Mother's Pride Engelse Cocker Spaniëls

Mother's Pride Engelse Cocker Spaniëls kleine kennel met af en toe een nestje. we proberen gezondheid en karakter goed te combineren. kleine kennel met af en toe een nestje pups
(2)

25/05/2024

na een goei wandeling een heerlijke en gezonde maaltijd... RAUW natuurlijk !!

27/04/2024

De UITERSTE INSCHRIJFDATUM nadert snel
! schrijf je nog snel in.

03/02/2024
05/12/2023

Je bent een spaniël liefhebber sluit je dan aan bij de club en ontmoet zo andere liefhebbers met een hart voor deze viervoetige leuke en speelse vriendjes.

Vandaag hebben we na 14,5 jaar moeten afscheid nemen van ons Lotje... Lieve schat,  dank je wel om in ons leven te komen...
17/07/2023

Vandaag hebben we na 14,5 jaar moeten afscheid nemen van ons Lotje...
Lieve schat, dank je wel om in ons leven te komen. Je was een supermoedertje. Gelukkig ben je niet helemaal weg, een stukje van jou leeft verder in ons Lona en Bella...
Nu ben je bij mama Cara en Beau...
Het ga je goed 💕

deze week hebben de baasjes van N'dea afscheid moeten nemen van haar, ze was het zusje van ons Lona. veel sterkte gewens...
25/02/2023

deze week hebben de baasjes van N'dea afscheid moeten nemen van haar, ze was het zusje van ons Lona. veel sterkte gewenst.... de strijd tegen kanker heeft ze niet overwonnen, ik ga je missen meid...

het is al lang geleden dat ik nog op deze pagina was geweest, maar het deed me denken aan de aanvragen die ik heb gehad ...
11/12/2022

het is al lang geleden dat ik nog op deze pagina was geweest, maar het deed me denken aan de aanvragen die ik heb gehad waarvan de mensen al eens gebeten waren door hun cocker. niet alleen pups van ons maar ook van andere , het gebeurt meer dan men denkt, en zelfs serieuze bijtwonden, wij zijn daar open over maar vele lachen ermee....

