HOEFSMID Luc Schuerwegh

HOEFSMID Luc Schuerwegh WWW.HOEFSMIDLS.BE -HLS- . -HLS-

https://www.rtvoost.nl/nieuws/2079478/is-paardrijden-alleen-nog-voor-de-elite
19/08/2024

https://www.rtvoost.nl/nieuws/2079478/is-paardrijden-alleen-nog-voor-de-elite

Paardrijden, een droom van veel kinderen en volwassenen. Lekker het bos in of op wedstrijd met je eigen paard. Dat was ook de droom van verslaggever Maureen Lenters en die droom kwam uit! Ondertussen heeft ze al jaren een eigen paard, helaas tegenwoordig wel eentje met een blessure. "Ik dacht, ik sc...

14/05/2024

De DF Grand Prix is ontworpen om het paard extra steun te geven aan de achterhoef. Het achterhoefijzer heeft hiervoor een aangepast ontwerp waarbij een verbreding op de buitentak zit. Daarnaast heeft de DF Grand Prix de pasvorm van het klassieke DF hoefijzer met linker en rechter V-patroon. Het hoefijzer is uitermate geschikt voor paarden die bijkomende laterale ondersteuning nodig hebben of waarbij de hoefstand gecorrigeerd moet worden. Dankzij de pasvorm en de ingebouwde verbreding op de hiel vraagt dit ijzer slechts minimale aanpassingen tijdens het beslaan en blijft de dikte en kwaliteit van het ijzer volledig gewaarborgd.



Photo by HOEFSMID Luc Schuerwegh

Made by Baba art with horseshoes from my customers.
23/01/2024

Made by Baba art with horseshoes from my customers.

In the spotlights.....

02/12/2023

Dit gemeubelde appartement op de tweede verdieping met zicht op zee en de zeilclub van duinbergen omvat een ruime woon- en eetkamer met open haard en terras.

23/08/2023

Het zou super zijn om tijdig een afspraak te reserveren! Wachttijd momenteel minstens 3 weken, zodat ik jullie paardjes dezelfde, optimale zorg kan geven!!!!

23/08/2023

!

18/08/2023

Busy day stables: Thanks to our farriers for their great work to help our horses perform at their best🙏🏽🦄 Stijn Verstockt Hoefsmid Steven Hendryckx Didier Rondelez HOEFSMID Luc Schuerwegh Stas-Orban Olivier

Paris 2022‼️
14/11/2022

Paris 2022‼️

The Premium Publication in Europe and the Middle East for Arabian Horses. Prepared for distribution at the 2022 Arabian Horse World Championship for Arabian Purebred horses.

04/10/2022

Natte, modderige grond, dat is wel ongeveer het ergste van de winter. Vieze dekens, paardenbenen die onder de klei zitten en die je steeds maar weer moet afspoelen en afdrogen. Ook erg leuk is het wanneer je je paard uit de paddock haalt en ontdekt dat hij een hoefijzer mist. Not. Het is niet alleen...

05/09/2022
19/07/2022

How to find a patient farrier:

Train your horse to stand quietly
Train your horse to give a foot on command
Train your horse to hold up each foot for 3 min
Train your horse to be patient at the tie rail for 2 hours

Before the farrier arrives:
Excercise your horse
Play with your horse
Feed your horse
Groom your horse

A farrier will not be patient with you if you haven't held up your end of the bargain.

Things farriers ARE patient with:
New, hungry, excited, teachable horse owners
Young horses that are well handled and comfortable

Things farriers are NOT patient with:
Hungry horses
Irritable horses
Untrained horses
Muddy horses
Antsy horse brought straight from the stall
Late horse owners
Distracted handlers (chit chat, cell phone, treats, ...)

19/05/2022

05/03/2022

Zoals je misschien weet is hoefsmid een vrij beroep dat door iedereen uitgeoefend mag worden. 🥴

Wist je dat een hoefsmid gedurende een 3-jarige opleiding stage moet lopen en daardoor meer dan 2400 paardenhoeven voorbij ziet komen? En dat is alleen nog maar in de stageperiode, want tijdens de opleiding op school zelf krijgen ze natuurlijk ook heel wat paardenhoeven te zien! 🐎🎓

Let dus op bij de personen die zich hoefsmid noemen, maar niet meer dan een 10 daagse cursus hebben gevolgd. De naam zegt dan dus (helaas) weinig over de vakbekwaamheid.

