Dierenartsenpraktijk Gie'l

Dierenartsenpraktijk Gie'l Contactgegevens, kaart en routebeschrijving, contactformulier, openingstijden, diensten, beoordelingen, foto's, video's en aankondigingen van Dierenartsenpraktijk Gie'l, herentalsesteenweg 26, Lichtaart.

NIEUWS! Wij hebben sinds een kort een nieuw apparaat in onze praktijk staan, namelijk de Micron Kit van Dopharma. De Mic...
04/12/2024

NIEUWS!

Wij hebben sinds een kort een nieuw apparaat in onze praktijk staan, namelijk de Micron Kit van Dopharma. De Micron kit helpt ons om zeer snel wormonderzoek te kunnen doen en zo ook snel te kunnen behandelen indien nodig.

Er wordt al jaren veel onderzoek gedaan naar anthelminthica resistentie of het ongevoelig worden van maagdarmwormen voor ontwormingsmiddelen. Vooral bij onze kleine herkauwers begint dit een groot probleem te worden. Ook wij zien meer en meer dieren waar resistentie optreedt en zelfs al enkele gevallen waarbij geen enkel ontwormingsmiddel meer werkt.

Daarom veranderen wij vanaf nu onze aanpak van het ontwormen. Alvorens we gaan ontwormen wordt er een meststaal onderzocht om te kijken of het wel nodig is van te ontwormen. Op basis van het resultaat gaan we een eventueel behandelplan opstellen. Indien je hier vragen over hebt, mag je ons contacteren op het nummer +32 479 31 95 95 of via mail naar [email protected] .

Bericht aan al onze wit-blauw houders. Zoals we ondertussen al wel weten gaat er heel veel blauwtong rond onder de koeie...
16/08/2024

Bericht aan al onze wit-blauw houders. Zoals we ondertussen al wel weten gaat er heel veel blauwtong rond onder de koeien en schapen. Buiten dat de dieren ziek zijn, zien we ook veel vruchtbaarheidsproblemen, waaronder vroeggeboortes. Vooral voor onze Belgische vleeskoeien kan dit een probleem geven, omdat zij nog steeds niet zelf kalven.

Daarom willen wij vragen aan onze vleesveehouders om ook koeien die niet “aan de tijd zijn” goed in het oog te houden. Zo willen we voorkomen dat we een kalving missen.

19/07/2024

‼️Opgelet ‼️ aan al onze schapen-, runder-, geiten- en alpacahouders. Er worden meer en meer positieve gevallen gezien van blauwtong. Vandaag kregen ook wij twee positieve resultaten binnen. Wij raden jullie dus aan om waakzaam te zijn en dieren die nog niet gevaccineerd zijn alsnog te vaccineren.

▫️Wat is het?

Blauwtong wordt veroorzaakt door het blauwtongvirus. Het wordt doorgegeven via knutten (kleine muggen) die de dieren steken en zo ook besmetten.

▫️Wat kan je zelf doen?

- laat je dieren vaccineren indien dit nog niet gebeurd is
- vliegenbestrijding helpt, maar vaak niet voldoende
- dieren binnen houden bij zonsopgang en schemer. Dan zijn de knutten het meest aanwezig.
- plaatsen mijden waar grote aantallen knutten aanwezig zijn, bijvoorbeeld bij stilstaand water in een schaduwrijke omgeving

▫️Wanneer bel ik de dierenarts?

Voor schapen zijn de symptomen het ergst en moet vooral gelet worden op:
- Koorts
- Vermageren
- Ontstekingen, blaasjes, letsels in de muil
- Gezwollen en soms blauwe tong
- Zwelling van de kop
- Manken door ontstekingen aan de klauwen
- Longontsteking
- Ofwel sterfte binnen 8-10 dagen, ofwel traag herstel
- Drachtige dieren: verwerpen of geboorte van misvormde lammeren

Voor runderen, geiten en alpaca's:
- Gedaalde melkproductie
- Onvruchtbaarheid
- Alle symptomen die bij de schapen opgesomd zijn, maar dikwijls in mildere vorm

Merk je een of meerdere van deze symptomen op bij je dier, aarzel dan niet om contact op te nemen met de dierenarts.

17/05/2024

Aan onze schapen- en runderhouders. Uiteindelijk is er toch vaccin beschikbaar tegen blauwtong type 3. Na de grote verliezen in Nederland afgelopen jaar lijkt vaccinatie ons wel aan te raden.
Contacteer gerust de praktijk voor meer info op 0479319595 of [email protected]

Adres

Herentalsesteenweg 26
Lichtaart
2460

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Dierenartsenpraktijk Gie'l nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Delen