Dierenartsenpraktijk Maere

Dierenartsenpraktijk Maere Wij bieden u kwalitatieve diergeneeskunde in onze goed uitgeruste en ruime praktijk. Welkom op de facebookpagina van onze praktijk! Stephanie, Justine & Sara
(33)

Een persoonlijke en warme aanpak vinden we heel belangrijk om uw viervoetige vriend in alle levensstadia te begeleiden. Ons team bestaat uit 2 dierenartsen en een dierenartsassistente, samen zijn we altijd beschikbaar en kunnen we de zorg aanbieden die uw huisdier verdient. Door constante bijscholing blijven we op de hoogte van de nieuwste evoluties in de diergeneeskunde. Zo behaalde Stephanie in

2017 het bijkomende diploma Vakdierenarts kleine huisdieren (Certificate in small animal veterinary medicine) en volgen we alle drie op regelmatige basis bijscholingen en congressen. Verder zijn wij enthousiaste dierenarts van Dierenasiel Ganzeweide. Aarzel nooit om contact met ons op te nemen, wij helpen u en uw dier graag verder!

Dierenasiel Ganzeweide is dringend op zoek naar gastgezinnen voor het opvangen van kittens ‼️
17/06/2024

Dierenasiel Ganzeweide is dringend op zoek naar gastgezinnen voor het opvangen van kittens ‼️

Het kittenseizoen is bij ons van start gegaan!

Wij hebben zoals jaarlijks terug nood aan gastgezinnen voor het opvangen van onze kittens.
Momenteel zijn we dringend op zoek naar gastgezinnen die één of meerdere nestjes kittens kunnen opvangen en verzorgen. Dit kan gaan van kittens met moederkat of die hun moeder moeten missen, die dus de papfles zullen nodig hebben.

Heb jij interesse of ken je iemand die dit wil doen? Vraag gerust meer info via ons e-mailadres of telefonisch op het nummer 058 31 40 08 tussen 14u en 17u.

ɢᴀᴀɴ ᴊᴜʟʟɪᴇ ʙɪɴɴᴇɴᴋᴏʀᴛ ᴍᴇᴛ ᴊᴜʟʟɪᴇ ɢᴇʟɪᴇꜰᴅᴇ ʜᴜɪꜱᴅɪᴇʀ ᴏᴘ ᴠᴀᴋᴀɴᴛɪᴇ ɴᴀᴀʀ ʜᴇᴛ ʙᴜɪᴛᴇɴʟᴀɴᴅ?🌎☀️🌴Ja? Supertof!!! Hou hierbij wel ...
24/05/2024

ɢᴀᴀɴ ᴊᴜʟʟɪᴇ ʙɪɴɴᴇɴᴋᴏʀᴛ ᴍᴇᴛ ᴊᴜʟʟɪᴇ ɢᴇʟɪᴇꜰᴅᴇ ʜᴜɪꜱᴅɪᴇʀ ᴏᴘ ᴠᴀᴋᴀɴᴛɪᴇ ɴᴀᴀʀ ʜᴇᴛ ʙᴜɪᴛᴇɴʟᴀɴᴅ?

🌎☀️🌴

Ja? Supertof!!! Hou hierbij wel rekening met de verplichte vaccinatie tegen hondsdolheid. 💉

𝙀𝙡𝙠𝙚 𝙝𝙤𝙣𝙙, 𝙠𝙖𝙩 𝙚𝙣 𝙛𝙧𝙚𝙩 𝙙𝙞𝙚 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙝𝙚𝙩 𝙗𝙪𝙞𝙩𝙚𝙣𝙡𝙖𝙣𝙙 𝙜𝙖𝙖𝙩 𝙢𝙤𝙚𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙫𝙚𝙧𝙥𝙡𝙞𝙘𝙝𝙩 𝙫𝙖𝙘𝙘𝙞𝙣 𝙠𝙧𝙞𝙟𝙜𝙚𝙣 𝙩𝙚𝙜𝙚𝙣 𝙝𝙤𝙣𝙙𝙨𝙙𝙤𝙡𝙝𝙚𝙞𝙙 (𝙧𝙖𝙗𝙞𝙚̈𝙨) 𝙚𝙣 𝙙𝙞𝙩 𝙩𝙚𝙣 𝙡𝙖𝙖𝙩𝙨𝙩𝙚 𝟯 𝙬𝙚𝙠𝙚𝙣 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙟𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙩𝙧𝙚𝙠.

