30/03/2024
Atenció als paràsits interns i externs a les nostres mascotes! 🚫🐶🐱
🐛 🦟 Els paràsits poden representar un perill per a la salut dels nostres peluts. Tant els paràsits interns com els externs poden causar molèsties, malalties i fins i tot posar en risc la vida dels nostres companys fidels.
🐶 Els paràsits interns, com cucs intestinals i cucs del cor, poden afectar el sistema digestiu, el cor i altres òrgans vitals de les nostres mascotes. D'altra banda, els paràsits externs, com puces, paparres, mosquits i àcars, poden causar irritació a la pell, al·lèrgies, i fins i tot transmetre malalties greus com la malaltia de Lyme o l'ehrlichiosi.
🩺 Aquests paràsits també poden ser portadors de malalties que poden afectar tant a les nostres mascotes com a nosaltres mateixos, a través del que es coneix com a zoonosi. Per exemple, la toxoplasmosi, la leishmaniosi, la giàrdia, l'ehrliquiosi, la malaltia de Lyme, la babesiosi, la teniasi, l'anaplasmosi o la dirofilariosi, entre d'altres.
🛡️ Però no et preocupis! Aquí tens alguns consells per prevenir els paràsits a les teves mascotes:
1️⃣ Mantingues un Programa de Desparasitació: Segueix el consell del teu veterinari i mantingues les teves mascotes al dia amb els tractaments antiparasitaris interns i externs recomanats, com pipetes, collars, esprais o pastilles.
2️⃣ Higiene: Raspatlla i neteja el teu company amb regularita. Neteja també sovint l'entorn de la teva mascota, incloent el seu llit, joguines i àrees de joc, per reduir el risc d'infestació per paràsits.
3️⃣ Revisió Regular: Realitza revisions periòdiques a la teva mascota per detectar qualsevol signe d'infestació de paràsits i consulta amb el teu veterinari si observes alguna cosa inusual.
4️⃣ Prevenció a l'aire lliure: Sempre supervisa les teves mascotes quan estiguin a l'aire lliure, especialment en àrees on puguin entrar en contacte amb paràsits, com ara parcs, estanys i rius, o àrees boscoses.
Recorda que la prevenció és clau per mantenir les nostres mascotes sanes. Cuida'ls com es mereixen! 💚
*t *t