Dierenfysio Mioef

Dierenfysio Mioef Centrum voor revalidatie, hydrotherapie, wondzorg en seniorbegeleiding bij hond & kat te Wommelgem

Ter adoptie ❤️
11/03/2023

Ter adoptie ❤️

Meet Hercule 😻Flink aan het werk in de onderwaterloopband en mega cute met zijn brilletje voor de lasertherapie 😎
24/01/2023

Meet Hercule 😻

Flink aan het werk in de onderwaterloopband en mega cute met zijn brilletje voor de lasertherapie 😎

Hallo Xenna! 😎  Zeg haar niet dat we het gezegd hebben, maar deze knappe dame behoort tot onze seniors 😍🤫
17/01/2023

Hallo Xenna! 😎
Zeg haar niet dat we het gezegd hebben, maar deze knappe dame behoort tot onze seniors 😍🤫

Hoe leer je een kat iets af (of aan)? Enkele tips van Anneleen Bru!
11/01/2023

Hoe leer je een kat iets af (of aan)? Enkele tips van Anneleen Bru!

Hoe leer je een kitten goede manieren?

Kittens zijn geen mensen. Katten doen wat ze doen wegens zeer goede instinctieve redenen, die hen duizenden jaren in leven gehouden hebben. Als je wil dat ze iets niet doet, is het belangrijk dat je twee kanten van het verhaal bekijkt en aanpakt.

Enerzijds maak je ongewenst gedrag onmogelijk en beloon je het vooral niet met aandacht. Je boos maken heeft hier geen zin, want je kitten heeft geen notie van wat 'fout' is of wat 'wel mag'. Wat van 'haar' is en wat van 'jullie'. Die doet alles om een goede reden (eten, veiligheid, nieuwsgierigheid, aandacht) en door je boos te maken wordt ze alleen maar bang van jou. En de kans dat je het gedrag bekrachtigt met aandacht en het daardoor toeneemt, is zeer reëel. 'Oh, als ik hier op spring, dan begint mijn baasje te dansen, leuk!'

Besef goed dat dit echt wel noodzakelijk gedrag is voor een kat. Een kat moet in de hoogte kunnen gaan om overzicht te hebben over de ruimte, klimmen is een aangeboren instinct, ze wil de omgeving verkennen. Best negeer je haar gewoon als ze dit doet op een plaats waar je het liever niet hebt, en geef je haar veel aandacht op plaatsen waar je dit wel wil zien. Ze zal snel doorhebben dat het op het aanrecht supersaai is, en op de grond of op andere hoogtes superfun is.

Anderzijds moet je het instinct, de nood om dit gedrag te vertonen (verkennen, jagen, met de omgeving spelen, klimmen, geuren afzetten) stimuleren op andere plaatsen waar dit wel mag. Voorzie hoogtes waar je haar wel graag ziet vertoeven, leg hier snoepjes en geef haar aandacht. Dus stimuleer dit gedrag op de gewenste plaatsen, en op ongewenste plaatsen negeer je het en maak je het ontoegankelijk.

Liefs, Anneleen

10/01/2023

Goed voornemen voor 2023: Onze geweldige patiëntjes wat vaker in de kijker zetten 🤩

We starten met Obi Wan Kenobi die zijn beste pootje voor zet in de onderwaterloopband 💦

03/12/2022

Eerder lieten we jullie al weten dat tot 80% van de artroseproblemen bij katten gemist wordt. Zorg ervoor dat dit jouw kat niet overkomt. In bijgevoegd infofilmpje worden verschillende signalen van pijn bij de kat aangehaald. Let op: niet iedere kat vertoont alle signalen en deze signalen kunnen zeer subtiel zijn.

Vraag bij twijfel raad aan uw dierenarts of fysiotherapeut.



02/12/2022

Artrose bij de kat. Minder gekend dan bij de hond en helaas ook minder herkend. Laat dit jouw kat niet overkomen. Volg onze pagina voor meer informatie over het herkennen van pijn en gewrichtsproblemen bij katten, zodat je er tijdig bij kan zijn.

Vraag bij twijfel meer informatie aan jouw dierenarts of fysiotherapeut.



01/12/2022

Ouder worden heeft helaas vaak zijn gevolgen op de mobiliteit en het fysieke comfort van je huisdier. In de winter zijn deze kwaaltjes zelfs vaak erger vanwege de koude en de vochtigheid. Toch is er veel dat we kunnen doen om het leven van jouw senior comfortabeler te maken.

Laat ons helpen de levenskwaliteit van je lieveling te verbeteren en behouden! Want hij of zij verdient alleen maar het allerbeste.

