Dierenarts Nancy Cuyvers

Dierenarts Nancy Cuyvers Ik ben zelfstandig dierenarts voor kleine huisdieren met mijn eigen praktijk, die ik opgebouwd heb sinds 2005 met veel liefde voor onze huisdieren
(15)

Een nieuwe methode om te checken hoeveel risico je hond loopt op een parasitaire infectie: vul de vragenlijst online in ...
22/04/2024

Een nieuwe methode om te checken hoeveel risico je hond loopt op een parasitaire infectie: vul de vragenlijst online in op www.para-risk.nl en mail het antwoord naar de praktijk of breng het mee op consultatie. Voorlopig enkel voor de hond, kat volgt nog

Welk risico loopt uw huisdier om besmet te worden met bepaalde parasieten? Vul de ParaRisk® vragenlijst in en ontvang een gepersonaliseerd risicoprofiel.

Dit is een zeer interessante (Engelstalige) website voor kattenliefhebbers met allerlei professionele tips, onder andere...
04/02/2024

Dit is een zeer interessante (Engelstalige) website voor kattenliefhebbers met allerlei professionele tips, onder andere hoe je kat naar de dierenarts krijgen.

Back Handling Cats – Videos for Owners 07th March 2019 International Cat Care, in partnership with Ceva, has developed a set of handling videos for owners. The videos detail best practice handling techniques and approaches, and are designed to help build the bond between owners and their cats. Int...

20/01/2023
07/12/2022
13/09/2022

hoe introduceer je een nieuwe kat in je huishouden met al een kat aanwezig :

02/08/2022
Laat je huisdier niet achter in een auto, ook niet eventjes
14/07/2022

Laat je huisdier niet achter in een auto, ook niet eventjes

22/06/2022
18/06/2022

Belangrijk!
Vergeet met dit warm weer niet voldoende fris drinkwater te voorzien voor de buitendiertjes. Ververs ook geregeld.
Ziet je katten/kittens in nood, wacht niet om ons te verwittigen, deze temperaturen kunnen nefast zijn voor hen!

16/06/2022

Zomer is in aantocht. ☀️
Ook voor je trouwe viervoeter wordt het weer warmer. 🥵

🚗 Laat het dier niet achter in de wagen!
🌡️ Temperaturen kunnen hier snel oplopen!

Zorg voor voldoende afkoeling en stel desnoods je dagelijkse wandeling uit.
De pootjes zullen u dankbaar zijn! 🐾

15/06/2022

Het wordt weer heel warm de komende dagen dus geven we graag nog enkele tips mee:

- Bij deze temperaturen laat je je dier NOOIT achter in de auto. Ook niet 'maar heel even' en ook niet met de ramen open. Zelfs met de ramen open kan het heel snel, extreem warm worden in de auto. Oververhitting kan een dier doden en dat gebeurt veel vaker als dat je zou denken.

- Beperk de activiteit van uw dier op het heetst van de dag. We zien
Nog steeds mensen met hun hond wandelen op de middag… doe dit bij voorkeur ‘s morgens vroeg of later op de avond. Zeker opletten bij kortsnuitige rassen, dieren met dikke vachten, zwaarlijvige of zieke honden, oude honden, puppy's,... omdat zij meer risico lopen op oververhitting.

- Zorg steeds voor schaduw.

- Let op de ondergrond! Als het te warm is voor onze huid, is het te warm voor de pootjes van jouw viervoeter. Let dus op met asfalt, zand, tegels,... die in de zon staan. Bij 30°C is de temperatuur van asfalt al snel 57°C.

Bij warm weer eten dieren minder en drinken ze veel meer. Zorg daarom voor voldoende drinkwater. Hou er rekening mee dat het water snel verdampt. Voorzie daarom extra drinkbakken die niet kunnen worden omgestoten .
Ververs het water minstens 2 keer per dag.

