20/08/2020
אנחנו כל הזמן מדברות על ה"קשר" וכמה חשוב קשר בין בעלים לכלבים - מה זה אומר בעצם ???
בואו נדבר על זה !
קשר בהגדרתו המילונית הוא -
"חיבור,יחס,שיתוף,קרבה ,קומוניקציה – שם כולל לכל אמצעי התקשורת והעברת ידיעות".
בעולמנו קשר יכול להיות אפלטוני, עיסקי, זוגי וגם רומנטי. קשר הוא חיבור בין שני אנשים או בין שני יצורים חיים.
קשר מתחיל באינטראקציה הכי פשוטה בין אנשים. הרי מה הדבר הראשון שקורה שאנחנו פוגשים בן אדם חדש ,חבר/ה , מכר, משפחה ?
אנחנו שואלים ומתעניינים לשלומם ! עם שאלות כמו - מה קורה? מה שלומך? איך הולך?. אלו שאלות אשר נשאלות באופן טבעי; אנו חוקרים, מפתחים שיחה, משיבים מענה ותכלס ... לפעמים גם מתעלמים :-).
בכל קשר יש מקום לרגש - בין אם רגש של שמחה, עצב, אהבה, דכאון ,כעס ואפילו פחד .
ואיך כל זה מתקשר לכלבים ?
את המשפט הכלב הוא חברו הטוב ביותר של האדם כולנו מכירים, אם כך הדבר מדוע אנחנו לא שואלים את החבר שלנו איך הוא מרגיש? למה אנחנו לא מתייחסים לרגשות ולתחושות שלו ?
כבני אדם אנחנו יכולים לדבר על הרגשות והתחושות שלנו, הכלבים מבטאים את הרגשות והתחושות שלהם דרך שפת הגוף אותה חשוב לדעת ולהכיר
***ספויילר - פוסט נפרד יעלה ממש בקרוב !!! ***
התפקיד שלנו כ"הורים" לכלבים הוא לבסס קשר של אמון, הבנה, הכלה, חיזוק על בחירות נכונות, כייף והנאה.
דוג – מה ? מאמינה שהדרך הנכונה לגדל את הכלב היא לפתח קשר טוב, לחזק את ההתנהגויות הטובות שהכלב בוחר לעשות ולקבל אותו עם היתרונות והחסרונות שלו.
רומא לא נבנתה ביום אחד וגם לא קשר :-)
אז הנה כמה נקודות למחשבה :
•להבין שלכלב שלנו יש רגשות ולהתייחס לרגשות האלו - האם נעים לכלב שלנו שבזמן טיול מישהו זר מתקרב ומלטף אותו ? נהייה גאות בכם אם תלמדו לומר – סליחה זה לא מתאים, הכלב חושש קצת ....
•לראות את הצרכים של הכלבים ולנסות לתת להם מענה - כלב הוא לא חייל שמבצע פקודות, אנחנו עובדים איתו בשיתוף פעולה ולא מתעלמים מהצרכים שלו. יכול להיות שלכלב שלנו כואבת הבטן או אולי הוא עייף מטיול ארוך או לא מרגיש טוב - תהיו ערניים לצרכים שלו ואל תדרשו יותר מהמסוגלות שלו.
•לפנות לו מקום בלב ובבית – להכין פינה כייפית משלו. לכבד את המקום הזה. זה למעשה "החדר" של הכלב בבית והפרטיות שלו.
•לעשות עם הכלב שלנו ככיייייףףףףף ! - משחקים ,פינוקים, טיולים ,חטיפים ,הרפתקאות, התכרבלות,חיבוקים ונישוקים .
•לתת לכלבים הרגשת בטחון ומקום בטוח בבית ומחוצה לו - לא לפגוע בו, לא להכאיב לו, לא להשתמש באביזרים מכאיבים. ענישה / כוח / אלימות הם לא הפתרון וגורמים לכלב לפחד מכם ופוגעים במערכת האמון שבניתם.
•ללמד אותם – כלבים לא יודעים אם לא מלמדים אותם ! ! !
•לעזור לכלבים שלנו עם התמודדות – לעזור לכלבים שלנו לצאת
מסיטואציות שקשות להם ולהיות הגב התומך שלהם. כלבים שמתרגשים יתר על המידה מתפקידנו לעזור להם להירגע. כלב שפוחד מכלבים אחרים/חתולים/מכוניות/אופנועים, לא נעמת אותם עם הקושי - נהפוך הוא.
•לבקש עזרה – יש בעיה שלא הצלחתם לפתור ? בשביל זה יש מאמנים ומטפלים התנהגותיים , אנא - אל תהססו ,לפעמים התייעצות עם בעל מקצוע יכולה לעשות שינויים גדולים.
לאמץ כלב זה לקחת חבר לחיים. להכניס אותו הביתה, למשפחה, למקום הכי פרטי שלנו ולכן, חשוב לפתח איתו קשר אמיתי וטוב שנוכל לחיות ביחד בשלום, בהבנה ואהבה .
כשיש קשר טוב וחזק יותר קל לאמן וללמד התנהגויות בסיסיות; הכלב סומך עלינו, מרגיש בטוח, יודע שלא נפגע בו, מרגיש בנוח לידנו, נותן בנו אמון – אל תפרו את האמון הזה !
תשקיעו במערכת היחסים הזו – תעשו עם הכלב שלכם דברים כיפיים, תבנו אמון, תתנו להם להרגיש שאתם לצידם, תבינו אותם ותעזרו להם - התגמול יהיה פי מיליון !
צריכים עזרה ? צריכים רעיונות ? דברו איתנו !!!
(בסרטון: בונו מרגיש ממש בנוח לבקש לשחק)