Honden bijten als onderdeel van de hondentaal. We kunnen allemaal wel net doen alsof dat niet zo is, maar daar hebben we ons zelf mee en natuurlijk ook onze hond.
Ik hoor zo vaak mensen zeggen, een hond mag nooit bijten. Ik vind die opmerking altijd wat kort door de bocht. Alsof het niet bij een hond hoort.
Er wordt vaak naar een hond gekeken met een roze bril op. Hij is lief en leuk en zacht, aai- en knuffelbaar. Zeker bij een Cocker Spaniel is dat het geval. Zijn zachte lieve uiterlijk zou je bijna doen vergeten dat je een echte hond tegenover je hebt, met zijn eigen taal en belevings wereld, die vaak zo anders is dan die van ons. Tot het moment van grote schrik omdat die lieve hond ineens zijn tanden laat zien en ook nog gebruikt.
Die schrik veroorzaakt dan vaak een kettingreactie van emoties bij de baas. Ineens is die lieve hond een kreng in zijn ogen en is het vertrouwen helemaal weg .
Dat dit soms gebeurt, kan zijn oorsprong vinden in het feit dat er in de opvoeding en het dagelijks leven veel dingen kunnen gebeuren die een hond een richting opduwen die bijtgedrag kan gaan veroorzaken.
Ik heb een aantal gevallen gehad die heel mooi aan kunnen geven hoe een bijtincident kan ontstaan.
Zo had ik een cockertje als klant dat de baas zomaar gebeten had volgens die mevrouw.
Toen ik doorvroeg hoe dat dan precies gegaan was kreeg ik een antwoord dat meteen duidelijk maakte wat er mogelijk aan de hand geweest was. Ze pakte haar cocker regelmatig even in zijn nekvel en zette hem dan in zijn bench omdat dat even beter uitkwam in haar drukke gezin. Een halsband had hij niet om in huis en met kleine kinderen en katten en veel bezoek was de hond dus even teveel soms en werd hij pardoes aan het nekvel richting bench gesleept en daarin gezet.
En opeens kreeg ze een beet uit het niets volgens haar en was het dus een valse hond die zo snel mogelijk weg moest omdat ze hem niet meer vertrouwde in haar gezin.
Gelukkig was ze bereid dit wat anders aan te gaan pakken. Hem te trainen dat hij in zijn bench ging liggen als ze het commando daar voor gaf en de hond heeft nooit meer gebeten. Deze cocker heeft het zomaar bij de nekvel pakken ervaren zoals honden dat ervaren, als een behoorlijk zware straf en verzette zich op een bepaald moment tegen die strafmaatregel die steeds vanuit het niets en zonder aanleiding over hem heen kwam in zijn ogen. Voor hem ontvangen als onterechte straf, voor de bazin gewoon een handeling die ze gedachtenloos deed.
Een ander geval
Een Cocker Spaniel in een gezin met jonge kinderen die alles met hem mogen doen omdat hij er voor de kinderen is. Zonder een vaste en veilige plek voor zichzelf en de grenzen tussen de hele jonge kinderen en hem waren heel onduidelijk. Het speelkleed van de baby en het speelgoed wat erop lag was eigenlijk voor het gebruik van zowel de kinderen als de hond, waardoor er in de ogen van de hond soms rare dingen gebeurden. Hij geen idee had wanneer hij zijn eigen speelgoed en ballen wel of niet mocht hebben omdat de kinderen er mee bezig waren. Maar ook mocht hij met het kinderspeelgoed spelen en dan was het aan de kinderen om dat dan weer terug te pakken en dus ontstond er een soort van strijd tussen de kinderen en de hond en haalde hij een keer uit omdat er een bal van hem afgepakt werd op een onverwacht moment doordat kleuter en hond op hetzelfde speelkleed lagen en de hond het niet eens was met het feit dat zomaar zijn bal afgepakt werd. Die gebruikte dus reflexmatig zijn tanden en raak was het . De hond ziet een liggend kind niet als een wezen waar hij respect voor moet hebben, maar gewoon als een wezen dat zijn bal af wil pakken zomaar en zal dan op zijn honds protesteren.
Ook deze mevrouw vond dat de hond dus vals naar kinderen was, want hij had gebeten.
Ook hier is een training ingezet waarbij de hond een eigen plek kreeg en de kinderen geleerd werd niet zomaar alles met de hond te doen, niet bij hem op zijn plek te kruipen maar naast elkaar ieder op zijn eigen plek te leven. Ook deze cocker heeft nooit meer gebeten nadat de grenzen tussen hem en de kinderen en wat wel en niet mocht duidelijk gemaakt waren aan allemaal.
