Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής

  • Home
  • Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής

Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής Η ΙΔΡΥΣΗ:
Ο Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
(36)

Μπορείτε να μας βρείτε:
Twitter: https://twitter.com/Strays_Ag
E-mail: [email protected]
Τηλ. 6936 545274


Συνδρομές και Δωρεές : ΙΒΑΝ : GR3802602340000440201397901 Iδρύθηκε το 1991 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούσαν τα ζώα και ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητοι απέναντι στα αδέσποτα που τριγυρνούσαν στους δρόμους της πόλης μας αβοήθητα, εκτεθειμένα σε κάθε λογής κινδύνους, ζητώντας προ

στασία, αγάπη και φροντίδα.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ:
Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και χάρη στην ανεκτίμητη προσφορά των εθελοντών μας, στοχεύσαμε εξ αρχής στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων της περιοχής μας με στειρώσεις, υιοθεσίες και ευαισθητοποίηση του κόσμου. Στοχεύσαμε επίσης στη διάσωση, προστασία και περίθαλψη των ζώων αυτών καθώς και στην άμεση αντιμετώπιση και αποτελεσματική επίλυση των ποικίλων προβλημάτων που αναφύονται κατά τη συνύπαρξη αδέσποτων ζώων και ανθρώπων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ:
Αυτό βασίζεται φυσικά στην ισχύουσα νομοθεσία. Σκύλοι και γάτες που περισυλλέγουν οι εθελοντές μας οδηγούνται σε κτηνιατρεία της περιοχής, όπου εξετάζονται, σημαίνονται με microchip και καταγράφονται, στειρώνονται, εμβολιάζονται, αποπαρασιτώνονται και θεραπεύονται, αν είναι τραυματισμένα ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα. Μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπείας τους φιλοξενούνται σε ιδιωτικές πανσιόν ή από ζωόφιλους και καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί ο ιδιοκτήτης ή να υιοθετηθούν. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, ΕΠΑΝΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ στο οικείο τους περιβάλλον, όπως ο νόμος ορίζει.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ:
Ο νόμος 3170, που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2003 λόγω των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και που, παρά τις ατέλειές του, είναι ο πρώτος σοβαρός νόμος για τον περιορισμό του αριθμού και την προστασία των αδέσποτων, έδωσε την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την υλοποίηση του συγκεκριμένου Προγράμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Λίγοι δήμοι ανταποκρίθηκαν και μεταξύ αυτών ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.
Επειδή το Πρόγραμμα αυτό ήταν ιδιαίτερα δαπανηρό, ο Δήμος μας ανέλαβε το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος και ο Σύλλογος συμπλήρωσε με τα έσοδά του, διαθέτοντας παράλληλα όλο το ανθρώπινο δυναμικό του και την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία. Με αυτά τα δεδομένα πορευτήκαμε μέχρι τη δημοσίευση του δεύτερου νόμου 4039 του 2012 και τη δημοσίευση του τρίτου νόμου 4235 του 2014, άρθρο 46, που τροποποίησε τον προηγούμενο. Οι απαιτήσεις των νόμων αυτών διεύρυναν το πλαίσιο των υποχρεώσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, οπότε ο Δήμος μας, πλήρως ενημερωμένος από τον Σύλλογο, προχώρησε στις αρχές του 2015 στην ίδρυση της από τον νόμο προβλεπόμενης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Έτσι, με τη συνεργασία των τριών εμπλεκόμενων φορέων (Δήμου, Συλλόγου και κτηνιάτρων), με τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση των εθελοντών μας, την αποφυγή ακροτήτων, τον ρεαλισμό και τη συνεννόηση, η Αγία Παρασκευή είναι σήμερα μία πόλη που με την ανθρώπινη στάση της απέναντι στα ζώα δείχνει ότι σέβεται πρώτιστα τον εαυτό της.

ΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΑ;
Όχι βέβαια! Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Περισυλλέγουμε και μεταφέρουμε στους κτηνιάτρους περισσότερους από 400 σκύλους και γάτες τον χρόνο, στους οποίους γίνονται περισσότερες από 1000 κτηνιατρικές πράξεις. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Εφαρμόζουμε τον νόμο στην έκταση που μπορούμε. Γιατί είμαστε άνθρωποι και έχουμε τα όριά μας. Εργαζόμαστε, έχουμε οικογένειες. Το κόστος του Προγράμματος είναι πολύ μεγάλο, ιδιαίτερα σε εποχή κρίσης. Συχνά τα χρήματα τελειώνουν, όπως και οι αντοχές μας. Τα ζώα είναι πολλά και τα σπίτια γι’ αυτά πολύ λίγα. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε όλα τα αδέσποτα. Βοηθούμε όμως τα περισσότερα.

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.
Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, που ζείτε εδώ, στην Αγία Παρασκευή, να βοηθήσετε με όποιο τρόπο θεωρείτε καλύτερο και ταιριάζει στον καθένα ξεχωριστά. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη για εμάς.
Μπορείτε να βοηθήσετε ΕΝΕΡΓΑ ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ:

• Υιοθεσία, προτείνοντας σε κάποιον γνωστό ή φίλο, ο οποίος έχει αποφασίσει συνειδητά και υπεύθυνα να προσθέσει ένα τετράποδο μέλος στην οικογένειά του, να δώσει μια ευκαιρία σε ένα αδεσποτάκι μας. Η προώθηση και κοινοποίηση των αγγελιών που υπάρχουν στα sites μας, βοηθούν πολύ επίσης. Facebook:
https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%96%CF%89%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-129059820761755/photos/?tab=albums

Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής:
http://strays-agias.gr/pros-yiothesia/

• Φιλοξενία σε κάποιο αδέσποτο, με πλήρη κάλυψη των εξόδων του από εμάς, για όποιο χρονικό διάστημα σας είναι δυνατόν, είτε για λίγες μέρες είτε μέχρι να υιοθετηθεί από κάποια οικογένεια. Προσφέροντάς του τη φροντίδα και την αγάπη που έχει ανάγκη, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αναρρώσει σωστά από κάποια επέμβαση, μαθαίνοντάς το να εμπιστεύεται ξανά, να ζει σε ένα σπίτι και με κάποια άλλα ζώα ενδεχομένως, αυξάνετε τις πιθανότητές του να υιοθετηθεί.

• Μεταφορά σε κτηνιατρεία της περιοχής για θεραπεία.

• Ξηρή τροφή και κονσέρβες.

• Φάρμακα. Αντιπαρασιτικά κολλάρα και αμπούλες, DRONTAL, VIBRAMYCIN, ZYLAPOUR, MILTEFORAN, φάρμακα για αρθρίτιδα κλπ.

• Σπιτάκια, κλουβιά μεταφοράς.

Για προσφορά φιλοξενίας ή ειδών, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 6936545274.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ:

• Να εγγραφείτε μέλη μας, με ετήσια συνδρομή 20 ευρώ.

• Να υιοθετήσετε εικονικά κάποιο αδεσποτάκι που σας συγκίνησε ιδιαίτερα, καλύπτοντας τα έξοδά του σε τροφή, φάρμακα ή αμειβόμενη φιλοξενία, μέχρι να υιοθετηθεί ή για όσο διάστημα επιθυμείτε.

• Να κάνετε δωρεά όποιου ποσού μπορείτε να διαθέσετε. Οποιοδήποτε ποσό, είναι σημαντικό για εμάς, ακόμα και το πιο μικρό.

Για εγγραφές ή δωρεές, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο
6936545274.




ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Η δική σας συμμετοχή και συμβολή σε αυτό είναι καθοριστική. Αντικείμενα που δεν σας είναι πλέον χρήσιμα ή βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο ντουλάπι είναι πολύτιμα για εμάς, όπως:

• Διακοσμητικά και χρηστικά είδη σπιτιού.

• Ηλεκτρικές μικροσυσκευές.

• Βιβλία, CD, DVD.

• Παιχνίδια.

• Κοσμήματα, αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες κλπ).

• Χριστουγεννιάτικα είδη.