Voor het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Finland of landen buiten Europa zijn er nog extra voorwaarden verbonden aan reizen met je huisdier, neem hiervoor zeker contact op met de praktijk.

Eenmaal hij/zij het vaccin gekregen heeft, is dit 3 jaar geldig en kan deze zonder zorgen mee op vakantie.

Maak gerust telefonisch of online een afspraak om deze vaccinatie in orde te brengen.
Indien jullie twijfelen of jullie huisdier(en) dit vaccin al hebben gekregen of indien het vaccin nog steeds geldig is, kunnen jullie altijd contact opnemen.

Alvast veel vakantieplezier!

Vandaag is het Werelddierenartsdag 👩‍⚕️
27/04/2024

Vandaag is het Werelddierenartsdag 👩‍⚕️

Laatste dag ESAVS opleiding tandheelkunde deel 3: kroonrestauraties en wortelkanaalbehandeling Heel boeiend en een grote...
23/04/2024

Laatste dag ESAVS opleiding tandheelkunde deel 3: kroonrestauraties en wortelkanaalbehandeling

Heel boeiend en een grote hulp voor dieren met een gebroken tand of beschadigde kroon 🦷.

𝘼𝙥𝙧𝙞𝙡 𝟮𝟬𝟮𝟰 | 𝙈𝙞𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙁𝙤𝙧𝙚𝙫𝙚𝙧 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙💟💟💟Honden en katten in het asiel hebben een speciaal plekje in ons hart ❤️Daarom orga...
06/04/2024

𝘼𝙥𝙧𝙞𝙡 𝟮𝟬𝟮𝟰 | 𝙈𝙞𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙁𝙤𝙧𝙚𝙫𝙚𝙧 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙
💟💟💟

Honden en katten in het asiel hebben een speciaal plekje in ons hart
❤️
Daarom organiseren we elk jaar de actie Mission Forever Friend!

Helpt u ons dit jaar mee om asieldieren een tweede kans te geven?

Dit kan door een foto van jouw huisdier up te loaden via volgende link:
https://www.hillspet.be/nl-be/donatiefoto

➡ Voor elke foto doneert Hill's een maaltijd aan asieldieren.
➡ Dit kan tussen 1 april en 30 april 2024.

ᴀʟᴠᴀsᴛ ʜᴀʀᴛᴇʟɪᴊᴋ ʙᴇᴅᴀɴᴋᴛ ᴠᴏᴏʀ ᴜᴡ ɪɴᴢᴇᴛ! ʟᴀᴛᴇɴ ᴡᴇ sᴀᴍᴇɴ ᴅɪᴛ ᴊᴀᴀʀ ᴍɪssɪᴏɴ ғᴏʀᴇᴠᴇʀ ғʀɪᴇɴᴅ ᴡᴇᴇʀ ᴇᴇɴ ɢʀᴏᴏᴛ sᴜᴄᴄᴇs ᴍᴀᴋᴇɴ ᴠᴏᴏʀ ᴀsɪᴇʟᴅɪᴇʀᴇɴ.

