Online hondenschool Wel Fair

  • Home
  • Online hondenschool Wel Fair

Online hondenschool Wel Fair www.onlinehondenschool.com

Gediplomeerd en ervaren gedragsdeskundige voor honden. Helpt jou en jouw hond! Zowel live als online.

Ik help mensen die een hond hebben met gedrag wat ze liever anders willen (blaffen, agressie, trekken aan de lijn, angst, bijtgedrag bij pups, aanpassingsmoeilijkheden bij adoptiehonden, noem maar op). Ik leer jou als eigenaar waarom jouw hond doet wat hij doet én wat er nodig is om dat gedrag te veranderen. Met andere woorden: Ik help je zodat jouw hond zich prettig voelt en lekker in zijn vel zit, en dit zorgt ervoor dat jij een gelukkige hondeneigenaar wordt.

Mijn lieve Noes is een echte zonneaanbidster. Zo lekker liggen rondkijken op haar kussen in de tuin vindt ze heerlijk. H...
26/08/2024

Mijn lieve Noes is een echte zonneaanbidster. Zo lekker liggen rondkijken op haar kussen in de tuin vindt ze heerlijk.

Houdt jouw hond ook van de zon? Of juist niet?

Druk kwispelend komt je hond op je af als je thuiskomt. Je geeft haar een aai over de bol om te zeggen dat alles weer ok...
20/08/2024

Druk kwispelend komt je hond op je af als je thuiskomt. Je geeft haar een aai over de bol om te zeggen dat alles weer oké is. Baasje is weer thuis. Vervolgens check je jouw huis om te zien wat de schade is van het uurtje dat je jouw hond alleen hebt gelaten. Je ziet dat een kartonnen doos gesloopt is, enkele gescheurde enveloppen die ze te pakken heeft gekregen en een paar plasjes urine. Gefrustreerd ga je maar weer aan de slag met opruimen. Het zou toch ook anders moeten kunnen?!

Elke keer dat jij weggaat begint je hond met slopen of is onzindelijk. Je hebt van alles geprobeerd en een heel stappenplan gevolgd. Maar niets lijkt te helpen. Sterker nog, het lijkt zelfs erger te worden.

Elke hond die alleen blijven lastig vindt heeft daar zijn redenen voor. En dan is het heel belangrijk voor jou als baasje dat je ontdekt waar jouw hond nu echt bang voor is. Alleen het bestrijden van symptomen werkt niet en je zal er dieper in moeten duiken. Alleen zo kan je een oplossing ontdekken die past bij jou hond.

Ik snap dat het super lastig kan zijn om uit te zoeken waarom jouw hond zo'n moeite heeft met alleen blijven. Als je geen idee hebt waar te beginnen, stuur me gewoon even een berichtje, dan denk ik met je mee.

Alleen achterblijven kan onveilig aanvoelen voor je hond, maar met de juiste aanpak kan ook jouw hond leren om die situatie te vertrouwen.

Sylvia

18/08/2024

Hoe gedraagt jouw hond zich als jij bezoek krijgt?

Is jouw hond rustig en kalm? Druk en enthousiast? Angstig? Blaft jouw hond?

Veel honden zijn minder enthousiast over het krijgen van visite dan wij mensen.

Wat doet jouw hond? Laat je me dat eens weten in de comments hieronder?

“Daantje is veel rustiger in huis en ik kan weer onbezorgd mijn boodschappen doen”🎉Daantje, de Roemeense straatmix van M...
13/08/2024

“Daantje is veel rustiger in huis en ik kan weer onbezorgd mijn boodschappen doen”🎉

Daantje, de Roemeense straatmix van Marijan, is meestal een vrolijke hond, maar soms helaas niet. Als Marijan het huis verliet, raakte Daantje vaak in paniek en begon uit nervositeit dingen te vernielen. Met angst in haar hart keerde Marijan dan terug naar huis, bezorgd over de chaos die ze zou aantreffen. Vaak was er iets vernield, en Marijan overwoog of het misschien beter was om Daantje in de toekomst in de bench te laten.

Het niet zonder zorgen kunnen achterlaten van je hond kan een grote impact hebben op je welzijn. Je wilt je hond niet gestrest maken, maar soms is het prettig om zonder hond het huis uit te kunnen. Daarom startte Marijan met het begeleidingstraject, zodat ze weer ontspannen van huis kon gaan, zonder zich zorgen te maken over Daantje. Dit deed ze niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Daantje, omdat ze hem rust en ontspanning gunde.

Marijan is een uiterst gemotiveerde hondeneigenaar die met veel plezier met Daantje aan de slag is gegaan. Ze voerde de oefeningen zeer trouw uit en maakte ook aanpassingen in andere aspecten van Daantjes leven. Daantjes zelfvertrouwen heeft gedurende het traject een opmerkelijke verbetering doorgemaakt. Hij is kalmer geworden en gaat nu veel relaxter om met verschillende situaties, zoals het passeren van andere honden tijdens wandelingen.

