Antiga Pàgina Centre Veterinari

Antiga Pàgina Centre Veterinari Información de contacto, mapa y direcciones, formulario de contacto, horario de apertura, servicios, puntuaciones, fotos, videos y anuncios de Antiga Pàgina Centre Veterinari, Veterinario, Pintor Basiana Nº 11, Manresa.
(16)

19/06/2019
13/02/2019
05/08/2015

Dos dies de calor per davant!
La semana pasada un bulldog francés es va morir d'un cop de calor. Li va passar al carrer, sense fer res d'especial. La combinació de la respiració dificultosa d'aquesta raça i la calor, que no era tan intensa com la que ve els propers dos dies, van fer que la temperatura corporal li arribés als 43ºC.
Quan la temperatura corporal arriba als 42ºC hi ha mort de cèl.lules i encara que li baixis, hi ha una insuficiencia renal, problemes sanguinis... que sovint fan que mori a les hores següents.
Molt de compte doncs en dies en els que s'anuncien temperatures extremes, sobretot en aquest tipus de races. No cal que quedin tancats en el cotxe o que juguin a ple sol, a vegades passa sense fer res en especial, sobretot si el gos està nerviós per algún motiu i respira accelerat.
Si el veieu panteixar molt, està neguitós, el noteu molt calent...remulleu-lo i busqueu un lloc fresc.
Si pel que sigui té un cop de calor (panteix molt marcat, llengua blavosa, cau de costat, vomita...) remulleu.lo per baixar temperatura i correu cap al veterinari.

Nois, encara no domino gaire el Facebook!. Volia posar un link amb la última entrada, on explica com va anar el cas de T...
27/07/2015

Nois, encara no domino gaire el Facebook!. Volia posar un link amb la última entrada, on explica com va anar el cas de Toledo del que parla.
Si esdevé oblig*tòria imagino que ho sabreu per la prensa i TV, i en qualssevol cas ja us enviariem cartes notificant-ho.
Una cosa important és que si un gos no vacunat us mossega, ha de posar-se en observació per controlar si apareixen símptomes de ràbia. Si n'apareixen, encara s'és a temps de tractar a la persona i que no mori.
En fin, us poso el link
http://argos.portalveterinaria.com/noticia/9885/articulos-archivo/el-mas-reciente-caso-de-rabia-en-espana.html

La aparición el pasado junio de un foco de la enfermedad por el mordisco de un perro infectado a cuatro niños y un adulto puso en marcha todo un protocolo de acciones para atajar la alarma sanitaria.

27/07/2015

INFORMACIÓ D'INTERÈS

El Consell i els quatre Col·legis Oficials de Veterinaris de Catalunya urgeixen al Govern a que faci oblig*tòria la vacuna de la ràbia

http://bit.ly/1Igug0x

En la primera jornada s'han capturat 4743 crancs invasors!Tenim un bon problema que hem creat nosaltres mateixos, per va...
21/07/2015

En la primera jornada s'han capturat 4743 crancs invasors!
Tenim un bon problema que hem creat nosaltres mateixos, per variar...
Enhorabona Oriol i Núria per lluitar per la biodiversitat de la riera de Merlès!

20/07/2015

LA CURIOSITAT DE LA SETMANA

Segons una recent investigació de la Universitat de Kyoto (Japó) els gossos son capaços de rebutjar menjar de persones que hagin tractat malament als seus propietaris. Aquesta capacitat de cooperació social es troba en un nombre molt reduït d'espècies animals.

http://bit.ly/1K0A6U3

17/07/2015
Si teniu un gos al jardí o en un tancat, millor que hi hagi un rètol que avisi de que hi ha un gos que pot mossegar. Si ...
16/07/2015

Si teniu un gos al jardí o en un tancat, millor que hi hagi un rètol que avisi de que hi ha un gos que pot mossegar. Si algú passa un braç per la tanca o es cola al jardí i el gos el mossega, un advocat em va dir que si no hi ha el rètol i et denuncien tens les de perdre. Coses de les lleis…

13/07/2015

INFORMACIÓ D'INTERÈS

Descobreix les platges de Catalunya i de la Comunitat Valenciana que permeten anar-hi amb animals.

http://bit.ly/1Gp06ap

Atrapa el tigre A veure si algú s’anima a participar-hi. Jo ho vaig fer l’any passat i és com menjar pipes, una mica add...
11/07/2015

Atrapa el tigre
A veure si algú s’anima a participar-hi. Jo ho vaig fer l’any passat i és com menjar pipes, una mica addictiu. Encara que sembli difícil quan t’hi poses no costa tan fer fotos a un mosquit amb el mòbil, al blog de la web expliquen com.

