DAP De Weide

DAP De Weide Dierenarts gespecialiseerd in gezelschapsschapen, geiten, alpacas en gezelschapsvarkens. Wie ben ik? Mijn naam is Bonnie Valgaeren.

Ik studeerde af als dierenarts in 2010 in de afstudeerrichting herkauwers, en behaalde mijn doctoraat in de diergeneeskunde in 2015. Momenteel ben ik werkzaam als lector in de richting Agro- en Biotechnologie (afstudeerrichting dierenzorg) aan de Hogent in Melle. Vanaf 1 oktober bied ik hiernaast ook mijn diensten aan als dierenarts aan huis. Tijdens mijn doctoraatsperiode was ik werkzaam in de kl

iniek inwendige ziekten van de herkauwers, waar ik mezelf toelegde op darmgezondheid van kalveren en de gezondheid van hobby-dieren. Ik deed er veel ervaring op in de behandeling van schapen, geiten, lama’s en alpaca’s, en bovendien werden occasioneel ook minder populaire parkdieren zoals hangbuikvarkens en wallaby’s aangeboden. Naast het werk in de dierenkliniek deed ik ook ervaring op in het geven van preventief gezondheidsadvies aan zowel dierenartsen als diereigenaars. Daarnaast bood deze setting de mogelijkheden om veel opzoekwerk te doen, bij te scholen en zelf te studeren. Hierdoor kon een uitgebreide kennis over de gezondheid van deze dieren uitgebouwd worden. Zelf hebben we ook een uitgebreide collectie dieren, met onder andere honden, katten, papegaaien, parkieten, kippen, een geit, schapen, een varken, een shetlandpony, cavia’s, konijnen en nandoe’s, waarvoor we uiteraard ook het hoogste niveau van diergezondheid nastreven. Daarom zorg ik ervoor helemaal mee te zijn de nieuwste kennis over de verzorging en geneeskunde van deze diersoorten. Mijn grootste interesse (en expertise) betreft de gezondheidszorg van hobby-dieren, zoals schapen, geiten, hobby-varkens, lama’s en alpaca’s, maar u kan mij zeker ook contacteren voor problemen bij andere diersoorten. Na een telefonische afspraak kom ik bij u langs om uw dieren te onderzoeken en eventueel te behandelen, of om advies te geven rond voeding, huisvesting en gezondheidsmanagement. Wanneer blijkt dat een probleem een gespecialiseerde aanpak vereist in een goed uitgeruste dierenartsenpraktijk, kan ik u – afhankelijk van de diersoort en het probleem – doorsturen naar de meest geschikte buurtcollega of doorverwijsinstelling. Ook wanneer mijn hoofdberoep aan de hogeschool het eventueel niet toelaat dat ik op die moment onmiddellijk langskom, kan ik u doorverwijzen naar een geschikte buurtcollega. Voor meer informatie mag u mij altijd contacteren via GSM of e-mail. Mail: [email protected]
GSM 0494 98 70 58

Deel deze info gerust binnen je netwerk!Bijscholing Wormpreventie en zelf mestonderzoek doendi 6 juni 2023, van 9u30 tot...
09/05/2023

Deel deze info gerust binnen je netwerk!
Bijscholing Wormpreventie en zelf mestonderzoek doen

di 6 juni 2023, van 9u30 tot 13u30

Wil je zelf je schaap, geit, lama of alpaca monitoren door mestonderzoek, om resistentie voor wormmiddelen te voorkomen en om te weten wanneer ontworming nodig is?

In deze bijscholing leer je zelf een goede monitoring doen, oefen je op het uitvoeren, aflezen en interpreteren van mestonderzoeken, en leer je hoe je je weidebeheer en ontworming kan aanpassen aan de wormdruk bij je dieren.

Mogelijk kan je werkgever een deel van je inschrijvingsgeld recupereren via een subsidie via de kmo-portefeuille bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Registreer hier: https://www.hogent.be/nieuws-info/agenda/blij-in-de-wei-wormpreventie-en-zelf-mestonderzoek-doen-bij-herkauwers/

Info & Contact:
[email protected]

29/05/2022
02/05/2022
Ons boek is eindelijk af ;) Zeker de moeite om op de kast staan te hebben!
20/12/2021

Ons boek is eindelijk af ;) Zeker de moeite om op de kast staan te hebben!

Wist je dat enkele van onze lectoren dierenzorg samen een boek schreven?

Niets leuker dan een weide met blije, huppelende lammetjes, wollige schapen, spelende geitjes of vrolijke alpaca’s, toch? Maar hoe kan je er zeker van zijn dat jouw dieren écht blij zijn in de wei?
Een team van 4 HOGENT-onderzoekers, bestaande uit dierenartsen Bonnie Valgaeren en Lieve Meulemans, dierverzorger Désirée Maryns en gedragsdeskundige Annelies van Nuffel, onderzocht hoe het welzijn van kleine herkauwers geoptimaliseerd en stress vermeden kan worden. Hun onderzoekresultaten werden op een aantrekkelijke en toegankelijke manier in dit boek gegoten. Hiermee krijgt iedereen die schapen, geiten en alpaca’s verzorgt toegang tot deze informatie.
Hoe kan je een goede band opbouwen met je dieren? Hoe zorg je ervoor dat ze zich niet gaan vervelen? Welke voeding hebben ze nodig? Hoe organiseer je het beste de weide en de stal? Hoe verzorg je klauwen en vacht? Hoe voorkom je ziektes? Dat alles en nog veel meer wordt duidelijk uitgelegd. Bovendien bevat het ook een basis EHBO voor dieren zodat je zelf snel en correct kan ingrijpen als het toch een keer fout loopt.

