregistrarea cainilor cu stapan e OBLIGATORIE in Romania!

08/05/2020

Otita parazitarã sau “râia auricularã” este o afecțiune extrem de neplãcutã și des întâlnitã la p*sici. Dacă p*sica se scarpina neobișnuit de mult în zona capului, mergi cu ea la cabinetul veterinar pentru un control la urechi.

În imagini îl avem pe Otodectes cynotis, monstrul din spatele otitei parazitare, vazut la microscop 👾👾


Programări cabinet: 0722564854

Zorro e un pic suparat pentru ca i-am pus tratament in urechi, pentru otita. Dar de azi are buletin, e p*sica oficiala 😼...
07/05/2020

Zorro e un pic suparat pentru ca i-am pus tratament in urechi, pentru otita.
Dar de azi are buletin, e p*sica oficiala 😼

Pisicile pot transmite boli grave oamenilor, iar pentru a preveni acest lucru e nevoie de deparazitari si vaccinari periodice.

Cere detalii suplimentare de la medicul veterinar!

De sezon :(
02/05/2020

De sezon :(

Even in Corona time prevention is better then cure !

Parvoviroza este o boala grava care nu iarta. Singurul lucru ce poate proteja cateii de pervoviroza este o schema de vac...
02/05/2020

Parvoviroza este o boala grava care nu iarta. Singurul lucru ce poate proteja cateii de pervoviroza este o schema de vaccinare completa.

Mergi la medicul veterinar pentru vaccinuri si controale periodice 🐶🐶🐶

Informatii si programari cabinet veterinar:

Pentru animale de renta: Dr. Viorel Oros 0723647851
Pentru animale de companie: Dr. Daniela Oros 0722564854

27/04/2020

Suntem în plin sezon de activitate a căpușelor și, chiar dacă suntem obligați la măsuri de autoizolare în această perioadă, este bine să cunoaștem sfaturile practice referitoare la aceste organisme parazite. Continuăm serialul nostru cu informații de interes general, oferite de specialiștii universității, iar ep*sodul de astăzi vine de la Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Cluj-Napoca, Department of Parasitology and Parasitic Diseases, USAMV Cluj-Napoca - Prof. dr. Daniel Mihalca.

Ce știm și ce nu știm despre căpușe? Ce e mit și ce e adevăr?
Există multe așa numite mituri urbane despre căpușe. Și fiind mituri, evident, nu sunt adevărate. Studiez căpușele de mulți ani, atât în România cât și pe alte meleaguri, în special tropicale.

În primul rând ce sunt căpușele?
Ați observat mai sus că le-am numit ”organisme” și nu altfel. Aș începe cu NU sunt. Nu sunt insecte, așa cm multă lume, chiar și presa, le numește. Căpușele sunt ARAHNIDE, deci sunt înrudite cu păianjenii și singurul aspect care le face înrudite cu insectele este apartenența la aceeași încrengătură, Arthropoda. Adică organisme cu membre articulate. Există numeroase specii de căpușe (circa 700 în lume, aproape 30 la noi în țară). Fiecare specie are propriile ei caracteristici în ceea ce privește preferința de gazdă, biologia și comportamentul în mediu, habitatul preferat, modul de căutare al gazdei și mai ales spectrul bolilor transmise. Cu alte cuvinte, nu toate speciile de căpușe transmit borrelioza Lyme sau encefalita de căpușă, nu toate căpușele se iau din vegetație și multe specii de căpușe nici măcar nu parazitează pe om. De asemenea, fiecare specie de căpușă are arealul ei de distribuție. Chiar și la noi în țară, unele specii sunt întâlnite exclusiv în zonele mai calde din sudul și vestul țării.

Specii de căpușe
Cea mai frecvent întâlnită specie de căpușă ce parazitează omul în Europa (deci inclusiv în România) este Ixodes ricinus (în imaginea atașată, o femelă adultă). Este o specie de căpușă importantă, fiind vectorul major al borreliozei Lyme și al encefalitei de căpușă. Poate fi întâlnită pe mai orice specie de vertebrat terestru (mamifere mari, mici, păsări, șopârle) și își caută gazda așteptând în vegetație. Preferă zonele de la liziera pădurilor, dar și zonele verzi urbane (de exemplu parcuri). Alte specii pot de asemenea ataca omul, dar mai rar. Iar altele sunt importante la animale domestice. De exemplu, Dermacentor reticulatus transmite o boală gravă la câini, babesioza. Căpușele din genurile Hyalomma sau Rhipicephalus sunt importante la ierbivore domestice (vaci, oi, capre, cai), iar Rhipicephalus sanguineus este o căpușă importantă a câinelui cam peste tot în lume.
Căpușele au trei stadii de dezvoltare, pe lângă cel de ouă, care sunt depuse de femele mereu undeva în mediu. Cel mai mic stadiu este cel de larvă, care e abia vizibil, urmat de cel de nimfă (destul de mic și el) și apoi de adulți (masculi și femele). Fiecare stadiu se hrănește o singură dată, iar femela, după ce depune ouăle, moare.

