Hondencoach Niyu

Hondencoach Niyu Als coach en gedragstherapeut wil ik je helpen bij de begeleiding en opvoeding van je hond.

Gediplomeerd hondentrainer en gedragstherapeut Nordic Education Centre for Ethical Dog Training
Associate member Pet Dog Trainers of Europe

Als coach wil ik je helpen bij de begeleiding en opvoeding van je hond en dit op een positieve, diervriendelijke en beloningsgerichte manier. Ik geef je graag advies voor en na de aanschaf van je pup, volwassen hond of (buitenlandse) adoptiehond. Omdat het ee

n meerwaarde is om je hond in zijn thuissituatie te ontmoeten, kom ik hiervoor bij jullie aan huis. In mijn begeleiding wil ik in de eerste plaats kijken door de ogen van je hond en jullie leven samen belichten vanuit zijn perspectief. Samen werken we aan een sterke connectie en wederzijds begrip en respect voor elkaar zodat samenleven een verrijking wordt voor jullie beide. Mogelijke thema's voor een begeleiding:

-Advies en begeleiding bij de aanschaf van je puppy of volwassen hond
-Puppytraining
-Begeleiding van de adoptiehond
-Socialisatie
-Clickertraining
-Beloningsgericht en angstvrij opvoeden
-Verrijkte wandelingen
-Denk-, zoek- en puzzelwerk
-Omgang kind en hond
-Begeleiding van je onzekere of angstige hond en daaruit voortvloeiende (gedrags-)problemen
-Voorkomen van problemen als bezitsagressie, deubelcomplex,...
-Uitvallen aan de lijn
-Verlatingsangst
-Lichaamstaal van de hond leren lezen
-Basisbehoeften van de hond die verder reiken dan eten, slapen en uitlaten
-Stressreductie
-Durven afstappen van de verouderde dominantietheorie

31/12/2024

🥂2025 IS IN ZICHT 🥂 MASSAAL DELEN AUB....
ZIJN JULLIE VOORBEREID ❓️❓️❓️

WE KUNNEN HET NIET GENOEG HERHALEN EN WILLEN BAASJES ZICH ERVAN BEWUST MAKEN DAT ELK JAAR OPNIEUW VAN OUD OP NIEUW ENORM VEEL HONDEN VERMIST RAKEN.

Zorg dat uw lieverd geen Oud/Nieuwjaars vermiste wordt...

*Sluit ramen en deuren goed!
*Let op bij bezoek dat je ontvangt!
*Laat uw honden niet alleen in de tuin!
*Ga tijdig wandelen (vóór 23u of na 2u), laat ze aangelijnd in de tuin en lijn ze op wandeling dubbel aan (goede halsband, harnas, hou de lijn goed vast en geen gsm)
*Vier je op verplaatsing? Laat uw hond binnen op een veilige plaats en niet in de tuin (ook niet in een ren). Zet muziek op en laat een lampje branden. Kom je thuis...LET DAN OOK OP BIJ HET BINNENKOMEN, dat uw lieverd niet buitenglipt.

➡️Een open deur = ontsnappen. Nu met het vuurwerk en drukte voelen de honden zich zeer onrustig en zullen dan ook meer willen ontsnappen en een deur die geopend wordt, hebben ze veel sneller door en zien dit als hun vluchtweg.

➡️Een hond in de tuin = ook al is de hond dit gewoon, veel angstiger dan anders. Zij horen de knallen en de drukte veel beter en voelen dat er wat aan de hand is. Hun instinct komt boven en hierop zal dan ook het signaal bij hun binnenkomen dat er gevaar is. GEVAAR = UITBREKEN!

EXTRA PUNT!
ZIJN DE CHIPGEGEVENS ZICHTBAAR OP DE CHIP BIJ HET UITLEZEN? Zodat ook de politie diensten de gevonden honden sneller kan thuisbrengen en deze niet naar het asiel moeten.