Een hoefsmid die lid is van de NVvH heeft een erkend Nederlands diploma behaald na het volgen van een gedegen en erkende opleiding. Dit is een eerste vereiste om lid te kunnen worden van de NVvH. ⚠️

03/03/2022

Mijn paard is onbeslagen. En gezond. En zijn voeten zien er goed uit, als je het mij vraagt. Wat kan ik doen om ze zo te houden? Zijn er speciale producten die ik zou moeten gebruiken of bepaalde manieren waarop ik ze zou moeten behandelen? Wat als hij op een dag schoenen nodig heeft?

Dit zijn maar een paar van de vele vragen die paardeneigenaren stellen over de voeten van hun paard. Ze hebben gehoord over minder ideale voeten of hebben er zelf mee rondgelopen, dus het is logisch dat ze de dingen willen houden zoals ze zijn en problemen willen voorkomen. We hebben advies ingewonnen bij twee hoefsmeden over hoe je de gezondste hoeven kunt krijgen, met of zonder hoefijzers.

Paul Goodness, hoefsmid aan het Virginia-Maryland College of Veterinary Medicine's (VMCVM), zegt dat paardenvoeten redelijk veerkrachtig zijn en zich aan veel omstandigheden kunnen aanpassen, maar soms hebben ze een beetje hulp nodig. Travis Burns, assistent-professor in de praktijk en hoofd van de hoefsmiddiensten aan het VMCVM, is het daarmee eens en zegt dat paardeneigenaren veel dingen kunnen doen om hun paarden te helpen gezonde hoefkapsels te behouden.

Hoefsmid zorg
Het belangrijkste wat je kunt doen voor de hoeven van je paard is ze regelmatig laten bekappen om ze in de juiste vorm en balans te houden.

Hoewel sommige eigenaren denken dat blote voeten maar één of twee keer per jaar hoeven te worden bekapt, moeten de meeste paarden veel vaker worden bekapt om de hoefcapsule goed in balans te houden (zodat de structuren gelijkmatig worden belast) en om te voorkomen dat de randen barsten en afbrokkelen, aldus Burns. Trimbeurten kunnen vier tot acht weken duren, afhankelijk van het paard, voegt hij eraan toe.

"De meeste paarden zouden regelmatig door een hoefsmid of hoefverzorgingsspecialist gecontroleerd moeten worden, al was het alleen maar om te kijken of er abnormale omstandigheden zijn waar iets aan gedaan zou kunnen worden", vervolgt hij. Je hoefsmid kan problemen zoals spruw, witte lijnziekte, kneuzingen of een scheur in de hoefwand in een vroeg stadium ontdekken en ingrijpen voordat de situatie ernstig wordt - en dus duurder om te verhelpen.

Omgevingsinvloeden
Paarden hebben een ongelooflijk vermogen om zich aan te passen aan waar we ze neerzetten. Het kost echter tijd voor hun voeten om te acclimatiseren aan nattere, drogere, zachtere of hardere omstandigheden.

"Niet alle paarden kunnen uit zichzelf aanpassen, dus de paardeneigenaar kan een belangrijke rol spelen in het helpen bij die aanpassingsperiode," zegt Goodness. "Als paarden in een vochtig gebied leven, of er is een tijd van het jaar dat de bodem erg nat is en de voeten te zacht worden, moeten we ze een hoger gelegen en drogere plek in hun paddock geven waar ze uit de modder kunnen komen en de voet een beetje kunnen laten drogen." Als algemene vuistregel geldt dat voeten gezonder zijn als ze niet voortdurend nat zijn.

"Vocht is een vijand van de hoefkapsels en maakt ze vatbaar voor abcessen, barsten, witte lijnziekte en vele andere problemen," zegt Burns.

Hygiëne en hoefverbanden
Controleer de voeten van je paarden regelmatig om er zeker van te zijn dat ze niet vol zitten met stenen of modder, wat ook de nat-droog cyclus kan verergeren, en dat de straal gezond is, zegt Burns. Als je dit doet, merk je problemen zoals spruw, dat zich uit als een zwarte, vies ruikende substantie, of witte lijnziekte, dat zich uit als een krijtachtig poeder dat uitloopt als je er met een hoefkrabber overheen schraapt, zodra ze zich voordoen en kun je ze behandelen of je hoefsmid of dierenarts bellen voor hulp. Je kunt ook aanwijzingen zien dat er een hoefabces op komst is.

Het is belangrijk om de voeten schoon, maar daarbij ook droog te houden. Paarden die vaak een bad krijgen, krijgen vaak te maken met het droog-nat probleem, wat kan leiden tot gebarsten hoeven, net zoals het vaak nat maken van je handen kan leiden tot droogheid en een schrale huid. Als je een paard vaak in bad moet doen of zijn voeten beginnen uit te drogen en te barsten door de nat/droog cyclus van het lopen door de ochtenddauw, vraag dan je hoefverzorgingsdeskundige om een niet uitdrogend hoefverband aan te bevelen dat de voeten kan helpen beschermen tegen de effecten van overmatig vocht.

