Brave Loebas

Brave Loebas Gedragsadvies
Oplossen van gedragsproblemen
Oppas aan huis
Training op maat
Speel-o-theek

Fijne feestdagen! 🎄
25/12/2024

Fijne feestdagen! 🎄

Fijne feestdagen!
25/12/2024

Fijne feestdagen!

📢 Belangrijke mededeling over onze tarieven vanaf 1 januari 2025Na drie mooie jaren waarin we met veel liefde en toewijd...
09/12/2024

📢 Belangrijke mededeling over onze tarieven vanaf 1 januari 2025

Na drie mooie jaren waarin we met veel liefde en toewijding hebben gewerkt aan het welzijn van jullie honden, konijnen en knaagdieren, is het tijd voor een kleine aanpassing van onze tarieven.

Deze wijziging stelt ons in staat om de kwaliteit van onze dienstverlening te behouden en ons aanbod verder te verbeteren. Denk hierbij aan nieuwe materialen, uitgebreide begeleiding en vernieuwde kennis die we graag met jullie delen.

Wat betekent dit voor jou?
✅ Alle afspraken die vóór 1 januari 2025 worden gemaakt, vallen nog onder het huidige tarief.
✅ De nieuwe tarieven gaan in per 1 januari 2025 en zijn vanaf vandaag te bekijken op onze website: www.braveloebas.be.

We hopen op jullie begrip en kijken ernaar uit om jullie en jullie dieren in het nieuwe jaar weer te mogen helpen. Heb je vragen? Stuur ons gerust een berichtje!

Dankjewel voor jullie vertrouwen. Samen maken we er een fantastisch 2025 van! 🐾

21/09/2024

Wat leuk om een fijne vooruitgang bij Wilson te zien!
En natuurlijk eens zo fijn met een toffe samenwerking met Roxy's dog training .

10/09/2024

Het is geen geheim dat ik in mijn hoofdberoep aan de slag ben als dierverpleegkundige. Daarom deel ik ook even mijn deelname aan dierverpleegkundige van het jaar. Zo hebben jullie ook een kijkje in mijn hoofdberoep!

Verder wil ik wel even het volgende kwijt hierover.
Hoewel ik in mijn hoofdberoep trots ben om dierverpleegkundige te zijn, wil dit niet zeggen dat ik een dierenarts ben en dus ook kan diagnostiseren. Daarom zal ik steeds adviseren om naar een dierenarts te bellen voor medische problemen en al zeker wanneer het een spoedgeval is. En ja, ook in het weekend.
Ik begrijp dat er in paniek snel gekozen wordt in het nummer. Maar je bespaart enorm veel kostbare tijd om rechtstreeks naar een dierenarts te bellen in plaats van iemand die je kent in de dierenwereld. Ook in mijn privé geldt deze regel. Bij twijfel, bel de dierenarts.

Voor als jou andere gedragsvragen ben ik dus steeds bereikbaar!

Vakantie!Van 1 tot en met 4 augustus neem ik even enkele dagen verlof. Tijdens deze periode zal ik dus geen mails of tel...
24/07/2024

Vakantie!

Van 1 tot en met 4 augustus neem ik even enkele dagen verlof. Tijdens deze periode zal ik dus geen mails of telefoontjes van nieuwe klanten beantwoorden. En ook het maken van een afspraak is voor na deze periode.
Voor klanten in begeleiding ben ik nog steeds bereikbaar, al kan mijn reactiesnelheid wat trager zijn.

Fijne vakantie iedereen!

Misschien had je het al zien aankomen maar achter de schermen wordt er weer druk gewerkt.Neem zeker eens een kijkje bij ...
02/07/2024

Misschien had je het al zien aankomen maar achter de schermen wordt er weer druk gewerkt.
Neem zeker eens een kijkje bij Roxy's dog training om te kijken wat hij jou kan bieden. Voor kleine puppyklasjes kan je hier ook terecht!