Het laatste voorbeeld dat ik geef gaat om een cocker die zijn eten kreeg in een drukke kleine keuken, waar iedereen maar in en uit liep. De hond moest tussen dat tumult eten. Hij ontwikkelde wat veel mensen baknijd noemen daardoor en beet af en toe even flink als zijn etensbak, terwijl hij stond te eten gewoon maar even weggeduwd werd, of hij werd al etend opzij geschoven. In de hondenwereld wordt eten en slapen in alle rust gedaan en dat was voor deze hond niet mogelijk. Dus begon hij met grommen en bijten aan te geven dat er hier iets helemaal niet goed ging. Dus werd deze lieverd als probleem - en valse cocker gezien.
Ook hierbij heeft een nieuwe aanpak en een andere rustige etensplek het probleem helemaal opgelost en heeft de hond nooit meer gebeten of de zogenaamde baknijd laten zien.
Zo kan ik nog wel even doorgaan met de voorbeelden die ik tegengekomen ben.
Ik heb deze 3 gevallen met toestemming van de eigenaren van de cockers hier neergezet.
Wat mij altijd verwonderd bij een bijt incident is het feit dat er in mijn ogen overdreven gevoelig gereageerd wordt door de baas en omstanders. De hond moet meteen weg, is gevaarlijk etc. Zelden wordt in alle rust gekeken naar de reden van het bijten, het bijstellen van de opvoeding en het anders omgaan met de hond zodat die het niet meer nodig heeft om zich op zo’n manier te laten gelden.
Regelmatig kreeg ik klanten die over hun toeren zijn omdat de hond een baby of een peuter gebeten heeft en men wordt bang. De hond moet weg of erger nog, men praat over laten inslapen vanwege een rode cocker syndroom of vals karakter.
Bij doorvragen komt bijna altijd een toedracht naar voren die heel duidelijk maakt waarom de hond gebeten heeft. Ga je met het bijtsignaal aan het werk dan is het vaak snel weer over en komt het niet meer terug. Maar dan moet je wel je willen verdiepen in je hond, zijn specifieke karakter, je manier van met hem omgaan, je eigen manier van leven etc.
In dit gebied zit tussen mens en hond een enorm spanningsveld omdat ze elkaar soms echt niet begrijpen. Een hond hoort niet te bijten, klaar over en uit vindt men . De hond heeft het bijten gewoon vanuit zijn genen als onderdeel van de hondentaal en zal dat soms gebruiken bij schrik, pijn, uit verdediging of pure onzekerheid over zijn positie in het huis of gezin.
Een hond die bijt is niet vals, maar geeft duidelijk aan dat het kontakt tussen baas en hond niet goed verloopt...
Bijten hoort gewoon bij het hond zijn. Helaas is dit onderwerp erg taboe, zeker in de cockerwereld, het lijkt haast wel of men zich ervoor schaamt en dat is jammer want vanuit zo’n incident kan een nieuwe verstandhouding tussen baas en hond ontstaan die waardevoller is dan voor dat bijt incident. Ook dat zijn dingen die ik vaak mee mag maken via mijn werk, het opnieuw elkaar ontdekken en leren kennen omdat het duidelijk is geworden dat het zoals het ging niet goed zat tussen baas en hond.
Honden hebben tanden en een bek en doen daar in principe alles mee.
Ze doen er dingen mee die wij van ze willen, ze ontdekken de wereld door middel van hun tanden en ze spreken ermee omdat ze niet anders kunnen soms.
Honden onderling gebruiken naar elkaar toe hun tanden als iets echt moeilijk wordt, ter verdediging of om een punt te maken en tijdens gevechtjes of schermutselingen word er dan ook weleens stevig gebeten. Zo doen honden dat en ervaren dat als heel normaal in hun wereld.
Omdat de baas en het gezin ook bij het leven van de hond hoort zal hij soms ook naar hen toe zijn tandentaal gebruiken om aan te geven dat er iets niet klopt in zijn wereld, dat is nu eenmaal des honds.
Inplaats van in de paniek te schieten en de hond tot vals of onbetrouwbaar te verklaren is het misschien beter om gewoon eens te kijken hoe iets anders en beter kan. Want dat is wat je hond je probeert te vertellen op zijn eigen manier.