Bescherming tegen verbranding
Ook dieren kunnen verbranden vooral als ze een witte of lichte vacht hebben. De gevoelige plaatsen zijn de rug, oren en neus: de oren van katten, puntoren van honden, de rug en oren van varkens, witte neuzen van paarden, ezels, koeien en schapen. Gebruik een zonnebrandcrème met factor 30 of meer. Voor honden en katten bestaat speciale zonnebrandcrème die niet giftig is. Test de crème eerst op een klein stuk huid om te zien of het dier niet allergisch is.

Ook de voetzolen zijn gevoelig. Heet asfalt en straatstenen veroorzaken brandwonden. Laat je hond dus nooit uit op hete asfalt!!

Oververhitting kan je herkennen als de dieren er vermoeid of levenloos uitzien. Vaak houden ze de bek of snavel open en hijgen ze. Honden en katten met een korte snuit zijn extra gevoelig aan oververhitting. Breng het dier direct in een koele omgeving en maak de onderkant van het dier nat met lauw water of leg het dier op een frisse, natte handdoek. Je kan ook de poten en buik afspoelen met lauw water.
Gebruik geen te koud water, want dan gaan de bloedvaten dicht zodat de overtollige warmte niet weg kan. Voorzie koel drinkwater en laat het dier iedere paar minuten een klein beetje drinken.
Raadpleeg een dierenarts als het na enkele minuten niet beter gaat met het dier.

Maatregelen per diersoort:

Honden
Geef een koelmatje of koelhalsband
Vermijd een muilkorf. Dit belemmert het hijgen van de hond waardoor hij zichzelf niet kan verkoelen. Vermijd wandelen op asfalt, zand of tegels. Door de hitte kunnen de voetzolen verbranden. Veiliger is het om te wandelen in het gras of in de vroege morgen of late avond, wanneer de temperaturen gedaald zijn. Doe waterspelletjes met je hond of geef hem zijn eigen zwembadje. Let er op dat de hond niet te veel water binnen krijgt, dit kan leiden tot watervergiftiging.
Verwen je hond met verfrissende snoepjes zoals yoghurt, groenten en fruit. Veel honden vinden meloen heerlijk. Geef nooit druiven of avocado want deze zijn giftig voor honden.

Katten
Gebruik aangepaste zonnebrandcrème op een dunne en/of witte vacht.
Maak je handen nat en strijk een paar keer over de vacht om je kat te verfrissen.

Knaagdieren
Zet de kooi op een frissere plaats.
Voorzie enkele koude stenen waar de dieren op kunnen gaan liggen om af te koelen. Als het hok een plastieken bodem heeft, kan je er koelelementen onder plaatsen. Zorg ervoor dat de dieren ook nog niet-gekoelde plaatsen hebben om te zitten. Leg een nat wit laken over een buitenhok. Laat je knaagdier binnen lopen op een koude ondervloer. Je kan bij zomerse temperaturen je konijn ook meer vochthoudende groente als komkommer en witlof geven. Geef dit niet te koud en geef niet teveel in een keer. Bouw het rustig op. Je konijn moet er aan wennen. Als het blijft liggen en niet wordt opgegeten, gooi het dan na een uur weg. - Zorg bij konijntjes voor extra drinkbakjes. Bij een drinkfles moeten ze teveel moeite doen en daar krijgen ze dan te weinig uit.

- Konijnen en fretten zijn erg gevoelig voor warmte. Konijnen mogen niet in een omgeving boven 24°C zitten. Bij fretten kunnen temperaturen boven 30°C fataal zijn. Houd ze dus koel.

Vogels
Zet de kooi op een frissere plaats.
Kippenhokken, volières,.. kan je afschermen met een parasol of wit (nat) laken. Plaats nestkastjes en schaaltjes water voor wilde vogels.