• Οτιδήποτε φτιαγμένο με αγάπη από τα χεράκια σας, όπως σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά, πίτες αλμυρές ή γλυκές, λικέρ, σφολιατάκια, διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα (παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας πριν από την παρασκευή ή την κατασκευή τους).

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να είναι σε ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Η συλλογή αντικειμένων γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο να τα ταξινομήσουμε και να τα πακετάρουμε για τη μεταφορά τους.

Για να τα παραλάβουμε, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο
6936545274.

Ο Πήτερ Παν είναι ένα πλάσμα της περιπέτειας. Όχι δεν κυνηγάει αυτός τις περιπέτειες, αλλά μάλλον οι περιπέτειες αυτόν.Έ...
26/08/2024

Ο Πήτερ Παν είναι ένα πλάσμα της περιπέτειας.
Όχι δεν κυνηγάει αυτός τις περιπέτειες, αλλά μάλλον οι περιπέτειες αυτόν.

Έτσι λοιπόν, αυτές τις μέρες, μας κατατρόμαξε μιας και χάθηκε από στην εκδρομή του στην Ηλεία, αλλά ο στρατός – όχι των «χαμένων παιδιών»- των «μεγάλων καρδιών», Argyrw Christodoulaki κα Aliki Kolovou ,ενεργοποιήθηκε κι έκανε πάλι το θαύμα του, σχηματίζοντας αλυσίδα σωτηρίας που έφτανε από την Αγία Παρασκευή Αττικής ως την Ηλεία, με αποτέλεσμα να βρεθεί σώος και αβλαβής και να επανενωθεί με την οικογένειά του.

Σήμερα λοιπόν, παγκόσμια ημέρα του σκύλου, ο Πήτερ Παν, σώθηκε για δεύτερη φορά.
Κάποιοι θα πουν «απλή σύμπτωση». Εμείς επιλέγουμε να πούμε «ένα ακόμα θαύμα της δύναμης των πραγματικών φιλόζωων, όταν αυτοί ανιδιοτελώς δίνουν τα χέρια, καλύπτοντας 317 χιλιόμετρα ελπίδας.
❤️❤️🙏🙏🙏❤️❤️

Βρεθήκε!!!❤️❤️🎉🎉🎉 Θα ακολουθήσει λεπτομερή ενημέρωση…. 🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘Χάθηκε ο Πίτερ στο Βαρθολομιό Ηλείας κοντά στο νεκροταφε...
22/08/2024

Βρεθήκε!!!❤️❤️🎉🎉🎉
Θα ακολουθήσει λεπτομερή ενημέρωση….
🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘🆘
Χάθηκε ο Πίτερ στο Βαρθολομιό Ηλείας κοντά στο νεκροταφείο του χωριού. Ειναι μεγαλόσωμος στειρωμένος, τσιπαρισμένος και πολύ καλός αλλά δεν πλησιάζει εύκολα ανθρώπους. Φοραει μαύρο σαμαράκι.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε όπου μπορείτε. Τηλ. 697 3005049 6946537062
Αν υπάρχει και κάποιος με drone στη ευρύτερη περιοχή που θα μπορούσε να βοηθήσει ας μας καλέσει…

13/08/2024
Χάθηκε απο την Νέα Πεντέλη με το φωτιά. Την λένε Μαλού και φοράει μια μωβ καρδιά στο περιλαίμιο της. Τηλ. 6947022057Κοιν...
12/08/2024

Χάθηκε απο την Νέα Πεντέλη με το φωτιά. Την λένε Μαλού και φοράει μια μωβ καρδιά στο περιλαίμιο της.
Τηλ. 6947022057
Κοινοποιούμε

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!🆘🆘Εμφανίστηκε στην Αγία Παρασκευή και είναι πολλή τρομαγμένο. Κοινοποιήστε παντού ενδεχομένως χάθηκ...
12/08/2024

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!
🆘🆘
Εμφανίστηκε στην Αγία Παρασκευή και είναι πολλή τρομαγμένο.
Κοινοποιήστε παντού ενδεχομένως χάθηκε απο τις φωτιές.