”Mitul” extragerii căpușei
Cele mai multe dintre miturile urbane se referă la modul de extragere al căpușei. Aici vă rog să citiți cu mare atenție. Căpușele NU se scot aplicând pe ele diferite substanțe (fosfor de la chibrituri, benzină, ulei, oțet), NU se scot apucându-le de abdomenul plin de sânge). De ce? Pentru că, de cele mai multe ori, folosind astfel de metode creștem riscul inoculării unor agenți patogeni (fie "injectâdu-i” prin presiune, fie stimulând căpușa să regurgiteze). Căpușele se scot folosind o pensă fină, cu care se prinde zona bucală a acesteia, chiar de la baza fixării pe piele și printr-o mișcare de tracțiune fină, în direcția opusă pielii. NU trebuie nici un fel de rotație în jurul propriei axe, nici în sens orar, nici în sens antiorar. O căpușă hrănită, după îndepărtarea de pe gazdă, în general nu mai este capabilă de atașarea pe o nouă gazdă.

Cum ne ferim de căpușe?
Ce trebuie să facem pentru a ne feri de căpușe și mai ales pentru a reduce riscul infectării cu o boală transmisă de căpușe. Cel mai important este să ne ferim de mușcăturile (sau înțepăturile, e corect oricum) de căpușă. Cum facem asta? Cea mai eficientă metodă este ca în timpul plimbărilor prin natură, vegetație mare (chiar și în parcuri sau zone verzi din orașe sau propria noastră grădină) să purtăm haine care să ne acopere întreaga suprafață a pielii (pantaloni lungi, șosete, bluze cu mânecă lungă). Și, preferabil, deschise la culoare. Astfel vom vedea mult mai ușor căpușele care se atașează inițial pe haine. Evident, este imposibil totuși să prevenim perfect aceste mușcături de căpușă. De aceea este important ca după fiecare plimbare în medii unde există căpușe să ne verificăm cât de repede și foarte atent corpul pentru prezența căpușelor. Atenție, stadiile cele mai frecvente pe om, cel puțin pentru Ixodes ricinus sunt nimfele, care înainte de a se hrăni sunt extrem de mici (cât o gămălie de ac). Larvele sunt și mai mici. Aproape imposibil de detectat, mai ales dacă se fixează în zone greu accesibile (inghinal, axilar, cap, zone bogate în păr). De aceea, trebuie să acordăm atenție (inclusiv să rugăm un membru al familiei să ne ajute) tocmai acestor zone. La copii, căpușele se fixează cel mai frecvent în cap, de aceea părinții trebuie să verifice mai ales aceste zone. Nu trebuie să ne bazăm pe faptul că ”simțim” căpușa. Înțepătura acesteia nu doare.

De ce este importantă îndepărtarea căpușelor cât mai repede?
E simplu! Majoritatea agenților patogeni din căpușe se transmit preponderent abia după 24-36 de ore de la atașarea căpușei. Deci, îndepărtarea corectă în primele ore după atașare, reduce considerabil riscul.
Alte măsuri pe care le putem lua pentru a reduce riscul de a fi mușcați de căpușe, mai ales dacă locuim la casă și avem curte, este să menținem mereu vegetația tunsă cât de scurt. Căpușelor Ixodes ricinus nu le plac razele solare directe și preferă umbra și umezeala. Este de asemenea important ca animalele noastre de companie să fie mereu protejate cu produse antiparazitare de calitate. Consultați medicul vostru veterinar în acest sens și nu vă asumați dvoastră deparazitarea.