Bovendien kan hij nu rustig alleen zijn. Marijan kan zonder zorgen boodschappen doen, bij de buurvrouw op bezoek gaan of andere activiteiten ondernemen, terwijl Daantje vredig ligt te slapen.💚

Dit is wat Marijan zelf zegt over het traject:

“Het traject heeft super goed geholpen. Ik dacht dat ik Daantje goed kon "lezen", maar liep toch vast. Met de begeleiding van jou ben ik hem nog beter gaan begrijpen en sommige situaties ook anders in gaan zien. Met dit inzicht ben ik ons hele dagelijkse patroon gaan veranderen. Onze band is nog intenser geworden. Hij heeft nog meer vertrouwen in mij gekregen. Hij is veel rustiger geworden. Doordat hij meer uitdagingen op een dag krijgt en hij minder stress en spanning voelt is hij zich meer ontspannen gaan voelen. Het onrustige gedrag (25x op een dag naar buiten en weer terug, deurklinken openen van ongeduld, continue tegen het aanrecht opstaan om te kijken wat daar is) is bijna helemaal weg. Nog maar een enkele keer dat hij dit gedrag vertoont. Hij voelt zich beduidend relaxter en is meer overtuigd dat alles goed is zoals het is.

Vanaf het moment dat ik de Webinar bij jou volgde Sylvia, had ik vertrouwen in jouw denkwijze. Daarentegen werd ik vooral door mijn omgeving gewaarschuwd dat er veel malafide mensen omtrent gedragsdeskundigen zouden zijn. Intussen zijn deze mensen ook overtuigd van de deskundigheid van jou nu ze zien hoe Daantje in zijn voordeel is veranderd. Ik vond het erg prettig om met je samen te werken, ik heb veel van je geleerd en ik vind het een hele geruststelling dat ik altijd op je terug mag vallen! Dank je wel voor je hulp en de vooruitgang die ik tot nu toe al heb geboekt met Daantje. Nu hebben we nóg meer plezier met elkaar.”

Ook ik heb genoten van de samenwerking met Marijan. Werken met lieve en betrokken hondeneigenaren is voor mij altijd een feestje. En wat zijn we allebei trots op de lieve Daantje!

Gun jij jouw hond deze rust en ontspanning ook?

Wil je zelf ook weer zonder zorgen van huis kunnen gaan?

Stuur me even een berichtje en dan overleggen we samen even hoe we ook jouw hond het vertrouwen kunnen geven dat alleen blijven veilig is.

Sylvia

Wil jij ook gewoon de deur uitkunnen? Zonder zorgen over je hond? Dat kan!Daar ga je dan de deur uit voor de verjaardag ...
06/08/2024

Wil jij ook gewoon de deur uitkunnen? Zonder zorgen over je hond? Dat kan!

Daar ga je dan de deur uit voor de verjaardag van een familielid. Achter je hoor je je hond in paniek blaffen. Er komt zoveel visite dat je hond meenemen ook eigenlijk geen optie is. Dan maar even alleen - blaffend - thuis blijven. Je draait je nog even om en friemelt met de autosleutels in je hand. Je denkt bij jezelf: "Hij zal zo wel ophouden." Dat is ook wat de buurvrouw altijd zegt: “Laat je hond maar gewoon blaffen, hij zal er vanzelf aan wennen."

Toch blijft het aan je knagen omdat je ergens weet dat dit niet klopt. Je hond zou toch wel even alleen moeten kunnen blijven, zonder dat het zoveel paniek oplevert bij hem, maar ook bij jou. Dit is niet wat je voor ogen had toen je ‘m als puppy ging ophalen.

Jouw hond blaft omdat hij zich niet veilig voelt en daardoor in paniek schiet. En honden kunnen dat voornamelijk uiten door te blaffen. Door hem te laten blaffen gaat hij zich niet beter voelen. Sterker nog, het zal alleen maar erger worden. De situatie van het alleen blijven wordt alleen maar moeilijker.

Zou jij de handvatten en tools willen leren waarmee jij je hond kunt laten wennen aan ontspannen alleen blijven? Daar kan ik je bij helpen. Met mijn jarenlange ervaring als gedragstherapeut voor honden heb ik al veel eigenaren mogen helpen bij het oplossen van de verlatingsangst bij hun hond. Even overleggen hoe ik ook jou en jouw hond kan helpen? Stuur me gewoon even een berichtje. Ik help je graag verder!

Sylvia

Een spontane wandeling met Noes. Het is rustig op straat. Tijd om mijn hoofd leeg te maken en wat frisse lucht in te ade...
30/07/2024

Een spontane wandeling met Noes. Het is rustig op straat. Tijd om mijn hoofd leeg te maken en wat frisse lucht in te ademen. De zon schijnt en voor de verandering regent het niet 😊. Heerlijk ontspannend.

Wel, ontspannen was het zeker, totdat we de hond van drie deuren verderop tegenkwamen met zijn eigenaar. Zodra die hond mijn Noes zag, begon hij te blaffen. Het is een grote herdershond-mix en de eigenaar moet flink zijn best doen om hem onder controle te houden. Intussen beginnen ook allerlei honden uit de buurt te blaffen, vanachter hun ramen of uit hun tuinen. Noes wordt nerveus en wil terug naar huis. Dus dat is wat we doen, terug naar de rust.