Ψάχνει να βρει ένα σπίτι! Τα 2 αδερφάκια του τα πάτησε αμάξι και φοβόμαστε πως ούτε κι αυτό θα έχει καλή τύχη!
10/08/2024

Ψάχνει να βρει ένα σπίτι! Τα 2 αδερφάκια του τα πάτησε αμάξι και φοβόμαστε πως ούτε κι αυτό θα έχει καλή τύχη!

Αγαπητοί παραθεριστές γεια σας! Με λένε Λιάκο και είμαι 2 μηνών άντρας! Θα μου πείτε τι όνομα είναι αυτό. Βρέθηκα 20 Ιου...
09/08/2024

Αγαπητοί παραθεριστές γεια σας!
Με λένε Λιάκο και είμαι 2 μηνών άντρας! Θα μου πείτε τι όνομα είναι αυτό.
Βρέθηκα 20 Ιουλίου, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, μεσ τον καύσωνα να κλαίω γοερά. Κάτι παραζαλισμένοι από τη ζέστη χουμανς με λυπήθηκαν και μάζεψαν, με ονόμασαν Λιάκο λόγω ημέρας. Χειρότερη εποχή δεν θα μπορούσα να βρεθώ είναι η αλήθεια, αφού όλοι πάτε διακοπές, αλλά δείτε πόσο υπέροχος και λαχταριστος είμαι, αφήστε που έχω ετοιμάσει ήδη τη βαλίτσα μου όπως βλέπετε.
Θα είμαι το καλύτερο παρεάκι και στις διακοπές σας! Μια γωνιτσα θα πιάσω καλέ!
Τηλ. 6946537062

Ψάχνει σπιτάκι ακόμα....
08/08/2024

Ψάχνει σπιτάκι ακόμα....

Τρεις μικρές πριγκίπισσες ψάχνουν το νέο τους παλάτι!Είναι 1.5 μηνών, και βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή. Για πριγκιπική...
08/08/2024

Τρεις μικρές πριγκίπισσες ψάχνουν το νέο τους παλάτι!

Είναι 1.5 μηνών, και βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή.
Για πριγκιπική ζωή μαζί με τα κορίτσια καλέστε στο 6946537062

Το "μπουμπουκάκι μας 2" είναι 1.5 μηνών αγοράκι και βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Για να πορευτείτε παρέα καλέστε στο 6...
08/08/2024

Το "μπουμπουκάκι μας 2" είναι 1.5 μηνών αγοράκι και βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή.
Για να πορευτείτε παρέα καλέστε στο 6946537062

Απολαύστε μια σπάνια σύνδεση Ικεμπάνα (=Ιαπωνική τέχνη που "κανει τα λουλούδια να ζωντανευουν").Καλαίσθητη και εντυπωσια...
07/08/2024

Απολαύστε μια σπάνια σύνδεση Ικεμπάνα (=Ιαπωνική τέχνη που "κανει τα λουλούδια να ζωντανευουν").

Καλαίσθητη και εντυπωσιακά λιτή, μπορεί να γίνει δική σας, εφόσον δεσμευτείτε σε ισόβια περιποίηση και φροντίδα του σπάνιου άνθους.

Το "μπουμπουκάκι»μας είναι 1.5 μηνών, και βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή.
Για να το αποκτήσετε καλέστε στο 6946537062

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΝΑΠΑΥΛΑΟι ανάγκες των ζώων δεν σταματούν, ωστόσο οι εθελοντές του Συλλόγου μας χρειάζονται κι αυτοί διακοπέ...
02/08/2024

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΝΑΠΑΥΛΑ

Οι ανάγκες των ζώων δεν σταματούν, ωστόσο οι εθελοντές του Συλλόγου μας χρειάζονται κι αυτοί διακοπές και ξεκούραση. Ως εκ τούτου, το τηλέφωνο του Συλλόγου θα παραμείνει ΑΝΕΝΕΡΓΟ από τις 02/08/2024 έως και τις 26/08/2024.
Ασφαλώς όλες και όλοι οι φίλοι των ζώων μπορείτε πάντα να επεμβαίνετε και να βοηθάτε ατομικά, ανεξάρτητα από τη συνδρομή του Συλλόγου. Για τυχόν ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΟΒΑΡΟ περιστατικό εντός των ορίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, το οποίο δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ατομικά, μπορείτε να στείλετε μήνυμα εδώ, στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook, ή να επικοινωνήσετε με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, στο τηλέφωνο 2106016626

