Akvaryumcular Birliği

  • Home
  • Akvaryumcular Birliği

Akvaryumcular Birliği ╚►javascript:fs.select_all(); ╚►Yukarıdaki Kodu Kopyala ! ╚►Arkadaşların'a Öner'e TI javascript:fs.select_all();

L Ü T F E N A R K A D A Ş L A R I N I Z I
██......██....█...█....███....████
█.█....█..█...█...█....█...........█
█..█...███...█...█....███.......█
█.█....█..█....█.█.....█...........█
██.....█..█.....█.......███.......█..............E D İ N İ Z .................



Arkadaşlarınızıda davet etmek için

1 ► Lütfen Sayfamızın Solunda ki "Arkadaslarına Öner" linkine tıklayın.
2 ► Bütün arkadaşlarını

zı seçin.
3 ► Arkadaşlarına Öner `e tıklayın.
4 ► Teşekkür ederiz...

Bu KodLa Bütün ArKada$Larınızı TeK TıKLaMaDa Davet EdeBiLiRSiNiz

Arkadaşlarına öner butonuna bas.Daha sonra aşağıdaki kodu kopyala adres çubuğuna yapıştır ve entere bas.Bütün arkadaşların seçilmiş olacak.

Frontoza aileleriii
09/02/2011

Frontoza aileleriii

sarı prenses cinsiyet ayrımı
09/02/2011

sarı prenses cinsiyet ayrımı

Labidochromis caeruleus dünyada “Electric Yellow” olarak bilinir. Ülkemizde ise sarı prenses olarak adlandırılmıştır.Mal...
09/02/2011

Labidochromis caeruleus dünyada “Electric Yellow” olarak bilinir. Ülkemizde ise sarı prenses olarak adlandırılmıştır.

Malavi Çiklitleri içinde en fazla ün yapmış balıklardan biridir. Yavrularının erken dönemde renklenmesi, hem dişi hem de erkeğin renkli olması nedeniyle çok ilgi görür.

Cinsiyet ayrımı zor değildir ancak birkaç yanıltıcı durum vardır. Normalde erkeklerde hem sırt hem de alt yüzgeçlerde parlak siyah çizgili bantlar varken dişilerde alttaki bant soluktur. Beslenme, alan kavgası veya yeni balıkla karşılaşma anlarında dişiler de geçici olarak erkek gibi görünebilir. Bu durum kalıcı değildir. Dişilerin karın kısmı erkeklere oranla soluktur ve beyaza dönüktür. Eşleşme dönemlerinde özellikle erkek balıkların yüzlerin kararması normal bir durumdur.

Pseudotropheus zebra ile melezlenen sarı prenseslerde siyah çizgiler yok olmuştur. Maalesef pek çok çiklitte olduğu gibi bu balıkta da türün saflığı giderek yok olmaktadır.

Aşırı hayvansal proteinle beslenen balıklarda siyah lekeler artar ve renkler canlılığını yitirir. Sarı prenseslerde en güzel renkleri elde edebilmek için bitkisel yemleme yapılmalıdır. Karotenoidlerden zengin yemlerin kullanımı ile turuncuya dönük renk elde edilir.

Malavi türlerine ilgi duyan ancak yer sıkıntısı yaşayanlar sarı prensesi tercih edebilirler.

Doğal Ortamı : Malawi gölünün Nhkata körfezi ve göldeki küçük adaların kayalık bölgeleri yaşama alanlarıdır. 2-40 m derinlik alanlarda görülebilirler. 20 kadar değişik renk türüne rastlanmıştır. Malawi gölünün hemen her bölgesinde az da olsa görünürler. Bulundukları akvaryumlar kayalardan holler ve mağaralarla dekore edilmelidir.

Boyutları : Bu balıklar 8-12 cm arasında değişen farklı boylara ulaşabilirler.