Later die dag, tijdens het boodschappen doen, ontmoet ik de eigenaar van de herdershond bij de bakker. We beginnen een gesprek en hij biedt zijn excuses aan voor het gedrag van zijn hond. Hij geeft aan dat hij het heel lastig vindt dat zijn hond zoveel onrust veroorzaakt. Hij vertelt dat hij er vaak tegenop ziet om zijn hond uit te laten, omdat dit meestal problemen oplevert. Inmiddels heeft hij een schouderblessure opgelopen door het trekken van zijn hond. Tijdens zijn wandelingen krijgt hij vaak vervelende opmerkingen. "Maar ja," zegt hij, "mijn hond moet ook uitgelaten worden. Ik probeer al de rustigste tijden uit te kiezen. Het is gewoon echt moeilijk. Ik weet niet wat ik anders zou moeten doen."

Heb je een hond die tijdens het wandelen soms ook uitvalt naar andere honden? Dan kun je je wellicht herkennen in de situatie van mijn buurman. Mensen oordelen snel, maar je doet je uiterste best. En inderdaad, ook jouw hond heeft recht op zijn wandeling.

Ik vroeg de buurman of hij enig idee had waarom zijn hond zo tekeer gaat tegen andere honden. Hij had daar eigenlijk nog nooit echt over nagedacht. Hij ging ervan uit dat het gewoon een eigenschap van zijn hond was, dat hij andere honden gewoonweg niet mag. Toen ik suggereerde dat zijn hond mogelijk blaft omdat hij andere honden eng vindt, en dus misschien niet zo dapper is als hij lijkt, moest hij daarover nadenken. Vervolgens, toen ik uitlegde dat het blaffen ook kan voortkomen uit een verlangen naar contact met andere honden en frustratie als dit niet mogelijk is, was hij verrast. Hij vond deze inzichten wel zeer verhelderend.

We hebben afgesproken om binnenkort samen te gaan wandelen, zodat we kunnen ontdekken waarom zijn hond blaft. Dit is een goede eerste stap naar meer ontspannen wandelingen. Als hij eenmaal begrijpt wat er met zijn hond aan de hand is, kan hij zijn hond beter gaan begeleiden en geven wat hij nodig heeft.

Zou jij ook willen ontdekken waarom jouw hond zo tekeer gaat tegen andere honden? Stuur me dan even een berichtje. Dan kijken we samen wat jouw hond nodig heeft om de wandelingen weer ontspannen te maken.

Sylvia

24/07/2024
Een hond adopteren uit het buitenland. Een hond die een zwaar leven heeft, misschien in een dodingsstation geplaatst zou...
23/07/2024

Een hond adopteren uit het buitenland. Een hond die een zwaar leven heeft, misschien in een dodingsstation geplaatst zou worden of op andere manieren zou moeten struggelen om te overleven. Hoe mooi is het dat jij zo’n hond een kans kan bieden op een beter leven.

😔Helaas is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor de adoptiehonden die wij in onze gezinnen opnemen. In mijn werk als gedragstherapeut krijg ik regelmatig te maken met honden vanuit het buitenland die het zwaar hebben in hun leven hier. Een veelvoorkomende oorzaak hiervan is de angst waar deze honden mee te maken kunnen krijgen.

Je kunt bij deze angsten bijvoorbeeld denken aan:
😞Angst voor de nieuwe omgeving waarin ze terecht zijn gekomen. Je kunt je voorstellen dat het leven in een stad heel anders is dan het vrije leven wat deze honden misschien wel gewend waren op het platteland. Sommige van deze honden hebben zelfs nog nooit in een huis geleefd en vinden het gewoon alleen al spannend om binnen te moeten zijn.
😞Angst voor mensen. Sommige van deze honden zijn angstig voor bezoekers of voorbijgangers op straat. Maar het komt ook voor dat deze honden bang zijn voor bijvoorbeeld hun nieuwe eigenaar. En het kan heel veel tijd kosten voor deze angst verminderd is.
😞Angst voor geluiden. Wellicht zijn er in onze omgeving allerlei geluiden waar deze honden in hun jonge jeugd niet aan gesocialiseerd konden worden, simpelweg omdat deze geluiden daar niet waren. Denk bijvoorbeeld aan een stofzuiger of een brommer op straat.
😞Angst voor andere honden. Het kan zijn dat deze honden op straat hebben moeten leven en hebben moeten strijden voor bijvoorbeeld hun eten of een rust plekje. Hierdoor kunnen ze getraumatiseerd zijn geraakt in hun relatie met andere honden.
😞Angst voor kleine ruimtes. Deze angst kan ontstaan zijn door het noodgedwongen opgesloten hebben moeten worden in bijvoorbeeld een Bench tijdens het transport. Of in een hok bij de plaatselijke opvang in het buitenland.
😞Angst voor handen of bepaalde bewegingen die wij mensen kunnen maken. Vaak hebben deze honden minder goede ervaringen met mensen en dit kan hen wantrouwig maken.

Er kan sprake zijn van allerlei soorten angsten, in meer of mindere mate. Hoe jouw hond met deze angst(en) omgaat is afhankelijk van het karakter van jouw hond. Sommige honden trekken zich terug en durven nauwelijks iets te ondernemen. Andere honden binden de strijd aan met de zaken waar ze bang van zijn. Deze honden vallen bijvoorbeeld uit naar bezoekers of de andere honden die jullie tegenkomen op straat. Hoe het gedrag er ook uitziet, vaak zijn diepgewortelde angsten de bron van de mogelijke gedragsproblemen waar deze honden mee te kampen hebben.