Maak een afspraak voor een seniorenconsult in december en ontvang 10% korting. Hoe vroeger we hiermee starten, hoe meer we uit het seniorenleven kunnen halen.



29/11/2022

We mogen honden niet laten lijden. Maar hoe weten we of ze pijn lijden? In bijgevoegd infofilmpje kan je verschillende signalen leren herkennen.

Let op: niet ieder dier met pijn vertoont noodzakelijk àlle signalen. Soms gaat het om zeer subtiele signalen. Dus wees vooral zeer aandachtig en bezoek bij twijfel je dierenarts of dierfysiotherapeut.



Nobody should suffer in silence. 😢 Onderstaand filmpje is zeker een aanrader als je een senior hond of kat hebt. (Engels...
28/11/2022

Nobody should suffer in silence. 😢

Onderstaand filmpje is zeker een aanrader als je een senior hond of kat hebt. (Engels)

80% van de honden ouder dan 8 jaar heeft artrose. Helaas is dit een belangrijke reden voor vroegtijdige euthanasie.

Wanneer valt mijn hond onder de categorie 'Senior'?
We spreken van ‘senior’, wanneer een hond 75% van de verwachte levensduur er op heeft zitten. Gemiddeld ligt de leeftijd waarop jouw hond senior wordt rond het 7e levensjaar. Maar bij bepaalde (vooral grote) rassen kan dit dus vroeger zijn.

Kom zeker eens langs om te bespreken hoe we je hond of kat samen een comfortabele oude dag kunnen bezorgen.



Nobody should suffer in silence. 80% of dogs over 8 years old have arthritis, which is a major cause of elective euthanasia.

28/11/2022

Hij wordt langzaam kalmer, rustiger en wijzer. Je hond wordt ‘Oud’, gelukkig maar!
Gezond oud worden willen we allemaal, zo ook jouw ouder wordende viervoeter!
Is uw hond senior? Dan is het belangrijk dat u extra alert bent op (gedrags)veranderingen bij je hond. De gezondheid van een ouder wordende hond zal steeds meer aandacht vragen. Om zo lang mogelijk van hem te genieten geef je hem veel liefde, ondersteuning en speel je in op zijn veranderende behoeften. Zo geniet hij optimaal van zijn oude dag.
Lees meer
>> https://www2.zoetis.be/nl/diersoort/hond/de-oude-hond/veelvoorkomende-ouderdomskwalen

Tattoo ❤️Klaar om van het verlengde weekend te gaan genieten 😉
10/11/2022

Tattoo ❤️

Klaar om van het verlengde weekend te gaan genieten 😉

Mag ik dan nu een koekje, please? Lieve Peach ❤️Altijd een plezier om mee te werken
31/10/2022

Mag ik dan nu een koekje, please?

Lieve Peach ❤️
Altijd een plezier om mee te werken

06/09/2022

Supporteren jullie mee voor Salsa?

Salsa heeft heel erg veel geluk gehad. Zij heeft helaas vast gezeten tussen een klapraam, maar in tegenstelling tot de meeste katten heeft zij dit overleefd. Meteen na het incident was zij volledig verlamd, maar dankzij haar gemotiveerde baasjes die enorm veel met haar geoefend hebben en wekelijks naar de fysio zijn gekomen, doet zij het ondertussen veel beter. Momenteel krijgt Salsa nog lasertherapie voor haar peesletsels alsook oefentherapie en spiertraining. We verwachten dat Salsa nog een lang en gelukkig kattenleven mag krijgen. ❤️



22/08/2022

Go Colette !

Kortsnuitige hondjes zien we helaas regelmatig bij ons op de praktijk opduiken omwille van rugproblemen. Colette komt wekelijks bij ons haar core spieren en achterhand verstevigen en haar flexibiliteit verbeteren om zo het risico op verdere rugklachten te verminderen. Ondertussen is Coletteje ook al 400 gram vermagerd, waardoor zij ook weer gezonder door het leven kan.

Welkom lieve, gekke Aragon! ❤
30/05/2022

Welkom lieve, gekke Aragon! ❤

Mei = maand van het gezonde gewicht !Tijd om in actie te schieten met onze actie!
19/05/2022

Mei = maand van het gezonde gewicht !

Tijd om in actie te schieten met onze actie!

Mei = maand van het gezonde gewicht !Nog een kleine reminder waarom we het doen: om onze lieverds zo lang mogelijk, zo g...
17/05/2022

Mei = maand van het gezonde gewicht !

