Terra is alvast fan van de Herbafix Cheezz! 🥳🧀
De eerste teek in de praktijk is er dit jaar heel vroeg bij. 😲 Door de zachtere temperaturen zijn deze vieze beestjes reeds actief.
Behandel jullie lieverds tijdig!
Onze assistentes helpen jullie graag verder met het vinden van de correcte anti-parasitaire producten. 🤗
#tekenseizoeninvollegang
Nieuw gamma in onze praktijk!🥳🐶🐱
🐶🐱🐰Is jouw lieve viervoeter al gevaccineerd? 💉
Elk dier is uniek en verdient dus vaccinatie-op-maat, afhankelijk van de levensstijl, leeftijd en bijbehorende risico's op infectieziekten.
Mail of bel de praktijk op tijd voor je afspraak!☎️📧
🦷🦷🦷Maand van de tandverzorging TIP 1 🦷🦷🦷
Stinkende bek bij jouw huisdier? 🤢🥴😷
Een stinkende adem bij honden en katten is een veel voorkomend probleem. Honden en katten stinken niet zomaar uit hun bek en daarom raden wij ook aan om hier voldoende aandacht aan te besteden en de oorzaak van het probleem te achterhalen. In de meeste gevallen is een stinkende adem te wijten aan gebitsproblemen. Deze kunnen ontstaan door tandplak, tandsteen en ontstoken tandvlees.
Als er iets is wat helpt tegen de ontwikkeling van paradontale problemen is het.. jawel, poetsen ;-)
Zelf poetsen we 2x per dag onze tanden, het voorkomt tandplakvorming, tandsteenvorming en een slechte adem. Maar wat met onze huisdieren?
Tandenpoetsen kan je aanleren. Bij pups is dit het gemakkelijkste aan te leren op een speelse manier met een antibacterieel poetsdoekje en een enzymatische tandpasta (⛔️LET OP: onze humane tandpasta is GEEN geschikte tandpasta voor hond of kat. In onze tandpasta zit fluor welk giftig is voor honden en katten ⛔️). Maar ook de meeste volwassen honden kan je het aanleren.
Lukt poetsen niet? Dan zijn er nog andere hulpmiddeltjes zoals enzymatische kauwlapjes, mondwater en 'tandvriendelijke' voeding.
Alle beetjes helpen, want voorkomen is beter dan genezen!
Heb je vragen over tandenpoetsen bij jouw hond of kat? Ben je op zoek naar de juiste materialen of aangepaste voeding speciaal om de tanden te onderhouden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres 😉!
Vergeet ook zeker geen afspraak te maken in maart voor een gratis gebitscontrole bij één van onze dierenartsen om het gebit van jouw viervoeter te controleren.
Happy wakker worden na castratie. 🐰❤️
Wist je dat konijntjes tot vlak voor een operatie moeten eten? Het is voor hen namelijk heel belangrijk dat hun darmstelsel blijft werken. 💡
Wat mag een konijntje eigenlijk allemaal eten? 🥦🥕
- Konijntjes hun hoofdvoeding bestaat uit goede kwaliteit hooi en gras.
- Dit kan worden aangevuld met een dagelijkse portie verse groenten. Best geeft men groene bladgroenten zoals andijvie, groen van wortels, koolsoorten,... Deze bevatten een goede calcium / fosfor verhouding en zijn vitaminerijk.
- Ook (on)kruiden mag je dagelijks geven. Bv. koriander, paardenbloem, brandnetel,...
- Dit kan eventueel worden aangevuld met een kleine hoeveelheid goede kwaliteit pellets (maximaal 1 of 2 soeplepels, afhankelijk van de grootte van uw konijn).
- Een misverstand ophelderen: Kolen geven ondanks wat vaak wordt beweerd GEEN gas. Koolsoorten zijn integendeel één van de meest gezonde voedingsbronnen om aan je konijn te geven. Van sla krijgt een konijn GEEN diarree. Sla mag gerust af en toe worden gegeven, doch best niet dagelijks, aangezien het weinig vitaminen en mineralen bevat.
Nog enkele weetjes: 💡
- Traktaties zoals yoghurtdrops worden best NIET gegeven. Deze bevatten teveel suiker en dit kan de maagdarmflora ontregelen. Om diezelfde reden geef je het beste ook nooit fruit.
- Likstenen worden best vermeden, deze kunnen nier-/blaasstenen of "blaaszand" veroorzaken.
- De korrelmengelingen zijn minder ideaal omdat konijnen kieskeurig zijn en maar één bepaalde kleur ervan opeten. De pellets (samengeperste voeding) is dan iets beter om bij te geven. Vermijd selectief eetgebruik en tekorten.
#konijnen #konijntjes #voedingtips #huisdierinfo #castratie
Huisdieren en vuurwerk: tips voor een gezellige jaarwisseling