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

🆘 Εξαιρετικά επείγων. 🆘Ψάχνουμε άμεσα γατοφροντιστή  για το γατάκι που βρέθηκε πεταμένο μέσα σε σακούλα. Έστω για μια βδ...
31/07/2024

🆘 Εξαιρετικά επείγων. 🆘
Ψάχνουμε άμεσα γατοφροντιστή για το γατάκι που βρέθηκε πεταμένο μέσα σε σακούλα. Έστω για μια βδομάδα.
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει παρακαλούμε να καλέσει στο 6946537062

Η Λάιονο ακόμα ψάχνει σπίτι! Προς το παρόν αλλάζει σπίτια προσωρινής φιλοξενίας...Ειναι περίπου 4 μηνών, έχει χάσει το έ...
31/07/2024

Η Λάιονο ακόμα ψάχνει σπίτι!
Προς το παρόν αλλάζει σπίτια προσωρινής φιλοξενίας...
Ειναι περίπου 4 μηνών, έχει χάσει το ένα της ματάκι, είναι αποπαρασιτωμενη και εμβολιασμένη!
Τηλ. Επικοινωνιας: 6909160085

ΠΡΟΣ ΥΙΟΘΕΙΣΙΑ6 πανέμορφα μωράκια, 3 κορίτσια και 3 αγόρια 1,5 μηνώνΤηλ. επικοινωνίας:  6937336853
31/07/2024

ΠΡΟΣ ΥΙΟΘΕΙΣΙΑ

6 πανέμορφα μωράκια, 3 κορίτσια και 3 αγόρια 1,5 μηνών

Τηλ. επικοινωνίας: 6937336853

Χάθηκε η εικονιζόμενη γατούλα απο την οδό Νεαπόλεως απέναντι απο τον Δημόκριτο, απο την περασμένη Τρίτη. Παρακαλούμε αν ...
29/07/2024

Χάθηκε η εικονιζόμενη γατούλα απο την οδό Νεαπόλεως απέναντι απο τον Δημόκριτο, απο την περασμένη Τρίτη.
Παρακαλούμε αν την έχει δει κάποιος να καλέσει στο 6936545274

Ο Δημητράκης απομακρύνθηκε για ακόμα μια φορά απο ανθρώπινο χέρι, απο τη γραμματεία των εργαστηρίων τέχνης όπου ζεί και ...
26/07/2024

Ο Δημητράκης απομακρύνθηκε για ακόμα μια φορά απο ανθρώπινο χέρι, απο τη γραμματεία των εργαστηρίων τέχνης όπου ζεί και είναι ευτυχισμένος.
Παρακαλούμε αν τον δει ξανά κάποιος να μας καλέσει στο 6946537062

Νέα εγκατάλειψη κουταβιών. 😥Όλη η Ελλάδα μια απέραντη «χωματερή» ψυχών που ο κάθε ανεύθυνος εναποθέτει τα ανεπιθύμητα κο...
25/07/2024

Νέα εγκατάλειψη κουταβιών. 😥
Όλη η Ελλάδα μια απέραντη «χωματερή» ψυχών που ο κάθε ανεύθυνος εναποθέτει τα ανεπιθύμητα κουτάβια, τα ανεπιθύμητα γέρικα και ενήλικα ζώα του.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θέρμα τον ιδιοκτήτη του Opus cafe για την πολύτιμη βοήθεια που μας πρόσφερε. Και φυσικά αναζητούμε φιλοξενίες ή ακόμα καλύτερα υιοθεσίες για τα μικρούλια.
Τηλ. 6936545274