Sofie Vanwinckel Brave Loebas

Met veel plezier stel ik jullie voor aan Sofie van brave loebas :-).
samen slaan we de handen in elkaar zodat we jullie nog beter kunnen helpen en begeleiden bij de opvoeding van jouw lieve viervoeter. Neem zeker eens een bezoekje aan haar pagina zodat ook jij haar beter leert kennen!!!

Brave Loebas

Groetjes Sofie & Sven
Tot binnenkort!

Dag 5 staat in het teken van sociale interactiesWe weten al even dat konijnen sociale huisdieren zijn. En dit is niet zo...
28/06/2024

Dag 5 staat in het teken van sociale interacties

We weten al even dat konijnen sociale huisdieren zijn. En dit is niet zomaar. Het houden van minstens 2 konijnen heeft verschillende voordelen.

- Natuurlijk gedrag: Konijnen zijn sociale dieren en hebben baat bij het gezelschap van een soortgenoot. Dit helpt hen om natuurlijk gedrag te vertonen, zoals samen spelen, slapen en elkaar verzorgen. Ook spreken konijnen dezelfde taal met elkaar. Konijnen die samenleven met een soortgenoot vertonen gezonder gedrag. Ze zijn actiever, nieuwsgieriger en hebben meer energie om hun omgeving te verkennen.

- Mentale stimulatie: Interactie met een soortgenoot biedt mentale stimulatie en vermindert verveling, wat kan leiden tot gedragsproblemen zoals overmatig knagen of agressie.

- Emotioneel welzijn: Gezelschap van een soortgenoot vermindert stress en eenzaamheid, wat bijdraagt aan het emotionele welzijn van konijnen. Een gelukkig konijn is doorgaans actiever en vertoont minder tekenen van depressie.

- Lichaamsverzorging: Konijnen verzorgen elkaar, wat niet alleen hun hygiëne verbetert maar ook hun sociale band versterkt. Dit kan ook helpen om moeilijk bereikbare plekken schoon te houden en parasieten te verminderen.

Dag 4 staat in het teken van de leefomgeving van konijnenEen juiste leefomgeving, samen met een juist dieet kan veel pro...
27/06/2024

Dag 4 staat in het teken van de leefomgeving van konijnen

Een juiste leefomgeving, samen met een juist dieet kan veel problemen voorkomen. Hoe lees je hier onder:

- Voldoende ruimte: Zorg voor voldoende ruimte zodat konijnen kunnen bewegen en springen. Ideaal moeten de konijnen minstens 3 passen kunnen zetten, zich languit kunnen neerleggen maar ook op hun achterste poten kunnen staan zonder het dak te raken. Dit bedraagt dan ook nog maar enkel de afmeting van het nachthok. Daarbij hebben ze ook nog een ren nodig met voldoende ruimte. Een te kleine leefruimte kan leiden tot frustratie en gedragsproblemen. Maar ook minder beweging wat niet bevorderlijk is voor overgewicht en artrose.

- Een soortgenoot: Konijnen zijn sociale dieren, dus huisvesting met soortgenoten kan hun mentale welzijn verbeteren. Ook zien we meer natuurlijk gedrag en dat ze meer beweeglijker zijn.

- Voedselverrijking: Verstop voeding in de omgeving om natuurlijk foerageergedrag te stimuleren en verveling te voorkomen. Dit kan stress verminderen en het welzijn verbeteren. Ook op deze manier kunnen we aan de slag gaan tegen overgewicht.

- Veilige plekjes: Bied schuilplaatsen aan waar konijnen zich veilig kunnen terugtrekken. Dit vermindert angst en bevordert een gevoel van veiligheid. Ook zal dit ervoor zorgen dat wanneer jij eten in het hok of de ren legt, ze dit sneller durven opeten.

- Hygiënische leefomgeving: Zorg voor een schone omgeving met dagelijks vers water en voedsel. Een schone leefomgeving voorkomt ziektes en bevordert een gezonde levensstijl. Geef ook nooit beschimmelde groenten aan jouw konijnen!