Groetjes Loeki

30/09/2022

Ochtendwandeling achter de rug... Ons Lotje geniet ervan om ook mee te gaan ondanks haar AON....

10/07/2022

Ik deel deze informatie met regelmaat op de pagina omdat het een actueel onderwerp is en blijft: Leptospirose en de jaarlijkse vaccinatie. Veel eigenaren realiseren zich niet dat er keuzes zijn.

LEPTOSPIROSE, ZIEKTE VAN WEIL
De vaccinatie tegen de ziekte van Weil (L4) wordt standaard jaarlijks gegeven aan honden.
Voordat u besluit om uw hond te laten vaccineren is het belangrijk om te weten hoe waarschijnlijk het is dat uw hond een Lepto besmetting zou kunnen oplopen. Want de Lepto vaccinatie kan een belastende en risicovolle vaccinatie zijn vanwege de soort vaccinatie en de mogelijke bijwerkingen. Het is belangrijk om u hiervan bewust te zijn als u een keuze maakt om deze vaccinatie wel of niet te geven.

De ziekte Leptospirose wordt verspreid door Leptospira bacteriën. Deze worden overgebracht door urine van geïnfecteerde dieren. Ratten zijn de belangrijkste dragers maar ook honden, varkens en zelfs paarden kunnen de bacterie bij zich dragen. De bacterie komt via geïnfecteerde urine in water en in de bodem terecht en kan daar weken tot maanden overleven. Honden lopen een risico op Lepto besmetting als ze een wondje of beschadigde huid hebben en dan in contact komen met de bacterie door besmet water te drinken of erin zwemmen.

RISICO'S
Vaccinaties tegen bacteriën zoals Lepto werken korter en slechter dan vaccinaties tegen virussen zoals de DHP (Distemper, Hepatitis en Parvo). Het is een dood vaccin, dat wil zeggen dat er geen intacte ziekteverwekkers in zitten. Het immuunsysteem reageert hier niet voldoende op en daarom zijn er aan dode vaccins stoffen (adjuvans) toegevoegd om het immuunsysteem aan te zetten tot het aanmaken van antistoffen.
Dode vaccins werken maar kort en moeten na de eerste toediening na 3-4 weken nog een keer geboosterd worden om een hoger aantal antilichamen te verkrijgen. De L4 wordt meestal twee keer gegeven aan pups op de leeftijd van 9 en 12 weken en kan heel belastend zijn voor het nog niet volgroeide immuunsysteem van een pup.

Als een hond op een natuurlijke manier een besmetting oploopt gebeurt dit meestal via de slijmvliezen van ogen, mond, neus of het maag-darmkanaal. Die slijmvliezen vormen al een deel van de barrière en zorgen er in de meeste gevallen voor dat de ziekteverwekker het lichaam niet in komt. Bij een vaccinatie worden de ziektekiemen of delen daarvan ingespoten en worden een aantal stappen in de natuurlijke afweer overgeslagen. Een dier loopt normaal maar 1 ziekte tegelijk op, maar bij de 3-jaarlijkse vaccinatie worden er gemiddeld wel 7 (!) tegelijk ingespoten omdat de L4 wordt gebruikt om de DHP vaccinatie in op te lossen, zodat een hond een combinatie van 4 bacteriën en 3 virussen geïnjecteerd krijgt. Sommige dierenartsen geven op hetzelfde moment dan ook nog Kennelhoest en Rabiës: een onmogelijke hoeveelheid ziekteverwekkers in één keer.

Een vaccin is altijd een beetje verontreinigd met de voedingsbodem waar de ziektekiemen op gekweekt zijn. Dit zijn voor het lichaam vreemde eiwitten waar het immuunsysteem ook op reageert. En om het vaccin goed te houden wordt er een conserveermiddel aan toegevoegd.
Dit geheel is een flinke belasting voor het immuunsysteem.

Sinds de wijziging van het Lepto vaccin van 2 naar 4 serovars in 2013 is er een stijging in de melding over negatieve bijwerkingen na deze vaccinatie. Ik heb bij een aantal dierenartsen nagevraagd of zij in hun praktijken meldingen krijgen van problemen met het Lepto 4 vaccin. Zij zeggen allen van niet, maar zij gaan uit van een klacht die ontstaat binnen maximaal 24 uur na toediening.

De meest voorkomende gemelde bijwerkingen na toediening van de Lepto 4 vaccinatie:
Nier schade, onbehandelbare huidontstekingen, verhoogd risico op kanker door de toevoegingen in het vaccin, braken en diarree, allergieën, astma, atopische reacties, anafylactische shock, immuun gerelateerde ziektes en overlijden.

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN LEPTOSPIROSE?
De klinische symptomen van een Leptospirose infectie hangen af van de algehele gezondheidstoestand en leeftijd van uw hond. De symptomen openbaren zich 4-12 dagen na blootstelling aan de bacterie: koorts, spierpijn, overgeven, diarree, verlies van eetlust, sloomheid en bloed in de urine. Lepto tast voornamelijk de nieren en lever aan, hierdoor kunnen huid en oogwit gelig worden.