❤️🩷🧡💛💚💙🩵💜🖤🩶🤍🤎

🅴🆇🆃🆁🅰 ​ 🅺🅾🆁🆃🅸🅽🅶 ​ 🅾🅿 ​ 🅳🅴 ​ 🅷🅸🅻🅻'🆂 ​ 🆅🅾🅴🅳🅸🅽🅶?📣📣📣ɢᴇᴅᴜʀᴇɴᴅᴇ ᴅᴇ ᴍᴀᴀɴᴅ ᴀᴘʀɪʟ ᴇɴ ᴍᴇɪ ᴋʀɪᴊɢ ᴊᴇ 15% ᴋᴏʀᴛɪɴɢ ᴏᴘ ᴊᴇ ᴠᴏʟɢᴇɴᴅᴇ ᴀᴀɴᴋ...
03/04/2024

🅴🆇🆃🆁🅰 ​ 🅺🅾🆁🆃🅸🅽🅶 ​ 🅾🅿 ​ 🅳🅴 ​ 🅷🅸🅻🅻'🆂 ​ 🆅🅾🅴🅳🅸🅽🅶?
📣📣📣

ɢᴇᴅᴜʀᴇɴᴅᴇ ᴅᴇ ᴍᴀᴀɴᴅ ᴀᴘʀɪʟ ᴇɴ ᴍᴇɪ ᴋʀɪᴊɢ ᴊᴇ 15% ᴋᴏʀᴛɪɴɢ ᴏᴘ ᴊᴇ ᴠᴏʟɢᴇɴᴅᴇ ᴀᴀɴᴋᴏᴏᴘ!!!
ᴠᴀɴᴀғ ᴊᴜɴɪ ɪs ᴅᴇ ᴘᴇʀᴍᴀɴᴇɴᴛᴇ ᴋᴏʀᴛɪɴɢ ᴠᴀɴ 12,5% ᴅᴀɴ ᴡᴇᴇʀ ᴠᴀɴ ᴋʀᴀᴄʜᴛ.

𝘿𝙤𝙬𝙣𝙡𝙤𝙖𝙙 𝙙𝙚 𝙖𝙥𝙥 𝙣𝙪 𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙢𝙚𝙩𝙚𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙫𝙤𝙤𝙧𝙙𝙚𝙚𝙡!!

➡️📱➡️💰➡️😍

Maandag was de laatste werkdag van onze lieve collega Lies. Ze gaat fulltime aan de slag in het dierenasiel van Popering...
28/03/2024

Maandag was de laatste werkdag van onze lieve collega Lies. Ze gaat fulltime aan de slag in het dierenasiel van Poperinge.
We zullen je enthousiasme missen, je hebt een gouden hart voor dieren! 💛

Wist-je-datje! 💡Wist je dat een teckel meester is in luid (en vaak) blaffen? Dit ras is gefokt naar hun boven- en onderg...
05/03/2024

Wist-je-datje! 💡

Wist je dat een teckel meester is in luid (en vaak) blaffen?

Dit ras is gefokt naar hun boven- en ondergrondse jachtkwaliteiten. Afhankelijk van de soort teckel, jagen ze op dassen en vossen, hermelijnen, marters en nertsen of konijnen.

Met behulp van hun krachtige blaf kan de jager een blaffende teckel horen wanneer hij zich onder de grond bevindt.

Daarnaast zorgt hun schel geluid voor heel wat onrust tijdens het opjagen van het wild.
Dankzij hun kleine gestalte crossen ze overal tussen en onder, hun prooi achterna.

Ze zijn misschien klein van gestalte, maar onderschat deze eigenzinnige (en komische) viervoeters maar niet.

Beste eigenaars, Mogen we jullie vragen om honden aan de leiband en katten in een kooitje te houden in de wachtzaal? Dit...
23/02/2024

Beste eigenaars,

Mogen we jullie vragen om honden aan de leiband en katten in een kooitje te houden in de wachtzaal?

Dit is enerzijds voor de veiligheid van jullie eigen dieren, maar ook voor de stress en veiligheid van de andere dieren die zich op dat moment in de praktijk bevinden.

Op deze manier hopen we de stress tijdens het dierenartsbezoek voor ieder dier zo laag mogelijk te houden. Ook al ken jij jouw dier, de dieren van een ander kan je niet inschatten.

Bij ons komen bovendien niet alleen gezonde dieren langs. Om de ziekteoverdracht niet te vergroten moedigen we daarom contact tussen verschillende dieren niet aan.