Βρέθηκε πανέμορφος γατουλης, πολύ φιλικός, χαδιάρης και παιχνιδιάρης. Φιλοξενείται προσωρινά στη αγ. Παρασκευή και χαρίζ...
23/07/2024

Βρέθηκε πανέμορφος γατουλης, πολύ φιλικός, χαδιάρης και παιχνιδιάρης.
Φιλοξενείται προσωρινά στη αγ. Παρασκευή και χαρίζεται σε στοργικό γατόφιλο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6949448424

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της μικρούλας που εδώ και δυο μέρες έκλαιγε μέσα στο φρεάτιο που είχε πέσει,  χωρίς κανείς...
20/07/2024

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της μικρούλας που εδώ και δυο μέρες έκλαιγε μέσα στο φρεάτιο που είχε πέσει, χωρίς κανείς να μπορεί να εντοπίσει που ακριβώς ήταν.
Μέχρι σήμερα το πρωί που το γοερό κλάμα της οδήγησε κάτοικο της γειτονιάς στο φρεάτιο.
Με την βοήθεια της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας που ήρθαν και άνοιξαν τη σχάρα, οι δύο εθελόντριες Μαρίνα και Τατιάνα, τοποθέτησαν μέσα παγίδα με κονσερβούλα και μετά απο λίγο η μικρούλα πιάστηκε.
Τα κορίτσια την ψέκασαν,την έκαναν μπανάκι και το πιο καταπληκτικό είναι οτι η κυρία που την εντόπισε, θα την υιοθετήσει κι όλας!!!🙂❤️😻

18/07/2024

Βασικές οδηγίες για νέους γατογονείς:

1)Όταν έρχεται στο σπίτι σας ένα γατόνι στην αρχή το νέο περιβάλλον του προκαλεί στρες και χρειάζεται να έχετε υπομονή μέχρι να προσαρμοστεί πλήρως. Δεν πάτε κατευθείαν να το πάρετε αγκαλιά και δεν τους μιλάτε σε ψηλή ένταση. Κατεβαίνετε στο ύψος του και απλώνετε τον δείκτη του χεριού σας για να σας μυρίσει. Με αυτόν τον τρόπο τα γατιά μαθαίνουν τη μυρωδιά σας. Στη συνέχεια το χαϊδεύετε σε πλαϊνά σημεία του σώματος και του κεφαλιού του (πάντα στο ύψος του) και όχι από πάνω στο κεφάλι γιατί φοβάται όσο δεν σας γνωρίζει.

2)Το φαγητό, την άμμο του, το νερό και το κρεβατάκι του τα έχετε σε σταθερά σημεία του σπιτιού για να μάθει ποιοι είναι οι χώροι του.

3)Καθαρίζετε τακτικά την άμμο του, καθώς τα γατιά είναι πολύ καθαρά ζώα.

4)Αν έχετε μπαλκόνια, αυλές και δεν έχουν ειδική περίφραξη, δεν τα αφήνετε έξω ΠΟΤΕ χωρίς την επίβλεψή σας. Αν και είναι αιλουροειδή ζώα το να πέσουν από ένα μπαλκόνι είναι εξαιρετικά σύνηθες, όπως επίσης και να το σκάσουν ειδικά όταν δεν είναι στειρωμένα για την αναζήτηση συντρόφου. Επομένως αν έχετε ανοιχτά παράθυρα εν όσο λείπετε πάντα κατεβασμένα πατζούρια ή κλειστές σίτες.

5)Δεν αφήνετε ποτέ παράθυρα σε ανάκληση, είναι πολύ επικίνδυνο να προσπαθήσουν να βγουν, να κολλήσουν και να πεθάνουν από ασφυξία.

6)Αφού κλείσουν τους 6 μήνες μπορείτε να τα στειρώσετε.

7)Ακολουθείτε τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας κάνοντας όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια. Όπως επίσης και την αποπαρασίτωση μέσα και έξω, όποτε σας πει η κτηνίατρος σας.