- De juiste bodembedekking: Zorg voor een zachte, comfortabele ondergrond zoals grasmatten of stro om pootproblemen te voorkomen en een natuurlijke leefomgeving na te bootsen.

Dag 3 staat in het teken van konijnen en hun gedragJa hoor, een goed dieet heeft ook invloed op het gedrag dat jouw koni...
26/06/2024

Dag 3 staat in het teken van konijnen en hun gedrag

Ja hoor, een goed dieet heeft ook invloed op het gedrag dat jouw konijn vertoont. Hoe dan? Zoals gisteren beschreven kan voeding verschillende medische problemen veroorzaken. Maar deze hebben ook een impact op het gedrag van konijnen. Daarom is het altijd aangewezen dat wanneer een konijn zijn gedrag verandert, hij moet worden nagekeken door een konijnkundige dierenarts.

Hieronder som ik enkele afwijkingen op.

- Agressie: Dit wordt vaak veroorzaakt door pijn (of angst). Hierbij kan je denken aan haken op de tanden of artrose.

- Lusteloosheid: Een gebrek aan vers water of te weinig (of verkeerde) voeding kan leiden tot minder beweging omdat er minder energie is. Maar ook overgewicht en pijn kunnen bijdragen aan een konijn dat minder beweegt.

- Sloopgedrag: Dit heeft niet alleen te maken met de manier waarop we onze voeding aanbieden, maar kan wel mee bijdragen aan dit gedrag. Konijnen foerageren het grootste deel van de dag. Kort door de bocht zijn ze op zoek naar voeding. Door voeding niet steeds op een bordje aan te bieden maar rond te strooien in het hok kan je verveling vermijden. Ook hebben konijnen geen nood aan enkel eten ontvangen 2 keer per dag. Zij moeten een hele dag kunnen eten. Verder kan je ook voerpuzzels aanbieden om hun mentaal te stimuleren als nodig. Als bonus krijg je er ook nog eens een betere band met jouw konijnen bovenop!

- Verminderde sociale interactie: Obesitas kan leiden tot verminderde activiteit en sociale interactie. Maar ook door pijn gaan sommige konijnen zich afzonderen.

Dag 2 staat in het teken van een goede gezondheid De juiste voeding draagt mee aan een goede gezondheid van jouw konijne...
25/06/2024

Dag 2 staat in het teken van een goede gezondheid

De juiste voeding draagt mee aan een goede gezondheid van jouw konijnen. Maar wat als dit niet het geval is. Mede daarom is het belangrijk dat jouw konijnen regelmatig op bezoek gaat bij een konijnkundige dierenarts. Zij kunnen niet alleen tijdig problemen opsporen maar ook bijsturen waar nodig.

Hieronder zijn enkele problemen waar voeding een impact op heeft.

- **Tandproblemen**: Onvoldoende hooi kan leiden tot overgroeide tanden en haken. Deze zorgen ervoor dat konijnen moeilijk kunnen eten. Dit moet onmiddelijk behandeld worden door een dierenarts.
- **Obesitas**: Zien we vaker voorkomen door een dieet wat rijk is aan pellets, suikerhoudende snacks en teveel fruit. Dit samen kan leiden tot overgewicht, waardoor konijnen minder actief worden en vatbaarder zijn voor gewrichtsproblemen (arthrose). Ook hebben ze het moeilijker om zichzelf te wassen en kunnen er vachtproblemen optreden.
- **Spijsverteringsproblemen**: Een gebrek aan vezels kan leiden tot darmstasis, het stilvallen van de darmen. Dit moet onmiddelijk behandeld worden door een dierenarts.
- **Urinewegproblemen**: Onvoldoende wateropname en een ongebalanceerd dieet kunnen leiden tot blaasstenen en urinewegproblemen. Maar ook uitdroging bij konijnen is levensbedreigend.
- **Diarree**: Overmatige consumptie van groenten of plotselinge veranderingen in het dieet kunnen diarree veroorzaken, wat kan leiden tot uitdroging en verdere gezondheidscomplicaties. Ook kan dit mee zorgen voor plakp**p, een vuile p**p van het konijn. En hoewel dit niet ernstig klinkt mag men dit niet onderschatten. Dit is een ideale plaats voor vliegen en hun eitjes. Met maden als gevolg.