Bedankt voor jullie medewerking! 🐾

Scottish fold kat, de kat die nooit pijnvrij kan leven.Deze raskat, met de typische gevouwde oortjes, heb je misschien (...
20/02/2024

Scottish fold kat, de kat die nooit pijnvrij kan leven.

Deze raskat, met de typische gevouwde oortjes, heb je misschien (recent) zien passeren in de media. Sinds oktober 2021 is het kweken en verhandelen van deze katten verboden. En wij kunnen dit enkel toejuichen!

Om deze raskenmerken te bekomen wordt er gekweekt met dieren met een genetische fout. Deze fout uit zich in misvormingen van het kraakbeen. Het mag er misschien leuk uitzien, katten met dit gen krijgen het van kleins af aan zwaar te verduren. Deze misvorming beperkt zich niet tot de oren, ook het kraakbeen in de rest van het lichaam wordt getroffen. Kraakbeen bevindt zich in alle gewrichten. Bewegen is hierdoor enorm moeizaam en vooral pijnlijk.

Kweken ten koste van het welzijn van deze dieren is de enige manier om dit onnodige dierenleed te voorkomen. Heb je zelf een Scottish fold kat? Kom dan zeker een langs in de praktijk om na te gaan hoe we je kat kunnen helpen.

Januari, de maand van de goeie voornemens. Bovenaan dit lijstje mag alvast 'huisdieren correct vaccineren' komen te staa...
30/01/2024

Januari, de maand van de goeie voornemens.
Bovenaan dit lijstje mag alvast 'huisdieren correct vaccineren' komen te staan.

Slechts 55% van de honden is voldoende gevaccineerd. Dit kan beter aangezien de essentiële vaccinaties voor iedere hond van levensbelang zijn.
Vaccins beschermen uw viervoeter tegen ziektes die wereldwijd voorkomen. Deze ziektes worden van hond tot hond overgedragen, maar ook een besmette omgeving kan het dier ziek maken.

Met een consequent opgevolgde inenting is je hond beschermd tegen de ziekte van Weil (leptospirose), hondenziekte (canine distemper virus), besmettelijke leverziekte (hepatitus of canine adenovirus) en het canine parvovirus.

Afhankelijk van de levensstijl van het dier kunnen nog extra vaccins gegeven worden. Indien uw dier naar het buitenland gaat is het vaccin tegen rabiës verplicht. Komt uw viervoeter vaak in contact met andere honden dan is het vaccin tegen kennelhoest aangeraden. Bij een verblijf in een pension of lessen bij een hondenschool kan ook dit laatste verplicht zijn.

Sommige van deze ziektes zijn ook gevaarlijk voor de mens. Door uw dier te beschermen, bescherm je dus ook jezelf.

Hebt u vragen of wilt u nagaan wat er het best past bij uw persoonlijke situatie? Vraag vrijblijvend raad.

Welke vaccinaties heeft je hond nodig? Download de video!

Wij wensen jullie allemaal een gelukkig en gezond 2024, geniet van het samenzijn op de feestdagen ✨!Bedankt voor de vele...
30/12/2023

Wij wensen jullie allemaal een gelukkig en gezond 2024, geniet van het samenzijn op de feestdagen ✨!
Bedankt voor de vele prachtige kaartjes en attenties, we werden weer verwend 🥰.

Stephanie, Justine, Sara, Lies en een dikke p**t van Suzie 🐾

Kijk wat een prachtige tekeningen Lies weer heeft getoverd op onze ramen! Vergeten jullie niet op tijd aan voeding en me...
19/12/2023

Kijk wat een prachtige tekeningen Lies weer heeft getoverd op onze ramen!

Vergeten jullie niet op tijd aan voeding en medicatie te denken? De praktijk zal gesloten zijn op maandag 25 december en maandag 1 januari.

🎄🎄🎄

Helaas moeten we opnieuw een verloren dier melden:Deze keer een hondje uit Limburg dat verdwenen is sinds eind oktober.D...
06/12/2023

Helaas moeten we opnieuw een verloren dier melden:

Deze keer een hondje uit Limburg dat verdwenen is sinds eind oktober.