👉👉Een hond adopteren is daarom niet iets wat je zomaar even doet. Het dient een bewuste keuze te zijn, waarbij je je realiseert dat je wellicht een hond in huis neemt met een flinke bagage in zijn of haar rugzakje. Vaak hebben deze honden extra hulp of begeleiding nodig om zich op hun gemak te gaan voelen in hun nieuwe leven.

Wanneer je een hond uit het buitenland geadopteerd hebt is het dus belangrijk je te realiseren dat deze honden vaak meer nodig hebben dan alleen een veilig nieuw thuis. Niet alleen de lichamelijke behoeften moeten vervuld worden, ook de psychische behoeftes verdienen de nodige zorg.

Even overleggen wat jouw hond nodig heeft, zodat jij hem zo goed mogelijke kunt helpen en begeleiden bij wat er nodig is? Stuur me even een berichtje.

Sylvia

16/07/2024

In dit artikel worden de zogenaamde verzoenende gebaren en het conflictvermijdend gedrag bij honden nader onder de loep genomen. Hoe herken je wanneer je hond onzeker is over de mogelijke reactie van een ander?

Gisteren sprak ik Marja tijdens een gratis kennismakingsgesprek.Toen ik haar vroeg waar ze tegenaan loopt met haar hond ...
16/07/2024

Gisteren sprak ik Marja tijdens een gratis kennismakingsgesprek.

Toen ik haar vroeg waar ze tegenaan loopt met haar hond Louis verzuchtte ze: "Louis sloopt mijn hele huis. Wanneer ik van huis geweest ben ben ik altijd bang wat ik nu weer aan zal treffen bij mijn thuiskomst". 😢

Marja durft Louis niet meer alleen te laten. Ze wil haar huis namelijk ook graag heel houden.

Maar ze wil ook wel eens weg.

"En hoe moet dat dan", vroeg ze? "Moet ik Louis in de bench opsluiten? Maar daar probeert hij uit te breken, of hij zit de hele tijd te blaffen. Dan krijg ik ook nog ruzie met de buren".

Lastig.

Ze vroeg me hoe ze ervoor kan zorgen dat Louis stopt met slopen?

Mijn eerlijke antwoord aan haar was: "door eerst uit te zoeken waarom Louis de boel sloopt.
Verveelt hij zich?
Mist hij jou?
Is hij gefrustreerd omdat hij niet me je mee mag?
Pas als je weet wat er speelt, kun je Louis laten stoppen met slopen".

De komende tijd gaan Marja en ik hier samen achter komen. Omdat ik haar en Louis mag gaan begeleiden om Louis te leren op een ontspannen manier alleen te zijn.

Hoe zit met met jou en jouw hond? Wat tref jij aan als je hond een tijdje alleen is geweest? Zijn er dan ook dingen kapot? Is je hond misschien onzindelijk geweest? Of zie je dat je hond stress heeft gehad?

Wil je me dat eens laten weten? Plaats je reactie hieronder. Foto's mogen ook!🙃

Blaft jouw hond als hij alleen is?Super vervelend!Vind je het daarom lastig om hem alleen te laten?Snap ik helemaal. Je ...
11/07/2024

Blaft jouw hond als hij alleen is?

Super vervelend!

Vind je het daarom lastig om hem alleen te laten?

Snap ik helemaal.

Je vindt het zielig voor je hond, je wil geen gedoe met de buren, je krijgt er stress van.

Op zoek naar een goede oplossing? Deze begint met het achterhalen van de reden waarom jouw hond zoveel blaft. Wanneer je begrijpt wat jouw hond moeilijk vindt aan alleen zijn, kun je ontdekken hoe je hem daarmee kunt helpen. Zo kan ook jouw hond leren om op een goede manier alleen te blijven.

Hoe je erachter komt waarom jouw hond zo blaft? Die ontdek je zeker in mijn gratis e-book '5 redenen waarom jouw hond niet alleen kan blijven'.
Stuur me even een pb-tje met je e-mail adres en ik stuur dit e-book gratis naar je toe!

Ellens hond Jarko gromde en blafte naar haar. Bij thuiskomst van de wandelingen viel hij haar zelfs af en toe gewoon aan...
10/07/2024

Ellens hond Jarko gromde en blafte naar haar. Bij thuiskomst van de wandelingen viel hij haar zelfs af en toe gewoon aan. Samen zijn we gaan kijken wat er nu eigenlijk aan de hand was.

Eerdere adviezen die Ellen kreeg voelde voor haar niet goed. Er werd haar gezegd streng te zijn en Jarko "maar eens even laten voelen wie de baas is thuis". Gelukkig deed Ellen niets met dit advies en vroeg ze me om hulp.

Het gedrag van Jarko had niets te maken met dominante of de baas willen zijn over Ellen. Jarko gromde en hapte naar Ellen om zijn spanning, die hij tijdens de wandelingen opbouwde, af te kunnen reageren.

Door samen te kijken hoe we deze spanning in de wandelingen konden voorkomen, en door Jarko mogelijkheden te bieden om zich op een goede manier af te reageren, veranderde het gedrag helemaal.

Jarko gromt, hapt en blaft nu helemaal niet meer naar Ellen. Superfijn om hen hierbij te hebben mogen helpen en nu te zien hoe fijn en ontspannen ze met elkaar omgaan.