Nog een kleine reminder waarom we het doen: om onze lieverds zo lang mogelijk, zo gezond en zo gelukkig mogelijk, bij ons te kunnen hebben. ❤

Because we care ❤🐶

Mei = maand van het gezonde gewicht !We hebben deze maand al bekeken of jouw huisdier eventueel gewicht moet verliezen, ...
13/05/2022

Mei = maand van het gezonde gewicht !

We hebben deze maand al bekeken of jouw huisdier eventueel gewicht moet verliezen, en hoeveel gewichtsverlies gewenst is. Vandaag kijken we naar de snelheid van gewichtsverlies. Om de negatieve effecten van overgewicht te beperken, willen we uiteraard zo snel mogelijk die overtollige kilo's kwijt raken. Maar té snel gewicht verliezen is ook niet gezond. Daarom streven we naar een gemiddeld gewichtsverlies van 1% van het lichaamsgewicht per week, met een minimum van 0,5% en een maximum van 2% per week.

Dit wil zeggen dat een hond van 20kg met overgewicht zo'n 200 gram per week dient te verliezen, met een minimum van 100 gram per week en een maximum van 400 gram per week.

Als jullie het aantal te verliezen kilo's voor het ideale gewicht delen door het ideale gewichtsverlies per week, dan kunnen jullie zelf berekenen hoe lang het zal duren alvorens het ideale lichaamsgewicht bereikt kan worden.

Hup hup we gaan ervoor!



Welkom lieve Lappie! ❤
11/05/2022

Welkom lieve Lappie! ❤

Wist-je-datje !Wisten jullie dat onze naam een samenvoegsel is van 'Miauw' en Woef'? Dit geeft meteen aan bij welke dier...
11/05/2022

Wist-je-datje !

Wisten jullie dat onze naam een samenvoegsel is van 'Miauw' en Woef'? Dit geeft meteen aan bij welke diersoorten onze focus ligt. Uiteraard willen wij graag alle dieren helpen, dus als jullie een konijn, kip of geit hebben met nood aan fysiotherapie, dan zijn jullie bij ons ook van harte welkom!



Mei = maand van het gezonde gewicht ! Vrijdag hebben we jullie laten kennismaken met de BCS voor huisdieren. Vandaag lat...
09/05/2022

Mei = maand van het gezonde gewicht !

Vrijdag hebben we jullie laten kennismaken met de BCS voor huisdieren. Vandaag laten we jullie zien hoe je hier concreet uit kan afleiden hoeveel té veel jouw huisdier weegt in geval van overgewicht. Je kan bij ondergewicht eveneens berekenen hoeveel je huisdier moet bijkomen om een gezond gewicht te bereiken.

Per punt boven 5/9 of onder 4/9 rekenen we zo'n 10% respectievelijk over- of ondergewicht.

Concreet voorbeeld:
Een hond weegt 25kg en heeft een BCS van 8/9. Om van 8/9 naar 5/9 te gaan, moet de hond 3 punten of 30% (3 x 10%) gewicht verliezen. Het ideale lichaamsgewicht voor deze hond bedraagt dus 17,5kg.

Wie durft hieronder bij de commentaren het huidige gewicht en het streefgewicht van zijn hond of kat te plaatsen?



Mei = maand van het gezonde gewicht! Om naar een gezond gewicht te kunnen streven, moeten we eerst vaststellen wat een g...
06/05/2022

Mei = maand van het gezonde gewicht!

Om naar een gezond gewicht te kunnen streven, moeten we eerst vaststellen wat een gezond gewicht is voor jouw hond of kat. Hiervoor gebruiken wij de B(ody) C(ondition) S(core) of BCS met een score-schaal tot 9. Een ideaal gewicht situeert zich op een score van 4 of 5 op 9. Een score van 1, 2 of 3 betekent ondergewicht, een score van 6 of 7 overgewicht en vanaf 8 of 9 spreken we van (morbide) obesitas.

Bij een gezonde score kan je de ribben niet van op afstand zien, maar wel heel goed voelen zonder dat er een overmatig vetlaagje rond aanwezig is. Van de zijkant bekeken loopt de buiklijn mooi schuin naar boven richting de staart. Van bovenaf ziet u een duidelijke taille.

Op de afbeeldingen bij deze post kan u bekijken hoe u het gewicht voor uw hond of kat kan beoordelen. Wees hierbij echter voldoende streng, of vraag aan een onafhankelijk persoon zoals uw dierenarts of fysiotherapeut om deze beoordeling uit te voeren.