HOE GROOT IS DE KANS DAT UW HOND LEPTOSPIROSE KRIJGT?
Er zijn ongeveer 230 serovars voor Leptospirose. Daarvan komen er een stuk of 15 voor in Nederland, zeven hiervan zijn ziekteverwekkend en sinds 2013 zitten er 4 in het vaccin. Maar als een ongevaccineerde hond in aanraking is gekomen met een Leptospirose bacterie wil dit niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk ziek zal worden. Het is zelfs zo dat veel honden geen ziektesymptomen vertonen. Van de honden die wel symptomen vertonen overlijden er ongeveer 10%.

In de USA is een studie gedaan bij 33.000 honden waarvan 8% anti lichamen bleek te hebben tegen Lepto. Zij hadden de infectie zelf overwonnen. Uit deze studie kwam echter ook naar voren dat een aantal honden die gediagnosticeerd werden als lijdend aan Leptospirose, helemaal geen Lepto hadden.

HOE KAN DAT?
Op het moment dat een hond recent gevaccineerd is tegen Lepto beïnvloedt dit de diagnostische bloedonderzoeken. Als u met uw zieke hond naar de dierenarts gaat en hij wordt getest op Lepto en de hond is hier recent tegen gevaccineerd, dan test hij positief op Lepto. Of hij de ziekte nu daadwerkelijk heeft of niet. De gebruikelijke bloedtesten kunnen het verschil niet laten zien tussen antistoffen uit het vaccin en de echte ziekte. Dit kan wel met een speciale bloedtest zoals deze uitgevoerd wordt op de Universiteitskliniek in Utrecht, hiermee kunnen antistoffen aangetoond worden. Voordat dit gedaan wordt zijn er echter meestal al kostbare dagen verloren gegaan.

Judith de Cava schrijft in haar boek: "Vaccination: Examining the Record" over de Lepto vaccinatie:
"Geeft u de vaccinatie niet dan heeft uw hond een kleine kans op het oplopen van de ziekte.
Geeft u de vaccinatie wel dan loopt uw hond een klein risico om de ziekte te krijgen en een aanzienlijke kans op vaccinatieschade".
Dr Ronald Schultz, professor, PhD, immunoloog: "Ik zie nog steeds een groot percentage (30%) honden die niet beschermd zijn na het L4 vaccin. Daarnaast veroorzaakt het Leptospirose vaccin, van alle bacteriële vaccins, de meeste bijwerkingen. Het vaccin biedt maar 3 tot 12 maanden bescherming".

De WSAVA (World Small Animal Veterinary Association) zegt in zijn richtlijnen het volgende over het Lepto vaccin:
🔸“Het Leptospirose vaccin hoort niet standaard in het vaccinatieschema en is met nadruk géén core vaccinatie, dat wil zeggen dat deze vaccinatie niet standaard jaarlijks gegeven zou moeten worden. Er dient per land en per individu bekeken te worden hoe groot de infectiedruk en het risico op besmetting is. Dit is o.a. afhankelijk van het leefgebied van de hond en zijn leefgewoonten."
🔸“De aanwezigheid van antilichamen na Lepto vaccinatie is maar voor een beperkt aantal maanden gegarandeerd, variërend van 3 tot 12 maanden en de effectiviteit is vaak minder dan 70%".