“Wat een gedoe, kan die hond nu nog niet alleen zijn”Ik weet het nog goed. Toen Noes nog wat jonger was moest ze nog ler...
09/07/2024

“Wat een gedoe, kan die hond nu nog niet alleen zijn”

Ik weet het nog goed. Toen Noes nog wat jonger was moest ze nog leren om alleen te blijven. Als actieve kleine pup kwam ze niet zo makkelijk tot rust en haar alleen laten tijdens een drukke bui was zeker geen goed idee. Gegarandeerd dat ze dan ergens aan zou gaan knagen.

Stap voor stap bouwde ik de tijd op. Maar mijn man Edwin is wat ongeduldiger dan ik. En hij gaat ook graag van huis, terwijl ik meer een huismus ben. Dus voor hem ging dit proces vaak niet snel genoeg. Hij verzuchtte dan ook wel eens “wat een gedoe zeg, waarom duurt het allemaal zo lang, kan ze nu nog niet lang genoeg alleen zijn?”.

B***n voor Edwin, hij voelde zich belemmerd.
Frustrerend voor mij, ik wilde niets forceren bij Noes, maar wilde Edwin ook tevreden houden 😊.
Gelukkig kon ik hem altijd wel laten inzien dat dit proces nu eenmaal tijd kost en dat het niet sneller kon dan Noesje op dat moment aankon.
En gelukkig ligt deze periode nu achter ons. We kunnen weer van huis en Noes voelt zich comfortabel zonder ons.

👉Maar wat nu als dit bij jou niet zo is?
👉Wat als jij ook geprobeerd hebt om jouw hond stap voor stap alleen te laten, maar er geen vooruitgang in lijkt te zitten?
👉Wat als jouw hond toch steeds gaat blaffen, of janken? Of misschien onzindelijk is of dingen kapot maakt?

Als dit bij jullie zo is, dan is hetgeen je nu doet waarschijnlijk nog te moeilijk voor je hond.
Misschien zijn de stappen te groot, of spelen er nog andere dingen die ervoor zorgen dat jouw hond op dit moment nog niet kan leren dat alleen blijven oké is.

Elke hond die alleen blijven lastig vindt heeft daar zijn of haar eigen redenen voor. Het is superbelangrijk dat je ontdekt welke redenen dit voor jouw hond zijn. Eerst de oorzaak weten, daarna kun je gaan werken aan de oplossing. Is het een uitdaging om te ontdekken wat jouw hond precies moeilijk vindt? Geen zorgen, ik kan je hierbij ondersteunen.

Wil je samen met mij aan de slag om jouw hond te leren ontspannen alleen thuis te blijven? Laten we dan even kennismaken via een gratis kennismakingsgesprek. Jij legt me jouw situatie voor. Ik leg je uit hoe ik je kan helpen. Kun jij vervolgens zelf beslissen of dit bij je past. Je hoeft me alleen maar even een berichtje te sturen, dan stuur ik je de aanmeldlink voor dit gratis gesprek.

Sylvia

Lexi volgde met haar hond Kenzo een begeleidingstraject om ervoor te zorgen dat Kenzo alleen thuis zou kunnen blijven.Ke...
05/07/2024

Lexi volgde met haar hond Kenzo een begeleidingstraject om ervoor te zorgen dat Kenzo alleen thuis zou kunnen blijven.

Kenzo kon dat bij aanvang van het traject helemaal niet. Zodra Lexi opstond werd hij onrustig en zenuwachtig. Wanneer Lexi de deur uit wilde gaan ging hij janken en piepen. Een onhoudbare situatie. Zowel voor Kenzo als voor Lexi.

Lexi woont alleen. Kenzo kan mee naar haar werk. Maar een keer naar de kapper, boodschappen doen of afspreken met vrienden zijn ook dingen die Lexi moet doen. En voorheen moest ze dan altijd een oppas regelen. Een hoop gedoe.

Tijdens het traject zijn we gaan kijken waaróm Kenzo alleen blijven zo lastig vond. Hij bleek vooral last te hebben van FOMO. Hij wilde er gewoon altijd graag bij zijn als Lexi iets ging ondernemen. En als hij niet mee kon veroorzaakte dat veel stress en frustratie.

Gelukkig leerde Kenzo snel. En deed Lexi de nodige aanpassingen in zijn leven, zodat zijn FOMO minder werd. Samen hebben ze veel geoefend. Met resultaat! Nu we het einde van het 3-maandelijkse begeleidingstraject hebben bereikt kan Kenzo al ontspannen 2 uur alleen blijven. Lexi blijft nog verder oefenen. Maar voor nu zijn ze al enorm opgelucht en blij!!! En ik dus ook! ❤️

Kun jij niet van huis, zonder dat jouw hond dan gaat blaffen? Of piepen en janken?Geeft jou dat enorm veel stress?Je wil...
04/07/2024

Kun jij niet van huis, zonder dat jouw hond dan gaat blaffen? Of piepen en janken?

Geeft jou dat enorm veel stress?

Je wil niet dat je hond zich ongelukkig voelt. Je wil niet dat de buren klagen over je hond. Je wil je geen zorgen hoeven maken over wat je straks, als je thuiskomt, nu weer zult aantreffen.

Maar je kunt nu eenmaal niet altijd thuis zijn...

Er moet ook gewerkt worden, of boodschappen worden gedaan. En eens een avondje uit zou ook wel erg leuk zijn.

Zit jij ook in deze spagaat?
Gevangen door je hond, maar je wil hem geen stress bezorgen?