Dit is inderdaad niet in de buurt, maar hoe meer we dit bericht delen, hoe groter de kans dat we Loris toch nog terugvinden.

Helpen jullie meezoeken achter Loris door dit bericht zoveel mogelijk te delen?

Alle tips zijn welkom bij de eigenaar op onderstaand nummer:
0478/662522.

🍀🍀🍀

Wie heeft Emely gezien?? Emely is een niet gechipt binnenhuiskatje en is een kleine week geleden vermist geraakt te Nieu...
01/12/2023

Wie heeft Emely gezien??

Emely is een niet gechipt binnenhuiskatje en is een kleine week geleden vermist geraakt te Nieuwpoort.

Indien je haar gezien zou hebben, de eigenares wacht op jouw telefoontje: 0465/005554

🕵️🕵️🕵️

Uw dier kan levens redden! Er zijn verschillende aandoeningen waarbij een bloed- of plasmatransfusie levensreddend kan z...
28/11/2023

Uw dier kan levens redden!

Er zijn verschillende aandoeningen waarbij een bloed- of plasmatransfusie levensreddend kan zijn voor een dier, bijvoorbeeld bij ernstig bloedverlies, bloedarmoede door een onderliggende ziekte, vergiftiging met rattengif, etc...

Er is steeds een grote vraag naar bloed, dus ook naar donoren! Voldoet jouw dier aan de vereisten en wil je samen met uw dier andere dieren redden?

Naast de voldoening om andere dieren te redden, krijgt uw dier een klinisch onderzoek voor elke donatie en een jaarlijks bloedonderzoek. Ook de bloedgroep van uw dier wordt bepaald en het bloed wordt gescreend op bloedparasieten! En dit allemaal zonder kosten.

Voor meer info kan je steeds bij ons terecht of neem een kijkje op www.bsanimal.be.

Net zoals kanker veel te vaak bij mensen voorkomt, blijven ook onze huisdieren niet gespaard. De cijfers liegen er niet ...
16/11/2023

Net zoals kanker veel te vaak bij mensen voorkomt, blijven ook onze huisdieren niet gespaard.

De cijfers liegen er niet om; 1 op de 4 honden en 1 op de 5 katten krijgt in hun leven te maken met de diagnose kanker.
Tijdens de maand november vragen we hiervoor extra aandacht.

Een jaarlijkse controle bij de dierenarts is zeker geen overbodige luxe. Een vroegtijdige diagnose kan levens redden.

Daarnaast willen we jullie laten kennismaken met de Stichting Prins Laurent. Zij zetten zich in voor de huisdieren van mensen met een lager inkomen. Door het schenken van een donatie kan je bijdragen in de verzorging van deze dieren. Hun slogan luidt 'De mens helpen via hun dier'.

Samen tegen kanker!

Je zal het wel al gemerkt hebben, de dagen worden weer korter. 🍁🍂Wanneer je na het werk de hond nog wil uitlaten is de z...
13/11/2023

Je zal het wel al gemerkt hebben, de dagen worden weer korter. 🍁🍂

Wanneer je na het werk de hond nog wil uitlaten is de zon al lang vertrokken. Maar laat dit je zeker niet tegenhouden om samen nog een frisse neus te halen.

Let wel extra op jullie zichtbaarheid tijdens dit uitje. Voorzie je hond (en jezelf) van de nodige reflecterende of lichtgevende accessoires/kledij. Op deze manier ben je op afstand zichtbaar voor chauffeurs. Breng zo jezelf en je dier in veiligheid!

Hieronder zie je Sia, veilig én zichtbaar, tijdens haar wandeling 😍

De herfst is in het land ! 🍂 🎃Betekent dit het einde van het teken- en vlooienseizoen? Neen hoor! Veel diereneigenaars d...
30/10/2023

De herfst is in het land ! 🍂 🎃
Betekent dit het einde van het teken- en vlooienseizoen? Neen hoor!