BELANGRIJKE OVERWEGINGEN voor u besluit of u de Lepto vaccinatie wel of niet aan uw hond(en) laat geven:
🔹Hoeveel risico loopt uw hond nu echt? Hoeveel honden worden er jaarlijks ziek of overlijden ten gevolge van Leptospirose, welke cijfers zijn er bekend en waar zijn die te vinden? Er is voor dieren geen meldingsplicht voor de ziekte. Schattingen gaan uit van 30-100 ziektegevallen per jaar.
🔹Hoeveel honden die ziek werden waren wel, en hoeveel waren er niet gevaccineerd. Welke bacterie was verantwoordelijk voor de ziekte, een van de 4 in de vaccinatie of een andere die niet in de vaccinatie zit?
🔹Waarom worden alleen honden gevaccineerd? Ook mensen kunnen de ziekte van Weil krijgen maar zelfs mensen in hoog risicoberoepen zoals rattenvangers, grond- en slootwerkers en boeren worden niet gevaccineerd. Paarden, koeien, schapen en andere zoogdieren kunnen ziek worden en worden niet gevaccineerd.
🔹Een vaccin tegen virussen beschermt tegen virale infecties zoals Parvo, Hepatitis en Hondenziekte doordat het lichaam als reactie op het toegediende vaccin antistoffen aan gaat maken tegen deze ziektes. Het bacteriologische Lepto vaccin vermindert alleen de ernst van symptomen als de hond in aanraking komt met de bacterie en ziek wordt. Het voorkomt de ziekte zelf niet! Dit staat zelfs genoemd in de bijsluiters van de verschillende Lepto vaccinaties: “voor het verminderen van infectie en uitscheiding via de urine…”
🔹Men zegt dat de ziekte van Weil niet te titeren is, dwz dat de antistoffen wel te meten zijn maar deze verdwijnen vrij snel uit het lichaam. Hoe weet u dan dat uw hond op dat moment nog wel beschermd is? De fabrikant stelt dat de werkingsduur van de L4 vaccinatie tegen Leptospirose / ziekte van Weil een geldigheidsduur heeft van een jaar. Onderzoeken in Amerika hebben uitgewezen dat de werkingsduur varieert van 3 tot 12 maanden.
Als u kiest voor vaccinatie adviseer ik om de Lepto 4 te laten geven in het voorjaar of de vroege zomer omdat de Lepto bacteriën actief zijn bij hogere temperaturen.
🔹In Nederland worden pups standaard gevaccineerd met de L4 vanaf de leeftijd van 9 weken en daarna nog een keer met 12 weken. U kunt er voor kiezen om uw pup later te laten vaccineren met de L4 en in ieder geval niet tegelijkertijd met een DHP of eventuele Rabiës vaccinatie. Dierenartsen gebruiken standaard de vloeistof van de Lepto 4 vaccinatie om de DHP vaccinatie voor Parvo, Hepatitis en Hondenziekte in op te lossen, ook bij pups vanaf 9 weken. Veel dierenartsen melden dit niet aan de eigenaar of zeggen dat de DHP vaccinatie niet anders toegediend kan worden dan opgelost in de L4 vaccinatie. Dit is niet zo. Hiervoor kan een fysiologisch zoutoplossing gebruikt worden maar daar moet u als eigenaar wel zelf bij de dierenarts om vragen.
🔹In de bijsluiter van de L4 vaccinatie staat met nadruk “Vaccineer alleen gezonde dieren.” Heeft uw hond een chronische aandoening, epilepsie, een auto- immuunaandoening of kanker, laat hem of haar dan titeren voor de DHP en geef de L4 niet.

Het besluit om wel of niet tegen Leptospirose te vaccineren is een afweging die voor iedere hond en iedere eigenaar een individuele keuze zou moeten zijn. Het is goed om u bewust te zijn van de beperkingen die deze vaccinatie heeft in duur en bescherming, de officiële adviezen van de WSAVA en of uw hond daadwerkelijk een verhoogd risico loopt.

Helaas is het dus nog niet mogelijk een titerbepaling af te nemen voor Leptospirose. Het is wel mogelijk om uw hond indien nodig te beschermen door middel van homeopathische profylaxe.