Trebuie să ne fie frică de căpușe?
În primul rând trebuie să știm că aceste căpușe există pe pământ cu mult înaintea noastră, a oamenilor. Am trăit cu ele dintotdeauna. Chiar și dacă suntem înțepați de o căpușă, riscul de a face o boală transmisă de aceasta este relativ redus. Șansele ca o căpușă să fie infectată cu un agent patogen periculos pentru om sunt relativ mici. Chiar dacă o căpușă este infectată, nu este obligatoriu să ne și transmită microorganismul respectiv. Chiar și dacă ni-l transmite, nu e obligatoriu ca acesta să provoace infecția. Chiar și dacă provoacă infecția, nu e obligatoriu să și facem boala. Nu trebuie să ne speriem sau panicăm dacă găsim vreo căpușă pe noi, pe un membru al familiei sau pe animalul de companie. Nu trebuie să luăm antibiotice fără să ne consultăm cu un medic specialist. Nu trebuie să ne fie atât de frică încât să evităm plimbările în aer liber sau excursiile.
Tot ce trebuie este să fim bine informați!
Foto: Andrei Daniel Mihalca

Moniezia expansa este o tenie, un parazit intestinal al rumegatoarelor. In grai popular se mai numeste “panglica” si poa...
27/04/2020

Moniezia expansa este o tenie, un parazit intestinal al rumegatoarelor. In grai popular se mai numeste “panglica” si poate da tulburari digestive mai ales la animalele tinere, abdomenul mieilor devine “balonat”.
Exista de asemenea raportari de infestatii la porc sau LA OM.
Ciclul de viata complet implica si o gazda intermediara, niste acarieni care traiesc in sol.

Intreaba medicul veterinar despre metode de diagnostic si tratament!!!

Informatii si programari cabinet veterinar:

Pentru animale de renta: Dr. Viorel Oros 0723647851
Pentru animale de companie: Dr. Daniela Oros 0722564854

Sambata la birou, castrare armasar 🐴🐴🐴Anestezia generala asigura lipsa durerii in timpul operatiei. Daca nu concepem o i...
18/04/2020

Sambata la birou, castrare armasar 🐴🐴🐴

Anestezia generala asigura lipsa durerii in timpul operatiei. Daca nu concepem o interventie chirurgicala la caine sau p*sica fara anestezie generala, ar trebui sa abordam aceeasi atitudine si pentru animalele de talie mai mare.
Calul doarme pe toata perioada operatiei, franghiile sunt folosite pentru a fixa animalul intr-o pozitie adecvata pentru operatie.
D**a operatie, calul se trezeste si se ridica fara alte complicatii.

Informatii si programari cabinet veterinar:

Pentru animale de renta: Dr. Viorel Oros 0723647851
Pentru animale de companie: Dr. Daniela Oros 0722564854

O schema de vaccinare corecta previne boli transmisibile, fatale pentru catei si p*sici.Vaccinarea se face strict la cab...
13/04/2020

O schema de vaccinare corecta previne boli transmisibile, fatale pentru catei si p*sici.
Vaccinarea se face strict la cabinetul veterinar!!!

Informatii si programari cabinet veterinar:

Pentru animale de renta: Dr. Viorel Oros 0723647851
Pentru animale de companie: Dr. Daniela Oros 0722564854

13/04/2020

Oita operata pe creier se recupereaza fara complicatii d**a operatie 🐑🐑🐑😍😍😍

Informatii si programari cabinet veterinar:

Pentru animale de renta: Dr. Viorel Oros 0723647851
Pentru animale de companie: Dr. Daniela Oros 0722564854

O noua zi, o noua operatie: hernie ombilicala la o scrofita 🐷🐷🐷
13/04/2020

O noua zi, o noua operatie: hernie ombilicala la o scrofita 🐷🐷🐷

Tenie 🐲🐲🐲Tenia este un vierme intestial. Cea din imagine este de la catelul cu gastroenterita prezentat acum doua zile, ...
11/04/2020

Tenie 🐲🐲🐲

Tenia este un vierme intestial. Cea din imagine este de la catelul cu gastroenterita prezentat acum doua zile, a avut un ep*sod diareic pe masa de tratament si astfel a eliminat si pe micul “amic”. Bun, pana aici nimic grav.

Problema e ca “puii” teniei produc chisti pe creier la oi, cenuroza cerebrala, sau chiar chisti pe creier la om in situatii extreme! Am prezentat ieri operatia in cenuroza la oaie, operatia “pe creier”.