Veel diereneigenaars denken dat met het vallen van het blad de preventieve behandeling tegen teken en vlooien ook wegvalt. Dit is zéker niet het geval, integendeel! Vooral in het najaar is deze bescherming hard nodig.

Het beste is om het hele jaar door je dier te beschermen.
Zolang het buiten 7°C of warmer is blijven teken actief.
Vlooienplagen zijn ook in de herfst, en zelf in de winter nog mogelijk. De vlooieneitjes, - po**en en -larven die zich in huis bevinden, zijn zeer gelukkig met de verwarming die binnen terug aangaat. De enige vlooien die doodgaan zijn diegene dat zich buiten bevinden tijdens vrieskooi, dus wanneer de temperatuur onder 0 graden daalt.

In de praktijk zijn er verschillende opties om uw dieren preventief te behandelen. Wij zijn er om jullie uitgebreid in te lichten over de verschillende anti- vlooien/tekenmiddelen. Hiervoor is geen consultatie nodig.

Voor meer vragen of hulp bij de bestrijding? Wij helpen jullie graag verder.

Stephanie haar zus en collega’s: wat een professioneel team therapeuten! 👍🏻
18/10/2023

Stephanie haar zus en collega’s: wat een professioneel team therapeuten! 👍🏻

🍂Eerste keer?
Dan nemen wij onze tijd voor een uitgebreid vraaggesprek en specifiek klinisch onderzoek om jouw klacht in kaart te brengen.
🕵🏻👂🏼👀✍🏻
Meer weten over wat we doen en hoe we te werk gaan : www. Fyzeo.be!

Vandaag begint de internationale week van de pijn. Alhoewel deze week bestemd is voor mensen met pijnklachten, kunnen oo...
09/10/2023

Vandaag begint de internationale week van de pijn.

Alhoewel deze week bestemd is voor mensen met pijnklachten, kunnen ook onze trouwe viervoeters hierdoor gekweld worden. Omdat ze het ons niet kunnen vertellen is het belangrijk om de pijnsignalen goed op te vangen. Maar hoe merk je nu dat uw dier pijn heeft?

- Bij hond en kat zien we een veranderende gezichtsuitdrukking. Bij katten uit zich dit door dichtgeknepen ogen, platte oren,... Bij honden kunnen een boze en sterk gefocuste blik of juist een onoplettende blik tekenen zijn van pijn. Soms houden honden de oren stijf naar achteren. Dit is het moeilijkste signaal om te herkennen.
- versnelde of oppervlakkige ademhaling.
- Minder (of geen) eetlust
- Afwijkend slaapritme dat zich uit in heel veel slapen of niet meer kunnen slapen.
- Verandering in gedrag of karakter. Een dier met pijn kan agressiever en/of onrustig worden of heel lusteloos. Het is ook mogelijk dat de viervoeter heel moeilijk benaderbaar wordt en zich gaat verstoppen. Honden kunnen heel aanhankelijk worden wanneer ze last hebben van pijn.
- Wanneer een kat de kattenbak niet meer gebruikt, kan dit een teken van stress, maar ook van pijn zijn. Honden kunnen onzindelijk worden.
- Andere houdingen aannemen. Deze houding wordt bij katten vaak gekenmerkt door een bolle rug, het hoofd laten hangen en gespannen spieren. Bij honden met buikpijn is een 'biddende houding' typerend. Hierbij gaan ze met doorgezakte voorpoten op de grond liggen terwijl ze de achterhand in de lucht steken.
- een onverzorgde vacht door een gebrek aan vachtverzorging.
- Overmatig likken of krabben op een bepaalde plaats. De pijnlijke plaats aankijken.
- Een hond kan blaffen, grommen, gillen of janken. En dit soms bij bepaalde bewegingen.