Dit is de link met de stappen om de chip te koppelen aan het rijksregister (als dit nog niet gebeurt is) en dan zeker publiek aanvinken zodat de telnr zichtbaar komt. Met de identiteitskaart van de eigenaar en kaartlezer.

https://drive.google.com/file/d/1OUXQ6_Z4Fu6Z3BqR1PsZNG67GQR9A-RU/view?usp=sharing

Raakt uw lieverd toch vermist tijdens dit Oudjaar... aanmelden kan via:
www.lostdogzzz.be

We wensen jullie allen een fijn eindejaar en dit samen met jullie lieverds 🐾🥂

Team LostDogzzz ❤️

Ik wens alle honden en hun familie een heel gelukkig 2025!* Feesthoedjes op honden enkel toegelaten binnen AI 😉
31/12/2024

Ik wens alle honden en hun familie een heel gelukkig 2025!

* Feesthoedjes op honden enkel toegelaten binnen AI 😉

30/12/2024

Vuurwerk-leed

Vele collega-hondengedragstherapeuten doen hun zegje op social media over honden en vuurwerk. En terecht. Want er zijn nog steeds teveel dieren die er last van hebben, door een hel gaan deze dagen, vaak samen met hun mensen, of zelfs de dood tegemoet gaan wanneer ze ontsnappen, in blinde paniek, om weg te komen van dat enge geluid.

Hoewel het mij haast onmogelijk lijkt om het niet te weten, dat jouw ‘plezier’ voor een ander de ergste avond van z’n leven kan zijn, was er een tijd dat ik het als kind ook niet wist. Strijkers waren ‘supercool’, ik geloof dat de trend nu shells en nitraten zijn. Misschien is dat wel hetzelfde. Ik heb er geen verstand van. Ik denk wel dat het onze taak is, van ons ouders, om de jeugd te informeren.

Ik geloof zeker dat sommigen gaan voor de kick. En ja, ook soms wel voor de rottigheid, daarom kon ik met mijn poepzakje, als brave burger het hele park door terug naar huis want er staat deze dagen geen prullenbak meer. Blijkbaar moet vuurwerk volgens sommigen de prullenbak in maar niet om het weg te gooien. Nee, het doel is dan om die prullenbak met inhoud op te blazen.

En ik vind, eerlijk gezegd, dat er bar weinig voorlichting is over vuurwerk. En dan bedoel ik niet over blaas je eigen hand of gezicht niet op, hoewel ik daar ook geen Sire spotjes over zie, wil je jezelf opblazen is dat één ding, hoewel je daar toch ook anderen mee belast.

Ik heb het over voorlichting over de dieren in de stallen. Die in paniek zijn maar nergens heen kunnen. Ik heb het over paniek onder de vogels, die gaan vliegen tot ze uitgeput raken. Ik heb het over de katten, die ontsnappen of thuis in een hoekje wegkruipen, ik heb het over de honden. Over de honden die ik al 18 jaar begeleid. Over mijn hond Willem. Hij maakt dit niet meer mee maar wat was hij bang. Uren bibberend, hijgend, achter de toiletpot. En ik zat daar met hem. En ik kon het niet voor iedere incidentele knal een pilletje geven. Dus wanneer er ineens begin december iemand besloot een prullenbak of nog ‘leuker’, een put op te blazen dan kon ik mijn hond weer zien lijden. Hopend dat er niet nog iets afgestoken zou worden als hij net weer hersteld was.

Afschuwelijk leed, dat is het. Een deel van de mensen is op de hoogte en doet het toch. Een ander deel heeft geen idee hoewel je toch een beetje onder een steen moet leven om niet te snappen wat een impact het kan hebben op dier én mens.

Laatst was ik bij het tuincentrum. Om alvast wat voorjaarsbollen in huis te halen. Er was ook een vuurwerkafdeling. Terwijl ik mijn karretje tussen de rijen wachtende mensen met hun kinderen door loodste voelde ik verdriet. Om alle angst wat nog gaat komen. Om al het leed wat nog gaat komen. Om de dood, die sommigen vandaag, morgen en overmorgen hierdoor zullen vinden, al hebben gevonden. Net als ieder jaar. Terwijl ik daar liep vroeg ik me af hoeveel honden die bang zijn voor vuurwerk er in een gemiddeld huizenblok wonen. 10? Met 1 rotje 10 honden uren lang in paniek? En ja, de jeugd doet dat het liefst voordat het mag en lopend. Dus is het ene blok in paniek dan gaan we toch gewoon naar het volgende?