Peach en haar mama doen dat supergoed! 🙏Wij leren jullie ook zelf hoe je correct met je hond (of kat) traint, zodat je d...
03/05/2022

Peach en haar mama doen dat supergoed! 🙏

Wij leren jullie ook zelf hoe je correct met je hond (of kat) traint, zodat je de oefeningen zelf thuis kan uitvoeren en jullie veel meer voordeel halen uit onze sessies en het behandelplan. 👍



Mei = maand van het gezonde lichaamsgewicht. 💕
02/05/2022

Mei = maand van het gezonde lichaamsgewicht. 💕

HOERA PUPPYMAAND ! 🐾❤Helaas (of gelukkig voor sommige individuen) kunnen onze honden en katten niet praten. Als we met d...
27/04/2022

HOERA PUPPYMAAND ! 🐾❤

Helaas (of gelukkig voor sommige individuen) kunnen onze honden en katten niet praten. Als we met dieren gaan trainen, is het daarom zeer belangrijk om aandacht te spenderen aan hun lichaamstaal. Er zijn verschillende manieren waarop honden ons kunnen laten zien dat ze (het) moe zijn en dat het tijd is voor wat variatie of rust. Zeker bij pups is het nuttig om hier kennis over te hebben, zodat we hun grenzen niet overschrijden.

We lichten er weer eentje toe: "Iets anders gaan doen dan waar je mee bezig bent". Wat bedoelen we hier nu mee? Een voorbeeld is wanneer je bezig bent met een zit-sta oefening met je hond en dit gaat reeds een aantal herhalingen prima, maar plots wandelt je hond weg en begint random te snuffelen. Dit kan bijvoorbeeld een teken van vermoeidheid zijn of het kan een teken zijn dat je hond eigenlijk niet meer goed weet wat je van hem of haar wil. Hou hier rekening mee en ga de volgende training voor iets minder herhalingen. Zo kan je met een positief gevoel eindigen.

Ook verminderde prestaties, verminderde concentratie of verminderde coördinatie kunnen indicaties zijn van vermoeidheid.

Veel bewegingsplezier samen!



25/04/2022

We ❤ cats !

Ook katten zijn bij ons van harte welkom voor revalidatietherapie.

En ja hoor, dat zijn onze voetjes mee in de onderwaterloopband. Waar nodig gaan we mee in de onderwaterloopband om de patiëntjes op hun gemak te stellen of om problemen in het gangpatroon te corrigeren.
Zo blijven wij ook fit. 💪



HOERA PUPPYMAAND ! 🐾❤Deze maand lees je hier heel wat over lichaamsbeweging bij pups. Echte sporttrainingen beginnen we ...
22/04/2022

HOERA PUPPYMAAND ! 🐾❤

Deze maand lees je hier heel wat over lichaamsbeweging bij pups. Echte sporttrainingen beginnen we ten vroegste pas wanneer ze volgroeid zijn. Dit wil zeggen, tussen 10 en 14 maanden, afhankelijk van het ras en de intensiteit van de sporttraining. Maar, dit wil uiteraard niet zeggen dat we onze toekomstige atleetjes al niet heel wat nuttige dingen kunnen bijbrengen.

Tip 1: hou het leuk! Als je het aanleren van nieuwe dingen verpakt als een spelletje, kom je veel verder.

Tip 2: bij de meeste hondensporten is er sprake van teams met honden en hun baasjes. Begin van jonge leeftijd al te werken aan een goede band met jouw pup: vertrouwen en respect als basis brengen je verder.

Tip 3: bij wedstrijden gaan er soms lichamelijke onderzoeken vooraf. Leer je hond van jongs af aan om te gaan met aanrakingen en onderzoeken van het lichaam. Maar nogmaals: hou het leuk!

Tip 4: gehoorzaamheid is de basis voor iedere sport. Leer je hond naar jou toe komen als je het vraagt, zit, volg aan de lijn, volg zonder lijn, etc. Zo maak je jullie intro in de sport later veel gemakkelijker.

Tip 5: maak je puppy van jongs af aan gewoon aan geluiden, voorwerpen en uitrusting die gepaard gaan met de sport of met wedstrijden die je later zou willen doen.

Tip 6: een beetje drive en competitiviteit kan van jongs af aan gestimuleerd worden. Juich een keertje extra enthousiast, en bekijk wat het effect is op jouw puppy.

Tip 7: sociale vaardigheden zijn enorm belangrijk voor honden, zowel in de sport als in het dagelijkse leven. Ga niet steeds alleen met je pup trainen, maar zorg voor positief contact met andere honden / dieren.