De grootste oorzaak van pijn bij katten is afkomstig van artrose. Veertig procent van de katten hebben hiermee te kampen. Denkt u dat uw kat hiervan last heeft? Doe hier een eerste test https://www.zoetispets.com/be-nl/kat/artrose/test

Men maakt tegenwoordig meer en meer gebruik van een pijnschaal/ pijnscore. Hierbij worden er verschillende factoren opgesomd waar de eigenaar thuis extra op moet letten. In de dierenartspraktijk is het soms moeilijk omdat dieren door de stress de pijn verbergen. Iedere factor krijgt een pijnscore die achteraf wordt opgeteld. Dit is slechts een eerste indicatie. Bij vermoeden van pijn wordt best de dierenarts bezocht.

Hieperdepiep aan alle dieren! Vandaag vieren we over heel de wereld werelddierendag!🌍 🌍 🌍  Deze internationale dierendag...
04/10/2023

Hieperdepiep aan alle dieren! Vandaag vieren we over heel de wereld werelddierendag!

🌍 🌍 🌍

Deze internationale dierendag werd in het leven geroepen om de leefomstandigheden van alle dieren onder de loep te nemen en te verbeteren.

Elk diertje, groot of klein, zetten we vandaag eens extra in de kijker. Niet alleen onze huisdieren, maar alle dieren in het algemeen verdienen deze extra aandacht.

🐕🐈🐄🐑🐖🐇🐎🦓🦘🐫🦙🦨🦥🐓🫏🦒🐘🦍

Geef je liefste (huis)dier vandaag dus een extra dikke knuffel van ons!

Ieder jaar op 28 september is het wereld Rabiësdag. Tijd om even stil te staan bij de enorme gevolgen van deze ziekte. R...
28/09/2023

Ieder jaar op 28 september is het wereld Rabiësdag. Tijd om even stil te staan bij de enorme gevolgen van deze ziekte.

Rabiës of hondsdolheid is één van de meest dodelijke virussen die we kennen. Dit virus is zowel voor mens al dier gevaarlijk. Het wordt overgedragen via het speeksel van een besmet dier dmv een beet, krab of lik. Het kan tot zes maand duren vooraleer de eerste symptomen tot uiting komen, maar rabiës is vrijwel altijd dodelijk.

In België komt deze ziekte gelukkig niet meer voor. Wanneer je naar het buitenland gaat met uw huisdier is het verplicht om uw dier drie weken op voorhand te vaccineren tegen Rabiës. Deze vaccinatie is drie jaar werkzaam. In sommige landen buiten de EU (Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Finland,…) zijn er nog bijkomende voorwaarden om het land te mogen betreden met uw dier.
Informeer je hiervoor op tijd.

Vaccineer uw dier en blijf zelf weg van wilde dieren. Ben jij of uw dier toch in contact gekomen met een verdacht dier? Neem dan meteen contact op met uw huisdokter en/of dierenarts.

03/09/2023

Wie nog geen plannen heeft op deze mooie dag...

Gelukkige wereldhondendag lieve dierenvrienden           🦮🌍💥🦴🧡Deel gerust jullie foto van jullie liefste woefie(s) 📸
26/08/2023

Gelukkige wereldhondendag lieve dierenvrienden 🦮🌍💥🦴🧡

Deel gerust jullie foto van jullie liefste woefie(s) 📸

Er staat weer een bijzonder en gratis evenement in het vooruitzicht! Ben je benieuwd naar het leven van een hulpverlenin...
22/08/2023

Er staat weer een bijzonder en gratis evenement in het vooruitzicht! Ben je benieuwd naar het leven van een hulpverleningshond? Op vrijdag 25 augustus van 10h00 -16h00 kan je terecht in Koksijde thv de Professor Blanchardlaan voor de internationale k9-dag.

De politie, douane en de civiele eenheid tonen aan de hand van enkele demo's wat honden in de hulpverlening kunnen betekenen.

https://www.k9daybelgium.be/

Hiep hiep hoera aan alle katten! Want vandaag is het internationale kattendag! 🐱🥳 Een dag om je viervoeter eens extra ha...
08/08/2023

Hiep hiep hoera aan alle katten! Want vandaag is het internationale kattendag! 🐱🥳 Een dag om je viervoeter eens extra hard te verwennen. (ja, nóg meer dan anders)

Heb jij al iets in petto voor je kat? Plaats hier gerust een foto zodat wij kunnen meegenieten.