Cinsiyet : Erkekler dişilere nazaran çok az büyüktürler. Renkleri biraz daha canlıdır. Bu türün en tanınmış olanı “sarı prenses” erkekleri sarıdan portakal rengine kaçan bir renk farklılıkları vardır. Genelde bu türün erkekleri dişilere nazaran daha büyük olmalarından olayı farklılıklar gösterirler.

Toplumsal Davranış : Çok hareketli balıklardır. Kendi türleriyle bir arada beslenirlerse iyi sonuç alınabilir. Karma Malawi gölü balıklarıyla bir arada beslenebilmelerine rağmen bazen gereksiz kavgalara yol açabilirler. Çok farklı ve zıt renklerdeki türleri olmasından yalnızca bu türler bir arda beslenmesi tavsiye olunur. Bu familyanın bazı türleri(L.freibergi ve L.pallidus) agresif hareketlerde bulunabilirler.

Önerilen Su Şartları : pH : 7,5-8,5 olmalıdır. Akvaryum ısısı 24-26 C arasında sabit tutulmalıdır. İyi filtre edilmiş akvaryumlarda çok iyi sonuç alınabilir.

Beslenme : Tabii ortamlarında kayalar üzerindeki küçük omurgasızları yiyerek beslenirler. Akvaryum ortamında kaliteli, kuru pul ve granül yemlerle beslenebilirler. Protein ağırlıklı yemleme yapılmalıdır. Bu balıklar ve diğer renk ağırlı olan cichlidlere karoteini bol yemler verilmesi halinde balıklarınız olağan üstü bir renk cümbüşüne bürüneceklerdir.

Üreme : Bu familyanın tüm türleri ağızda kuluçka yaparak ürerler. Dişiler erkek tarafından döllenen yumurtaları ağızlarına alarak 25- 40 gün arasında değişen günlerde kuluçkada kalırlar. Erkek yavrulara karşı ilgisizdir. Dişi balık yavruları kendi başına yetiştirir. Bu yüzden üreme safhasında dişi erkelerden ve diğer balıklarda ayrılmalıdır. Yavrular küçük boyutlarda bile olabildiğince renklidir. Yavruları çabuk bir şekilde geliştirmek için artemia verilmesi uygundur.

Kişisel Yorum : Küçük bir grup için 80-100 litrelik akvaryumlar idealdir. Balık sayısı arttıkça akvaryumun hacmi de o denli arttırılmalıdır. Küçük boylarda bile aynı renklere sahip olduklarından hobiciler arasında hayli tutulan bir familyadır.

Ağızda kuluçka yapan türlere özgü özelliklerin hepsi sarı prensesler için de geçerlidir. Yavrularına bağlıdırlar, yumurtalar nadiren yutulur.

melek cinsiyet ayrımı
09/02/2011

melek cinsiyet ayrımı

Betta splendens:Renkleri ve küçük alanda yaşayabilme özellikleriyle beslenen betalar her yerde kolaylıkla bulunur.Diğer ...
09/02/2011

Betta splendens:
Renkleri ve küçük alanda yaşayabilme özellikleriyle beslenen betalar her yerde kolaylıkla bulunur.Diğer balıklardan farklı olarak labirent solunumu yaparlar.Yai oksijen miktarı aşırı azalsa bile bu solunumu yaparak yaşayabilirler.Üremesinde erkek balık köpük yuva yapar.Dişinin döktüğü yumurtaları ağzıyla tek tek bu baloncuklara yerleştirir.

Ülkemizde "Mücevher Cichlid" ismi ile uzun yıllardır tanınmakta olan bir cichlid türüdür. Özellikle Nil nehrinde dağılım...
09/02/2011

Ülkemizde "Mücevher Cichlid" ismi ile uzun yıllardır tanınmakta olan bir cichlid türüdür. Özellikle Nil nehrinde dağılım göstermektedirler. Kavgacı bir tür olmakla beraber akvaryum ortamında bitkilerden hiç hoşlanmazlar. Renkleri isimleri ile uyumludur. Üreme zamanlarında mavi-yeşil pulları dikkat çekicidir. pH düzeyi 7,0 - 7,5 arasındaki sulardan hoşlanırlar. Birçok cichlid türünün aksine, mücevher cichlidlerde dişiler, erkeklerden daha gösterişlidir.