Dag 1 start met de juiste voedingEen uitgebalanceerd dieet is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van konijnen....
24/06/2024

Dag 1 start met de juiste voeding

Een uitgebalanceerd dieet is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van konijnen. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

- Hooi: Dit moet het grootste deel van hun dieet uitmaken. Het is essentieel voor een gezonde spijsvertering en het slijten van hun tanden. Ga steeds voor vers en stofvrij hooi.

- Vers water: Zorg altijd voor onbeperkt schoon, vers water. Kijk ook of je konijn dit liever in een flesje of drinkbak heeft.

- Groenten: Geef dagelijks een gevarieerde portie verse groenten. Start steeds met het aanbieden van kleine porties alvorens je een nieuwe soort introduceert.

- Pellets: Een kleine hoeveelheid pellets van hoge kwaliteit kan worden gegeven om extra voedingsstoffen te bieden. Gebruik geen musli-mixen.

- Vermijd suikers: let op met suikerhoudende snacks en fruit om gezondheidsproblemen zoals diabetes te voorkomen.

- Controleer regelmatig hun gezondheid: Let op tekenen van overgewicht of tandproblemen, en pas het dieet aan waar nodig.

Ozzy zijn eerste vriendjeJa hoor, na onze vorige post over hoe Ozzy geen fan is van andere reuen is het hem dan toch gel...
29/05/2024

Ozzy zijn eerste vriendje

Ja hoor, na onze vorige post over hoe Ozzy geen fan is van andere reuen is het hem dan toch gelukt. Een eerste mannelijk vriendje. Het is wel niet 100% wederzijds. Ozzy zijn lichaamstaal brengt heel veel conflict over. Daar waar hij bij Willow een boogje maakt (zoals het hoort), gaat hij bij de reu in een rechte lijn en dat wordt natuurlijk niet geapprecieerd.

Hoe het hem gelukt is?

In eerste instantie hebben we zoveel mogelijk interacties met andere honden vermeden. Zeker wanneer Willow ook aanwezig was. Daar bovenop hebben we hem niet alleen geleerd om ons te vertrouwen maar hem ook verschillende trucjes en technieken geleerd om te kunnen omgaan met het zien van honden in de verte. En dat hij niet hoeft een interactie te hebben wanneer hij niet wil.

Was het hier liefde op het eerste gezicht? Nee hoor! Maar deze reu is enorm rustig. Met Willow durfde hij natuurlijk wat meer en Ozzy zijn dramatisch gepiep zorgde ervoor dat hij ook een keer kwam kijken en zich voorstellen. Na de voorstelling en meerdere observaties van Ozzy, zonder interacties, besloot Ozzy dat deze hond wel ok was.

Je merkte wel aan Ozzy dat dit voor hem niet gemakkelijk was. Op deze dag was er toevallig een klein kindje aanwezig (waar Ozzy ook van houdt) en wanneer deze benaderd werd, was Ozzy meteen van de partij. Klaar voor als er iets moest gebeuren. Maar na enkele seconden ontspande hij weer. Je zag aan alles dat hij wel probeerde, maar een jarenlang patroon doorbreken is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Dus wat er hier die dag gebeurde is voor hem enorm groots!

Het mooiste van al? De communicatie van de andere hond naar Ozzy toe en Ozzy die dit aanvaarde.

Wil jij ook wat meer inzicht in wat jouw hond verteld? Of hulp met een gedragsprobleem of een ongemak? Neem gerust contact op!