http://atrapaeltigre.com/

A nivell veterinari la importància del mosquit tigre rau en que pot transmetre la Filariosi (la malaltia del “cuc del cor” en gossos) . Hi ha estudis fets a Itàlia que ho demostren. Perque el mosquit transmeti la malaltia cal que piqui abans a un gos que ja la pateixi, tan sols es limita a fer de transportista. Si a la zona no hi ha gossos amb filariosi el mosquit no la transmetrà.
Un problema afegit és que la filariosi és zoonosi, es pot transmetre a les persones, tot i que no fa cucs al cor.
La majoria de casos en gossos es donen al sud d’Espanya i a la zona del Delta de l’Ebre, associat a la presencia de mosquits comuns. Jo crec que amb l’aparició del mosquit tigre, que cria en llocs amb molt poca aigua, aquest panorama pot canviar en el futur . És un mosquit que s’està estenent pel territori i que pica repetidament. A Catalunya ja ha arribat fins a Berga i a Manresa fa temps que n’hi ha. Prop de Manresa al lloc on n’he vist en major nombre és a la zona del Calvet i urbanitzacions properes.

Alguns dels antiparasitaris que s’utilitzen habitualment contra els cucs intestinals també tenen efecte contra la filària. Posats a triar, és un factor a tenir en compte.
És important fer una prevenció en el gos abans i després de viatjar a una zona on hi hagi filariosi (e.g. Delta de l’Ebre

BravectoBravecto és un medicament per a gossos, contra paparres i puces, que ens està funcionant molt bé. Es presenta co...
10/07/2015

Bravecto
Bravecto és un medicament per a gossos, contra paparres i puces, que ens està funcionant molt bé. Es presenta com a comprimit masticable. Un sol comprimit té una efectivitat de 3 mesos contra puces i de 2-3 mesos contra paparres (depenent de l’espècie). Rarament fa efectes secundaris i es pot donar en gosses gestants i lactants, cosa que fa pensar que el producte ha de ser força segur.
Personalment crec que és el millor producte que ha sortit contra paparres els últims anys. La majoria d’antiparasitaris (pipetes de les millors marques, collars molt coneguts…) fallen contra les paparres quan el gos es mou en una zona on n’hi hagi. Una cosa és el que diuen els prospectes i una altra cosa el que ens comenten els clients i el que observem a la pràctica diària. I tant el que m’han dit els clients (alguns dels quals utilitzaven altres productes en anys anteriors) com el que hem observat nosaltres, és que Bravecto és molt més eficaç.
Per puces també va molt bé, però en això les pipetes de marques bones (que no els collars) també són molt eficaces.
El punt feble de Bravecto en comparació amb les pipetes és que no té efecte repel•lent contra el Phlebotom que transmet la Leishmaniosi (un altre dia parlarem dels productes que hi ha contra la Leishmania ) . Si volguéssim aquest efecte repel•lent podem combinar el Bravecto amb pipetes (que duren un mes) o amb el collar Scalibor (que dura uns 6 mesos). Econòmicament surt més a compte combinar-lo amb l’Scalibor.
La protecció de tres mesos que et dóna el Bravecto costa gairebé el mateix que la protecció de tres mesos utilitzant pipetes de les millors marques.

Avui han vingut els forestals per segona vegada a la clínica a recollir un falciot que algú s'ha trobat pel terra. Es ve...
09/07/2015

Avui han vingut els forestals per segona vegada a la clínica a recollir un falciot que algú s'ha trobat pel terra. Es veu que no paren, cada dia en recullen uns quants!
Si en trobeu algún (o altres animals silvestres) podeu portar-lo a qualssevol clínica veterinària que tingui el rètol de centre col.laborador. Els veterinaris fem cures d'emergència o els mantenim (gratuïtament, és una col.laboració ) fins que poden pasar els forestals per dur-los al centre de fauna salvatge de Torreferrussa.

Hi ha un corrent a favor de pinsos sense cereals basat en que els  cànids i els  felins salvatges mengen molt poc cereal...
08/07/2015

Hi ha un corrent a favor de pinsos sense cereals basat en que els cànids i els felins salvatges mengen molt poc cereal, tan sols el del contingut intestinal de les seves preses i en que un percentatge dels gossos/g*ts que ronda el 9-10% tenen intolerància al blat i el blat de moro, principals cereals dels pinsos. Doncs Hill’s ha tret tret dos nous pinsos. Un sense cereals on la principal font de carbohidrats ve de la patata i un altre amb arròs en comptes de blat i blat de moro.
Si a algú li interessa hi ha una campanya de pruébame gratis (Hill’s et retorna els diners d’un sac de 2kg).
És un pinso de gamma alta = no és barat. Per a un gos de raça gran la despesa econòmica és important, però per a un g*t o un gos petit/mitjà és molt més assumible.