Tip 8: kleine balansoefeningen kan je zeker al opstarten met je puppy. Laat hem/haar over een luchtkussen of een plank (op de grond) wandelen. Zorg er hierbij wel voor dat je je puppy steeds goed vasthoudt om letsel te vermijden.

Veel trainingsplezier!



HOERA PUPPYMAAND ! 🐾🐶Vorige weken lieten we jullie al weten hoeveel lichaamsbeweging ideaal is voor pups en welke vormen...
20/04/2022

HOERA PUPPYMAAND ! 🐾🐶

Vorige weken lieten we jullie al weten hoeveel lichaamsbeweging ideaal is voor pups en welke vormen van lichaamsbeweging veilig zijn voor opgroeiende puppies. Vandaag lees je hier met welke bewegingen je moet opletten.

Trappen vermijden we als het kan liefst bij opgroeiende pups met het oog op het bewegingsstelsel. Echter, als de honden later in hun leven vlot trappen moeten kunnen doen, is het toch aangewezen om hen hier als pup reeds mee in contact te laten komen zodat ze hier geen angst voor ontwikkelen. Daarom zoeken we naar een tussenoplossing. Tot de leeftijd van 3 maanden worden trappen strikt afgeraden. Vanaf 3 maanden leeftijd kunnen we pups kennis laten maken met een beperkt aantal trapjes. Kies een trap met enkele (2-3) grote treden en laat hen hier maximum 1x om de paar dagen op of af gaan. Begin met één trapje, dan twee, ... Zo leert je pup op jonge leeftijd hoe hij of zij een trap moet nemen, zonder het bewegingsstelsel al te zwaar te belasten. Volledige trappen stellen we bij voorkeur uit tot ze volgroeid zijn.

Leer je pup zeker ook niet aan om ergens op- of af te springen, zoals bijvoorbeeld de zetel. Zowel voor pupjes als voor volwassen dieren is de landing na een sprong een zware belasting op de gewrichten. Maar bij jonge pups zijn de effecten hiervan nog groter. Als ze op de zetel of op het bed mogen, of als je hen zelf in en uit de auto wil laten gaan, leer hen dan van jongs af aan aan om een loopplank te gebruiken.

Andere bewegingen die we afraden (op jonge leeftijd) zijn trek- en snokspelletjes, hoge ballen gooien (rollen mag wel) en het maken van korte bochten. Ook tempolopen (joggen, cani-cross, bikejoring etc) doen we bij voorkeur pas als de pup grotendeels volgroeid is.

Veel plezier!




Obesitas is één van de meest voorkomende medische aandoeningen bij honden. Huisdieren met overgewicht lopen een verhoogd...
18/04/2022

Obesitas is één van de meest voorkomende medische aandoeningen bij honden. Huisdieren met overgewicht lopen een verhoogd risico op verschillende soorten kanker, hartaandoeningen, gewrichtsproblemen en progressieve artrose klachten, diabetes, ... Deze dieren hebben letterlijk pijn, worden ziek en voelen zich ook mentaal minder fit. Helaas is obesitas ook de aandoening waar eigenaars vaak het minst voor gemotiveerd zijn om te behandelen.

Wij willen dit veranderen! Wij willen alle liefhebbende hondenbaasjes een duwtje in de rug geven om samen met hun hond aan het werk te gaan richting een gezonder en fitter leven!

Daarom kunnen jullie tot einde mei voordelig starten met een gewichtsverlies plan .
Tijdens de eerste sessie worden metingen gedaan, wordt er naar de voeding gekeken, stellen we samen een plan op en doen we een eerste kennismaking met de onderwaterloopband. Vanaf de tweede (wekelijkse) sessie volgen we het gewicht én de spierscore op, en gaat je hond actief aan de slag in het water (20-25min).

Boek snel je eerste afspraak online.

Meebrengen? Goesting om samen met je hond aan de slag te gaan, 2 handdoeken en de favoriete snoepjes of speeltjes ter motivatie.

Want ja! Samen kunnen we onze huisdieren fitter en gezonder maken. 🐶💪



Adres

Wommelgem
2160

Openingstijden

Maandag 08:00 - 11:00
14:00 - 21:00
Woensdag 14:00 - 21:00
Donderdag 08:00 - 13:00
Vrijdag 08:00 - 13:00
16:00 - 18:30

Telefoon

+32468003005

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer Dierenfysio Mioef nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Video's

Delen

Dierenwinkels in de buurt


Andere Dierenartsen in Wommelgem

Alles Zien

Dit vind je misschien ook leuk