Üreme dönemlerinde akvaryumun bir köşesine yerleşirler. Küçük taşların ve saksıların içlerine yuva yapmayı severler. 100-300 arasında yumurta bırakabilirler. Kuluçka dönemlerinde dişi yuvayı beklerken, erkekte ona yardım eder. Yavrular çıktıktan sonra artemia salina lavrası ile beslenmeleri uygun olucaktır.

Genel Yorum: Cichlide yeni başlayanlara önerilen bir türdür. Üreme zamanı çok agresifleşirler ve vücudu, özellikle de ağız bölgeleri fotoğraftaki erkek balık gibi kızarır. Canlı yem takviyesi üremlerini olumlu yönde etkileyecektir. Mücevherler kazıcı balıklardır bitkileri sökebilirler, bu yüzden bitkiler iyi sabitlenmelidir.

Akvaryumların kraliçesi olarak betimlenen Melek Balıkları (Pterophyllum scalare) hem bakımının diğer çiklitlere göre kol...
09/02/2011

Akvaryumların kraliçesi olarak betimlenen Melek Balıkları (Pterophyllum scalare) hem bakımının diğer çiklitlere göre kolay olması hem de değişik vücut yapıları ve çeşitli renkleri olması nedeniyle çok tercih edilen bir türdür. Akvaryumlarda üretiminin de kolaylıkla gerçekleşmesi ve kısa aralıklarla çok sayıda yavru vermesi melek balıklarını hemen tüm akvaryum severin zorlanmadan satın alabilmesini sağlamaktadır.Genel yapı itibari ile uyumlu bir tür olması, çok özel su koşulları gerektirmemesi ve karma akvaryumlarda da rahatlıkla yaşatılabilmesi, melek balıklarını aranan bir balık yapmaya yeter de artar.