De situatie kan veranderen. Echt waar. Jouw hond kan leren om alleen te blijven. Als je eerst maar weet waarom hij het nu zo moeilijk vindt. Wil je hulp om erachter te komen wat bij jouw hond het probleem is? Stuur me gewoon even een berichtje, of antwoord in de comments. Dan denk ik met je mee.

Sylvia

Kan jouw hond niet zonder jou?Kun jij niet van huis, zonder dat jouw hond dan gaat blaffen? Of piepen en janken?Enorm ve...
02/07/2024

Kan jouw hond niet zonder jou?

Kun jij niet van huis, zonder dat jouw hond dan gaat blaffen? Of piepen en janken?

Enorm vervelend. 😢
Zielig voor jouw hond. Je wil niet dat hij jou moet missen en gestrest wordt.
Maar ook frustrerend voor jou.

Je houdt enorm veel van je hond.
Je vindt het fijn dat je hond zo gek op je is en je vindt het fijn dat jullie een goede band hebben.
⛔Maar je kunt nu eenmaal niet altijd thuis zijn.
Er moet ook gewerkt worden, of boodschappen worden gedaan. En eens een avondje uit zou ook wel erg leuk zijn.

Zit jij ook in deze spagaat?
Gevangen door je hond, maar je wil hem geen stress bezorgen?
En je wil ook niet dat je buren klagen over jouw blaffende hond.
Je hebt echt geprobeerd om hem te leren alleen te blijven.
Zonder blaffen en zonder gedoe.
Maar helaas is dat niet gelukt.
Jouw hond blaft meestal toch.
En je snapt niet waarom hij het maar niet leert.
Zo erg is het toch niet?
Je komt toch altijd terug?
Hij is toch veilig in jouw huis?
Waarom snapt hij dat nou niet.

👉Om jouw hond te leren om alleen te blijven, is het belangrijk dat jouw hond merkt dat het niet erg is. Dat jouw hond denkt ‘dit is een eitje, dit kan ik wel’. En dat kan alleen als een alleen-blijf-ervaring in eerste instantie makkelijk genoeg is voor jouw hond. Dus niet je hond alleen laten en er maar het beste van hopen. Steeds als hij weer geblaft heeft was het toch te moeilijk. De stapjes moeten kleiner en eenvoudiger.

Wil je weten welke stapjes voor JOUW hond de juiste zijn? Stuur me even een berichtje, dan help ik je op weg.

Sylvia

Blubber of niet, samen genieten Noes en ik dagelijks tijdens boswandelingen.Wandel jij ook zo graag met je hond? Ik vind...
30/06/2024

Blubber of niet, samen genieten Noes en ik dagelijks tijdens boswandelingen.

Wandel jij ook zo graag met je hond?

Ik vind het heerlijk om op deze manier mijn hoofd leeg te maken en te zien hoe Noesje geniet.

Hoe ontspannen jij en jouw hond?

Is jouw hond bang?Wil je weten hoe je angst herkent?Wil je weten hoe je je bange hond kunt helpen?Lees alles over honden...
29/06/2024

Is jouw hond bang?

Wil je weten hoe je angst herkent?
Wil je weten hoe je je bange hond kunt helpen?

Lees alles over honden-angsten en hoe je ervoor kunt zorgen dat je hond minder bang wordt in mijn gratis e-book.

E-book angst

Is jouw hond bang?Bijvoorbeeld van andere honden, je bezoek, onweer?Lijkt het of je hond steeds banger wordt? Daar kunne...
28/06/2024

Is jouw hond bang?

Bijvoorbeeld van andere honden, je bezoek, onweer?

Lijkt het of je hond steeds banger wordt? Daar kunnen 3 redenen voor zijn:

👉 Je hond kan niet leren wanneer de spanning te hoog is. Wanneer jouw hond heel angstig is in een bepaalde situatie, dan komt jouw hond in een soort van overlevingsstand terecht. In die situatie kan jouw hond geen nieuwe dingen leren. Er is op dat moment geen ruimte in zijn brein om te ervaren dat het misschien allemaal wel meevalt.
👉 De angst wordt steeds opnieuw bevestigd. Wanneer jouw hond steeds opnieuw in een situatie komt die eigenlijk te spannend is, dan ervaart jouw hond eigenlijk elke keer weer dat zijn angst terecht is. “Zie je wel, het is nu eenmaal heel erg eng”.
👉 Je hond gaat op signalen letten die betekenen dat de spannende situatie zich weer zal voordoen. Je hond wordt op deze manier ook van andere dingen bang. Bijvoorbeeld een hond met vuurwerkangst durft op een gegeven moment niet meer in het donker naar buiten, ook al is er geen vuurwerk. Je hond heeft het donker gekoppeld aan zijn vuurwerkangst.

Lastig he. Je wil zo graag dat je hond minder bang is. Je gunt hem minder stress en meer rust. Je zou zelf ook meer ontspannen zijn als de angst bij je hond verdwenen is.

Het goede nieuws is: je kunt je hond hierbij helpen. Wil je weten hoe? Stuur me gerust even een berichtje.

Is jouw hond bang voor alles?Wordt de angst alleen groter en erger in plaats van minder?Echt niet fijn. Niet voor jou en...
25/06/2024

Is jouw hond bang voor alles?
Wordt de angst alleen groter en erger in plaats van minder?