Perro: http://youtu.be/rSYyNx9C6Es

Gato: https://youtu.be/OH59pgiJ15g

Estem treballant en la web, quan la tinguem en funcionament parlarem una mica dels diferents tipus d’alimentació per a animals de companyia i exòtics, i els pros i contres de cada cas (pinsos de diferents gammes, pinsos de prescripció veterinària, dietes BARF , si o no donar menjar de casa, etc)

08/07/2015

Compte amb la calor
Els gossos de morro curt, tipus bulldog o bóxer, pateixen molt amb la calor. Per refrigerar el cos els gossos no suen com nosaltres sinó que panteixen i es tomben en superfícies fresques. Aquesta forma de refrigeració és més eficaç si tens un morro llarg que un morro curt.
També tenen problemes amb la calor els gossos obesos.
Els conills i g*ts no perden calor ni suant ni panteixant sinó esparterrant-se en una superfície més freda.
En dies com els que estem passant, de temperatures extremes, el passeig llarg s'ha de fer a primera hora del matí, quan la temperatura és més baixa. La resta del dia, fins i tot al vespre, cal anar amb molt de compte i treure'ls molt poc, ben bé per fer les feines. També aconsellem portar aigua i de tant en tant remullar.los. Quan aquesta aigua s'evapora refreda el cos, com ens passa a nosaltres quan suem.
Pel que fa als conills cal tenir la gàbia a la part més fresca de la casa.
Si un gos pateix un cop de calor queda tombat i panteixa de forma molt forçada. Si és possible el remulleu amb aigua no gaire freda i el porteu de seguida al veterinari, ja que és una situació urgent on el temps d'actuació influeix molt en el pronòstic.

El pollet ha crescut molt. El van posar amb una colla de la seva espècie que també s'estan pujant a mà. A més a més els ...
03/07/2015

El pollet ha crescut molt. El van posar amb una colla de la seva espècie que també s'estan pujant a mà. A més a més els tenen en una caixa niu i se'ls alimenta amb la mínima interacció humana per evitar que s'impremtin.
A la foto és el de l'esquerra de tot. És una mica més jove que els altres i encara li queda una mica de borrissol al cap!

02/07/2015
26/06/2015

El pollet està viu i tira endavant!. De fet està amb 4 més de la seva espècie a les instalacions de Cama d'Oca
És un Xoriguer comú (Falco tinnunculus). En castellà Cernícalo vulgar. És la rapinyaire més comuna de Catalunya i Europa. És un petit falcó que s'alimenta d'insectes i petits rosegadors.
El que sembla més probable és que hi hagi un niu de xoriguers en el niu de cigonyes, en un lateral o per sota, i que el pollet hagi caigut. Si les cigonyes enxampen un poll d'aquesta mida se'l cruspeixen sencer en questió de segons, per tant no és probable que els hi caigués a elles, se l'haurien menjat on l'haguéssin trobat.
Ja posaré fotos del creixement del pollet fins a adult!

Afegeixo una foto del lloc on l'han trobat : sota aquesta torre de nidificació de cigonyes. El podeu veure a la segona f...
23/06/2015

Afegeixo una foto del lloc on l'han trobat : sota aquesta torre de nidificació de cigonyes. El podeu veure a la segona foto.
A vegades amb bona fè la gent agafa polls de mussol, garsa o altres ocells pensant que están sols . Tot i que no volen bé, están començant a fer les seves practiques de vol i de moure's pel seu compte. Els pares encara els cuiden i de tant en tant baixen a alimentar-los. En cas de dubte sempre es bo esperar una estona a veure què fa i si els ocells adults el cuiden.
En aquest cas però el poll encara no té plomes, tan sols el borrissol dels pollets i no tenia cap possibilitat de sobreviure. L'Eric ha fet bé de recollir-lo!