Breng de voeten in beweging
Naast het bevorderen van een goede algemene gezondheid van paarden, ondersteunt beweging ook de conditie van de hoef zelf. Hoe meer een paard beweegt, zegt Burns, hoe beter de bloedcirculatie naar de uiteinden en de binnenkant van de voet. "Dit stimuleert de hoefcapsule om te groeien en houdt de voeten gezond. De hoefcapsule is een adaptieve levende structuur, die in staat is te reageren op veranderingen en de stress die erop wordt uitgeoefend."

Als de stress niet extreem is, dat wil zeggen, tot het punt van schade en letsel, stimuleert het een sterkere, betere groei. Als het paard het grootste deel van de dag opgesloten zit in een stal en niet de kans krijgt om te bewegen, zal hij geen goede voet ontwikkelen, zegt Burns.

28/02/2022

Ook in maart worden er nog enkele prijsstijgingen verwacht in de hippische sector. Niet alleen de in...

08/02/2022

In de loop van 2022 zullen nieuwe regels van toepassing zijn met betrekking tot de identificatie en het houden van paarden en ezels.

ROYAL KERCKHAERT ®️What else ?Royal Kerckhaert Horseshoe FactoryRoyal Kerckhaert Benelux
06/01/2022

ROYAL KERCKHAERT ®️What else ?
Royal Kerckhaert Horseshoe Factory
Royal Kerckhaert Benelux

‼️🐴
27/11/2021

‼️🐴

Wist je dat rotstraal één van de meest voorkomende hoefaandoeningen is?⚠️

Samen met de Gezondheidsdienst voor Dieren en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht hebben we een onderzoek gedaan en het blijkt dat maar liefst ongeveer 45% van de paarden in Nederland bij reguliere verzorging een vorm van rotstraal heeft.😕

De straal is het zachtere gedeelte aan de onderkant van de hoef. Door de aanwezigheid van de straal kan de achterste hoefhelft uitzetten bij het neerzetten en vernauwen bij het optillen. De straal bestaat uit zachter hoorn en heeft in het midden de middelste straal groeve en aan de zijkanten de zijdelingse straalgroeves. Deze moeten regelmatig (lees Dagelijk) uitgekrabt worden zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. De straal raakt de gladde structuur kwijt en de onderliggende lederhuid kan gaan ontsteken. Het is pijnlijk en geeft een onaangename geur.

Rotstraal laat zich vaak goed behandelen als het tijdig ontdekt wordt. De hoefsmid snijdt het losse afwijkende hoorn weg, waarna de straalgroeven weer goed zichtbaar zijn. Je kunt de straal dan goed behandelen met uitdrogende en desinfecterende middelen. 🩹🐎👌

Voorkomen is beter dan genezen.‼️ We geven je graag enkele tips:
- Krab dagelijks de hoeven uit
- Houd de stal schoon
- Laat je paard niet te nat staan
- Laat je paard steeds op tijd behandelen door de hoefsmid

02/11/2021

𝙃𝙚𝙚𝙩 𝙞𝙟𝙯𝙚𝙧🔥⁣
We zijn inmiddels halverwege de herfst en de winter komt er nog aan.🍂❄️ Ook tijdens de donkere dagen gaat het werk van een hoefsmid gewoon door.
We geven je graag wat tips om je hoefsmid te vriend te houden als hij/zij langs komt om je paard te bekappen of te beslaan in de natte en koude dagen. 🥶

• Zorg dat benen droog zijn (zeker als je paard behang heeft)
• Hoeven moddervrij
• Zet je paard al klaar, zodat de hoefsmid meteen kan beginnen als deze arriveert
• Even opwarmen met een kopje koffie doet wonderen!☕

28/10/2021

Adres

Vredestraat 10
Damme
8340

Openingstijden

Maandag 07:30 - 19:00
Dinsdag 07:30 - 19:00
Woensdag 07:30 - 19:00
Donderdag 07:30 - 19:00
Vrijdag 07:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 12:00

Telefoon

+32475379162

Meldingen

Wees de eerste die het weet en laat ons u een e-mail sturen wanneer HOEFSMID Luc Schuerwegh nieuws en promoties plaatst. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en u kunt zich op elk gewenst moment afmelden.

Contact

Stuur een bericht naar HOEFSMID Luc Schuerwegh:

Video's

Delen

Our Story

Hoefsmid Luc Schuerwegh -HLS-


Andere Damme dierenwinkels

Alles Zien

Dit vind je misschien ook leuk