8)Οι μερίδες που τρώνε καθημερινά είναι συγκεκριμένα γραμμάρια και είναι γραμμένα στο πίσω μέρος της συσκευασίας της τροφής. Αν η τροφή είναι χύμα ρωτήστε το pet shop τη συνιστώμενη δόση της τροφής που αγοράσατε. Δεν τους δίνετε ποτέ κόκκαλα κρέατος και ψαριών. Είναι μύθος ότι τα ψαροκόκκαλα είναι καλός μεζές για τα γατιά.

9)Όταν το βγάζετε εκτός σπιτιού πάντα το βάζετε στο ειδικό κλουβί του.

10)Παρακολουθείτε τα κόπρανα του για να δείτε αν είναι υγιές. Επαναλαμβανόμενες διάρροιες χρήζουν εξέτασης από ειδικό και θεραπεία.

11)Προσοχή στα καλώδια. Τα γατιά ειδικά τα μικρά σε ηλικία έχουν την τάση να παίζουν με αυτά και να τα δαγκώνουν.

12)Προτρέψτε τα να κάνουν αυτό που θέλετε, χωρίς να φωνάζετε γι αυτό που δεν θέλετε να κάνουν.

13)Τα παιχνίδια που πιθανόν πάρετε γι αυτά, παρατηρήστε να μην έχουν πάνω φτερά και χάντρες που μπορούν να τα αποσπάσουν και να τα φάνε. Δημιουργούν γαστρεντερικά προβλήματα και πνιγμούς.

Να τα αγαπάτε και να τα φροντίζετε, όπως τους αξίζουν. Η αγάπη που θα πάρετε πίσω είναι τεράστια!!! Καλή συμβίωση!!!

Πώς φροντίζουμε ένα νεογέννητο γατάκι: (Επισκεπτόμαστε και κτηνίατρο για πιο αναλυτική καθοδήγηση)1. ΖεστασιάΠριν κάνετε...
18/07/2024

Πώς φροντίζουμε ένα νεογέννητο γατάκι:
(Επισκεπτόμαστε και κτηνίατρο για πιο αναλυτική καθοδήγηση)

1. Ζεστασιά

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο (ακόμη και πριν το ταΐσετε – προσέξτε είναι σημαντικό) φροντίστε να το ζεστάνετε. Γι' αυτό φροντίστε να τα βάλετε σε μια μικρή κούτα που θα περιέχει μια ζεστή κουβερτούλα και τοποθετήστε από κάτω μια θερμοφόρα ή μια ηλεκτρική κουβέρτα.

Φροντίστε για τη ζεστασιά του πριν το ταΐσετε διότι αν το γατάκι ταϊστεί πριν ζεσταθεί είναι πιθανό να μην αντέξει και να πεθάνει, διότι αν είναι κρύο τα εντεράκια του δεν θα μπορέσουν να μεταβολίσουν το γάλα και το γατάκι θα πεθάνει! Ιδανικά πρώτα φροντίστε για τη ζεστασιά της γάτας και περιμένετε δύο ώρες για να το ταΐσετε!

2. Γάλα για νεογέννητα γατάκια

Ειδικό γάλα για νεογέννητα σε σκόνη. Θα το βρείτε σε όλα τα pet shop.

Δεν δίνουμε αγελαδινό γάλα στα νεογέννητα γατάκια διότι τους προκαλεί διάρροιες και δεν μπορούν να απορροφήσουν πολλά θρεπτικά συστατικά από αυτό. Αν για κάποιο λόγο δεν έχουμε ειδικό γάλα για γατάκια η ύστατη λύση είναι γάλα εβαπορέ για γατάκια, αραιωμένο, αλλά θα ήταν ευχής έργο να αποφεύγαμε μια τέτοια περίπτωση.

3. Πως ταΐζουμε;

Μπορούμε να δοκιμάσουμε να δώσουμε το γαλατάκι με ειδικό μπιμπερό για γατάκια, όμως αν το νεογέννητο γατάκι δεν μπορεί να ρουφήξει το γάλα από το μπιμπερό τότε μια λεπτή σύριγγα (με λίγα ml) ίσως αποδειχτεί αρκετά χρήσιμη – θέλει όμως προσοχή ώστε να μην δώσετε απότομα μεγάλη ποσότητα γάλακτος στο γατάκι γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα (αναρροφήσεις, πνευμονίες κλπ)!