Echt niet fijn. Niet voor jou en niet voor jouw hond.

Wanneer je je hond bijvoorbeeld nergens mee naartoe kunt nemen, omdat je hond overal bang voor is, dan kan dat een grote belemmering vormen.

😢Op een terrasje zitten met je hond is geen ontspanning, maar een bron van stress voor jullie allebei.
😢Of ergens op visite gaan is een drama, omdat je hond zowat in je wil kruipen.
😢Op onbekend terrein wandelen is geen pretje omdat je hond zoveel stress ervaart.

Je wil je hond helpen.

Maar wat je ook doet, het lijkt eerder erger te worden dan beter te gaan.

3 redenen waarom dat zo is:
1. Je hond kan niet leren wanneer de spanning te hoog is. Wanneer jouw hond heel angstig is in een bepaalde situatie, dan komt jouw hond in een soort van overlevingsstand terecht. In die situatie kan jouw hond geen nieuwe dingen leren. Er is op dat moment geen ruimte in zijn brein om te ervaren dat het misschien allemaal wel meevalt.
2. De angst wordt steeds opnieuw bevestigd. Wanneer jouw hond steeds opnieuw in een situatie komt die eigenlijk te spannend is, dan ervaart jouw hond eigenlijk elke keer weer dat zijn angst terecht is. “Zie je wel, het is nu eenmaal heel erg eng”.
3. Je hond gaat op signalen letten die betekenen dat de spannende situatie zich weer zal voordoen. Je hond wordt op deze manier ook van andere dingen bang. Bijvoorbeeld een hond met vuurwerkangst durft op een gegeven moment niet meer in het donker naar buiten, ook al is er geen vuurwerk. Je hond heeft het donker gekoppeld aan zijn vuurwerkangst.
Lastig he. Je wil zo graag dat je hond minder bang is. Je gunt hem minder stress en meer rust. Je zou zelf ook meer ontspannen zijn als de angst bij je hond verdwenen is.

👉Wat je hond nodig heeft zijn aanpassingen in zijn dagelijks leven. Aanpassingen waardoor hij niet steeds opnieuw zijn angst ervaart.
Bijvoorbeeld door de wandellocatie aan te passen. Of hem naar een prettige en veilige ruimte te brengen wanneer er bezoek komt.

Dit soort oplossingen zijn tijdelijke maatregelen en bedoeld om de acute angst en stress bij je hond weg te nemen.

Voor de lange termijn is meer nodig.

Je wil namelijk wel weer naar dat terrasje kunnen. Wel bezoek kunnen ontvangen of wel langs andere honden kunnen wandelen zonder dat je hond in paniek raakt.

👉Daarom is het ook nodig je hond opnieuw, met kleine stapjes, te laten wennen aan deze prikkels. Zonder over de grens van je hond heen te gaan.

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar dit is het niet.

Wat vaak gebeurt is dat je de eerste signalen van stress bij je hond net wat te laat opmerkt. Dan ga je onbedoeld toch een stapje te ver, waardoor de angst bij je hond juist bevestigd werd.

Of het is lastig het dagelijks leven van je hond dusdanig in te richten dat je de angst in eerste instantie kunt voorkomen. Je moet nu eenmaal wandelen, en je moet bijvoorbeeld nu eenmaal langs die drukke weg.

Ik begrijp dat je hiermee worstelt.
Je wil je hond zo graag helpen.
En toch lukt het maar niet.

Ik kan je helpen de eerste stappen te zetten op weg naar een minder angstige hond.
Door samen met je door te nemen hoe je die angst wél kunt voorkomen. Ik kan je andere inzichten geven waar je tot nu toe nog niet aan hebt gedacht. En ik kan je helpen te bepalen welke stapjes jouw hond nu wél precies aankan. Stapjes die niet over zijn grens heengaan en de angst niet bevestigen, maar daadwerkelijk verminderen. Klinkt heel prettig toch? Stuur me gewoon even een berichtje.

Sylvia

20/06/2024
3 gouden tips om het grommen te stoppen:1. Bestraf je hond niet voor het grommen. Door boos te worden op je hond maak je...
19/06/2024

3 gouden tips om het grommen te stoppen:

1. Bestraf je hond niet voor het grommen.

Door boos te worden op je hond maak je de situatie eigenlijk alleen maar erger. Wanneer jouw hond zich angstig of bedreigd voelt, en hij krijgt op zijn kop, dan zal deze angst zeker niet minder worden. Sterker nog, eerder meer. En je hond zal je alsnog duidelijk willen maken dat hij de situatie eng vindt. Misschien gromt je hond de volgende keer dan niet, maar zal hij gaan happen of snappen. Dat wil je zeker voorkomen toch?

2. Ga na hoe je de situatie de volgende keer anders kunt maken voor je hond.

Vind je hond die borstel vervelend? Wellicht is er een andere die comfortabeler is voor je hond. Vind je hond het bezoek spannend? Kun je ervoor zorgen dat de visite op afstand blijft van je hond? Of kun je een veilig plekje voor je hond creëren waar hij dan zelf naartoe kan gaan? Is het passeren van andere honden lastig? Helpt het om meer afstand te houden of op andere locaties te gaan wandelen?