Meer weten? Bel 06-54278815 of mail naar [email protected]
Diane Sari

Bronnen:
www.rivm.nl
https://lci.rivm.nl/richtlijnen/leptospirose
www.wsava.org
www.dogsnaturallymagazine.com/leptospirosis-vaccine/
www.dogsnaturallymagazine.com/leptospirosis-vaccine-side-e…/
www.vaccicheck.nl
https://www.catherineodriscoll.com/what-vets-dont-tell-you-…
https://www.dogsnaturallymagazine.com/vaccine-catherine-od…/
http://nvkp.nl/veel…/zijn-er-alternatieven-voor-vaccinaties/
www.alternativevet.org
http://peterdobias.com/…/11014173-study-on-duration-of-immu…
http://www.orthomedique.nl/…/16-wetenschap-van-vaccinatiesc…
http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/entingen
http://nvkp.nl/faq/wat-zijn-vaccins/
http://www.dogsnaturallymagazine.com/lifelong-immunity-aaha/
http://www.dogsnaturallymagazine.com/puppy-vaccinatie

en nog leren de mensen het niet.... nog maar gezwegen over bravecto....
17/06/2022

en nog leren de mensen het niet.... nog maar gezwegen over bravecto....

USE CAUTION WHEN CHOOSING A FLEA & TICK PREVENTIVE FOR YOUR PET! ⚠️🐶🐱

Popular flea, tick and Heartworm products have a history of being associated with reactions in some dogs and cats including seizures, behavioral issues, muscular/balance issues, and even death. One such product is under investigation by the US Congress. 🇺🇸

According to Congressional Rep. Raja Krishnamoorthi, the Elanco Corporation and the EPA Corporation knew of the dangers associated with Seresto’s flea and tick collar for several years, but failed to take action! 😡

The Subcommittee launched its investigation into the collars in March 2021, following the publication of an investigative report which revealed that, as of June 2020, there had been more than 75,000 incidents and approximately 1,700 pet deaths linked to the Seresto collar. Since then, the reported numbers have increased to more than 98,000 incidents and 2,500 pet deaths!!🤯

The congressman noted in his opening statement: in 2016, the PMRA (Canada’s equivalent of the EPA) concluded “that the collar posed too great a risk to pets and their owners to be sold in Canada.🇨🇦 Unfortunately, even as the death count rose, the EPA allowed Seresto to remain on the market in the U.S. without even so much as requiring additional warning labels” such as those mandated in Australia, Columbia, and the EU.

If you need to use a chemical preventive for parasites, or if you are looking for safer alternatives, you don’t want to miss this week’s Inside Scoop Live episode! Dr. Katie Woodley Dvm and Dr. Laurie Coger are joining us to cover natural remedies and deterrents for both internal and external parasites!🪱🦟 PLUS you can find more alternatives and prevention protocols in our flea, tick & Heartworm library of videos and ebooks!

We’ll also be discussing:
⚡️Bones!🦴 Nutritional vs Recreational bones for puppies and adult pets
⚡️When you should (or shouldn’t) deworm your pet
⚡️…plus download our TWO free ebooks on naturally cleansing parasites and a guide on how to choose a safe bone for you pet!

Join us Sunday at 12pm ET for this lively discussion! We’re looking forward to seeing your questions in the chat! 🙌

👉If you haven’t joined our subscription group of 2.0 pet parents and want to learn more, just head over to the Planet Paws page and click the blue "Subscribe” button to join our weekly Livestreams + Archives! On some devices, you may find the button under the “About” tab. You can also join here: https://www.facebook.com/becomesupporter/PlanetPawsMedia/

Nouky is er niet meer..... hij is een sterretje aan de hemel geworden. zijn hartje had het begeven, was pas 7 jaar. hij ...
05/06/2022

Nouky is er niet meer..... hij is een sterretje aan de hemel geworden. zijn hartje had het begeven, was pas 7 jaar. hij was gekozen uit een nest van 6 voor een speciaal maatje te worden en daar was hij zeer goed in geslaagd. we gaan je missen jonge....