Het lijkt of het me ieder jaar meer raakt. Overgevoelig? Wie weet. Maar doe mijn werk als gedragstherapeut maar eens, zie het eens van dichtbij bij je eigen dier. Of mens. Dan praten we daarna wel weer verder.

Roos heeft nog nergens last van maar ik ben alert. Één knal kan de trigger zijn, één knal, argeloos afgestoken en weggegooid kan de oorzaak zijn.

Het is hier nu nog rustig. Maar ik weet wat er komt. En ik wens iedereen veel sterkte…

Marlene Vonk | www.wijzermethonden.nl

DIt bericht delen mag, dat stel ik uiteraard op prijs, kopiëren en plakken niet.

Angst voor vuurwerkAls je hoopte op tips om je hond met angst voor vuurwerk nog te kunnen “trainen”, dan moet ik je tele...
26/12/2024

Angst voor vuurwerk

Als je hoopte op tips om je hond met angst voor vuurwerk nog te kunnen “trainen”, dan moet ik je teleurstellen: daarvoor is het jammer genoeg te laat. Wel heb ik tips voor je om het je hond zo comfortabel mogelijk te maken. Ook voor honden die tot hiertoe nog geen stress vertoonden bij vuurwerk, is het belangrijk een aantal zaken in overweging te nemen om narigheid en negatieve ervaringen te voorkomen.

Vele honden hebben er in deze tijd van het jaar al een bewogen week op zitten na de kerstfeestjes met bezoek, veranderingen in hun routine en mogelijk ook minder slaap. De kans dat ze hierdoor alerter of gevoeliger reageren op nieuwe prikkels is dus groter.

Ga in de voormiddag of alleszins voor het donker met je hond wandelen. Hou het rustig en laat hem lekker snuffelen. Zo heeft hij alleszins zijn beweging al gehad voor de nieuwjaarsdrukte.

Ook thuis kan je wat activiteiten voor hem inlassen zoals zoeken naar snoepjes, karton verscheuren of kauwen op een lekker bot of ander natuurlijk kauwmateriaal. Dit werkt tegelijk kalmerend en mentaal verrijkend.

Verder is het allerbelangrijkst dat je zelf zo normaal mogelijk doet. Als jij je plots anders gaat gedragen, rusteloos rondloopt en je vreemd gaat gedragen, gaat je hond hier waakzaam op reageren. Laat je hond uiteraard nooit alleen op avonden als deze!

Vóór 22 uur laat je je hond nog kort uit zodat je zeker weet dat hij zijn behoeften heeft kunnen doen. Doe dit uit voorzorg steeds goed aangelijnd en indien aangewezen met veiligheidstuig en dubbele leiband. Heb je een tuin, dan is het nog verstandiger om hem daar uit te laten om te voorkomen dat je toch al geconfronteerd wordt met vroege feestvierders die al aan de slag gaan met bommetjes en vuurwerk. Ook in de tuin is het aan te raden je hond aan te lijnen. Een hond die in paniek schiet, is niet voorspelbaar en tot atletische toeren in staat om weg te komen. Door de paniek zal hij niet in staat zijn de weg naar huis terug te vinden of jou zelfs maar te herkennen! Laat staan dat hij zich veilig door het verkeer kan bewegen. Elk jaar zijn er opnieuw de vreselijke verhalen over vermissingen en aanrijdingen, ook van honden die tot dan nooit enige angst vertoonden. Wacht daarna met uitlaten tot een hele tijd na middernacht en pas ook dan alle veiligheidsmaatregelen toe.

Uiteraard zorg je er tijdens nieuwjaarsfeestje ook voor dat je hond niet kan ontsnappen.

Heb je bezoek, druk dit hen dan ook op het hart. Iemand die buiten wil gaan roken, iets uit de auto wil halen of naar het vuurwerk wil gaan kijken, een kort moment van onoplettendheid is voldoende voor je hond om mee door de deur te glippen! Let ook op ramen, kelder- en achterdeuren en ramen op de verdieping.