3. Ga werken aan de angst van je hond.

De tips die gegeven worden bij punt 2 zijn tips om zo goed mogelijk met de situatie te kunnen dealen. Je voorkomt dat je hond in een te spannende of bedreigende situatie komt. Door ondertussen aan de angst van je hond te gaan werken, kan je hond de situatie steeds beter aan en worden de tips bij stap 2 eigenlijk steeds meer overbodig. Wanneer jouw hond visite niet meer eng vindt, dan zal bezoek ontvangen een stuk meer relaxed worden (voor jullie allemaal). En wanneer jouw hond andere honden minder spannend vindt zullen de wandelingen ook een stuk aangenamer worden.

Hulp nodig: stuur me even een berichtje.

Gromt jouw hond wel eens?>>Naar jou, bijvoorbeeld als je hem wil borstelen?>>Of naar jouw bezoek?>>Of misschien naar and...
18/06/2024

Gromt jouw hond wel eens?
>>Naar jou, bijvoorbeeld als je hem wil borstelen?
>>Of naar jouw bezoek?
>>Of misschien naar andere honden, tijdens jullie wandelingen?

Wanneer jouw hond wel eens gromt dan doet dat vast ook wat met jou.😢
Misschien krijg je daardoor minder vertrouwen in je hond.
Of word je onzeker in situaties waarin jouw hond dit gedrag laat zien.
Misschien ben je ongerust, verdrietig, voel je je opgelaten?

Een grommende hond is voor jou niet fijn.
Maar weet je, grommen is voor jouw hond zelf ook niet fijn.

Wanneer jouw hond gromt in een bepaalde situatie, dan doet hij dat omdat jouw hond iets aan de situatie wil veranderen.
Grommen is voor jouw hond een communicatiemiddel.
Door te grommen wil je hond jou of iemand anders iets duidelijk maken.
Bijvoorbeeld:
⛔️“Ik vind dat borstelen niet fijn (het doet misschien pijn), wil je ermee ophouden?”
⛔️“Bezoek, ik vind jullie angstaanjagend, blijf op afstand van mij, of liever nog, ga weg!”
⛔️“Andere hond, ik vind je spannend. Ik gedraag me stoer, zodat je niet dichterbij zult komen."

Wanneer je een hond hebt die gromt, en je heel graag wil dat jouw hond dit niet meer doet, dan heb ik hieronder 3 gouden tips voor je:

1️⃣Bestraf je hond niet voor het grommen. Door boos te worden op je hond maak je de situatie eigenlijk alleen maar erger. Wanneer jouw hond zich angstig of bedreigd voelt, en hij krijgt op zijn kop, dan zal deze angst zeker niet minder worden. Sterker nog, eerder meer. En je hond zal je alsnog duidelijk willen maken dat hij de situatie eng vindt. Misschien gromt je hond de volgende keer dan niet, maar zal hij gaan happen of snappen. Dat wil je zeker voorkomen toch?

2️⃣Ga na hoe je de situatie de volgende keer anders kunt maken voor je hond. Vind je hond die borstel vervelend? Wellicht is er een andere die comfortabeler is voor je hond. Vind je hond het bezoek spannend? Kun je ervoor zorgen dat de visite op afstand blijft van je hond? Of kun je een veilig plekje voor je hond creëren waar hij dan zelf naartoe kan gaan? Is het passeren van andere honden lastig? Helpt het om meer afstand te houden of op andere locaties te gaan wandelen?

3️⃣Ga werken aan de angst van je hond. De tips die gegeven worden bij punt 2 zijn tips om zo goed mogelijk met de situatie te kunnen dealen. Je voorkomt dat je hond in een te spannende of bedreigende situatie komt. Door ondertussen aan de angst van je hond te gaan werken, kan je hond de situatie steeds beter aan en worden de tips bij stap 2 eigenlijk steeds meer overbodig. Wanneer jouw hond visite niet meer eng vindt, dan zal bezoek ontvangen een stuk meer relaxed worden (voor jullie allemaal). En wanneer jouw hond andere honden minder spannend vindt zullen de wandelingen ook een stuk aangenamer worden.

Heb jij een hond die gromt en vraag je je nu af hoe je de angst (die dit grommen veroorzaakt) kunt verminderen? Dat is afhankelijk van welke angst jouw hond precies heeft, in welke situaties dit voorkomt, hoe jij ermee omgaat, en van nog veel meer factoren. Elke hond is uniek, en angsten verminderen is maatwerk. Hiervoor zijn geen one-size-fits-all adviezen.

Wat wel helpend is: uitzoeken wat er precies aan de hand is en kijken wat voor deze hond de juiste aanpak is.
Daar kan ik je bij helpen.❗
Door middel van mijn angst-vrije-hond-consult.
Wil je daar meer over weten? Stuur me dan even een berichtje.
Ik help jou en jouw hond heel graag verder.

Sylvia

Address


Opening Hours

Monday 09:00 - 17:00
Tuesday 09:00 - 17:00
Wednesday 09:00 - 17:00
Thursday 09:00 - 17:00
Friday 09:00 - 17:00

Telephone

+31630780412

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Online hondenschool Wel Fair posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Online hondenschool Wel Fair:

Videos

Shortcuts

  • Address
  • Telephone
  • Opening Hours
  • Alerts
  • Contact The Business
  • Videos
  • Claim ownership or report listing
  • Want your business to be the top-listed Pet Store/pet Service?

Share