Alle inzendingen maken kans op een verwenpakket! Een onschuldige hand zal morgen een naam trekken.

Nog geen plannen dit weekend? Op vijf en zes augustus kan je terecht in Domein Ten Bogaerde in Koksijde om de mooiste Ar...
01/08/2023

Nog geen plannen dit weekend?

Op vijf en zes augustus kan je terecht in Domein Ten Bogaerde in Koksijde om de mooiste Arabische paarden te zien uit meer dan tien verschillende landen. 🐎

Met een klein tot middelmatig hondje kan je bovendien deelnemen aan de kleine honden race! 🐶

Pret verzekerd en het is bovendien helemaal gratis. Daarnaast zijn er ook hapjes en drankjes te verkrijgen.

Meer informatie vind je op https://www.visitkoksijde.be/nl/west-coast-cup-5-6-augustus-2023

Ga je binnenkort een pup/kitten in huis nemen? 🐶🐱 Leuk! Maar let zeker op waar je het diertje aankoopt. Deze zaken onder...
17/07/2023

Ga je binnenkort een pup/kitten in huis nemen? 🐶🐱 Leuk! Maar let zeker op waar je het diertje aankoopt.

Deze zaken onderscheiden een goeie fokker van een broodfokker:
- Er worden maximaal twee verschillende rassen gekweekt. Deze rassen zijn door en door gekend.
- De fokker heeft niet het hele jaar door nestjes, maar werkt met een wachtlijst. Je krijgt niet meteen je pup of kitten mee naar huis.
- Het nestje groeit op in een huiselijke omgeving. Het moederdier is altijd aanwezig.
- De fokker is ook geïnteresseerd in jouw gezinssituatie.
- De ouderdieren zijn getest op erfelijke aandoeningen.
- Je pup/kitten is gechipt en geregistreerd op naam van de fokker en is in bezit van een paspoort.
- De pups verlaten het nest pas na de leeftijd van 8 weken, kittens pas na 13 weken.
- De nestjes worden niet aangeboden op zoekertjessites!
- Sommige fokkers vragen een voorschot, dit is niet verontrustend.

Kan de fokker niet voldoen aan één van bovenstaande zaken? Koop hier dan géén pup of kitten.

Heb je een goeie fokker gevonden? Wij maken graag kennis met je nieuwe gezinslid. Spring eens binnen zodat we je diertje kunnen inschrijven en terwijl stellen we de herinneringen in voor vaccinaties en behandelingen tegen parasieten.

Adres

Leopold II Laan 224a
Oostduinkerke-Bad
8670

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Dierenartsenpraktijk Maere nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Dierenartsenpraktijk Maere:

Video's

Delen

Our Story

Welkom op de facebookpagina van onze praktijk! Wij vinden kwalitatieve diergeneeskunde en een persoonlijke aanpak heel belangrijk. Ons team bestaat uit een dierenarts (Vakdierenarts Kleine huisdieren) en een dierenartsassistente, samen zorgen we voor de beste zorgen voor uw huisdier. Omdat we aan alle dieren voldoende aandacht willen geven, werken we altijd na afspraak . Hierdoor vermijden we lange wachttijden en gestresseerde dieren in het spreekuur. Dit komt de kwaliteit van het onderzoek en de behandeling ten goede. Een afspraak kan je telefonisch of online maken, via de link "nu boeken" hierboven of via onze website.

Dierenartsassistente Sara is elke weekdag en op zaterdagvoormiddag aanwezig. Je kan bij haar terecht voor het afhalen van voeding, medicatie, om uw dier te wegen of om een afspraak te maken. Als deze uren niet passen kunnen we zeker een ander tijdstip afspreken. Een afspraak maken of een bestelling doorgeven van dierenvoeding of medicatie kan telefonisch of via email. Aarzel nooit om contact met ons op te nemen, wij helpen u en uw dier met plezier verder! Stephanie en Sara


Dit vind je misschien ook leuk