Dierenarts Myriam De PRINS

Dierenarts Myriam De PRINS Myriam De Prins heeft al meer dan 25 jaar ervaring met haar dierenartspraktijk te Ravels en ze legt elk huisdier in de watten. Daarom enkel op afspraak!
(4)

ENKEL OP AFSPRAAK TE RAADPLEGEN

´Blijde´gebeurtenis in onze vijver... maar we hebben reeds genoeg waterschildpadden in ons waterpartijtje. 😑 De oudste s...
24/06/2023

´Blijde´gebeurtenis in onze vijver... maar we hebben reeds genoeg waterschildpadden in ons waterpartijtje. 😑 De oudste schildpad is nu ongeveer 32jaar🤔

19/06/2023

Een korte herinnering aan de gezondheidsvereisten voor reizen met huisdieren

Met de vakantie in aantocht en de vele vragen die kunnen rijzen in het kader van het reizen met huisdieren, sturen wij u een herinnering met informatie die voor u nuttig kan zijn om uw klanten hieromtrent te adviseren.

- Als de eigenaars met hun hond, kat of fret naar het buitenland willen reizen,
- Als ze een van deze dieren op vakantie tegenkomen, het willen adopteren en mee terug willen nemen naar België,
- Als ze een dier willen kopen tijdens hun verblijf in het buitenland, in een winkel of van een particulier, en het mee terug willen nemen.

Opgelet! Er moeten immers een aantal stappen genomen worden voordat dit mogelijk is!

Honden, katten en fretten kunnen hondsdolheid overdragen. Het is een dodelijke ziekte voor mens en dier. Het virus zit in het speeksel van besmette dieren en wordt niet alleen overgedragen door bijten, maar ook krabben of likken aan beschadigde huid kan al voldoende zijn.

België is officieel vrij van hondsdolheid maar er is slechts één geval nodig afkomstig uit een land waar deze ziekte nog steeds veel voorkomt om andere dieren en mensen in België te besmetten.
Om dit risico te voorkomen werden gezondheidsvereisten ingevoerd.

Als eigenaars met hun huisdier in de Europese Unie reizen, moet het geïdentificeerd worden met een microchip (in bepaalde situaties en voor bepaalde bestemmingen worden tatoeages nog aanvaard. Meer informatie vindt u op onze website), op hun naam geregistreerd staan, een Europees paspoort hebben en sinds ten minste drie weken ingeënt zijn tegen hondsdolheid. Jonge dieren mogen niet worden gevaccineerd voordat ze 12 weken oud zijn.

Als ze de Europese Unie verlaten, zijn de voorwaarden van het land van bestemming van toepassing. Voor sommige landen kunnen ze deze informatie vinden op de website van het FAVV; voor andere landen moeten ze contact opnemen met de ambassade of gewestelijke organisaties voor exportbevordering. Om hun dier achteraf naar België te laten terugkeren, moet, afhankelijk van het land van herkomst, naast de eerder vermelde voorwaarden, een bloedonderzoek gebeuren om te bewijzen dat zijn immuniteit in orde is en dat het beschermd is tegen hondsdolheid. Dit bloedonderzoek moet een maand na een eerste rabiësvaccinatie gebeuren en dus moet hier tijdig mee begonnen worden! Indien de test wordt uitgevoerd vóór het vertrek, noteert de dierenarts het positieve resultaat in het paspoort en is het onmiddellijk geldig. Een gunstig resultaat blijft geldig zolang het vaccinatieschema volgens de aanwijzingen van de fabrikant gevolgd wordt. Indien het bloedonderzoek buiten de Europese Unie is uitgevoerd (omdat de eigenaars zijn vertrokken zonder de test te laten doen of terugkomen met een nieuw dier), moet de test worden uitgevoerd in een door de Europese Unie erkend laboratorium: http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/approval_en.htm, moeten ze na het bloedonderzoek 3 maanden wachten voordat ze de grens over kunnen en hebben ze een officieel certificaat nodig om de resultaten te bevestigen.

Als eigenaars deze vereisten niet naleven, kan hun huisdier worden geweigerd en tijdens de reis worden geblokkeerd, naar het land van oorsprong worden teruggestuurd, in quarantaine worden geplaatst of erger nog, in sommige gevallen worden geëuthanaseerd.

Zij dienen zich ruim op voorhand te informeren voor hun reis of hun terugkeer naar België om elk risico te vermijden.