04/06/2022

je kan nog inschrijven voor de BBQ tot 10 juni ! NIET VERGETEN
op de wandeling is iedereen van harte welkom

15/05/2022

Ons Lotje, 13 jaar, lijder van AON... Haar achterhand is bijna volledig verlamd. De voorhand begint ook, maar eten doet ze nog altijd als een wolf. Zelfs beter dan de 3 andere hier, ongelooflijk. 🥰

een fijne Pasen toegewenst...
15/04/2022

een fijne Pasen toegewenst...

Pasen is leuk,
Pasen is fijn,
Pasen is om bij je familie te zijn.
Eitjes verstoppen achter in de tuin,
Liggen in de zon dan word je lekker bruin.
Lekker ontbijtje in de vroege morgen,
Maak over het eten vooral geen zorgen
de eitjes worden gevonden
GENIET VAN DE PAASDAGEN!

Deze schatjes worden vandaag 1 jaar... Dikke proficiat Balou, Fons, Sophie, Boris,   Marcel, Charlie en ons eigen Bella!...
03/01/2022

Deze schatjes worden vandaag 1 jaar... Dikke proficiat Balou, Fons, Sophie, Boris, Marcel, Charlie en ons eigen Bella! 🥳🎂

Mother's pride Hopefull, New hope en United Hope... aka Lotje, Lona en Bella   3 generaties bij elkaar... 💕
12/12/2021

Mother's pride Hopefull, New hope en United Hope... aka Lotje, Lona en Bella
3 generaties bij elkaar... 💕

dit is natuurlijk minder fijn nieuws. berichtje gekregen over onze Jim Strauss. hij is een sterretje aan de hemel geword...
21/10/2021

dit is natuurlijk minder fijn nieuws. berichtje gekregen over onze Jim Strauss. hij is een sterretje aan de hemel geworden, al eventjes... hij had AON. we mogen blij zijn dat we dit nu kunnen testen zodat we dit leed niet meer moeten meemaken... het ga je goed jongen.... we denken aan je....

12/09/2021

Lotje gaat nog elke keer mee wandelen. Ze zit dan wel stukjes in de kar, maar de zwembeurt slaat ze niet over... 🥰

Kleindochter met de oma... soms komen ze goed overeen.  😆
04/09/2021

Kleindochter met de oma... soms komen ze goed overeen. 😆

21/08/2021

Leren rustig eten en goed kauwen...

Ons Bella is er snel bij.  7 maanden en vandaag loops geworden...
14/08/2021

Ons Bella is er snel bij. 7 maanden en vandaag loops geworden...

13/08/2021

zo is het, te is te ....

ik gebruik deze ook voor mijn honden, prima producten !!!
26/07/2021

ik gebruik deze ook voor mijn honden, prima producten !!!

Neem voor onze speciale aromatherapie producten contact met ons op. Botanisch in Balans natuurproducten tegen vlooien/teken/muggen/vliegenPrijs Go-away Aroma Hiking rub 30 ml (hond/mens)€ 7,95Go-away Aroma spray 100 ml (hond/paard/mens)€ 16,95Go-away Aroma spray 200 ml (hond/paard/mens)€ 30,95...

Daarnet met Lona naar de dierenarts moeten gaan. Tijdens de wandeling begon ze opeens te schudden met haar hoofd en piep...
08/07/2021

Daarnet met Lona naar de dierenarts moeten gaan. Tijdens de wandeling begon ze opeens te schudden met haar hoofd en piepte ze. Meteen gekeken niets te zien, thuis gekomen opnieuw met de zaklamp gekeken. Oor zag wat rood. Toch maar naar de dierenarts gebeld, we mochten een half uurtje later al gaan. Verdict: een grasaar... Even een klein roesje gegeven en dan de grasaar verwijdert. Gelukkig waren we er snel bij en is er geen verdere schade.

Onze zielepoot...
04/07/2021

Onze zielepoot...

03/07/2021

Wandelen met de bende, wat een enthousiasme!

Adres

Coenestraat 36
Hasselt
3511

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Mother's Pride Engelse Cocker Spaniëls nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Mother's Pride Engelse Cocker Spaniëls:

Video's

Delen

Type


Andere Hasselt dierenwinkels

Alles Zien