Fa una estona l'Eric ens ha portat aquest poll. Des de aquí el nostre agraïment ja que es tracta d'un animal salvatge i ...
23/06/2015

Fa una estona l'Eric ens ha portat aquest poll. Des de aquí el nostre agraïment ja que es tracta d'un animal salvatge i portant-lo té possibilitats de tornar a ser alliberat més endavant. Se l'ha trobat sota una torre on hi ha un niu de cigonyes. És un misteri com pot haver arribat allà, fins i tot no es descarta que les cigonyes hi tinguin alguna cosa a veure ja que mengen coses més rares del que normalment es pensa...
Tenim un conveni amb de DARP per a recollida de fauna salvatge, però tenint en compte l'hora que és i que demà és festiu creiem que és millor portar.lo directament a Cama d'Oca, un centre de recuperació de fauna salvatge de Santa Maria de Merlès. Ells ja es posaran en contacte amb el DARP i amb Torreferrussa per veure què se'n fa.
Deixo unes fotos per als aficionats a les aus, a veure si endevineu de quina espècie es tracta. Quan ho sapiguem us ho farem saber. I també com pot haver arribat al lloc on l'han trobat.
Bona revetlla!

19/06/2015

Quatre consells pels gossos que tenen por als petards (quan tinguem web ho posarem ampliat, però tenim St.Joan a tocar!)

1- Evitar al màxim l’exposició al soroll (persianes avall, música…)
2- Ignorar els petards que sentiu, no en feu ni cas. Mostreu-vos relaxats i contents. Si no veu por ni nerviosisme en el vostre comportament, al menys no li donareu més motius dels que ja sent per tenir por.
3- No intentar calmar al gos, ignorar-lo completament. Les carícies o atencions poden ser interpretats com que realment en passa una de grossa o com a un premi al comportament de por. Funciona millor mostrar-se relaxat (el gos es fixa en com actueu) i no fer-li cas.
4- Crear una zona de seguretat . Amb caixes o un transportí gros tapats amb una manta, que insonoritza una mica, fer una “cova “ en un lloc que li agradi o en un lloc que hagi utilizat com a refugi altres vegades que s’ha espantat (sota el llit, al lavabo…). Posar-li la seva manta, joguines… Amb menjar o joc, acostumar-lo a entrar-hi, sense forçar-lo. Això s’hauria de preparar ja setmanes abans de la nit de St Joan perque s'acostumi a entrar.hi. . El dia dels petards és probable que la utilitzi com a refugi en comptes de moure's per la casa amunt i avall.
5- En gossos amb molta fòbia us podem aconsellar medicaments que ajuden, només ajuden, a disminuir una mica l’estat de por. Segons l’estat de salut del gos us en prescriurem uns o altres .
6- A llarg termini un etòleg o un ensinistrador us poden ajudar a acostumar progressivament al gos als petards o sons forts, per un procés d’habituació ..

16/06/2015

Konrad Lorenz va escriure:

"Tan sols dos animals han penetrat en la casa de l'home i no com a presoners, i han estat domesticats per altres mitjans que els treballs forçats: el gos i el g*t. Ambdós tenen en comú dues coses: que pertanyen a l'ordre dels carnívors i que els dos posen al servei de l'home el seu talent com a caçadors. A part d'això, i sobretot pel que fa a l'estil de la seva associació amb l'home, són tan diferents com la nit i el dia. No existeix un animal domèstic que hagi canviat tan radicalment la seva forma de vida i el seu camp d'acció, és a dir, que sigui tan literalment domèstic com el gos. I alhora, no existeix un animal que al llarg d'una relació secular amb l´home, hagi canviat tan poc com el g*t....Tot l'encant del gos resideix en la profunditat de la seva amistat, en la força dels llaços morals que ha desenvolupat amb l´home, però la seducció del g*t ve del fet que justament mai ha anusat aquests llaços. Jo considero que la simpatia per a les dues espècies , la justa apreciació de les seves virtuts especifiques, és la pedra de toc del veritable amor per als animals i la seva autèntica comprensió"

16/06/2015

Estem fent probes per al nou Facebook. En breu estarem en actiu!

16/06/2015

Dirección

Pintor Basiana Nº 11
Manresa
08242

Horario de Apertura

Lunes 10:00 - 14:00
16:00 - 20:00
Martes 10:00 - 14:00
16:00 - 20:00
Miércoles 10:00 - 14:00
16:00 - 20:00
Jueves 10:00 - 14:00
16:00 - 20:00
Viernes 10:00 - 14:00
16:00 - 20:00
Sábado 10:00 - 14:00

Teléfono

+34938751514

Página web

Notificaciones

Sé el primero en enterarse y déjanos enviarle un correo electrónico cuando Antiga Pàgina Centre Veterinari publique noticias y promociones. Su dirección de correo electrónico no se utilizará para ningún otro fin, y puede darse de baja en cualquier momento.

Contato La Empresa

Enviar un mensaje a Antiga Pàgina Centre Veterinari:

Compartir

Categoría


Otros Veterinarios en Manresa

Mostrar Todas