Αν διαπιστώσετε ότι “χαλάει” η σύριγγα και δεν στέλνει το γάλα ομαλά στο στόμα του νεογέννητου αντικαταστήστε την με καινούρια, ώστε να εξασφαλίσετε ότι δεν θα του δίνετε απότομα μεγάλες ποσότητες γάλακτος.

Τα νεογέννητα γατάκια έχουν τεράστια όρεξη και πρέπει να ταΐζονται κάθε 2 με 3 ώρες. Το ίδιο και τις βραδινές ώρες.

4. Θέση ταΐσματος

H ιδανική θέση για να δίνεις γάλα με το μπιμπερό στη γατούλα, είναι αντίστοιχη με αυτή που παίρνει όταν θηλάζει τη μητέρα του (όχι ανάσκελα, αλλά μπρούμητα). Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανή η περίπτωση πνιγμού, μπορεί το γάλα να βγαίνει από τη μύτη και η γατούλα μπορεί να πάθει πνευμονία και να πεθάνει. Μάλιστα η πνευμονία δεν γίνεται αντιληπτή αμέσως – μπορεί να κάνει και 2 εβδομάδες για να φανούν τα συμπτώματά της.

5. Τουαλέτα για νεογέννητα γατάκια ως 1 μήνα

Τα νεογέννητα γατάκια χρειάζονται βοήθεια για την αφόδευσή τους! Βρέχετε ένα χαρτάκι και να τρίβετε απαλά το πιπι της γατούλας φροντίζοντας να έχετε από κάτω ένα δοχείο γιατί μετά από λίγο είναι πιθανό να αρχίσει να κατουράει.
Η μάλαξη της περιοχής του εντέρου του θα βοηθήσει ώστε να επιτευχθεί η αφόδευση του νεογέννητου γατιού.

6. Αποπαρασίτωση

Είναι πολύ πιθανό το γατάκι που θα βρεθεί στο δρόμο σας να είναι γεμάτο στα τσιμπούρια και στους ψύλλους. Χρειάζεται αποπαρασίτωση χρησιμοποιώντας ειδικό σπρέι για εξωπαράσιτα που έχει άμεση δράση που είναι άκρως επιθυμητή. Συνήθως ο κτηνίατρος προτείνει ειδικά σπρέι.

🆘📢📢📢📢🚨Μεγάλη ανάγκη για προσωρινή φιλοξενία!Η μικρούλα ημίτυφλη Λάιονο δεν έχει βρει ακόμα το παντοτινό της σπιτάκι. Ανα...
18/07/2024

🆘📢📢📢📢🚨Μεγάλη ανάγκη για προσωρινή φιλοξενία!

Η μικρούλα ημίτυφλη Λάιονο δεν έχει βρει ακόμα το παντοτινό της σπιτάκι.

Αναζητάμε προς το παρόν φιλοξενία από τέλη Ιουλίου μέχρι αρχές Σεπτέμβρη και μετά θα πάει σε σπίτι εθελόντριας μέχρι να βρει το παντοτινό της σπιτάκι. Δεν θέλουμε να γυρίσει στον δρόμο γιατί έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την καλή κατάσταση που βρέθηκε.

Είναι 3 μηνών, έχει μάθει στην άμμο της και είναι αποπαρασιτωμενη.

ΒΡΕΘΗΚΕ
17/07/2024

ΒΡΕΘΗΚΕ

Address


Opening Hours

Monday 10:00 - 14:00
17:00 - 20:00
Tuesday 10:00 - 14:00
17:00 - 20:00
Wednesday 10:00 - 14:00
17:00 - 20:00
Thursday 10:00 - 14:00
17:00 - 20:00
Friday 10:00 - 14:00
17:00 - 20:00
Saturday 10:00 - 14:00
17:00 - 20:00
Sunday 10:00 - 14:00
17:00 - 20:00

Telephone

+306936545274

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής:

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Opening Hours
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share