Deparazitarea interna la caini si p*sici este ESENTIALA pentru sanatatea lor, dar mai ales pentru sanatatea familiei si a celorlalte animale care pot suferi din cauza acestor paraziti!

Informatii si programari cabinet veterinar:

Pentru animale de renta: Dr. Viorel Oros 0723647851
Pentru animale de companie: Dr. Daniela Oros 0722564854

Hernia ingvino-scrotala la purcei este o anomalie ereditara, purceii se nasc cu o anatomie modificata la nivelul inelelo...
11/04/2020

Hernia ingvino-scrotala la purcei este o anomalie ereditara, purceii se nasc cu o anatomie modificata la nivelul inelelor inghinale. In vorbirea uzuala, acesti purcei mai sunt denumiti “vătămați”.
Tratamentul este strict chirurgical.

Poze din timpul unei astfel de interventii in comentarii.

Informatii si programari cabinet veterinar:

Pentru animale de renta: Dr. Viorel Oros 0723647851
Pentru animale de companie: Dr. Daniela Oros 0722564854

Noi azi am consultat afara la soare, am inteles ca virusului ce inspaimanta lumea nu-i place afara la aer curat si nu-i ...
10/04/2020

Noi azi am consultat afara la soare, am inteles ca virusului ce inspaimanta lumea nu-i place afara la aer curat si nu-i plac nici ultravioletele☀️☀️☀️

Babesioza e o boala grava, transmisa de capuse. Bobita are babesioza, dar n-a iesit din curte si nici nu am observat capuse atasate.

Babesioza poate avea o aparitie obscura si totusi fulminanta. Pe Bobita a surprins-o pentru ca nu avea protectie impotriva capuselor, desi nu stim cand si nu stim unde 🤷🏻‍♀️.

Deparazitarea externa nu protejeaza doar impotriva “ganganiilor” nedorite, ci protejeaza mai ales de bolile fatale transmise de acestea!!

Bobita a iesit din negura, se simte bine, acum e in afara oricarui pericol.

Informatii si programari cabinet veterinar:

Pentru animale de renta: Dr. Viorel Oros 0723647851
Pentru animale de companie: Dr. Daniela Oros 0722564854

Oita din imagine suferea de cenuroza cerebrala, “capiala” in termeni populari. Aceasta boala apare cand un anume parazit...
10/04/2020

Oita din imagine suferea de cenuroza cerebrala, “capiala” in termeni populari. Aceasta boala apare cand un anume parazit se localizeaza in creierul oii.

Parazitul poate fi luat chiar de la cainii ce pazesc turma, daca nu sunt deparazitati adecvat 😞. (!!! Deparazitarea cainilor salveaza vieti - a lor, a stapanilor, a altor animale pe care le pot imbolnavi!!!)

Tratamentul bolii implica operatia de craniotomie (“operatie pe creier”), cu scoaterea formatiunii parazitare.

Poza este facuta imediat d**a operatie.
Poza din timpul operatiei in comentarii.

Informatii si programari cabinet veterinar:

Pentru animale de renta: Dr. Viorel Oros 0723647851
Pentru animale de companie: Dr. Daniela Oros 0722564854

Cuțache mic are gastroenterită, îl doare rău burtica. Am vrut sa împart cafeaua mea cu el, să îl mai înviorez un pic, da...
09/04/2020

Cuțache mic are gastroenterită, îl doare rău burtica. Am vrut sa împart cafeaua mea cu el, să îl mai înviorez un pic, dar s-a mulțumit cu fluidele primite intravenos.

Vaccinarea corectă, la cabinetul veterinar, a cățeilor și p*sicilor, este esențială pentru sănătatea lor.

Dr. Daniela Oros 0722564854

La voi cm merge carantina? Noi tratam niste purcelusi hipotermici. , dar preluam cazurile de urgenta!Contact:Pentru ani...
31/03/2020

La voi cm merge carantina? Noi tratam niste purcelusi hipotermici.

, dar preluam cazurile de urgenta!

Contact:
Pentru animale de renta: 0723647851 Dr. Viorel Oros
Pentru animale de companie: 0722564854 Dr. Daniela Oros

Address

Orastioara De Jos, Nr 62A, Langa Pensiunea Daniela

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Cabinet Veterinar Multiserv Animalia Orastioara de Jos, HD posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Cabinet Veterinar Multiserv Animalia Orastioara de Jos, HD:

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share