Bob maakt zich klaar voor de zomer!
Flopsie kwam oorspronkelijk binnen als Flopsje, een vrouwelijk konijntje. Echter bleek Flopsje een mannetje te zijn 🤭. De eigenaar wilde hem laten helpen om zijn kameraadje wat rust te gunnen. Na de operatie is hij meteen heel goed beginnen eten 😊. Goed zo Flopsie 👍
De winnende lotjes zijn...
Ons laat avond patiëntje... Hier ziet u een sprietje van een grasachtig plantje dwars steken in de stemspleet van een kat. Dit veroorzaakt lokaal zwelling en irritatie. Hierdoor kon ze plots moeilijk miauwen, was ze continu aan het slikken, wilde ze precies overgeven en wreef ze met de voorpoot in de regio van haar keel. Het sprietje werd verwijderd onder anesthesie en medicatie werd toegediend tegen de bijkomende ontsteking.
Vandaag hebben we ontdekt dat we een BK 'bekende kat' in ons cliënteel hebben. Maddie (Brits Korthaar) kijkt heel graag mee tv en kwam hiermee op Gert Late Night.
Wie van jullie schatjes kijkt er ook zo graag mee naar al die bewegende beelden?
Opgelet met gestrooid gif! Opname van slakkengif korrels door katten kan leiden tot neurologische symptomen. Na opname kunnen katten eerst klachten van braken vertonen, soms koorts, maar snel erna convulsies, tremor en sterfte. Ernst van de symptomen en duurtijd zijn gerelateerd aan dosis van het opgenomen gif. Dit overkwam ook Ginto een nieuwsgierige buiten kat. Hij werd opgenomen met tekenen van liggen op de zij, niet rechtkomen, tremor, felle reactie op prikkels, wijde pupillen en een veel te lage temperatuur. Het gif was reeds in de hersenen opgenomen. De poes is kort erna nog in volledige coma gegaan. Na symptomatische behandeling gedurende twee dagen begon de kat terug te eten & drinken en liep hij terug rond met een dronkemansgang. Hij kan zo stilletjes aan in een veilige omgeving thuis verder herstellen. Filmpjes in bijlage. (Omwille van informatief nut, werd gevraagd aan eigenaar of we de beelden mochten verspreiden)
2 dagen intensieve bijscholing Savab congres met uiteenlopende topics over ademhalingsproblemen.
Meer info over ziekteverzekering voor honden en katten...
Ook in de winter zijn er teken... Preventie tegen teken en tekenoverdraagbare aandoeningen kan bij HONDEN aan de hand van pipetten, tabletten, halsbanden, sprays en tegen de ziekte van lyme ook nog a.h.v. vaccinaties. Preventie bij KATTEN kan met banden, pipetten en sprays. Gebruik steeds degelijke producten, alsook een juiste dosis en frequentie (afhankelijk van type medicatie) en geregistreerd voor het juiste dier. Katten verdragen GEEN permethrine! Voor meer raad: contacteer ons gerust op 03 88 99 888 of [email protected]
De boodschap bij angst voor vuurwerk: op tijd en juist trainen!