Zorg voor voldoende ventilatie in stallen en hokken. Landbouwhuisdieren zoals paarden, ezels, schapen en geiten hebben beschutting nodig zoals bomen of een schuilhok. Een metalen container is ongeschikt als huisvesting op warme en koude dagen. Geef landbouwhuisdieren en paarden ook een zoutblok om verloren mineralen door zweten terug aan te vullen. Als de dieren een automatische drinkpomp hebben, controleer dan geregeld de werking.

Graag horen we ook weer jullie ervaringen en aanvullingen!

14/06/2022

HULP GEVRAAGD

Dit kleine kitten werd helemaal alleen in de berm gevonden thv de Herseltsebaan 2 (Averbode) aan de overkant van het kerkhof. Hij zag er niet echt ondervoed uit dus we vermoeden dat er mogelijks nog kittens of een moederpoes is, ofwel dat het gedumpt werd in de hoop dat er wel nen toerist hem/haar zou meepakken.

Willen jullie de ogen open houden daar of ev eens langs daar met de fiets passeren de komende dagen op zoek naar nog nestgenootjes? Laat ons zeker iets weten mocht je er nog vinden op ons algemeen telefoonnr. 0472/44.47.98

https://www.adaptil.com/be_nl/Blog/hond-bang-in-de-autoNu we weer kunnen reizen hier enkele tips voor reisangst bij hond...
13/06/2022

https://www.adaptil.com/be_nl/Blog/hond-bang-in-de-auto

Nu we weer kunnen reizen hier enkele tips voor reisangst bij honden

Houd er rekening mee dat een dergelijk probleem veel tijd, training en geduld vergt. Laat dit je er zeker niet van weerhouden om het probleem aan te pakken.

25/05/2022

❗️DRINGEND OPVANG GEZOCHT ❗️

Wegens overlijden van haar baasje zoeken we dringen opvang voor Ruby, een twaalfjarig teefje. Ruby heeft een zacht en onderdanig karakter maar is enorm bang. We zoeken voor haar dus een rustige omgeving zonder kinderen. Andere hondjes zijn geen probleem.

voor meer info contacteer Maria op het nummer 0498 48 92 72 via sms of Whatsapp of contacteer onze hondenverantwoordelijke Myriam op het nummer 0492/04 14 71.

24/05/2022

Hulp gevraagd!

Gisteren ging 1 van onze vrijwilligers een vermoedelijk aangereden kat ophalen thv Heesterweg 6 in Averbode. Het beestje werd meteen naar de dierenarts gebracht. Daar overleed ze helaas. 😔 Ze schuimde uit haar mond en haar be**en was gebroken. Vermoedelijk overleed ze aan inwendige bloedingen. Wat het geheel nog erger maakt is dat de dierenarts vast stelde dat ze zogende was, dus ergens een nestje kittens heeft rondlopen.😟 Zij hebben dringend hulp nodig want we kunnen niet inschatten hoe oud ze zijn.

Woon jij daar in de buurt of ken je daar iemand, zoeken jullie even met ons mee? Mocht iemand ze vinden gelieve ons dan zo snel mogelijk te bellen op het nummer 0472/44.47.98. 🤞

21/05/2022

Deze jongedame zat sinds vorige week opgesloten in het Kruisherenklooster in Diest. We hebben haar gelukkig kunnen vangen en ze is veilig bij onze dierenarts. Geen chip, wel gesteriliseerd dus misschien wordt ze dan toch door iemand gemist? Haar baasje kan ons contacteren via [email protected]

Adres

Oude Bergstraat 7a
Scherpenheuvel
3271

Openingstijden

Maandag 10:00 - 20:00
Dinsdag 10:00 - 20:00
Woensdag 10:00 - 20:00
Donderdag 10:00 - 20:00
Vrijdag 10:00 - 20:00

Telefoon

013/293298

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Dierenarts Nancy Cuyvers nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar Dierenarts Nancy Cuyvers:

Video's

Delen


Andere Dierenartsen in Scherpenheuvel

Alles Zien