Zorg voor een veilige plek voor je hond waar hij steeds toegang toe heeft maar sluit hem daar nooit op. Dit kan een plek zijn die hij voorheen ook als rustplaats gebruikte zoals een (open!!!) bench, een plekje achter de zetel of onder de tafel. Vermijd dus zeker zijn slaapplek te verzetten omdat dat beter uitkomt voor je feestopstelling. Mogelijk zoekt hij bij angst een andere plek zoals onder je bed of in de badkamer. Laat hem vooral de vrije keuze en lok hem hier niet vandaan, hoe zielig je het ook vindt. Wist je dat het hebben van keuze en controle over een situatie al voor een groot stuk bepaalt hoe hij zijn angstige emoties beleeft?

Wees nabij en let op stresssignalen. Je mag je hond steunen en geruststellen. Het is een fabeltje dat je de angst zal versterken of belonen door hem te steunen. Ga evenwel niet overdreven sussen en pamperen. Leef rust en kalmte voor! Vind je dit erg moeilijk, probeer dan ook zelf je stressniveau laag te houden door op je ademhaling te letten, je rustig neer te zetten bij je hond. Ga niet rondlopen op zoek naar dingen die je hond kunnen afleiden. Daar heeft hij nu geen boodschap aan. Uiteraard maak je je niet boos op je hond. Dit maakt het alleen maar erger en zal jullie in geen geval helpen.

Je mag je hond aaien, maar observeer goed of hij hier nu wel behoefte aan heeft. Doe dit in lange, rustige bewegingen. Vaak gaan mensen teveel druk zetten of op een snel tempo aaien. Dit werkt eerder activerend dan geruststellend. Mogelijk wil je hond helemaal geen aaitjes maar wil hij wel dicht bij je of tegen je aan liggen. Andere honden kruipen op je schoot. Probeer aan te voelen waar jouw hond in deze situatie behoefte aan heeft.

Om het geluid van het vuurwerk buiten te maskeren, zet je best radio of televisie op. Luid genoeg maar zeker niet zodanig luid om het vuurwerk volledig te overstemmen, want dit voegt nog extra stress toe. Je kan best zelfs nog white noise op de achtergrond laten spelen om de leemtes in de muziek op te vullen. Sluit rolluiken en gordijnen om geur, geluid en lichtflitsen te dempen en te maskeren en hou het licht binnen aan.

Heb je bezoek in huis, vraag hen dan je hond zoveel mogelijk met rust te laten en zorg dat je zelf of een andere huisgenoot een oogje in het zeil houdt tussen alle feestdrukte door.

Is je hond erg angstig, dan zou je extra dingen kunnen inzetten zoals geuren, bandages of thundershirts. Hier valt toch bij op te merken dat je hond hier van tevoren best al gewend aan is. Het kan immers een tegengesteld effect hebben. Geuren kunnen je hond helpen maar ook hier is het van belang dat je hond hier een keuze in heeft. Wat voor de ene hond geruststellend werkt, kan bij de andere hond aversie opwekken. Hetzelfde met bandages.

Er bestaat ook medicatie voor zeer angstige honden. Bespreek dit van tevoren met je dierenarts en koop nooit iets op het internet. Sommige medicatie heeft een fysiek kalmerend/verlammend effect. Je hond lijkt dus de rust zelve maar in feite beleeft hij alles nog evenveel maar kan zich simpelweg niet meer in veiligheid brengen!

In ruimtes zonder ramen komen het geluid, de trilling en de lichtflitsen het minst binnen. Sommige mensen richten op dagen met onweer of vuurwerk een prikkelarme plek in met kussens en dekens in de badkamer waar ze de tijd zo rustig mogelijk proberen uit te zitten.

Hoe je de avond en nacht ook bent doorgekomen, zorg in de dagen nadien voor voldoende mogelijkheden om te recupereren. Neem zelf ook de tijd om te rusten. Zo zal je hond meer geneigd zijn om ook te rusten en bij te slapen. Doe rustige activiteiten samen, maak een lange wandeling en laat je hond lekker snuffelen. Wil je hond de eerste dagen liever niet gaan wandelen, laat hem dan maar. Blijft dit aanhouden, roep dan hulp in van een gedragstherapeut.

Dan rest me verder jullie vooral een rustig en sfeervol eindejaar toe te wensen en alle goeds voor het nieuwe jaar.