Nog steeds geen eigenaars gemeld voor de 2 geelwang schildpadden. Ze stellen het alle 2 goed, zeker de gekwetste en zijn...
04/06/2022

Nog steeds geen eigenaars gemeld voor de 2 geelwang schildpadden. Ze stellen het alle 2 goed, zeker de gekwetste en zijn bij mijn schildpadden bijgezet maar kunnen afgehaald worden.

Wie is zijn geelwang waterschildpadden kwijt? 2 stuks kunnen afgehaald worden bij mij, Peelsestraat 96. Eentje werd gekw...
18/05/2022

Wie is zijn geelwang waterschildpadden kwijt? 2 stuks kunnen afgehaald worden bij mij, Peelsestraat 96. Eentje werd gekwetst teruggevonden op mijn oprit en een andere aan het bushokje op de hoek met Arendonkse Steenweg. Graag contact opnemen.

24/12/2021

Best wishes tot 2022!

Goede tips❣
14/12/2021

Goede tips❣

Volgende week nemen de temperaturen wat een duik. De koude en donkere dagen zullen ook nog niet direct weg zijn met de winter die zelfs nog moet starten. Overtuigd dat dieren wel wat hulp kunnen gebruiken? Wel ja en nee. De meeste dieren redden zichzelf best in de kou. Ze hebben baat bij rust en ruimte. Sommige huisdieren en ook buitendieren, zoals weidedieren en kippen, kunnen jouw hulp wel gebruiken. Wat tips:

🐦Vogels
Voorzie eten en dan best vetrijke producten (vetbollen, pindaslingers, pindakaas, halve kokosnoten …) en hou de voedertafel goed gevuld. Ook met proper water.

🐎 🐑 🐓Weidedieren en kippen:
Weidedieren zoals paarden en schapen kunnen goed tegen de kou. Ze ontwikkelen een wintervacht. Zorg wel voor een beschutting , en voor goed voer en drinkwater;
Geiten en ezels kunnen niet goed tegen de kou en al helemaal niet tegen de regen. Hun vacht is niet waterdicht. Zorg voor een droge en tochtvrije stal.
Stel kippen niet bloot aan vorst, ze zijn gevoelig voor bevriezing van de kammen en lellen.

🐕Honden:
Smeer bij extreme kou de voetzolen in met vaseline of een speciaal product, verkrijgbaar bij de dierenarts. En trek je erop uit in het donker? Zie dat jij en je hond gezien worden!
Laat je hond geen sneeuw eten, dat kan darm-en maagklachten veroorzaken;

🐇Knaagdieren:
Verplaats konijnen en knaagdieren nooit ineens van een koude naar een warme ruimte of andersom. Ze kunnen ziek worden door tocht en grote temperatuurverschillen. Verplaats ze eerst eventueel naar schuur of garage en dan naar binnen.
Geef bij kou extra stro om in te nestelen;

Zoveel leed. En hier maar Roemeense hondjes "redden" terwijl onze asielen zo vol zitten💔
03/12/2021

Zoveel leed. En hier maar Roemeense hondjes "redden" terwijl onze asielen zo vol zitten💔

De inspectie van dierenwelzijn ging samen met de politie naar het huis na klachten van omwonenden over geur- en lawaaihinder.

03/10/2021

Beste klanten: enige verduidelijking via de dienst economie/ vrije beroepen.
Een dierenarts bij het onderzoek/behandeling van een dier (met de klant erbij) wordt gezien als een contactberoep omdat er niet voldoende afstand kan gehouden worden.

Het dragen van een mondmasker is verplicht voor de klant en de dienstverlener, vanaf de leeftijd van 12 jaar in de inrichtingen en plaatsen waar contactberoepen worden uitgeoefend, waarbij de dienstverlener en de klant direct fysiek contact hebben of waarbij de afstand van 1,5 meter niet kan worden gegarandeerd tussen de dienstverlener en de klant voor een duur van minstens 15 minuten.

Concreet betekent dit dat zolang uw huisdier op de onderzoekstafel is , mondmasker voor u en voor mij nodig zijn. Al ben ik correct gevaccineerd, kan ik dit niet op voorhand aan u vragen...
Ik zorg verder voor voldoende ventilatie, zolang het veilig kan voor uw huisdier.

Samen en met respect voor elkaar zal het prima gaan.

vriendelijke groeten
Myriam

Adres

PEELSESTRAAT 96
Ravels
2380

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Dierenarts Myriam De PRINS nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Dierenarts Myriam De PRINS:

Video's

Delen


Andere Dierenartsen in Ravels

Alles Zien