Melek balıkları ortalama 8-10cm gövde boyuna ulaşırlar, ancak kuyruk ve yüzgeçlerinin çok uzun olması balığın boyunu ve yüksekliğini ufak akvaryumlara sığamayacak kadar arttırmaktadır. Tül kuyruk melek balıklarının burundan kuyruk sonuna kadar uzunluğu 30cm’i bulabilir.Standart bir melek akvaryumu minimum 45cm su yüksekliğine sahip olmalıdır. Yavru iken aşırı hareketli ve meraklı olan melekler erişkin boylara geldiklerinde daha sakin ve sabit hareket ederler. Yine ilk aylarında bir arada yüzen melekler, zamanla erişkin boylara ulaştıkca yanlarından diğer melekleri kovarlar. Uygun şartlar altında melek balıklarının gelişimlerini tamamlamaları 14 ile 18 ay arasındadır.Vücut gelişimlerini tamamlamadan, 10.-12. aylarında eşleşebilir ve üreyebilirler. Erkek melek balıkları dişilere göre biraz daha büyük olurlar ve eğer varsa akvaryumdaki diğer meleklere, özellikle de diğer erkek meleklere, karşı saldırgan olabilirler.Amazon kökenli oldukları için yumuşak ve düşük pH ( 6.5-7.0 ) değerlerine sahip sularda bakılmalıdırlar. Ancak melek balıkları çok farklı su koşullarında da sağlıklı olarak yetiştirilebilmektedirler. Akvaryumlarına ilave kimyasal madde koyma şansı olmayanlar veya hassas ölçüm araçlarına sahip olmayan akvaryum severler de rahatlıkla melek balığı yetiştirebilirler. Uygun bir ortam oluşturabilmek için dikkat edilecek noktalar; akvaryumda içme suyu kullanılması, dekorasyon için kütük tercih edilmesi, akvaryum içinde mercan kırığı ve kalkerli kayaların bulundurulmaması şeklinde sıralanabilir, bu şartları sağlamak sağlıklı melek balığı sahibi olmak için yeterlidir. Bunlara ilave olarak aylık %10-20 oranında su değişimi balıkların sağlıklı gelişimlerini ve hızlı büyümelerini destekler. Akvaryum ısısı 24-28C0 arasında olacak şekilde kış aylarında ısıtıcı kullanılmalıdır. Su ısısının aniden azalması veya su değişimi sırasında eklenen suyun akvaryumda bulunandan 3 - 4C0 daha soğuk olması balıklarda mantar ve özellikle de beyaz benek gibi hastalıklarının görülmesine yol açar.
Suyun temizlenmesinde kullanılacak filtreler akvaryum boyutuna, balık sayısına ve bütçeye göre tercih edilebilir. Taşma sistemlerden sünger filtrelere kadar tüm filtreler melek balıklarının yetiştirilmesinde kullanılabilirler. Suyun havalandırması ise tanktaki bitki miktarına göre istenirse hiç yapılmayabilir. Ancak havalandırma daha berrak bir su için faydalı olacaktır. Ayrıca balıkların su yüzeyinden hava aldıkları gözlendiği zaman havalandırma yapılmalıdır. Melek balıkları uzun dikey yüzgeçlere sahiptirler, balıklara apayrı bir özellik kazandıran bu yüzgeçler güçlü akıntılar karşısında büzülüp görünümlerini büyük ölçüde yitirebilir. Genellikle bu sorun ufak akvaryumlarda güçlü akıntı yapan iç filtrelerin kullanıldığı hallerde gözlenir. Balıkların özelliklerini yitirmemeleri için akvaryumların filtre sistemleri aşırı bir akıntı oluşturmamalıdır.Filtrenin çıkışına debiyi azaltıcı araçlar takılabilir veya çıkış kısa kenar boyunca verilir.
Dekorasyon için canlı bitkiler tercih edilmelidir. Bitkili akvaryum gerek görünüm gerekse biyolojik dengenin sağlanması açısından son derece faydalıdır. Melek balıkları ile birarada yetiltirilebilecek balıklar Uyum kısmında anlatılmaktadır.
Melek balıklarına uygun bazı bitkiler: Anubias türleri, Bacopa türleri, Ceratopteris türleri, Cryptocoryne’ler, Echinodorus (Amazon) türleri, Hygrophila corymbosa (Limon,Tütün), Hygrophila difformis (Çınar), Hygrophila polysperma (Zeytin), Limnophila aquatica, Microsorum pteropus (Java Fern), Riccia fluitans, Vallisneria americana çeşitleri (Sazlar), Vesicularia dubyana (Java Yosunu)
Bu bitkiler kolay yetiştirmeleri ve piyasada rahatlıkla bulunabilmeleri nedeni ile tercih edilebiliriler. Hassas yaprakları ve kökleri bulunan bitkilere zarar vereceklerdir.

Özetle melek balığı görünüşü kadar nazlı bir balık değildir. Mutlu bir akvaryum seyri için yukarıda belirtilen asgari koşulları sağlamak bu harika balıklar için yeterli olacaktır. Su şartlarının yanısıra, akvaryumlarda bol bitkili bir ortam görsellik açısından olduğu kadar balıkların birbirlerine karşı olan tutumlarının tehlikeli boyutlara çıkmamasına yardımcı olacaktır. Diğer pek çok balık çeşidine kıyasla kendisine has özellikleri ve nispeten kolay bakımı ile melek balıklarını yetiştirmeyi tüm akvaryum severlere tavsiye ediyoruz.

Address


Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Akvaryumcular Birliği posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

  • Address
  • Alerts
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share