23/12/2024
De feestdagen komen eraan. Een tijd van gezellig samenzijn. Voor onze honden is het best een spannende periode. Verander...
17/12/2024

De feestdagen komen eraan. Een tijd van gezellig samenzijn. Voor onze honden is het best een spannende periode. Veranderingen in het interieur (plots staat daar een kerstboom, meubels werden misschien verplaatst,...) en een huis vol bezoek.

Elk jaar gebeuren er bijtincidenten die voorkomen hadden kunnen worden als we meer oog hadden voor de opstapeling van prikkels bij onze honden. We hebben zoveel om handen dat we kleine voortekens missen. En BAM! Uit het niets valt onze hond uit. Uit het niets? Nee, nooit uit het niets. Mogelijk misten we dat die kleine kapoen van een nichtje de hond al een paar keer ging uitdagen. Of had de hond er genoeg van dat bezoek telkens zijn mand moest passeren op weg naar het toilet.

De situatie managen kan veel stress en leed voorkomen. Niet enkel bij honden die niet op hun gemak zijn of angstig bij bezoek, maar ook bij honden die het allemaal erg leuk lijken te vinden maar in overdrive geraken. Vooral bij het binnenkomen en buitengaan kan je met doordacht management vermijden dat de situatie escaleert.
In onderstaand artikel staan een heleboel tips en uitleg over hoe we dit kunnen aanpakken door (eventueel tijdelijk) gebruik te maken van poortjes en veilige ruimtes waar je hond niet gestoord wordt. Let op, het vraagt wel wat voorbereiding. Begin er niet op de feestavond zelf aan.


🎄🎁 De feestdagen staan voor de deur. Tijd voor cadeautjes! Misschien ook voor jullie hondjes?In de winkels vind je een a...
17/12/2024

🎄🎁 De feestdagen staan voor de deur. Tijd voor cadeautjes! Misschien ook voor jullie hondjes?
In de winkels vind je een assortiment van snoep en lekkers. Laat je echter niet verleiden door kauwmateriaal zoals op de foto. Deze zouden je hond wel eens duur komen te staan en leiden tot een bezoek aan de dierenarts of erger!

Ze komen van China waar de huid bewerkt werd met giftige stoffen om vet en haar te verwijderen en chemicaliën om ze te splitsen in laagjes. Om ze hun kerstwitte look te geven en de vieze geur te verwijderen worden ze ook nog gewassen met giftige producten. De mooi gekleurde feestelijke verzieringen worden erop gekleefd met lijm.

Testen wijzen uit dat de afgewerkte snoepjes sporen bevatten van arsenicum, kwik, chroom en formaldehyde! Niet meteen wat we in gedachten hebben als we onze viervoeters willen trakteren op lekkers.

Alsof dit alles nog niet erg genoeg is leidt dit soort traktaties naast vergiftiging regelmatig tot blokkages in maag of darmen of tot verstikking. Het materiaal wordt glibberig door erop de kauwen waardoor de hond zich makkelijk kan verslikken en je er zelf geen grip op krijgt om hem ervan te redden.

Geef je hond dus liever natuurlijk kauwmateriaal dat niet chemisch bewerkt werd of trakteer je hond op een frisse wandeling tussen de feesten door.

03/12/2024

De Sint komt er bijna aan en in vele huiskamers zal er chocolade te vinden zijn. Lekker voor ons en onze kinderen, maar giftig voor onze huisdieren. Let dus goed op tijdens deze periode als je hond weleens iets van tafel durft te stelen en kom niet in de verleiding om chocolade met je hond te delen.

In onderstaande tabel zie je hoeveel schade een kleine hoeveelheid chocolade al kan aarichten. In cacao zit de stof theobromine, die giftig is voor honden (en katten). Pure chocolade is daarom schadelijker dan melkchocolade en natuurlijk speelt het gewicht en de individuele gevoeligheid van je hond ook een rol. (In witte chocolade zit deze stof niet, wat niet wil zeggen dat witte chocolade een geschikte traktatie is. 😉)

Vergiftigingsverschijnselen treden meestal op na 1 tot 4 of zelfs 12 uur na het eten van de chocolade, maar zelfs na 24 uur kunnen er nog symptomen opduiken. Gaande van onrustig zijn, hijgen, veel drinken, braken, diarree tot koorts, spiertrillingen, epileptische aanvallen en zelfs hartritmestoornissen en coma. Maak je je zorgen nadat je hond toch chocolade heeft kunnen eten, neem dan contact op met je dierenarts.

