Muhabbet Kuşu

  • Home
  • Muhabbet Kuşu

Muhabbet Kuşu Sultan Papağanı Üretim ve Sahiplendirme Doğa kuşları hariç her türlü kanatlı evcil hayvan sahiplndirme platformu

04/10/2022

Yavru alınmış takım, kuşların şu an altı boştur. ..ANKARA...
05445742313

08/01/2022

Sahiplendirilecek White Face Sultan Papagani yavru
Yer : Ankara
Tel : 05445742313

08/06/2019

Muhabir: Maçı nasıl değerlerirsin ?

Mbappe: "Değerlendirecek birşey yok. Bana kene gibi adamı vermişler Hasan Ali mi nedir futboldan soğuttu beni. Kanat değiştirdim oraya da geldi. Hocaya beni çıkar dedim kimse o kanatta oynamak istemiyor' dedi.."

Selam arkadaşlar kimler aktif olduğunu görmek için bu postu oluşturuyorum. Saygılarımla  2019 bilezikli 60 günlük eğitim...
09/04/2019

Selam arkadaşlar kimler aktif olduğunu görmek için bu postu oluşturuyorum. Saygılarımla 2019 bilezikli 60 günlük eğitime açık yerli muhabbet kuşu

08/02/2019

KOMPLE (kafes yuvalik bütün malzemelerle) veya takım halinde sahiplendirilecektir
Lütfen takim sahiplenecek arkadaşlar resim üzerindeki takımların numaraları ile fiyat sorunuz.
TAKAS : Sadece Sultan Papağanı Çift ile olur.
İLETİŞİM ÖZELDEN.

08/02/2019
24/07/2017
Albino kırmızı gözlü sultan papağanı ve wf Sultan papağanı yavrularimiz sahiplendirilecektirTel : 0544 574 23 13
20/06/2017

Albino kırmızı gözlü sultan papağanı ve wf Sultan papağanı yavrularimiz sahiplendirilecektir
Tel : 0544 574 23 13

Musa Cülü'nün Limon ve Nane'si :) sizde bize kuşlarınızın fotoğrafını gönderin paylaşalım..
03/05/2017

Musa Cülü'nün Limon ve Nane'si :) sizde bize kuşlarınızın fotoğrafını gönderin paylaşalım..

Muhabbet Kuşu Alırken Dikkat Edilmesi GerekenlerÜlkemizin en çok tercih edilen evcil hayvanı olan muhabbet kuşlarının, ç...
03/05/2017

Muhabbet Kuşu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ülkemizin en çok tercih edilen evcil hayvanı olan muhabbet kuşlarının, çok büyük bir kısmı sahiplenildikten kısa bir süre sonra hastalanıyor ve ne yazık ki bunların önemli bir kısmı ölüyor. Yeni kuş sahiplenen insanlar böyle durumlarda hatayı kendilerinde arayıp, vicdanları ile mücadele etmek zorunda kalsa da, aslında durumun başlıca sebebi kötü şartlarda kuş yetiştirip ticaret yapan satıcılardır.

Ülkemizde 2004 yılında düzenlenen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince evcil hayvan ticareti konusunda birçok düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeler 2004 yılından bu yana her yıl daha da iyileştirilerek uygulanmaya başlıyor. Eski yıllara oranla evcil marketlerde satılan evcil kuşlar giderek kaliteli standartlara ulaşsa da hala birçok eksik mevcut. Örneğin yeni düzenleme nedeniyle yurt dışından getirilen evcil kuşlara birçok standart getirilmesi bu ithalatın maliyetini yükselttiği için, satıcılar artık yerli üretim kuş satmayı daha avantajlı buluyor. Bu durum da, küçük havasız ortamlarda saatlerce yolculuk yapan 1000’lerce kuşun evcil marketlerde görücüye çıkmasını önlemiş oluyor. Aynı zamanda evcil marketler veya satış belgesi sahibi olan üreticiler, yeni düzenlemeye tabii olarak kuşlarını düzenli aralıklarla veteriner kontrolünden geçirmek zorunda kalıyor. Ancak düzenli veteriner kontrolü sırasında hasta olduğu tespit edilen hayvanlar için, veteriner hekimler tedavi uygulayarak ilaç verseler de, hasta hayvanların satış kararı tüccarlara kalıyor.

Evcil kuş satışı hakkında sayfalarca yazacak birikimimiz olsa da, içimizi tam olarak dökmenin konuya faydası olmayacağı için konuya faydalı olarak devam edelim. Bizlerden ziyaretçilerimize tavsiye olacak muhabbet kuşu seçimi hakkında birkaç önemli ipucu verelim.
İlk olarak bakmanız gereken, canlı, renkli ve parlak tüylere sahip olması

Yavru kuşların tüye girme gibi bir sorunu olmadığı için, tüyleri matlaşmış, bölgesel dökülmüş veya düzensiz yerleşmiş yavrularda enfeksiyon olma ihtimali vardır.