Een ideaal kerstcadeautje of zelf ook een exemplaar op de plank? Dat kan al voor 25 euro! Stuur een mailtje naar Bonnie Valgaeren: [email protected].

14/07/2021

Zo dadelijk ben ik te gast op radio 2 in een programma over verrijking bij geiten. Misschien komen er nog wel leuke tips naar boven voor de geiteneigenaars onder jullie!

Regelmatig krijg ik de vraag om de klauwen van varkentjes te verzorgen. Uiteraard doe ik dat met plezier, maar varkentje...
10/06/2021

Regelmatig krijg ik de vraag om de klauwen van varkentjes te verzorgen. Uiteraard doe ik dat met plezier, maar varkentjes hebben vaak meer klauwverzorging nodig dan 1 keer per jaar door de dierenarts, of wanneer ze al manken.
Het is voor de eigenaars van gezelschapsvarkentjes dan misschien ook een goed idee om de pagina van deze mevrouw eens goed te bekijken, en misschien ook wel een stopje te worden op route 6 voor een routinematige verzorging?

Regio planning voor de komende 8 weken!

11 juni: route met spoedgevallen
12 juni: regio 7 - vol
13 en 14 juni: regio 6 - vol

18 en 19 juni: regio 3 - vol
20 en 21 juni: regio 2 - vol

25 juni: regio 4 - waarschijnlijk vol
27 en 28 juni: regio 5 - vol

2 en 3 juli: regio 1 - vol
4 en 5 juli: regio 8 - vol

9 en 10 juli: regio 7 - nog niet voldoende aanmeldingen voor een route
11 en 12 juli: regio 6 - nog niet voldoende aanmeldingen voor een route

16 en 17 juli: regio 3 - nog niet voldoende aanmeldingen voor een route
18 en 19 juli: regio 2 - nog niet voldoende aanmeldingen voor een route

23 en 24 juli: regio 4 - nog niet voldoende aanmeldingen voor een route
25 en 26 juli: regio 5 - voldoende aanmeldingen voor één dag, nog ruimte voor meerdere afspraken

30 en 31 juli: regio 1 - nog niet voldoende aanmeldingen voor een route
1 en 2 augustus: regio 8 - nog niet voldoende aanmeldingen voor een route

Bestaande klanten kunnen een whatsapp sturen indien ze graag meegenomen willen worden in een route. Nieuwe klanten kunnen aanmelden via: https://forms.gle/f2Qc7z19o1RYsqSn7

www.klauwmevrouw.nl

Adres

Rozebeke
9630

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer DAP De Weide nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar DAP De Weide:

Video's

Delen

Dierenarts Bonnie Valgaeren

Wie ben ik? Mijn naam is Bonnie Valgaeren. Ik studeerde af als dierenarts in 2010 in de afstudeerrichting herkauwers, en behaalde mijn doctoraat in de diergeneeskunde in 2015. Momenteel ben ik werkzaam als lector in de richting Agro- en Biotechnologie (afstudeerrichting dierenzorg) aan de Hogent in Melle. Vanaf 1 oktober 2017 bied ik hiernaast ook mijn diensten aan als dierenarts aan huis. Tijdens mijn doctoraatsperiode was ik werkzaam in de kliniek inwendige ziekten van de herkauwers, waar ik mezelf toelegde op darmgezondheid van kalveren en de gezondheid van hobby-dieren. Ik deed er veel ervaring op in de behandeling van schapen, geiten, lama’s en alpaca’s, en bovendien werden occasioneel ook minder populaire parkdieren zoals hangbuikvarkens en wallaby’s aangeboden. Naast het werk in de dierenkliniek deed ik ook ervaring op in het geven van preventief gezondheidsadvies aan zowel dierenartsen als diereigenaars. Daarnaast bood deze setting de mogelijkheden om veel opzoekwerk te doen, bij te scholen en zelf te studeren. Hierdoor kon een uitgebreide kennis over de gezondheid van deze dieren uitgebouwd worden. Zelf hebben we ook een uitgebreide collectie dieren, met onder andere honden, katten, papegaaien, parkieten, kippen, een geit, schapen, een varken, een shetlandpony, cavia’s, konijnen en nandoe’s, waarvoor we uiteraard ook het hoogste niveau van diergezondheid nastreven. Daarom zorg ik ervoor helemaal mee te zijn de nieuwste kennis over de verzorging en geneeskunde van deze diersoorten. Mijn grootste interesse (en expertise) betreft de gezondheidszorg van hobby-dieren, zoals schapen, geiten, hobby-varkens, lama’s en alpaca’s, maar u kan mij zeker ook contacteren voor problemen bij andere diersoorten. Na een telefonische afspraak kom ik bij u langs om uw dieren te onderzoeken en eventueel te behandelen, of om advies te geven rond voeding, huisvesting en gezondheidsmanagement. Wanneer blijkt dat een probleem een gespecialiseerde aanpak vereist in een goed uitgeruste dierenartsenpraktijk, kan ik u – afhankelijk van de diersoort en het probleem – doorsturen naar de meest geschikte buurtcollega of doorverwijsinstelling. Ook wanneer mijn hoofdberoep aan de hogeschool het eventueel niet toelaat dat ik op die moment onmiddellijk langskom, kan ik u doorverwijzen naar een geschikte buurtcollega. Voor meer informatie mag u mij altijd contacteren via GSM of e-mail. Mail: [email protected] GSM 0494 98 70 58