Beter voorkomen dan genezen dus!

Door excessieve en eenzijdige lichaamsbeweging zoals langdurig lopen, apporteerspel en hondensport te vermijden, kunnen ...
20/11/2024

Door excessieve en eenzijdige lichaamsbeweging zoals langdurig lopen, apporteerspel en hondensport te vermijden, kunnen we fysieke en emotionele stress voorkomen. Ook hyperactief en obsessief gedrag wordt vaak in de hand gewerkt door inadequate beweging. Bij het uitzoeken van de juiste vorm van lichaamsbeweging dienen we rekening te houden met het ras, de leeftijd en gezondheid van de individuele hond. Kiezen we toch bewust voor een bepaalde sport, dan is het belangrijk om de hond te ondersteunen middels fysiotherapie, osteopathie of myofaciaaltherapie om (micro-)blessures kort op te volgen en indien nodig te behandelen.
Als coach zal ik dan ook steeds andere dan deze activiteiten aanraden die tegemoet komen aan de soortspecifieke fysieke en mentale behoeften van de hond.

Zijn onze honden fijnproevers of eerder alleseters? De waarheid ligt in het midden en is zoals vaak heel afhankelijk van...
17/11/2024

Zijn onze honden fijnproevers of eerder alleseters? De waarheid ligt in het midden en is zoals vaak heel afhankelijk van het individu en de gezondheid van je hond op dit moment.
Hoe het dan wel zit, vertelt Happy Dog Coach in onderstaande link.

De beste leeftijd voor een pup om het nest te verlaten: daar bestaat nog heel wat discussie over. Veel hangt af van de w...
05/11/2024

De beste leeftijd voor een pup om het nest te verlaten: daar bestaat nog heel wat discussie over. Veel hangt af van de wijze waarop de kweker zijn rol in de socialisatie en habituatie opneemt. Maar ook bij de moeder en nestgenootjes is een belangrijke rol weggelegd inzake sociale vaardigheden en emotieregulatie.
Onderstaand artikel bespreekt beide belangen en komt tot besluit dat voor 8 weken té vroeg is en dat bij moeder, nestgenootjes en eventuele andere aanwezige honden blijven tot de leeftijd van 12 à 13 weken heel wat voordelen heeft.

Wil je later een stabiele, gezonde hond, dan is de leeftijd waarop jouw pup het nest verlaat van groot belang. Wat is de ideale leeftijd?

Het juiste harnas en een lichte lange lijn vormen de basis voor een fijne en comfortabele wandeling. Als associate membe...
03/11/2024

Het juiste harnas en een lichte lange lijn vormen de basis voor een fijne en comfortabele wandeling. Als associate member van Pet Dog Trainers of Europe is het mijn missie om elke hond die ik begeleiding krijg dit te gunnen. Soms is een lange lijn in combinatie met het juiste harnas zelfs het enige wat gedaan moet worden om een transformatie te zien naar wandelingen zonder stress en trekken aan de lijn. Want fysiek welbevinden door gebruik van materiaal dat geen restrictie, ongemak of pijn veroorzaakt en de mogelijkheid tot snuffelen en exploreren, daar heeft elke hond recht op! 🍁🐾🍂

En als we onze honden nu eens wat meer ruimte gaven op keuzes en autonomie?Hiermee doen we recht aan hun intellectuele m...
01/11/2024

En als we onze honden nu eens wat meer ruimte gaven op keuzes en autonomie?

Hiermee doen we recht aan hun intellectuele mogelijkheden, vergroten we hun zelfvertrouwen en hun vertrouwen in ons en hun omgeving. Wist je dat keuze hebben ook dé sleutel is naar vermindering van angst? Het komt onze relatie met onze hond ook ten goede.