Ozzy vs andere honden Tijdens ons gesprek naar de adoptie van Ozzy toe werd ons zeer snel verteld dat Ozzy geen reu’en a...
22/05/2024

Ozzy vs andere honden

Tijdens ons gesprek naar de adoptie van Ozzy toe werd ons zeer snel verteld dat Ozzy geen reu’en aanvaard of aangenaam beschouwd. Enkel teefjes hebben een kans om zijn hart te veroveren.

Waarom dan?

Helaas is er in het vorige gezin een bijtincident geweest met de toenmalige tweede hond in huis naar de eigenaar toe, net wanneer Ozzy het zag. En voor Ozzy was dit genoeg om elke andere reu te beschouwen als gevaarlijk.

Iets waar de Australische veedrijver voor gekend zijn, is dat ze loyaal en beschermend zijn naar hun baasje/roedel toe. Dit kan nuttig zijn, maar ook de nodige “problemen” met zich mee brengen.

Wat enorm duidelijk is sinds we Ozzy hebben, is dat wij (mijn vriend, Willow en mezelf) belangrijk zijn voor hem. Samen op wandeling betekend ook dat hij alles in het vizier heeft om er zeker van te zijn dat er niets gebeurt. Natuurlijk kan hij snuffelen en zich ontspannen maar wanneer we met zen allen op pad zijn wordt het enorm duidelijk hoe snel Ozzy lichaamstaal van Willow op pikt.

Stel dat Willow iemand in het vizier heeft zal Ozzy meteen verstijven, zich groot maken, maar ook in de lijn hangen om voor Willow kunnen in te springen als nodig. Mooi maar net onhandig. Want zo 25kg die in de lijn gaat hangen, of een aanloopje neemt hou je ook niet zomaar vast. Daar moeten we eerlijk in zijn.

Wat in deze periode van belang is geweest is om met Ozzy apart te wandelen maar ook om te trainen op wandeling waar nodig. En daar bovenop zijn lichaamstaal te leren kennen, de subtiele signalen voor de uitval. Maar ook niet onbelangrijk, het vertrouwen naar elkaar toe. Dit wil niet zeggen dat ik moet laten zien dat ik de baas ben. Maar wel dat alles ok is en hij dus ook sneller zal kunnen herstellen van een ontmoeting.

En ja, dit heeft zijn ups en downs en na 1 jaar zijn we niet uitval vrij, maar zijn we wel al verder dan we ooit geweest zijn.

Dit resulteert in volgende scenario’s:
- het laten passeren van een paard in het bos op vrij korte afstand (lees wij in de beek en het paard op het pad)
- maar ook in Ozzy zijn allereerste mannelijk vriendje
- en het kunnen negeren van enkele andere honden op wandeling

Hoewel Ozzy nog een weg te gaan heeft kunnen we niet ontkennen welke vooruitgang er al is. Er is een basis gebouwd waarop we verder kunnen bouwen. En des te meer goede connecties Ozzy legt, des te meer vooruitgang we maken en zijn emoties kunnen omschakelen!

De 3 scenario’s die ik hier beschreef lijken maar klein in vele mensen hun ogen. Maar door deze positieve ervaring voor Ozzy maakt dit dat we de volgende keer een betere reactie hebben. Zelf minder stevig in onze schoenen moeten staan en Ozzy toch net wat minder op zijn hoede hoeft te zijn.

Wil je graag hulp bij het uitvalgedrag van jouw hond? Of iemand die voor jou mee supportert aan de zijlijn? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Kleine update met de aanvulling van de speelotheek!
12/05/2024

Kleine update met de aanvulling van de speelotheek!

Een speelotheek voor dieren is een plek waar huisdieren en hun eigenaren speelgoed kunnen lenen om te spelen. Het idee achter een speelotheek voor dieren is om eigenaren te helpen hun huisdieren te vermaken en te stimuleren, terwijl ze tegelijkertijd geld besparen op de kosten van speelgoed.

Adres

Halensestraat 65
Halen
3545

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Brave Loebas nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Brave Loebas:

Video's

Delen