Yetişkinlerde ise tüylerin mat olması kuşun yaşlı olma ihtimalini artırır. Bölgesel dökülmüş olması hastalık belirtisi olabilir. Bu nedenle tüye girmiş kuşun nasıl olacağını çok iyi bilmiyorsanız, canlı tüylere sahip kuşları tercih edin.
Gaga ve ayakları temiz olmalı, döküntü ve beyazlık olmamalı

Yavru kuşların gagaları yeni gelişmekte olduğundan çok sağlıklı görünmelidir. Aynı şekilde ayakları da henüz pullanmaya başlamamalı ve pürüzsüze yakın olmalıdır. Aksi durumlar, mantar vb. hastalıkların belirtisidir.

Yetişkinlerde ise mümkün olduğu kadar gaga ve ayak yapısı düzenli, temiz kuşları tercih edin.
Hareketli ve enerjik yavruları tercih edin

Tüm canlıların yavruları uyku ve yemek zamanlarının dışında sürekli oyun oynamak isterler. Bu nedenle sağlıklı bir kuş yavrusu enerjik ve yaramaz olmalıdır. Onlarca kuş arasında bir köşede tüneyen kuş illaki hasta demek değildir. Eğer o kuşu almak istiyorsanız, tünediği yerden onu rahatsız ederek hareketlendirmeye çalışın ve bir süre izleyin. Eğer ortalık sakinleşince yine bir köşede tünemeye ihtiyaç duyuyorsa, yavru kuşun bir sıkıntısı var demektir.
Mümkün olduğu kadar iri yavruları tercih edin

Satıcıların ticari taktik olarak muhabbet kuşlarında yaptıkları Çekoslavak, Hollanda vb. gibi ayrımların herhangi bir doğruluğu ve standardı yoktur. Tıpkı insanlarda olduğu gibi genetik olarak bazı kuşlar daha uzun, bazıları daha iri ve bazıları daha küçük olabilir. Ancak bu durum sadece genetik olarak açıklanmaz. Kötü şartlarda üretilmiş kuşlar da, diğer kuşlardan küçük kalacaklardır. Hatta 5 kardeşten, hasta olan bir tanesinin de diğer 4 kardeşten daha küçük boyutlarda olması da muhtemeldir. Kısaca “Onlar Hollanda, bunlar yerli” gibi ayrımlarla satıcıların sizi etkilemesine izin vermeyin! Yapılı ve güçlü görünümlü yavruları seçin.
İshal belirtilerine dikkat edin

Muhabbet kuşu yavrularında kısa süreli ishal görülme ihtimali çok yüksektir. Ancak bu ishalin bir enfeksiyon belirtisi olup olmadığı ayrımını iyi yapabilmek gerekir. Tavsiyemiz, yavru kuşların ishali kalıcı da olsa, daha sağlamcı bir seçim yapmak için onu tercih etmeyin. Ancak illaki aklınız o yavruda kaldıysa, “Muhabbet Kuşlarında İshal” konumuzu inceleyerek geçici ishal ve enfeksiyonlu ishal ayrımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Mümkünse kuşu elinize alıp, kontrol edin

Yavru kuşlar özellikle ilk 3 ayda (Muhabbet kuşlarının yaşı nasıl anlaşılır?) zayıf olmazlar. Sahipleneceğiniz kuşu almadan önce elinize alıp kontrol etmeniz, birçok problemi anlayabilmenizi sağlar. Elinize aldığınızda, tüylerinin yumuşaklığını, gaga ve ayaklarının sağlığını anlayabileceğiniz gibi aynı zamanda zayıflığını da anlayabilirsiniz. Muhabbet kuşlarının bedenlerinin ön tarafında göğüslerinden başlayarak, bacak aralarına kadar uzanan ince bir kemik yapısı vardır. Bu kemik alt kısımlarda elle hissedilebilir. Biraz bastırıldığında ise göğüs kısmında da anlaşılır. Ancak bastırmadığınız takdirde, yavru kuşların göğüs kısımlarında bu kemiğin hissedilmemesi gerekir. Eğer normal tuttuğunuzda da bu kemiği (göğsünde) hissediyorsanız, yavru kuş olması gerekenden daha zayıftır. Zayıf olan yavrular birçok hastalığa yatkın olabilir. Yetişkinlerde ise bu kemiğin hissedilmesi sadece zayıflık değil, çok tehlikeli bir hastalık olan kuruma hastalığının da habercisidir.

Muhabbet kuşu alırken dikkat edilmesi gerekenler temel olarak bunlardır. Bu hususlara dikkat ettiğiniz sürece çok sağlıklı kuşlar sahiplenebilirsiniz. Bu durum kafanızı biraz karıştırımış olabilir ve hatta bu kurallara dikkat etmek isterken kuş seçimi yapmakta da zorlanabilirsiniz. Ancak sahiplendiğiniz kuşu bir süre sonra kaybetmenin acısını düşündüğünüzde, bu hususlara dikkat etmek sizin için değerli bir anahtar olacak.

30/04/2017

Maşaallah üretimimiz son hız devam etmektedir Muhabbet kuşu almak isteyenler tarafimiza ulaşabilir...

29/04/2017

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Muhabbet Kuşu posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share