Laat je hond mee jullie wandelroute uitstippelen. Laat hem kiezen tussen maaltijden of traktaties. Welk harnas heeft zijn voorkeur? Bied meerdere skaapplekken aan. Er zijn tal van situaties waarin we hen kunnen betrekken en beslissingen laten nemen voor zichzelf. Want zeg nu zelf, hoe goed we hen ook verzorgen, er wordt vaak zoveel voor hen bepaald in hun leven: wat ze eten, waar en wanneer, wanneer ze kunnen wandelen en waarheen, waar ze moeten slapen (waarbij de bench elke mogelijke keuze wegneemt), wie ze mogen ontmoeten en wie niet, door wie ze benaderd en aangeraakt worden (ook als ze daar zelf niet op zitten te wachten),... Wist je dat honden de enige soort zijn die niet zelf kan bepalen wanneer ze naar toilet kunnen? Stemt tot nadenken, niet? Want ook een gouden kooi is en blijft een kooi...

BroodfokOndanks dat er overal voor wordt gewaarschuwd, blijven mensen puppy's uit brookfokcircuits aanschaffen. Vaak omd...
30/10/2024

Broodfok

Ondanks dat er overal voor wordt gewaarschuwd, blijven mensen puppy's uit brookfokcircuits aanschaffen. Vaak omdat ze nu nu nu een hondje willen kopen en het geduld niet willen opbrengen om te wachten op een gezonde pup van bij een goede erkende kweker. Maar steeds vaker ook omdat malafide fokkers erg hun best doen om het er uit te laten zien alsof de pups van goede komaf zijn en gezonde ouders hebben. Er worden zelfs foto's getoond van het nestje bij hun zogenaamde ouders in huiselijke sfeer. Allemaal bedrog.

Een goede fokker biedt zijn nestjes nooit aan via social media, op tweedehandssites en levert ze ook niet af aan huis! Hij wil weten bij wie zijn geliefde pups terechtkomen.

Doe alsjeblieft de moeite om grondig te onderzoeken of de kweker betrouwbaar is. Maak jezelf ook niet wijs dat je er een puppy mee redt. Je komt vaak bedrogen uit en zit binnen de kortste keren met een (dood)zieke pup. Je houdt de molen ook in stand door bij deze kwekers te kopen.

Deze pups hebben geen goede start gekend, noch fysiek noch emotioneel. Ze zijn vaak veel te vroeg bij de moeder weggehaald waardoor ze zich niet op natuurlijke manier hebben kunnen hechten en gespeend zijn. Dit kan levenslang gevolgen hebben en zich uiten in probleemgedrag en angst.

De moederhond wordt ingezet als een fokmachine, wordt gedwongen gedekt, letterlijk uitgemolken tot ze niet meer bruikbaar is, waarna ze gedumpt of ingeslapen wordt. Ze wordt aan haar lot overgelaten, krijgt niet de nodige zorgen, ziet geen daglicht,....

Een lijst van adressen van broodfokkers en handelaars vind je hier:
https://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/

Gisteren, onder een prachtig herfstzonnetje, kregen de leerlingen van het eerste jaar secundair onderwijs van het KAB ee...
23/10/2024

Gisteren, onder een prachtig herfstzonnetje, kregen de leerlingen van het eerste jaar secundair onderwijs van het KAB een tweede les over hoe je honden op een juiste en respectvolle manier benadert en hoe je, als je zelf bang of onzeker bent en geen contact wenst, een ontmoeting van dichtbij kan afhouden. Er werd ingegaan op de lichaamstaal van de hond. We brachten in groepjes met elk een hond in praktijk wat ze vorige week op school leerden. Ook de voordelen van een hond inzake gezelschap, beweging en algemeen welzijn werden aangehaald. Top initiatief! 🍂

Zo mooi om te zien hoe jongeren die aanvankelijk aangaven angstig te zijn en geen enkele ervaring hadden met contact met honden tot hiertoe, leerden hoe ze zich rustig konden laten benaderen door een hond. Enkelen zetten grote stappen en waren zelf verwonderd over hoe fijn het is om een hond te mogen aaien en echt in contact te treden. Anderen bouwden wat meer zelfvertrouwen op door de taal van de hond te leren lezen waardoor honden voor hen meer voorspelbaar worden. 🐾

19/10/2024

Een puzzeltje met snoepjes om te zoeken kan een leuke aanvulling zijn voor snuffelwerk. Op zoek gaan naar oplossingen stimuleert het probleemoplossend vermogen en op die manier verhoogt het het zelfvertrouwen.

Adres

Antwerp
2610

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Hondencoach Niyu nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Hondencoach Niyu:

Video's

Delen